Asbjørn Kvalbein: Uforståelig at ikke en kritisk presse avslører Levi Fragells kampanje

“At ikke en kritisk presse avslører den kampanjen som et nettverk ledet av Levi Fragell driver, er uforståelig. Flere har trukket seg fra VN til forskjellige tider, med åpne og skjulte begrunnelser. Men typisk skal det nå fremstå som et ras, og det samler seg i hetsing av Hanvold. Det er like usympatisk som å sverte hele USA på grunn av Trump,” skriver Asbjørn Kvalbein i en kommentar til den omfattende hetse-kampanjen som pågår mot Jan Hanvold. Som kjent har en rekke aktivister tilknyttet nettverket rundt Levi Fragell og Facebookgruppen “Stans pengepredikantene” kjørt en omfattende kampanje for å sverte Jan Hanvold og Jan-Aage Torp for å presse kristne organisasjoner til å bryte med Visjon Norge. Pastor Jan-Aage Torp som  har stått i åndskamp gjennom flere år skriver at bønn i Jesu navn er et mektig våpen mot kreftene som nå søker å knuse Jan Hanvold og hans familie som har opplevd betydelig hets

Foto: Majoren08

Det koster å stå i stormen, også for barna og familien til Jan Hanvold og andre som står opp for Visjon Norge. I  løpet av de siste årene har angrepene på Visjon Norge og  Jan Hanvold og hans familie blitt trappet voldsomt opp og endel religiøse organisasjoner ser ut til å ha latt dette presse dem til oppbrudd fra Visjon Norge. En som nå tar til ordet for bønn mot fienden er pastor Jan-Aage Torp som selv blir utsatt for omfattende hets. I en kommentar på Facebook skriver pastoren dette:  “De siste 9 1/2 årene har mostanden vært stor, men seirene og fremgangen langt større. Fra 2012 har vi hatt fremgang i Europa. Nå skjer der for fullt også i Norge. Husk hva Den Hellige Skrift sier når folk forsøker å true, skremme og isolere deg: «Når fiender angriper deg, skal Herren gjøre det slik at du beseirer dem. Om de kommer mot deg på én vei, skal de flykte for deg på sju. Herren skal befale velsignelse over deg, over din matbod og i alt ditt arbeid. Ja, Herren din Gud skal velsigne deg i det landet som han gir deg» skriver Torp og viser til teksten i 5. Mosebok 28:7-8)

12 tanker om “Asbjørn Kvalbein: Uforståelig at ikke en kritisk presse avslører Levi Fragells kampanje

 1. I et demokrati er kritikken mot denne Facebook gruppa helt uforståelig.
  Det er ikke sverting de driver med. Det er saklig kritikk.

  Det er kort og godt noen, Torp, Hanvold og kompanjonger, som ikke mener at demokrati og ytringsfrihet skal gjelde. De vil ikke ha noen som helst form for kritikk og demokratiske spilleregler mot seg.

  Når vi feirer 17. mai om noen dager skal vi huske at vi må bevare vårt dyrbare demokrati og ytringsfrihet mot slike som mener at all saklig kritikk er sverting og som vil frata oss disse rettighetene.
  Glem ikke det når vi vifter vårt norske flagg om noen dager. Når vi vifter våre flagg, forsvarer vi også Stans Pengepredikantene sin fortsatte rett til å saklig kritisere Torp, Hanvold og Visjon Norge. Og det er en rett alle barn og voksne forsvarer den dagen. Med eller uten iskrem rundt munnen.

  6
  1
  • Steinene skal rope !!!

   Jeg synes det er veldig bra att kristne organisasjoner slutter å legitimere Hanevold & Co , synd da att det må skje via rop fra steinene .

 2. Det er ikke tvil om at Satan nå er ute etter å fjerne Visjon Norge. Mulig Hanvold har ordlagt seg litt ukontrollert, og han hadde nok tjent på å være mindre fritttalende og kontrollert tungen litt bedre.
  Likevel går det over stokk og stein. Visjon Norge er Guds verk, en kanal hvor Guds ord kan nå de tusen hjem og derfor er også Satan rasende.
  Jeg skjønner at Søkelys er kritisk til deler av det som skjer i regi av Visjon Norge, og så lenge Søkelys lar begge sider slippe til orde veier det opp.
  Vi trenger Hanvold, Torp og Visjon Norge.
  Altfor mange ledere i kristenheten er korrekte og livende redde for å si noe som vekker reaksjoner. Verken Jesus, Paulus, Peter eller noen av de andre apostlene hadde blitt tatt varmt i mot av de religiøst korrekte kirkeledere i Norge.
  Når vi ser hvor dødt og åndsfattig og frafallent Norge er blitt, skjønner jeg godt at de fleste kristne forsamlingene er rammet av Ikabod ånden
  Hanvold og Torp må stå på.
  Om alle relgiøse fariseere forlater dere -så står Gud med. Og Gud veier opp for alle disse selvrettferdige lederne som sviker Jesus og gir fra seg muligheten til å nå et bredt spekter av seere,
  Jeg tror disse kommer til å tape på det.
  Gud velsigne de som forblir tro mot Visjon Norge og Guds plan og ikke lar seg presse av mørkets makter.

  5
  6
  • 17. mai, demokrati og ytringsfrihet er da selvsagt mørkets makter når man leser innlegget over.

   Husk det om noen dager, de av oss som er glad i vårt land.

   1
   3
 3. Helt enig i det Rune skriver. Synd at steinene må rope. Jeg er dypt skuffet over
  Asbjørn Kvalbein.

 4. Torhild Abrahamsen, jeg bare lurer, du skriver V.N. er et Guds verk, mener du at det var et Guds verk det fyllerøret som pågikk der? (Hvor står det i Guds Ord at de ramler i bakken? Man leser noe helt annet om en som falt ned PÅ SITT ANSIKT)
  Er det et Guds verk når Bibelen lå uåpnet etter 2 timer med tale av såkalte profeter og folk hyler som gale og ler hysterisk?

  • Tror jeg har nevnt det før her inne at vi har hatt en diskusjon i gruppa Frihals, som jeg synger i. Vi blir brukt mye på VN i forbindelse med programmet «I pottemakerens hus» som blir produsert av Flekkerøy Media. Noen av oss har samtalt om dette med hovedaktørene Rita Åsen og Asbjørn Kvalbein. Vi i gruppa ønsker egentlig ikke å bli brukt på VN da vi ikke ønsker å bli tatt til inntekt for Hanvolds teologi og forkynnelse. Vi har etter disse samtalene kommer frem til at vi stiller oss bak Flekkerøy medias syn på dette inntil videre.

   Rita og Asbjørn ser annerledes på saken enn Norea Mediemisjon, som Asbjørn er en viktig del av som Noreapastor. De ser på at VN når ut til 95% av Norges befolkning, og at det er et behov for å gi alle disse evangeliet. Rita sier at Hanvold skal måtte svare for Gud for sitt liv og prioriteringer, og så skal vi svare for vårt, vi skal slippe å svare for hans liv. Så er spørsmålet om vi brukte de mulighetene vi hadde for å nå ut. Personlig er jeg ambivalent. Jeg mener at dersom vi skal være konsekvent og prinsipiell her, og boikotte de som vi står i fare for å legitimere vranglære hos, så bør vi heller aldri stille opp i noen DnK sammenheng. Det er minst like vanvittige uttalelser fra toppledelsen i den leiren som i VN. Så dette er og blir en samvittighetssak for den enkelte aktør. Nå er det jo å håpe at VN endrer kurs når så mange nå avbryter samarbeidet; Norea, Evangeliesenteret etc. Så er jeg usikker på om alternativene er noe bedre, Kanal 10, TBN Network etc. Vi skulle hatt en skikkelig god og konservativ kanal tilgjengelig, men det mangler vi ennå…

   6
   1
  • Vi trenger en klok dame som Rita som ofte kan si noe vi ikke hadde tenkt på. Det er jo det beste program på V.N -med henne og Kvalbein. Og alternativene -kanal10 og andre er ikke så mye bedre. Jeg tror flere har vært kalt til å starte en kanal etter Guds vilje, men ikke vært lydige. Og derfor finnes ikke den kanalen enda. Det jeg tror på om Hanvold var at han var villig, og at Gud setter det høyt. Men vet at mange ikke er enige med meg.

   Sant det du sier om Dnk…

  • Hva skal du gjøre?
   Opp på en fjelltopp med bunad og flagg, ut på padletur, kjøre traktor, moped eller rånebil i toget, eller bare slappe av?

Det er stengt for kommentarer.