Avisen Vårt Land med ok oppfølging om Bodnariu saken og Dagen fulgte etter

Søkelys har tidligere etterlyst kristen-medias dekning av saken omkring den norsk/rumenske Bodnariu familien som i november ble fratatt sine fem barn, angivelig på grunn av kristen indoktrinering. I ettertid er det blitt kjent at foreldrene hadde tuktet sine barn i form av “klaps og å bli dradd i øret” og at dette har medvirket til barnevernets dramatiske inngripen i familien. Avisen Vårt Land har i dag gitt saken bred dekning, noe som er prisverdig. Saken om Marius og Ruth Bodnariu og deres fem barn som ble overtatt av barnevernet engasjerer nå stadig flere kristne både i Romania, USA og en rekke andre land og det er ventet at kampanjen vil fortsette å øke i styrke. (skjermfoto fra Vårt Land) Les hele saken fra avisen Vårt Land herOgså avisen Dagen fulgte opp med et oppslag om de internasjonale protestene mot norsk barnevern. Dagens sak kan leses her

bodnariuSaken omkring det kristne ekteparet ser ut til å ha splittet våre lesere selv om Søkelys tross kritikk fra enkelte, også får positive tilbakemeldinger både pr epost og i kommentarene her. Det er kjempebra når nye opplysninger blir postet i kommentarfeltet. I følge “The Romania Journal” som omtaler saken ønsker rumenske myndigheter å komme til Norge i midten av januar og møte stortingsrepresentanter, regjeringsmedlemmer og det norske barnevernet for å diskutere Bodnariu saken, og det er grunn til å vente at presset på norske myndigheter vil fortsette å øke i ukene som kommer. Det er viktig å vekke folk for denne saken, engasjere troende til bønn og protester og spre nyheten til flest mulig. I et innlegg, “Stille tårer” postet på verdidebatt torsdag, skriver Hildegunn Tangeraas Doelitzsch dette om saken som har berørt mange av oss. Innlegget står skrevet her -men for at flest mulig skal lese det, legges det ut også nedenfor:

Hjertet mitt gråter. Det er noe grusomt som skjer i Norges land. Glansbildet av mitt fedreland har bleknet. Dette var noe som skjedde før i tiden, for lenge siden, trodde jeg – noe som vi hadde lært av. Men nå har øynene mine sett det. Som små sarte planter, som nettopp har begynt å spire, rives de opp og blir omplantet. Langt borte, i en helt annen kultur blir de plantet. De kommer til et sted de ikke var ment å være- et sted hvor de ikke kan blomstre men hvor de langsomt visner bort. Det begynte med en bekymringsmelding. De tok fram forstørrelsesglasset og såg så mye mer. Alt det gode ville de ikke se. Det ble ikke viktig lenger. I stedet for å gi næring til jorden- litt omsorg, hjelp og oppmuntring, som den unge familien så sårt trengte, ble de små spirene brått og uventet revet bort. Opptil flere politifolk ble sendt for å utføre jobben. På umenneskelig og nedverdigende måte tok de barna vekk med makt. Som svære bullbosere kjørte de over og ødela alt det fine som kunne ha blomstret.Vettskremte barn, som ikke skjønte verden lenger, ble i all hast kjørt vekk. Tilbake sto en mor, en far, maktesløse og sønderknust av sorg og fortvilelse.

Foreldrene prøvde naturligvis snart alt de kunne for å få tilbake barna sine. For hvordan kan man bare stå å se på , når det kostbarste man eier, det som er verdt mer enn alle diamanter tilsammen på denne jord , det som man elsker og lever for, blir tatt vekk og svindlet med?
Men foreldrene ble fort presset til å tie.Hvis de ikke lydde og fulgte dem til punkt og prikke, ville det få uante konsekvenser for dem som de ikke kunne risikere.

Nå som de hadde foreldrene i deres hender, var veien åpen til å kjøre hvor de ville. Og de fikk full støtte av media som sørget for å forsikre det norske folket om at de fulgte kjørereglene og kun handlet til barnas beste.

Dagene gikk og barna ble eldre. De sørget for at barna nikket ja til alt de sa. Men hva som gjemte seg i de små barnehjertene ville de ikke høre på. Det som var viktig var å fortelle verden om at barna nå hadde det mye bedre og savnet hverken foreldre, søsken, besteforeldre, tanter, onkler, søskenbarn eller venner. Men jeg undrer meg om dette virkelig er slik de sier? Kan vel en eksotisk plante, som alltid har vært i et tropisk klima, sammen med sin art, trives bedre i det kalde nordiske klimaet???

Det kan lyves. Det kan ties. Men det de ikke kan forhindre er det faktum at sannheten om hva som foregår i Norge spres i rasant tempo til hele verden. Nå har jeg også sett det, og jeg kan ikke tie!

Mitt hjerte gråter. Jeg ber dere om at dere slutter å rive barn fra sine familier og at dere gir de barna dere har revet bort snarest tilbake dit hvor de var plantet og hvor de igjen kan få blomstre!

Jeg skrev et lite dikt jeg ville dele fra en mors perspektiv;

Stille tårer

Brått ble alt så kaldt og stille
Var det sant de tok den lille
Ord jeg skulle gjerne sagt
Tidde de i deres makt
Ser du hvordan dette sårer

Kjenner du de stille tårer

Sa de ville barnets beste
Hadde greie på det meste
Rev de bort mot all fornuft

Alt men ei den søte duft

Ser du hvordan dette sårer
Kjenner du de stille tårer

Et sekund og døren stenges
Kan en kjærlighet fortrenges
Barnet vugges i mitt fang
Tårer kveler all min sang
Ser du hvordan dette sårer
Kjenner du de stille tårer

Leter etter mammas stemme
Den som det kan aldri glemme
Barnet kjenner også savn
Stille hvisker jeg dets navn
Ser du hvordan dette sårer
Kjenner du de stille tårer

Jeg har en som vet og kjenner
Smerten min han aldri glemmer
Selv når alle går sin vei
Aldri vil han glemme meg
Han ser hvordan dette sårer
Kjenner alle stille tårer

Hildegunn Tangeraas Doelitzsch 2016

19 tanker om “Avisen Vårt Land med ok oppfølging om Bodnariu saken og Dagen fulgte etter

  • Hei Obs. I denne siste artikkelen om saken var de litt mer objektive enn de har vært tidligere. De avviser momentet med den kristne relevansen med det formelle, men siterer at mange kristne verden over faktisk ser på lettere klaps osv som en del av den kristne barneoppdragelsen. Jeg fikk selv slike klaps når jeg var et uskikkelig barn, og dette var normalt når jeg var gutt.
   Norsk lovgivning blir oppfattet som fullstendig i strid med Skriften blant mange kristne i andre land.
   Når det er sagt, vil jeg ikke forsvare å slik “tukt” men mener at i denne saken kunne barnevernet ha brukt andre redskaper enn å ta barna. Det finnes mulighet til veiledning, rådgivning osv osv.
   Samtidig blir det et paradoks når vi leser om denne jenta som døde som følge av spiseforstyrrelse hvor moren som har forsøkt å hjelpe sitt barn, har varslet skole og det offentlige å bønnfalt om hjelp -blir siktet for grov forsømmelse med døden til følge.
   Jeg mener det er mobberne og systemet (skole og barnevern) som burde siktes og etterforskes grundig for å ha sviktet denne familien med så fatale konsekvenser. Det er noe galt med barnevernet. Enten griper de til “kidnapping” av barn for bagateller ellers blåser de i alt, unnlater å hjelpe og lar et mobbeoffer dø, -mens stakkars mor blir sittende med svarteper.
   Det er grusomt. Hele det norske systemet, barnevern, skolens oppfølging av mobbing osv bør granskes av noen uavhengige instanser for i noen saker går barnevernet fullstendig bananas og tyr til det mest dramatiske virkemiddelet som finnes, mens i tilfelle med denne jenta, sitter de åpenbart å drikker kaffe uten å bry seg. Snakk om å være opptatt av barns beste. Utrolig system

 1. Rumenske myndigheter ønsker å komme til Norge i midten av januar og møte stortingsrepresentanter, regjeringsmedlemmer og det norske barnevernet for å diskutere Bodnariu saken.

  “Parliamentary delegation to pay a visit to Norway to discuss the case of Bodnariu Family”

  ““We will discuss very clearly, what investigation has been conducted regarding the family and the children. We want to learn as much of the unknown issues. We have requested to see the social investigation carried out on which the children were taken away from the family,” Dolha added.”

  http://www.romaniajournal.ro/parliamentary-delegation-to-pay-a-visit-to-norway-to-discuss-the-case-of-bodnariu-family/

  • Bordnariu saken har likhetstrekk med India saken, som er belyst i NRK Brennpunkt “Barnediplomatiet” (1-4-6-10)

   https://tv.nrk.no/serie/brennpunkt/MDUP11000714/08-04-2014

   “A Parliament delegation will pay a visit to Norway to discuss the case of the Bodnariu children”

   “The ministry of foreign affairs said when referring to the case of the Bodnariu that the Foreing ministry (MAE) and the Romanian embassy in Oslo are dealing with this matter and political-diplomatic measures have already been taken. According to MAE, the Romanian diplomatic mission in Oslo is in permanent contact with the family to whom they have offered several contacts of lawyers and translators and have registered the birth certificates of the five children in the Romanian registries as the children have the Norwegian citizenship as well.

   MAE announced that, at bilateral level, there are no judicial instruments to allow judicial cooperation on the margin of this case. At the same time, from a judicial point of view it is not possible to consider the five children as unaccompanied minors to request their repatriation. The family benefits from the assistance of a lawyer by default who represents them with the local courts and the Norwegian authorities for child protection.”

   “The children of the Romanian Marius Bodnariu, IT engineer and his Norwegian wife Ruth, nurse were taken by the child protection Service, Barnevernet in November, after the two eldest girls said that they are physically reprimanded by the parents. At the same time, the parents are suspected of religious indoctrination of the children.”

   “The five children were placed in three foster families and recently the procedure for international adoption was started for them,according to the representatives of the family.”

 2. Elisabeth Johansen, pressekontakt for barne og likestillingsminister Solveig Horne har uttalt seg til Life Site News

  “Five children seized by Norwegian gov’t to be adopted out, as protests grow ”

  “Barnevenet did not respond to several emails from LifeSiteNews.

  Elisabeth Johansen, spokesperson for Norway’s Minister of Children and Equality Solveig Horne, told LifeSiteNews in an email that “the government does not have the authority to comment on or intervene in individual cases.”

  She noted that “the County Governor at regional level inspects the work of the child welfare services. Additionally, child welfare cases are subject to a strict duty of confidentiality. Only the parties to the case have access to the case documents.”

  Pastor Ionsescu told Christian Post that because the Bodnariu family has many members in both Romania and the United States, the case is a good opportunity to bring awareness of the Barnevernet’s “abuse of power.””

  https://www.lifesitenews.com/news/five-children-seized-by-norwegian-govt-to-be-adopted-out-as-protests-grow

 3. Ikke skjønte jeg at du, Hildegunn, skrev om en barnevernssak.

  I all hast så skummet jeg igjennom og tenkte at nå har også hun kastet seg på klimahysteriet, men så var jeg innom promoter for en familie som har fått et midlertidig omsorgsvedtak – d.v.s. at foreldrene etter all formodning har god grunn til å tro at hvis de har evnen inne til å endre seg troverdig og følge de forventninger barneverntjenesten har gitt m.h.t. troverdig endring, så vil barna gjenforenes med de – og tiden det tar ligger mest på foreldreinitiativ.

  Jeg har jobbet i barneverntjenesten i hele mitt voksne liv og jeg har aldri opplevd at noen i barneverntjenesten tenker at det å vokse opp i et krisent hjem = fare for omsorgsovertakelse. Som alt annet i samfunnet må kristne familier oppføre seg slik at de ikke kommer i barnevernets søkelys og hvis de gjør det så må de bidra slik at saken raskest mulig finner sin for familien optimale løsning.

  Avisen Dagen har vært i kontakt med begge foreldrene. De ønsker ikke å uttale seg om saken. De har heller ikke gitt Dagen innsyn i saksdokumentene fra barnevernet. Dette framstår noe uvanlig. I de fleste saker der foreldre reagerer på barnevern og vedtak legges dokumenter fram slik at de kan leses og vurderes av andre før en bestemmer seg for om dette er urett eller ikke. Tror dette er en sak der familien har møtt et barnevern som gjør jobben sin etter vanlig norsk standard. En norskfødt mor og en far med østeuropeisk opphav er midlertidig fratatt sine fem barn av Barnevernet. Vital informasjon om bakgrunnen for Barnevernets vedtak er utelatt i de artiklene som er skrevet. I verste fall er dette åpenbart feilaktige påstander som nå spres internasjonalt.

  Her er trådstarter, Søkelys som har promotrert saken iherdig, Vårt Land og NTB gjort en dårlig research – ingen har meg bekjent sett vedtaket og begrunnelsen – de har bare kaset seg følelsesmessig ut i det med begge beina.

  Nå skal det demonstreres om det forferdelige norske barnevernet i opptil 20 land uten at noen har sett hva som er sannheten i denne saken …

  “Dagen har vært i kontakt med begge foreldrene. De ønsker ikke å uttale seg om saken. De har heller ikke gitt Dagen innsyn i saksdokumentene fra barnevernet.

  Dagen har også forsøkt å komme i kontakt med foreldrenes advokat, men ikke fått svar på vår henvendelse.

  Barnevernstjenesten i den aktuelle kommunen viser Dagen videre til rådmannen, som er kommunens pressetalsmann. Med henvisning til taushetsplikten avviser han å uttale seg om den saken og viser til bestemmelsene som gjelder i barnevernsloven.

  Der heter det at blant annet at barnevernstjenesten «skal bidra til å gi det enkelte barn gode levekår og utviklingsmuligheter ved råd, veiledning og hjelpetiltak. Hjelpetiltak skal ha som formål å bidra til positiv endring hos barnet eller i familien».

  Barnevernstjenesten har seks uker på å forberede en eventuell sak om omsorgsovertakelse som innebærer en ordinær rettsprosess. Skjer ikke dette, blir barna tilbakeført til foreldrene, eventuelt med påfølgende hjelpetiltak fra barnevernet.”

  http://www.dagen.no/Nyheter/barnevern/Anklager-norsk-barnevern-for-kristenforf%C3%B8lgelse-285386

  “Alle artiklene har rot i samme norske barnevernssak. En norskfødt mor og en far med østeuropeisk opphav er midlertidig fratatt sine fem barn av Barnevernet.

  Også i farens opphavsland har saken nå tatt av i mediene. Så sent som lørdag ble det arrangert en demonstrasjon med flere hundre mennesker utenfor den norske ambassaden i dette landets hovedstad.

  Her i Dagen har vi fått gjentatte tips om saken. Først fra engasjerte enkeltpersoner i utlandet. Men i det siste også i økende grad fra våre egne lesere.

  Dagen har – åpenbart i motsetning til de nevnte internasjonale kristne mediene – arbeidet grundig med saken i flere uker.

  Det vi kan slå fast er at vital informasjon om bakgrunnen for Barnevernets vedtak er utelatt i de artiklene som er skrevet. Og i de kampanjene som føres mot norsk barnevern i de sosiale mediene.

  Derfor blir også bildet av den angivelige kristendomsforfølgelsen så urimelig.”

  http://www.dagen.no/dagensdebatt/samfunn/Nyhetskommentar/Norge-er-ikke-Sovjetunionen-286149

  • Nygaard: Jeg har stor respekt for ditt engasjement og mange glimrende innlegg til forsvar for kristentroen på verdidebatt, men her mener jeg oppriktig at man må lytte til kritikken som reiser seg fra stadig flere hold. Selvfølgelig vil kristentroen (ennå) ikke være det formelle grunnlaget man har for å overta noens barn, og i dette tilfellet ser det ut som om noen utsagn om at foreldrene gav barna klaps og dro i øret har utløst dette. Det er i nå det familien har fortalt meg. Som kjent er slik lettere fysisk avstraffelse som et ledd i barneoppdragelsen vanlig i de aller fleste land, og det var også vanlig for noen år tilbake i Norge.

   Du som en troende er jo klar over bibelens vers om tukt, og spar ikke riset.

   Fakta er dette: En rekke pastorer som støtter familien mener at familien har tuktet barna i overensstemmelse med hva Bibelen lærer, og da blir det en form for kristenforfølgelse for dem i hvert fall. For dem blir det “følt” slik, selv om vi her oppe i det selvgode Norge vet så mye bedre.
   Vårt lovverk står ikke over Guds ord og jeg forstår argumentasjonen fra disse. Jeg forstår den meget godt.
   Du som ansatt i barnevernet vil selvfølgelig forsvare din posisjon, ikke uventet. Jeg ser du viser til Dagens leder som etter mitt syn var et makkverk. Jeg så også Dagen møtte muren av taushet, som alle andre som har skrevet om saken, og da kan man jo alltid stille spørsmål ved hvor grundig en sak er.
   Jeg har skrevet om denne saken, først ut fra at internasjonale kristne media kritiserte Norge for at barnevernet tok barna pga “kristen indoktrinering” -og siden har vinklingen blitt at dette er familiens fremstilling av saken, og om de internasjonale reaksjonene, samt at jeg mener Norge må lytte til de internasjonale reaksjonene samt å søke å finne andre måter å hjelpe familier på enn å ta barna. Barnevernet gjemmer seg alltid bak taushetsplikten og alle historiene jeg har lest, fått tilsendt fra lesere av Søkelys, gir meg ikke akkurat god grunn til å ha tillit til norsk barnevern.

 4. Takk for at Søkelys tok med innlegget mitt her!

  Jeg kan ikke skjønne at mange ikke skjønner hvilken skade utsettes for ved å separere barna fra foreldrene , sine søsken- ja faktisk alle slektninger, venner og miljøet rundt dem. En av jentene hadde bursdag igår og fikk ikke engang lov til å høre foreldrenes stemme på telefon….

  Noen ganger lurer jeg på om det bare er en vond drøm jeg har hatt at slikt skjer. At dette på noen måte kan være til barnas beste er ubegripelig for meg!

  I stedet for å se på alt det gode some foreldrene har gjort for ungene sine, som langt på vei overveier det de har feilet med, blir det satt pekefinger mot dem. Men finnes det virkelig foreldre som aldri har gjort et feiltrinn i barneoppdragelsen??

  Ikke alle dager er like. Jeg vet, av egen erfaring at det å ha små barn er en stor glede. Men samtidig er det krevende. En mor er konstant i arbeid, dag og natt.Pauser er sjeldne. Da jeg hadde 4 barn mellom 0 og 7 år gikkjeg konstant og var trøtt. Dette er også forskjellig fra mor til mor, selvsagt. Jeg tilhørte den kategorien som var ekstrem trøtt. På dager hvor barna herjet på som i ville vesten og når det i tilegg kom ekstra belastninger og press fra alle kanter, var det ganger jeg oppførte meg langt ifra som en prakteksemplarisk mamma…. Selv om de fleste innvendte at jeg var altfor snill og burde straffet barna hardere, hendte det også at det ble for mye for meg noen ganger og ga kanskje en av ungene en rask klask. Men i Norge er vel alle foreldre plettfri, med unntak av de som kommer under Barnevernet sin radar….

  For å vurdere foreldres barneoppdragelse må man se helhetlig på alle aspekter i familien for å få et sant bilde. Og det er ikke gjort over natta. Men det er helt unødvendig å rive barna vekk fra familien og miljøet sitt i den perioden det blir gjort! Barnevernet går selv imot reglene ved å gjøre det og ender med å traumatisere barna på det verste!

 5. Det er nå over 50 000 som har skrevet under på underskriftskampanjen for å få barna tilbake til foreldrene. Det skal være flere protestaksjoner foran i flere land idag. Håper og ber om at dette må øke presset på barnevernet til å gi barna tilbake!

  • “foran norske ambassader” skulle det stå. Disse skal være i USA, Spania, England, Danmark og Irland. Så det er noe skikkelig på gang idag:-)

 6. Jeg må sige, at den norske statsleder bør gå ind i denne sagen og se at få stækket Barneværnets alt for store magt! Det er jo uhyggeligt, og når jeg tænker på, at små barn ble tatt bort med makt, da får jeg ind billeder i hovedet af nazister! Bøller, som fjerner en bestemt type mennesker med makt.
  Barn kan slet ikke klare en så stor omvæltning, og får Erna ikke rettet op på dette snarest, så tjener det hende til stor, stor SKAM! Jeg er aldeles rystet over jer, Norge, og jeg kan slet ikke se jer som mit broderland igen! I er jo ikke rigtigt kloge?! Med hvilken ret mener I, at andre – for barna – helt ukjennte skal til å opdrage disse barn? Det er uhyggeligt, og Norge minder om et diktatur, hvor det er forbudt at være kristen! Sånn er Kina også… og Saudi osv.

  • Her er jeg enig med deg Dansker, denne saken viser at barneværnet har mye for stor makt og finne andre veier enn å ta en families barn og splitte dem opp. Dette er fem søsken som lekte sammen, spiste sammen, hygget seg sammen, ba til Gud i sammen, og med ett, på basis av hva barnevernet bestemmer og kommer til. Dette er til skam for Norge. Vi er et land som gjerne kritiserer andre land for ting vi mener er feil der, men selv tror vi at vi er de beste og at ingen kan klage på det norske systemet. trist

  • Ja, det er uhyggelig for alle i Norge!

   Det synes rådmannen i kommunen også, i et intervju med NRK i forbindelse med demonstrasjon i Washington i går.

   “Fleire hundre demonstrerte i Washington mot norsk barnevern”

   “Stort press mot kommunen”
   “Rådmannen i den aktuelle kommunen seier til NRK at dei opplever ein massiv pågang. SMS-ar, e-post, brev, postkort og telefonoppringingar.

   Alt frå mjuke oppmodingar, til meir trugande ordelag. Rådmannen seier det er spesielt ubehagleg at tilsette i kommunen blir nemnde med namn.

   – Eg har aldri opplevd liknande pågang, seier rådmannen til NRK.”

   Rådmannen har ansvaret og full tillit fra barne og likestillingsminister Solveig Horne i saken til tross for at Naustdal kommune og Sogn og Fjordane har mange skandale oppslag om et dårlig fungerende barnevern. Hvordan er et mulig?

   Regjeringen skulle tvert gått inn og løst saken. Hvis regjeringen ikke har kunnskap om hvordan barnevernet fungerer i Naustdal så ta en titt.

   https://www.google.no/#q=R%C3%A5dmann+Naustdal+kommune+Barnevern+Sogn+og+Fjordane&btnK=Google-s%C3%B8k

 7. Godt sagt, Søkelys! Eksemplet med den 13-årige og mammaen, der nu står med svarteper, er helt passende. Jeg er rystet over, hvor sære og mærkelige den norske stat er. Der mangler jo ret og slet Intelligens, empati, forståelse, og et kristent sindelag.

Det er stengt for kommentarer.