Corona-frykt senker Oslo børs -Stuper med nærmere 5 prosent -og tungt fall på Wall Street

Aksjemarkedet har hatt sin verste uke siden finanskrisen “Pest og hungersnød” er blant de tegn som forteller at vi befinner oss i tiden nær Jesu gjenkomst. Endel kristne forkynnere har i de senere ukene pekt på at Coronaviruset kan være en delvis oppfyllelse av Jesu skremmende profeti om hvordan tilstanden skal være på jorden i tiden før hans gjenkomst. I de siste dagene har verdens aksjemarkeder vært preget av frykt for Coronaviruset og den drepende effekten virusfrykten kan få for verdensøkonomien. Etter at Dow Jones indeksen har falt med 2000 poeng på tre døgn, reagerer Oslo børs svært negativt på nyheten om at Corona nå har kommet til Norge.Ved stengetid var Oslo børs ned 4,88 prosent mens oljeprisene har hentet seg inn litt

Trader Vincent Vincent Quinones, foreground right, gathers with other traders on the floor of the New York Stock Exchange, Tuesday March 18, 2008. Wall Street gave up some of its steep gains Tuesday while investors digested the Federal Reserve’s decision to cut interest rates by three-quarters of a percentage point. Many investors had expected a cut of a full percentage point. (AP Photo/Richard Drew) Med tillatelse (arkiv foto)

På Wall Street stålsetter investorene seg på en ny dag med nedgang. Verdien ac det norske oljefondet har blitt kraftig redusert på noen få dager og dersom børsraset fortsetter vil stadig flere spørre seg om klokskapen i å plassere oljeformuen i noe så usikkert som aksjer og obligasjoner. På Wall Street åpnet Dow Jones indeksen med et fall på over 600 poeng, og dermed er indeksen ned med over 2500 poeng på fire dager. Fra “Al time high” på 29,551.42 poeng den 12 februar har indeksen nå stupt med hele 3000 poeng og er i skrivende stund på 26294 som er et poengfall på 665. Rundt klokken 1830 har indeksen hentet seg litt inn igjen og er ned knappe 200 poeng. Usikkerheten i markedet er stor og i løpet av handledagen gikk tingene fra ille til verre og ved stengetid hadde Dow Jones indeksen falt med nærmere 1200 poeng. Enkelte investorer mener nå at aksjemarkedet kan komme til å falle ytterligere 30 prosent og enkelte meglerhus har allerede tilrådt sine kunder å investere i sølv eller gull for å sikre seg

3 tanker om “Corona-frykt senker Oslo børs -Stuper med nærmere 5 prosent -og tungt fall på Wall Street

  1. Det ble selloff på slutten av handledagen i New York i dag 27/2, med 4.42 % nedgang på Dow Jones indeksen eller over 1192 poeng. Så nå er man i correction territory, etter en nedgang på over 10 prosent siden siste all time high. Men da ser investorene kjøpsmuligheter, så kursene kan sikkert snu snart.

    • Mulig det, jeg har en følelse at ikke dette er over med det første. Koronaviruset sprer seg og skaper økende frykt, men på et eller annen punkt vil tingene begynne å snu dersom det ikke blir en omfattende nedtur. Spørsmålet for mange er om de har nerver til å sitte å se verdier forsvinner… Den største trusselen er ikke koronaviruset men gjeldsboblen som er skapt. Selv om Korona skulle bli bekjempet, er det langt vanskeligere å gjøre noe med gjeldsboblen. Løsningen blir rett og slett å tilføre ytterlligere kreditt og slik fortsette å blåse opp boblen.

  2. Nato landet Tyrkia ser må ut til å kunne være i direkte konfrontasjon med Russland inne i Syria !

Det er stengt for kommentarer.