Russland har forberedt seg på den globale matkrisen siden i fjor -sommeren vil se bra ut men mot høsten bryter det løs

Russland er et av de land som er best rustet til å møte den kommende globale matkrisen som er i ferd med å bryte ut. En topprådgiver til Vladimir Putin har spådd en «global hungersnød» på slutten av året som følge av den globale kornmangelen forårsaket av krigen i Ukraina, ifølge The Moscow Times. Maksim Oreshkin hevder at USAs forsøk på å beslaglegge Ukrainas kornlagre kommer til å føre til en humanitær katastrofe. Russland og Ukraina alene produserer 30 prosent av verdens hveteforsyning.

Russland har tatt skritt for å forberede seg på en matkrise selv før president Vladimir Putin sender tropper til Ukraina,” sa han. “Det er viktig i forhold, for eksempel, med en verdens hungersnød som forventes å bryte ut nærmere høsten, innen slutten av dette året rundt om i verden, at Russland ikke skal lide, men produsere fullmat,” sa Oreshkin. Russland og Ukraina står for nesten en tredjedel av verdens hveteeksport, med sanksjoner mot Russland og krigen i Ukraina som har ført til en prisøkning på 60 % så langt i år. Men det er ikke krisen i Ukraina og Bidens sanksjoner som er den eneste årsaken til at global hungersnød nå kommer. Nedstengninger etter Covid-19 hysteriet, nye lockdowns i Kina, tørke, flom, frost, brann og bevisst sabotasje for å ramme karbon-produserende matindustri har også medvirket til å lamme produsenter og forsyningslinjene. The Economic Ninja som er en entreprenør, rådgiver innen eiendom og finans advarer -at nå er det på tide og gjøre seg rede.

En global hungersnød er varslet av så pass mange røster at vi gjør klokt i å ikke neglisjere den katastrofen som er under oppseiling. Og det er vi, forbruksland i Vesten som vil være mest sårbare når hungersnøden kommer. Mens Russland langt på vei er selvforsynt med mat, har vi faset ut mye av landbruket og baserer oss på import. I tillegg har vi heller ikke noen store innenlands matlagre og kornsiloer er byttet ut med kunstsilo. De vekslende regjeringer vi har hatt i Norge har ikke tatt grep for å sikre vår egen matforsyning -så når den globale matmangel kommer og presser prisene opp på råvarer har vi få andre valg enn å måtte tåle høy inflasjon på mat og dagligvarer. En analytiker som vurderte situasjonen for USAs del sa dette: “Amish folket vil være best rustet til å takle den kommende krisen. De er vant med å produsere og trenger ikke mange tekniske løsninger for å overleve.

 

6 tanker om “Russland har forberedt seg på den globale matkrisen siden i fjor -sommeren vil se bra ut men mot høsten bryter det løs

  1. Norge har en selvforsyningsgrad på kun 34 %. Vår kornproduksjon foregår på Østlandet ( noe i Trøndelag ) og der er det knusktørt. Det er meldt litt regn denne uken : Men dette blir sugd opp av busker og trær og annen vegetasjon med en gang. Vi to 80-åringer her i tunet har brukt det vi har av krefter for å få settepotetene i jorda – dette gjør vi ikke for moro skyld : Men grunnet kommende matmangel. Det kom mye regn her for en uke siden : Jeg trodde at dette var en skikkelig rotbløyte. Men fredag skulle jeg plante ut noen kålplanter som jeg hadde kjøpt : Da viste det seg at jorda var knusktørr. Her skal det bli nedbør fra i kveld og takk GUD for det !
    Langt verre er det på Østlandet der vi kan få omfattende avlings-svikt både av korn og grønnsaker. Oslo kan bli uten drikkevann og våre kraftmagasin er snart tomme. Jeg følger med på eksport av el-strøm hver dag : Den siste tiden har Norge eksportert mindre og den nye kabelen til England har sendt litt strøm til oss – grunnet de høye prisene her. Kraftmarkedet sørger for å sende den europeiske strømmen dit prisene er høyest ! Ja , her er det markedet som rår.
    Forsyningssikkerhet var oppe i Stortinget for om lag ett år siden. Da svarte da-sittende statsminister at det ikke var nødvendig med et korn-lager i Norge . ” Vi kan bare spise oppdrettsfisk ” uttalte hun. Ja , har du spist oppdrettslaks en uke ; så skal vi snakkes den neste uke. Da spyr du bare av lukten når den kokes. Dessuten blir fòret til laksen importert og dette kan det brått bli slutt på.
    Jeg husker situasjonen her rett etter siste verdenskrig : Bergenserne manglet mat og sendte sine barn nordover her og til gårder i Sogn ; slik at de skulle få spise seg mette. Jeg husker at bergenere kom på vår dør rett etter krigen og ba min mor om mat. Men vi hadde lite av slikt selv : Kun sukker som pålegg på brødskivene. Om Oslo blir uten vann i kranene og det blir matmangel : Så vil byfolkene automatisk søke seg ut på landet. Dette er en gammel ” naturlov “.

    6
    1
    • Noen mener de er ikke her da, så de vil ikke oppleve noen nød eller sulte, for Gud vil mate dem med fete retter. Kan være, men den som er klok ser ulykken komme og forbereder seg. Og Ture er en av de kloke.

      3
      1
    • Ja, Ture er en klok mann. Det er riktig som du skriver Ture, at byfolket reiste til Sogn/Sunnfjord. Der er en del av min slekt fra, og jeg fikk høre om det du skriver angående under krigen, at byfolket reiste innover i innlandet for å få mat da det ikke var rare greiene i byen,

Det er stengt for kommentarer.