Emanuel Minos er hjemme hos Gud -døde i natt

Fra Dagen: Den velkjente pinseforkynneren Emanuel Minos er gått bort       

minos

Emanuel Minos hadde kreft i en årrekke og ble natt til fredag innlagt på sykehus med lungebetennelse. – Han døde natt til lørdag, opplyser Finn Henrik Friis Larsen, talsmann for Minos familie til Dagen. Friis Larsen er tidligere pastor i Regnbuen kristne fellesskap og tidligere rektor ved Oslo International Bible College (OIBC). Friis Larsen og kona, Solveig, er gode venner av den kjente pinseevangelisten og hans kone, Aase. De to familiene har tilbragt mye tid sammen de siste årene.Friis Larsen forteller at Emanuel Minos fikk lungebetennelse i begynnelsen av måneden, noe som medførte at han ble veldig svak.

– Han har vært noe på Diakonhjemmet, men var hjemme sist helg og ba meg komme for å be for ham. Vi hadde en god stund sammen med min kone Solveig og Aase, sier Friis Larsen, som opplevde den aldrende evangelisten optimistisk. – Han stolte på Gud, og var veldig takknemlig for forbønn, sier Friis Larsen. Han sier at Minos var klar i tanke og ord helt til det siste, til tross for høy alder.

emanuel-aase Det var i går at nyheten om Minos sykdom ble kjent og det ble manet til forbønn for den aldrende evangelisten som har fått forkynne evangeliet for hundretusener ikke bare er hjemme, men også i utlandet. I løpet av sin tjeneste har Minos fått bedt med tusenvis av mennesker til frelse. Minos begynte tidlig å forkynne Guds ord og allerede som femåring proklamerte han modig budskapet som har preget hans liv. Minos oppgave var primært og forkynne Kristus til frelse samtidig som han modig forkynte profetordet til vekkelse og frelse. Han var en ydmyk forkynner som på sin særegne måte og med språk fra 1930 oversettelsen av Bibelen gjorde dypt inntrykk på mange. Minos var ikke bare en pinseforkynner, men en mann som har etterlatt seg fotspor i kirker og bedehus over hele landet, -og han har vært et kjærkomment gjest i fellesmøter over det ganske land. Minos vil bli savnet, og med dette er en viktig profetrøst gått bort. Minos etterlater seg sin hustru og Aase og flere døtre og vi lyser fred over hans minne.

 Fra Bjørn Olav Hansen blogg

Bjørn Olav Hansen var blant dem som i går formidlet den triste nyheten om at Emanuel Minos var alvorlig syk og innlagt på sykehus og samtidig oppfordret til forbønn for den syke predikanten. I dag når nyheten om Minos bortgang var blitt kjent kunne Bjørn Olav slå fast at “dermed har kristen-Norge mistet sin mest folkekjære evangelist. Vi er blitt så mye fattigere, men himmelen er blitt rikere. Vi hadde trengt Emanuel i tiden fremover. Han var en tydelig røst, der andre ble utydelige.”

11 tanker om “Emanuel Minos er hjemme hos Gud -døde i natt

 1. JKC: Jeg advarer deg; Kommer det et eneste ord fra deg i denne sammenheng, så kollapser hele korthuset ditt på MANDAG!

 2. Oppfordrer alle kristne brødre og søstre om å be for denne fantastiske Jesu disippel. Be om at han må bli fullstendig helbredet, så han kan virke for Herren i mange år fortsatt!

 3. Emanuel Minos har gjort et fantastisk arbeid for Herren. Jeg vet at han er høyt elsket av Jesus. Han har ført mange mennesker til frelse og vil få stor lønn for sitt arbeid. Vi trenger han blant oss fremdeles, og jeg vil be om at han får flere år til å evangelisere. Han er en stor mann og han betyr veldig mye for meg.

 4. Var ikke enig med Minos i alle ting, men han var utvilsomt en Guds mann som har betydd mye. Nå er han hjemme hos Herren..Løpet er fullført og troen er bevart. Kondolerer til familie og venner.

  Lukas 16:22a

  “Så skjedde det at den fattige døde, og englene bar ham bort til Abrahams fang.”

 5. Minos forkynte det sanne evangelium, om Herren Jesus som vår stedfortreder på Golgata kors der han bar all verdens synd, vår forsoner, fullt Gud og fullt menneske. Oppstanden på den 3.dag. Tro på dette frelser ved nåde alene. Minos snakket sant om mennesket og sant om Gud. En sann Gud i 3 personer. Fader sønn og Ånd. Om ikke Minos hadde rett i alt så vet vi at ingen av oss andre har det heller.

 6. Jeg sitter med tårer i øynene etter å ha sett videoen fra vår kjære broder Emanuel Minos sin siste tale fra Østerbostevnet i sommer. Nå har denne troens helt nådd målet og er kommet in i herligheten hjemme hos Herren! Jeg takker Herren for Emanuel Minos; en Guds gave, ikke bare til Norge men langt utover grensen! En man som elsket Jesus, Guds Ord og Evangeliet. Og en mann som elsket alle han møtte med en kjærlighet som kommer fra Gud. Han kunne ikke annet enn å innvie livet sitt til det beste man kan gjøre; å gi Evangeliet om Jesus Kristus, verdens Frelser og vårt eneste håp videre overalt hvorenn han var.

  Emanuel Minos var en Gudsfryktig mann med store kunnskaper og visdom fra Gud. Jeg spisset alltid ørene da jeg lyttet til han for det var så spennende og godt å høre på han. Og han talte rett inn i hjertet med det gode, gamle og enkle Evangeliet som har kraft og som aldri forandres!

  Jeg har flere ganger hørt det samme som Minos talte om i talen fra Østerbo. Men jeg blir aldri lei av å høre det. For det han taler er Evangeliet; om det Jesus Kristus gjorde for oss da Han døde for våre synder og stod opp igjen. Og han talte om Jesu gjenkomst; det vi som tror på Han ser fram til og som fyller oss med glede og forventning.

  Måtte Herren være med Emanuel Minos sin kjære kone, barn og famile nå med sin omsorg og trøst! En dag skal alle vi som tror på Jesus møtes igjen til den store himmelske fest! Livet her på jord blekner i forhold til det som venter oss der.

  “For her på jorden har vi ingen by som består, men vi lengter etter den som skal komme. La oss da ved ham stadig bære fram for Gud vårt lovprisningsoffer, det vil si frukt av lepper som priser hans navn.” Hebr. 13:14-17

 7. I denne saken minnes vi primært lørdagens triste budskap om at Emanuel Minos er gått bort. Han har vært et av vår tids store redskaper for Gud og tusener på tusener har blitt frelst, fornyet og funnet liv og glede i hans budskap. Han var en ydmyk Herrens tjener all sin tid med et hjerte som brant etter å se mennesker finne troen på Jesus. Det finnes helt sikkert teologiske sider med Emanuel Minos det er delte meninger om. Det profetiske aspektet ved hans forkynnelse var vekkende og i en sorgens tid for familien føler jeg det er uverdig og ikke rett av oss å krangle over profeti, JKC og Torstein Langesæter i denne posten.. Krangelen om dette hører hjemme i en annen setting enn i denne som omtaler nyheten om hans død, og av respekt overfor familien og avdøde -sletter jeg alle kommentarer som ikke går på det å minnes Emanuel Minos.

  Diskusjon om profeti, bortrykkelse, teologi og JKC hører hjemme i en andre saker/debatter -og som understreket mange ganger før.. Jeg ønsker ikke å sensurere på lik linje med Verdidebatt eller himmelske blogg.

  Med andre ord fjerner jeg alle innlegg, enten det er mine egne, Torsteins, Ansgars eller Bjørns som ikke går på det å huske på den avdøde og som viser tilbørlig respekt for avdødes familie.

  Så får vi heller diskutere profeti/bortrykkelse/Paulus i andre saker om temaet.

  Håper dere forstår dette!

  Kjell Andersen

 8. Jeg valgte å slette store deler av kveldens debatt omkring profeti/Jan Kåre Christensen og Langesæter (i denne saken) siden debatten strengt tatt virker uverdig så tett etter dødsfallet til Emanuel Minos. Jeg tror vi alle bør kunne enes om at det ble en uverdig debatt -som ikke hørte hjemme i denne saken.

  Uansett ståsted og uenighet om profeti og teologi så tror jeg vi alle er så storsinnet at vi ikke i en slik tung stund for hans nære familie -hans trofaste hustru Aase og hans tre døtre med ektefeller og barnebarn skal få ytterliger en byrde å bære på i disse sorgens dager. Minos er hjemme hos Herren, men det er naturlig at hans pårørende og venner kjenner sorgen over tapet, og vi ønsker ikke å legge sten til deres byrde.

  Kjell

 9. Det var med sorg min familie mottok nyheten om Emanuel Minos sykdom og bortgang. Minos har besøkt vår menighet flere ganger i løpet av årene og hans klare og rene forkynnelse har satt dype spor i mange her. Minos vil bli savnet av mange og det er mang en sjel her i forsamlingen som har funnet troen og Kristus under Minos talerstol. Må Gud velsigne Emanuel Minos ettermæle og samtidig gi trøst og nåde til hans nære familie.

Det er stengt for kommentarer.