Anders Torp utsatt for flere “demonutdrivelser” i regi av Ellel Ministries

Anders Torp ble under sin oppvekst utsatt for flere demonutdrivelser. Blant dem som bidro finner vi den religiøse organisasjonen Ellel Ministries .  Det var spesielt demoner som “lyst” de gjerne ville drive ut av Anders Torp som da var en ungdom.

Mannen bak boka “Jesus Soldaten” har en sjokkerende historie å fortelle fra sin til i Oslokirken. I følge Anders Torp skal ha personlig ha blitt utsatt for demonutdrivelser av “lyst” og det var representanter for den Øst-Europeiske utgaven av organisasjonen. Ellel Ministries er en virksomhet som har sitt opphav i en heller tvilsom karismatisk organisasjon som prøver å favne bredt.  I følge pastor Jan Aage Torp i Oslokirken hadde kirken nære forbindelser til Ellel, og det er også disse som har bidradd til det Anders Torp mener er et overgrep. For å mildne på “alvorlighetsgraden av eksorsisme eller demonutdrivelse” bruker Ellel Ministries og andre tilsvarende retninger begreper som “utfrielse” “deliverance ” eller “forbønn”. Disse forskjellige ord og termer blir alle brukt for å skjule hva det hele dreier seg om.

Illustrasjonsfoto

Demonutdrivelser i regi av Ellel kan foregå rolig, men også i form av skrik, hyl og skjelving. Overfor Søkelys har Anders Torp bekreftet at Ellel ministries var blant de som medvirket til at han ble utsatt for religiøse overgrep under sin ungdom, og han er svært kritisk til at hans far benekter dette. En av de sentrale Ellel folkene, Peter Horrobin lover deg gode dager mot en gave til organisasjonen. Frihet fra sykdom, fridom fra frykt, frihet fra trauma og frihet fra det å tenke selv samt frihet fra kontroll (ånder) fra fortiden og frihet fra ugudelige relasjoner. Frihet fra sykdom og så mye mer. Mot en gave til organisasjonen som gir stor løfter er du nærmest garantert null smerte og plager i livet. Anders Torp var blant dem som opplevde slik “deliverance” uten at noe positivt skjedde. Ellel ministries og en ennå mer ekstrem gruppe fra Afrika har alle bidradd til at Anders Torp tok sitt valg å brøt med sin menighet og far som importerte og slapp løs dette. Selv om Ellel kanskje ikke tilbyr de mest høylytte seansene, er disse kanskje ennå farligere for folk flest, siden de virker mer nøkterne og rolige. Likevel kommer man ikke unna at Ellel har bidradd sterkt til at Anders Torp er blitt påført skade i Guds og Jesu navn av en organisasjon med baser i flere land både i Vest og Øst-Europa. Ellel har også sitt virke i Norge sender gjerne ut team for å bistå menighetene med sin ekspertise. Den norske nettsiden kan sjekkes ut her: http://virkeligfri.no/

 

3 tanker om “Anders Torp utsatt for flere “demonutdrivelser” i regi av Ellel Ministries

 1. Interessant.

  I tiden som har gått siden saken om Anders Torp ble kjent, så husker jeg ikke så mange kommentarer fra kristne til støtte for ham. (eller kanskje har jeg ikke fått dem med meg så godt)

  Jeg bare undres… Er det den vanlige tanken “jeg skal for ALL del ikke ha en kritisk ånd mot en kristen leder” (Jan Åge Torp), som hindrer kristne i å vise medfølelse til Anders Torp?

  Spesiell sak. Som jeg ofte tenker på.

  • Vi må ha omtanke for dem som opplever seg som ofre for religiøs praksis som ikke er god og sunn. Jeg har registrert at det er mange kristne som tar avstand fra Ellel ministries som var en del av det Anders Torp sier han har opplevd.
   Jeg tror vi gjør klokt i å lytte til kritikk fra folk som har vonde erfaringer med ulike menigheter og bevegelser.

Det er stengt for kommentarer.