Christensen har igjen klaget Plan og bygningsetaten inn for diskrimineringsnemda

Evangelist og Bibellærer Jan Kåre Christensen forsøker nok en gang å få diskrimineringsnemda involvert i den pågående konflikten med Plan og Bygningsetaten i Oslo. Christensen som venter på avgjørelse både fra statsforvalteren og namsmannen i forbindelse med en klage over tvangsmulkter, har også tidligere klaget bygningsetaten inn for Diskrimineringsnemda som da henla saken. Også i hans siste klage går det mot henleggelse da byggesaker som har vært behandlet av alle offentlige instanser og domstolen, ikke faller under Diskrimineringsnemdas mandat og oppgave.

Evangelist og blogger Jan Kåre Christensen har ennå ikke fått avklaring på sine siste klager til statsforvalteren og heller ikke på spørsmålet om ilagte tvangsmulkter på tilsammen kroner 275 040 er gyldige. Mens statsforvalteren for lengst har overskredet fristen de har for saksbehandling, har namsmannen brukt sommeren på å vurdere kravet uten at avklaring foreligger. Christensen som har brukt sommeren på å pleie kona, besøke familien i Storbritannia og oppgradert muren for kroner 70 000. Evangelisten som fortiden kjører taxibuss for Ullern buss har brukt noe av sommeren på å forfatte en klage til Diskrimineringsnemda hvor han hevder at Plan og bygningsetaten diskriminerer “oss som bor i nye og moderne hus.” Mens eldre eller bevaringsverdige hus som er bygd under et annet lovverk får lov til å beholde sine “ulovligheter” leter etaten etter “ulovligheter” hos dem som har nye eller moderne hus. Dette mener Christensen er svært diskriminerende og har klaget til Diskrimineringsnemda som har vurdert Christensens byggekonflikt med PBE tidligere. Da endte det i henleggelse og nemda har allerede bebudet at de kommer til å henlegge Christensens siste klage også da den ligger utenfor det som er nemdas mandatområde. I sitt foreløpige svar til Christensen skriver nemda dette: “Det går frem av diskrimineringsombudsloven § 10 tredje ledd at nemnda kan henlegge en sak dersom forholdet det klages på åpenbart ikke er i strid med diskrimineringsregelverket.” Og noe senere i skrivet: “Det er ikke angitt et diskrimineringsgrunnlag i klageskjemaet som begrunner hvorfor reglene som
gjelder den såkalte «småhusbebyggelsen» i Oslo er i strid med diskriminerings-regelverket. Nemndlederens foreløpige vurdering av saken er derfor at forholdet åpenbart ikke er i strid med diskrimineringsregelverket.” Dermed vil også denne klagen ende i henleggelse for bloggeren som ikke har noen som helst plan om å etterkomme rivningspålegget fra Plan og Bygningsetaten i Oslo.