Børspanikk i Japan Nikey indeksen ned med 918 poeng eller 5,40 prosent

Det japanske aksjemarkedet har hatt et av sine største fall på flere år og falt tirsdag med nesten 1000 poeng eller 5,4 prosent. Den 13 juni 2014 falt indeksen med 6,35 prosent Japans valuta yen og nedgang i oljeprisen får skylden for nervøse investorer på Tokyo-børsen. Den siste uken har Nikkei falt over 10 prosent, og dagens fall er det bratteste hittil i år. Yen er styrket med 4,82 prosent mot dollar den siste uken, hvorav 1,16 prosent i løpet av dagen. En japansk yen koster nå 0,0087 dollar. Dyrere har ikke yen vært mot dollar siden november 2014. De andre markedene i regionen er ikke preget av fallet

Markedene over hele verden har innledet uken med fall, underliggende drevet av nedgang i oljeprisen, og ytterligere uro for at en ny nedkjøling av verdensøkonomien er i vente, etter tidenes verste nyttårsstart i markedene. Mandag falt også markedet i New York å på sitt verste var Dow Jones indeksen ned med over 400 poeng. Imidlertid snudde det før stengetid og dagen ble avsluttet med en nedgang på 177 poeng eller 1,1 prosent.

8 tanker om “Børspanikk i Japan Nikey indeksen ned med 918 poeng eller 5,40 prosent

 1. Tror jeg hørte fra en av Davids profetier at fallet for den største økonomiske krisen i endetiden begynner i Japan, og så sprer det seg til Tyskland og vidrre i Europa og deretter kollapse USA sin økonomi fullstendig. Men det er ikke sikkert jeg husker dette rett. Men tror det var slik.

 2. DAVID WILKERSONS ”EKONOMISKA VISION”
  ”Om jag någonsin hört något från Gud i mitt liv är det denna gång. Jag HÖRDE det!””Mycket snart kommer en nation i Europa … att ställa in betalningarna på sina statslån. När detta händer kommer Mexiko att göra samma sak om TVÅ VECKOR! Mexiko är skyldig över 100 miljarder dollar – varav 80 procent är lån i amerikanska banker. USA kommer inte att drabbas svårt när nationen i Europa … (statskonkursar). Det är tyska, schweiziska och franska banker som får ta stöten. Men Mexiko drar med USA i avgrunden.””Från det ögonblick som den första nationen i Europa … ställer in betalningarna…har vi två veckor på oss att ta ut våra pengar från banken. När bankerna i USA öppnar dagen efter den mexikanska konkursen, kommer 15 miljarder dollar per timme att läcka ut ur banksystemet. Innan dagen är över förklarar USA att bankerna stänger verksamheten ….”SEX MÅNADER AV SKRÄCK:”Jag har aldrig i ett offentligt tal sagt vad jag nu skriver…”.”Vi går in i en halvårsperiod när helvetet brakar lös i USA. Hela USA:s
  arme måste kallas in för att skydda nationen från ett totalt sönderfall.Alldeles nyligen såg jag i en syn hur förtvivlade människor vandrade omkring helt förlamade eftersom de inte kunde ta ut pengar från banken.Nu ska jag ge alla er som vill lyssna ett råd. När det första landet i väst
  ställer in betalningarna, ta omedelbart ut ”every dime you have” – varje
  slant du har. Bankerna kommer att vara stängda i ett halvt år i USA.* Plundringar och bränder kommer att förgöra vårt land.
  * Vår nation kommer aldrig mera att bli sig lik igen.
  * Ur ruinerna kommer landet så småningom att resa sig.”MIN KOMMENTAR: Ordvalet är hårresande. Wilkerson skriver att han aldrig offentligt har sagt något liknande. Han skriver dessutom att han ”HÖRDE” detta budskap från Gud!Wilkerson skrev många gånger i extremt provocerande klartext.
  Wilkerson ser girighet som en dödssynd. Han betraktar de snabbt framväxande megakyrkorna i USA, som sprider ”framgångsevangeliet” (Gud vill att du ska bli rik) som djävulens försök att vilseleda de kristna. Det är inte att undra på att Wilkerson väcker oerhört starka känslor. Han drar sig inte för att skriva i klartext – detta evangelium ”är skrivet i självaste helvetet”.Wilkerson är fullständigt orädd. Hans ordval i följande citat måste vara oerhört provocerande: ”Jag kan säga er att den amerikanska drömmen mycket snart kommer att förvandlas till den amerikanska mardrömmen. Det kommer att ske mycket hastigt och ingen kommer egentligen att kunna förklara hur det gick till”.April 27, 2011: VAR DENNA BLOGG WILKERSONS SISTA ”SYN”?
  Så här formulerade David Wilkerson sina sista skrivna ord (citat från slutet av hans blogg):
  “Till dem som går genom dödsskuggans dal – hör på dessa ord: Gråten kommer att vara några mörka hemska nätter, … och i det mörkret kommer du snart att höra Fadern viska “Jag är med dig”. Jag kan inte säga dig varför just nu, men en dag kommer allt att bli klart. Du kommer att förstå att det var en del av min plan. Det var ingen olycka. … “
  Sedan han skrivit denna blogg körde han och hans fru – samt en tredje person – med Wilker-sons bil hem till bostaden i Texas. David själv körde bilen. Denna färd slutade mycket illa. Dagen efter hans död spreds nyheten “David Wilkerson dödad i en bilolycka” över hela världen. Man hisnar när man läser Wilkersons sista skrivna mening i livet “Det var ingen olycka”. Det är helt uppenbart – David Wilkerson kände på sig att någonting skulle hända. Han visste att hans bortgång var nära förestående. Wilkersons son berättade senare att hans far känt på sig att han kommer att lämna jordelivet före sin cancersjuka fru – så blev det.
  MIN KOMMENTAR: På alla platser i bibeln där det står om dödsskuggans dal finns inte en enda mening som påminner om ”Det var ingen olycka”. Han skrev sin blogg på morgonen in-nan han satte sig i bilen. Han kommenterade faktiskt sin egen bortgång – så sanslöst ofattbart!
  Att manipulera en bil så att den styr över i fel vägfil är enkelt. Gör man detta framför en stor lastbil skadas eller dödas bara personerna i bilen. Om en sådan olycka arrangeras på en väg med endast två mötande filer utan mellanräcke – är en dödlig frontalkollission nästan ound-viklig. Om det dessutom finns stabila vägräcken vid sidan av vägen går det inte att komma undan. Exakt så såg det ut vid Neches River bridge 16 mil från Dallas i Texas där ”olyckan” inträffade.Wilkerson fångades i en dödsfälla. Platsen var noga utvald. Journalister som fotograferade “olycks-platsen” skrev att det inte liknade en olycksplats. Träfiberskivor var utlagda i en lång rad längs den ena körfilen och brädor var staplade ihop tvärs över den andra vägfilen. Det syntes tydligt att allt var arrangerat. I panik hade träbråten lagts ut – innan journalister började anlända.Boken Synen är för mig en gåta.
  Klimatforskare varnar för en planetär överhettning med katastrofala följder för livet på jorden. Rader av kända ekonomer skriver att reglerna för världens börser och banker måste förändras i grunden för att undvika en kollaps av världsekonomin. Många historiska experter varnar för att de sociala konsekvenserna kommer att bli dramatiska. USA:s fall som supermakt skrivs det om dagligen. Social oro sprider sig i världen. Wilkersons syner förefaller idag realistiska.Under 70-talet däremot uppfattades Wilkersons spådomar i boken Synen som rena galenska-pen. Att han vågade publicera sina syner trots att hans vänner varnade honom, är för mig en gåta. Wilkerson tvekade inte – trots att han visste att många kolleger skulle vända honom ryggen och trots att han riskerade sin framtid som pastor.Den “kristna” högerns viktigaste lögn om Wilkerson.

 3. Forstår dette ikke heilt. Når skreiv David Wilkersons dette profetier? Han døde for mange år siden. Er dette noe som han profiterte før sin død?

Det er stengt for kommentarer.