Blandet reaksjoner blant norske kristenledere etter Brennpunkt avsløringene

jan-hanvoldTirsdagens Brennpunkt som avdekket at Jan Hanvold tapper Visjon Norge for innsamlede midler gjennom å opprette selskaper som har lange fingre inn i kollekten har skapt sterke reaksjoner blant folk flest, og i debatt-spalter og på ulike Facebooksider raser folk flest eller “bermen” mot kristen grådighet og predikanter som bruker Gud som middel på å berike seg selv. Blant norske kristenledere og forkynnere ser reaksjonene ut til å være blandet. Noen går sterkt i rette med Hanvold og organisasjoner som Normisjon og Åpne Dører sier de vil vurdere samarbeidet med Visjon Norge. Andre igjen som Jan Ernst Gabrielsen og Norge i dag redaktør Finn Jarle Sæle samt Jan-Aage Torp med flere har helt eller delvis gitt sin støtte til Jan Hanvold som brukte store deler av programmet Studio direkte til å rettferdiggjøre seg selv og tegne et diabolsk bilde av NRK og media.

Den luthersk karismatiske organisasjonen Oase forteller i dagens utgave av Vårt Land at de forlengst har brutt med Jan Hanvold og TV Visjon Norge. I følge Vårt Land skyldes dette kanalens teologi og koblingene synd/sykdom og pengegaver/velsignelse som etterhvert ble umulig å stå inne for, for den karismatiske bevegelsen. Også Normisjon og Åpne Dører samt Evangeliesenteret sier nå de vurderer hvorvidt de skal fortsette samarbeidet med den religiøse tv kanalen. Andre som samarbeider med TV Visjon Norge holder seg helt tause. Også blant kristne navn i Norge er meningene delte og mange av de som nå ser ut til å slå ring rundt Hanvold forstår tilsynelatende ikke at de nå går i utakt med hva folk flest synes å mene om dette. For Jan Hanvold og TV Visjon Norge er det nå viktig å posisjonere seg slik at de greier å holde grepet på gamle damer, uføretrygdede og minstepensjonistene som er de ivrigste økonomiske bidragsytere til den religiøse tv kanalen. Dersom han er mister grepet er det slutt på pengestrømmen og dermed må disse Herrens hurragutter finansiere sine religiøse jet-set liv og dyre reiser fra egen lommebok.

For Jan Hanvold selv som selv lever i strid med Guds Ord fordi han som gjengiftet ikke er tillatt å figurere som åndelig leder, vil det kanskje ikke bli så vanskelig -da gjennom mange år som Visjon Norge leder har lykkes med å opparbeide en rekke selskaper som har gitt god avkastning -tatt ut i form av høy lønn og høy leie krevd inn fra Visjon Norge som igjen henter sine penger fra uføretrygdede og minstepensjonister. Det er nesten patetisk å se hvor mange godtroende eldre mennesker det finnes i Norge. Disse godtroende giverne ser ut til å tro hvert eneste ord som kommer ut av Jan Hanvolds munn, og når det blir vist til eksempelvis det faktum at Hanvold har beriket seg selv på Guds penger, velger de nærmest bevist å vende det døve øret til. Innsamlingskontrollen har ennå ikke oppført Visjon Norge på organisasjonens OBS liste, men Børre Hagen som er daglig leder av innsamlingskontrollen mener at dette nærmer seg avlat og de reagerer sterkt på koblingen mellom helbredelser og pengegaver. Denne koblingen er noe folk flest burde reagere sterkt på, da det er umoralsk og fullstendig i strid med Skriftens eget ord og absolutt alt Jesus Kristus selv stod for. Dog har vi forlengst forstått i at i Visjon Norge er det Mammon som rår og ikke Jesus Kristus.

 

19 tanker om “Blandet reaksjoner blant norske kristenledere etter Brennpunkt avsløringene

 1. Tilhengerne av Visjon Norge frykter sterkt for å miste kanalen. Hva skal de da fylle tiden med? Dette spiller Hanvold på når han stadig roper om krise, trenger 3 millioner og ber giverne “strekke sin tro”. Disse giverne vil ikke tro realitetene om de fikk dem rett opp i nesa. Hva skal skje med meg hvis Visjon Norge forsvinner? Dagen hadde et intervju med et ektepar som støtter Visjon Norge i tykt og tynt. Disse kan stå som eksponenter for Hanvolds hjernevasking. Ikke et negativt ord om Hanvold var sant, ifølge dem. Selv ikke emailen fra Hanvold til “Judasene” gjorde inntrykk. Tvert imot mente de at “Judasene” ikke passet inn på Visjon Norge.
  “Begge støtter også regelmessig TV Visjon Norge med penger. Ola (navn endret) gir en tusenlapp hver måned, mens Kari (navn endret) gir mer sporadisk.
  – Jeg hadde aldri våget å slutte å gi, sier Kari.”

  • Vi har et utmerket alternativ i Kanal 10…

   Nei, Kari fra Vigrestad har blitt skremt av Hanvold, med at “gjerrige folk kommer til helvete”…

  • Angsgar, møter du Hanvold og håndhilser, et godt råd, tell hvor mange fingre du har etterpå…

 2. Kjell; jeg skulle virkelig ønske at jeg hadde Hanvold på tomannshånd et par timer…Da kunne jeg jo ha fortalt ham om Judas? Og samtidig forklart ham hvordan har gjennom de siste 12 årene har frarøvet giverne til Visjon Norge 12.000.000 kroner, gjennom en høyst uberettiget lønn fra eiendomsselskapet Øvre Eikervei 126 AS. Dette er benyttet til å finansiere drift av en luksusvilla, luksusbiler og en generelt ekstragavant livsstil(ikke til å betale ned huset, for Hanvold har klart det mesterstykket å sulle bort disse 12 mill, da huset hans er belånt til over pipa. Godt gjort med 1,8 mill i årsinntekt gjennom 15 år, og i en alder av 65 år)
  Mannen er en ELENDIG forretningsmann, og er på ingen måte under Guds velsignelse!

  • Når det gjelder Jan Hanvold og hvordan han håndterer kollektkroner, er det intet som overrasker.
   Mannen er direkte ødeleggende for den kristne kirke og folk tror faktisk at Hanvold gjør noe bra.
   Ellers er jeg enig i at han ikke er under Guds velsignelse selv om han tror det selv.
   Nå har kanskje det hele begynt å sprekke og dersom det kommer mer elendighet frem, da kan han ryke.
   Spesielt dersom det fører til at Økokrim blander seg inn og begynner å granske det hele.

  • Braut. Jeg så programmet der Hanvold prøve å forklare det økonomiske. Jeg stusset ved at de ansatte hadde behov for en bedriftshytte og at han derfor kjøpte Hallingskarvet hotell privat. Slik jeg forsto av dokumentaren har han leid ut hotellet for 40.000 pr måned. I tillegg betaler Visjon Norge 20.000 pr måned for å benytte “bedriftshytta”. Hanvolds private selskap mottar dermed 60.000 pr måned.
   Forstår jeg det rett at 240.000 i året betales av giverinntekter?

   Det må sies at Hallingskarvet hotell gikkmed underskudd i fjor.

 3. Hanvold sa selv av de pengene som er øremerket Moldova tar han 30 % og gir 70 %.
  Hadde det vært Ansgar Braut hadde det vært motsatt, og hadde Torodd Fuglesteg og Braut drevet i sammen tror jeg faktisk de hadde tatt alt, SELV!

  God helg! Søkelys blir ikke bedre! Her er det mennesker som åpenbart ikke skjønner at Hanvolds problem er at han har stort stort ansvar, men misbruker ansvaret med å berike seg selv!

 4. Vi ser jo i denne saken at Braut og Fuglesteg er uenig med Torp. Torp skriver i dag at Hanvold er på vinnerlaget. Kommentar?

 5. Marie; Hallingskarvet Høyfjellshotel AS eies med 49 % av Jan Hanvold og resten av Idar Tangen og hans barn.
  Selskapet er stiftet med kun kr. 30.000 i aksjekapital. Kjøpet er i sin helhet lånefinansiert.
  Selskapet har hatt et akkumulert underskudd på ca kr. 830.000 på disse tre hele driftsårene!
  Så dette er heller ingen velsignelse for Hanvold. INGEN av selskapene han har eierinteresser i har utbetalt en eneste krone i utbytte de siste 15 årene! Det er ingen som helst velsignelse over Hanvolds forretningsinteresser!

  Historien om bedriftshytte for ansatte, er ny for meg.

  • Hanvold sier på Studio Direkte at han kjøpte Hallingskarvet fordi VN trengte en bedriftshytte og at VN betaler 20.000 i måneden for å benytte den (de betaler til bedriften som har leid Hallingskarvet). Lytt til dette. Her forklarer han om sine transaksjoner. Etter å ha hørt han sitter jeg igjen med flere spørsmål. Hva synes du om hans forklaringer?:
   http://vnplay.no/video/studio-direkte-26-10-2016

  • Braut. En ting til. Hanvold påstår at han har solgt 25 prosent av hotellet til Visjon Norge for 2 kroner.

 6. Marie: Etter hva jeg har forstått, så meldes endringer i eierforhold inn i årsberetningen sammen med regnskapet.
  Dersom det Hanvold sier er riktig, så har denne transaksjonen funnet sted relativt nylig.
  Det er uansett ingenting å “slå seg på brystet av “, at han har solgt 25 % for 2 kr. Aksjene er ikke engang verdt de to kronene…Bygget er forgjeldet, det er et tapssluk og som sagt, det ble kun innskutt kr. 30.000 i aksjekapital/egenkapital(som jo er minstekravet).
  Så er spørsmålet: Har Visjon Norge fått 25 % av hele selskapet? Eller har de fått 25 % av Hanvolds eierandel, som i tilfelle vil utgjøre 12,25 % av selskapet.

  • Hei Braut. VN har fått 25 prosent av Hanvolds aksjer. (Av hans 49 prosent).Hallingskarvet hotell hadde i regnskapet for 2015 et underskudd på 416.000. Langsiktig gjeld var 4.450.000 og kortsiktig 1.549.000 for 2015. Egenkapital står oppført med minus 791.000. Vi får gå ut fra at det er et smart trekk å gi 25 prosent av Hanvolds aksjer til VN. Han vil virke gavmild, men hva vil dette i realiteten medføre for Visjon Norge?
   Har du hørt på Hanvolds utredelse?

 7. Marie: Da har han i tilfelle vært så generøs å forære VN 12,25 % av – minus 791.000,-.
  De fleste seere/givere forstår ingenting av de bedriftsøkonomiske faktorene i det som ble rullet opp av NRK. Derfor vil dette bli sett på som en gave fra den snille Hanvold til VN.
  Jeg har ikke sett linken din, da jeg rett og slett ikke orker stemmen eller oppsynet på mannen, for øyeblikket…

  • Braut. Hanvold “forklarer” også andre transaksjoner. Tror det er flere ting som skurrer, men vanlige folk gjennomskuer det ikke. Du virker å ha kunnskap om økonomi. Håper du ser på linken senere.

 8. Akkurat nå leser jeg og kona på denne facebook siden. https://nb-no.facebook.com/JanHanvold

  Hva Torp, Braut, Fuglesteg mener blir kjedelig opp imot Jan Kaare Hanvold.
  Han skriker som en bortskjemt unge Kjell, hør her:

  Så min oppfordring er jo til alle Visjon Norge seere, si opp Dagen. Boikott Dagen. Hva skal vi med en avis som henger ut andre kristne??????????

  • Det fungerer ikke helt slik, Christensen. Dagen er objektiv og konsentrerer seg om fakta uten å kalle Hanvold en gammel gris, horebukk og andre stygge uttrykk. Du har noe å lære her. Folk tar Dagen seriøst, men får seg en god latter av det du skriver. Du bør spørre deg selv om du vil bli oppfattet som en seriøs aktør, eller en som bare påkaller hoderisting og latter. Det er opp til deg.

  • He-he. Braut noen må da ta meg seriøst da alle gjør hva de kan for å stoppe meg, selv om jeg sier ting som det er?????

  • Dagen har vært altfor snille mot Hanvold i altfor mange år, og etter Brennpunkt har Selbekk vært regelrett FEIG!!! Han er livredd for å miste abonnenter, og tør ikke fortelle rett ut de faktaene som i sum gjør Hanvold til en kjeltring!

   Det er INGENTING positivt å si om Hanvold!

Det er stengt for kommentarer.