Anfin Skaaheim– Tragisk og uakseptabel forkynnelse på Visjon Norge

Fra Dagen.no  –Anfin Skaaheim knallhardt ut mot tros og herlighetsteologien på TV Visjon Norge

anfin-skaaheimOPPRØRT En afrikansk pastor på Visjon Norge lover seerne økonomisk velsignelse og at de ikke skal bli syke hvis de gir penger til TV-kanalen. – Dette må stoppes, mener Anfin Skaaheim.
“Forkynnerveteranen som fortsatt er aktiv er blant dem som reagerer kraftig på innslagene. Han har vært generalsekretær både i Normisjon og i Laget og ser flere betenkelige sider ved Visjon Norges forkynnelse. Flere trofaste Visjon Norge-seere har også reagert på at løfter om helbredelse knyttes til innbetaling av store pengebeløp.  Det er innslag med den nigerianske pastoren Bayo Oniwinde, som kritiseres kraftig etter hans opptreden på Visjon Norge i januar- I flere sendinger sier han at han vil be for «spesielle mirakler» – men tilbudet er ikke gratis. Han snakker om «Josef-velsignelsen» som ingen seere må gå glipp av i det nye året, og ber dem sende inn et såkalt «såkorn» på 5000 kroner. – Da skal jeg be for spesielle mirakler, sier han. Han foreslår alternativt faste månedlige beløp på 2500 kroner. – Da skal Herren føre velsignelse over deg, forespeiler han,” Les resten av saken fra avisen Dagen.no

Facebook Comments

8 tanker om “Anfin Skaaheim– Tragisk og uakseptabel forkynnelse på Visjon Norge

 1. Jan Kaare Hanvold lever i synd da han er gjengiftet som en troende, flere ganger!
  Bilde av Anfin Skaaheim som åpenbart er ledet av den onde i sin kritikk av Hanvold da han overser det aller viktigste og mest alvorlige å kritiser Hanvold for. Det er at han er gjengiftet som en troende og Pastor, det gjør han til diskvalifisert til å inneha en tjeneste og et åndelig embete i Guds menighet.

  For ordens skyld: Det er ikke Jan Kåre Christensen som har skrevet denne

  • Hva er det for noe tøv du sier, JK? Du har ingen grunn til å si at Anfin Skaaheim er ledet av den onde. Konsentrer deg heller om andre ting!

  • En direkte tåpelig kritikk. Du må lære deg å skille sak fra sak JK. Hanvolds gjengifte er en helt annen sak og kan sikkert kritiseres, men for meg ser det ut som om gjengifte problematikken er gått til hodet på enkelte. Skal man virkelig utelukkende kritisere gjengifte og neglisjere alt annet?

 2. Jeg ser en del på kanalen. Mange gode programmer der, særlig av eksterne programskapere som f.eks The way of the master. Men jeg er skeptisk til noe av kanalens egne produksjoner. Jeg har hørt Jan Hanvold sjøl bruke uttrykket “så inn i din helbredelse”, altså gi penger til kanalen og du vil blir frisk. Dette er klassisk katolsk avlatshandel, et kirkesamfunn de ellers rakker ned på. Hva da med de som ikke har penger? Uføretrygdede er ofte i en situasjon kombinert av sykdom og lav inntekt. Skal de måtte ta opp lån for å betale seg frisk? hva om de ikke er kredittverdig? Jeg kan ikke huske å ha hørt Hanvold eller andre preke om å gi etter evne. Vi kjenner jo godt bibelhistorien om den fattige enken som ga alt hun hadde, som var to øre. Jesus sa at hun ga mest fordi ga alt, mens de andre ga av sitt overskudd. Jeg kan ikke huske å ha hørt den versjonen bli prekt på Visjon Norge. Der går det kun på størrelse på summene. Jo større summer jo mer helse/velsignelse/lykke/rikdom i retur.

  • “Uføretrygdede er ofte i en situasjon kombinert av sykdom og lav inntekt. Skal de måtte ta opp lån for å betale seg frisk? “
   ————
   Det er dette som er ekstra usmakleg med Visjon Norge og med Hanvold si fortid.

   Han påførte mange truskyldige sjeler stort økonomisk tap sist gong han lova gull og grøne skogar til dei som støtta han.

   “Mirakelkonferansene hans var omstridte. Det samme var hans fokus på penger. Satsingen var endeløs, og Hanvold uttalte at de skulle “snu opp ned på Norge og Europa, økonomisk og moralsk.”

   Det eneste han snudde opp ned på, var sin egen tilværelse. I 1989 gikk alt galt, selskapsnettet han hadde opprettet kollapset, konkurs fulgte konkurs, og kravene mot selskapene var på rundt 45 millioner kroner. Hanvold ble slått personlig konkurs, ilagt konkurskarantene, og i 1992 dømt til 120 dagers fengsel, derav 45 dager ubetinget.”

   http://www.hegnar.no/gradigperer/artikkel359131.ece

   “Gi og bli TV-frelst”
   – Min 80 år gamle mor ser på TV-kanalen hele tiden, og tok opp lån på leiligheten for å donere 100.000 kroner til dem, sier hun. – De ber hele tiden om penger for å få kunne drive TV-kanalen og dermed bringe ut sitt budskap. Jeg tror ikke det er noe enestående med min mors tilfelle. Jeg har hørt på budskapet på kanalen om at jo mer du gir, jo mer velsignelse får du, så vi er sikkert ikke alene om å bekymre oss, sier hun. “
   —————–
   Alle slags “sjuke” predikantar kan me fylgja på Visjon Norge.
   No er det denne afrikanskje predikanten.

   Det er ikkje noko nytt.

   http://www.idag.no/aktuelt-oppslag.php3?ID=20411

   “Sitat : ” Jeg ” utfordrer deg til å gi bort hele januarlønna di, så skal du sannelig få oppleve fantastiske velsignelser.
   Det kom en masse lignende ” radikale utfordringer ” i en bortimot uendelig repitisjon, og jeg spør meg selv: Hører virkelig ikke Jan Hanvold eller Tore Kransberg m fl.hva denne mannen egentlig sier?”

   Gloria Beckman har me sett mange gonger.

   Ho har ofte hatt syner der Gud har vist henne at folk må gje pengar til Visjon Norge.
   Samtidig vert hennar eigne tvilsomme produkt markedsført.
   ——————–
   “Ve dere, skriftlærde og fariseere! Dere hyklere! Dere slår til dere enkers hus og holder lange bønner for syns skyld. Derfor skal dere få så meget hardere dom.”

   Slutt å gje pengar til denne “styggedomen” – Visjon Norge.

  • Du har virkelig rett i dette. Visjon Norge er religiøst grums på det aller verste og denne tv kanalen gjør Guds rike om til en røverhule

  • Jeg kjenner gode kristne som styrer unna kanalen fordi de reagerer sterkt på metodene for innsamling. Jeg er redd det finnes mange som strekker seg mer enn langt i ‘innsåingen’ og som manipuleres av de evigvarende ‘aksjonene’. De får jo høre at kanalen kontinuerlig er i krise og at de må strekke sin tro for å høste velsignelser. Ser ikke bort fra at noen har gitt så mye at de knapt har til eget livsopphold. Blant giverne er det også mennesker med psykiske lidelser som kan være lette å manipulere.
   Hanvold burde vært litt forsiktig!
   Gjennom tidene har det vært mennesker som har utrettet store ting for Gud. Det finnes eksempler på de som har hatt en tjeneste uten tigging, for Gud har sørget for at midlene kom inn.

 3. Jeg forstår at det koster å nå ut med budskapet, men dette er en stygg manipulering av mennesker. Kanalen blir stadig mer oppfinnsom i sin pengeinnsamling.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *