Ingen dødsgebyr likevel -Søkelys gjenga

Siv Jensen er Norges nye avgiftsdronning og aldri har nordmenn betalt mer i avgifter enn det vi gjør under den borgerlige regjeringen

De fire avgiftspartiene Høyre, Venstre, Frp og KrF gikk likevel ikke inn for å innføre det omstridte dødsgebyret. KrF har hele tiden vært i mot gebyret, men tidligere onsdag ble det visket i korridorene at Krf likevel ville stemme for å innføre dødsgebyret. Både AP, SP, SV og Rødt var alle i mot å innføre gebyret som ble foreslått av regjeringen. Det lå lenge an til KrF og regjeringen ville enes om det nye gebyret, men etter lange forhandlinger er dette punktet falt vekk. Her tok Søkelys grundig feil selv om kritikken mot den voldsomme avgiftsøkning under Erna Solberg ellers ligger fast.

Under den borgerlige regjeringen og med KrFs støtte har denne regjeringen slått alle rekorder på innføring av avgifter. Velgere som stemte borgerlig i håp om en mer moderat avgifts-politikk kan i sannhet føle seg lurt, for Norge har aldri hatt flere og høyere avgifter enn under den borgerlige regjeringen. Siden 2013 har regjeringen innført en ødeleggende flysete-avgift, sukkeravgift, stadig flere bomstasjoner, og vi har nå prisrekord på drivstoff. Regjeringen forsøkte også å innføre en avgift på handleposer, den såkalte “Siv Jensen posen”, men den avgiften falt i fisk. I stedet har vi fått skyhøye avgifter på sukkerholdige produkter, flyturer og nå den omstridte dødsavgiften. som det ikke ble noe av.  Dermed er det bare å gratulere den borgerlige regjeringen med ny avgiftsrekord mens pensjonister, uføre og andre fattige får stadig mindre kjøpekraft. Stakkars norske velgere. Lar oss lure igjen og igjen.

7 tanker om “Ingen dødsgebyr likevel -Søkelys gjenga

 1. Det er ingen forskjell på hvem man stemmer på av de etablerte partiene. KrF, fikk ikke min stemme da jeg har mistet troen på partiet for lenge siden. De har beveget seg i en retning som ikke er bra.

 2. FRP er hyklerparti. Etter at Sylvi ble sparket ut, kan FRP seile sin egen sjø. Siv er mer opptatt av maktens taburetter og EU er det norske folk. Hun later og sier hun er opptatt av folk flest, men det er bare skinn og bedrag. Agiftene i samfunnet har aldri vært større. Særlig bompenger har virkelig tatt av.

  • Feil: FRP har så sannelig bevist at de og H er avgiftspartier minst like mye som de rød-grønne.
   Men, forskjellen er at FRP ønsker å benytte avgiftene de inndrar fra “folk flest”, til å gi i skattelette til “rikfolk flest”, mens venstre-siden vil bruke avgiftskronene på å gi skattelette til de med lavest inntekt, uføre og pensjonister, styrke skolen, helsevesenet og andre velferdsordninger.
   FRP og H er definisjonen på egoisme og kynisme! Venstre og Sentrum er definisjonen på kristen nestekjærlighet, solidaritet og velferd for alle.

  • Bommet der ja. Det høres lenge ut som om KrF ville gi seg. Men de gjorde ikke det, og dermed bommet jeg og tok feil på det punktet. Selv Magnus Takvam i NRK var temmelig sikker på at det gikk mot et slik gebyr.
   Men tok feil.

   1
   1

Det er stengt for kommentarer.