Vis solidaritet med Mahad Adib Mahamud -La han få bli i Norge

Som 14-åring kom han alene til Norge. Mahad har dokumenter som viser at han er fra Somalia, men UDI påstår at han kommer fra nabolandet Djibouti. Det benekter djiboutiske myndigheter, som ikke vil godta at han sendes dit. Dermed må han leve som statsløs i Norge – uten noen rettigheter. Han kan ikke gå til legen når han blir syk og han mister personnummeret sitt. I tillegg har den  godt integrerte mannen hatt fast jobb inntil UNE plutselig fikk mer penger til å etterforske historiene til dem som har fått statsborgerskap i Norge. I følge TV2 og massemedia pågår det nå et folkeopprør for å la Mahad beholde statsborgerskapet. Dette er et opprør Søkelys vil støtte. Mahad er så avgjort ikke en av dem som vi normalt anser som en kriminell innvandrer som bedriver kriminalitet eller andre former for destruktiv virksomhet. Her har vi egentlig en innvandrer vårt land trenger og bør ta vare på

“Bioingeniør Mahad Adib Mahamud (30) har jobbet ved avdelingen i tre år. I april i fjor ble han fratatt statsborgerskapet sitt fordi UDI mener at han løy om bakgrunnen sin da han kom til Norge for 17 år siden. Mens han selv hevder at han er fra Somalia, mener norske myndigheter at han egentlig kommer fra Djibouti.  Mahad gjør jobben sin veldig, veldig bra. Han er samvittighetsfull, han har ikke fravær, er alltid presis og er i godt humør, beskriver Mette Sandnes, leder ved infeksjonsavdelingen på Ullevål universitetssykehus.– Vi er livredde for det som skal skje nå, og vi er livredde for å miste han, legger hun til,” skriver TV2 om saken og vi forstår meget godt at folk her i Norge engasjerer seg. Under den nåværende regjeringen har litt for mange medmennesker, både kristne og ikkekristne, brutalt blitt kastet ut av landet fordi Sylvi Listhaug og FRP må vise handlekraft på et område siden de ikke har fått fjernet bomstasjonene eller har måttet øke bensin og dieselavgiftene. Fremskrittspartiet har oppnådd fint lite i regjering, og det blir bare dumt når Siv og Sylvi -tar det ut mot denne velfungerende og godt integrerte mannen. Besøk gjerne og lik støttesiden for at Mahad Abid skal få tilbake sitt statsborgerskap:

https://www.facebook.com/La-Mahad-Adib-Mahamud-f%C3%A5-tilbake-Statsborgerskap-1210059709107138/ og delta i underskriftskampanjen for at han skal få bli

https://www.opprop.net/gi_mahad_adib_mahamud_statsborgerskapet_tilbake

9 tanker om “Vis solidaritet med Mahad Adib Mahamud -La han få bli i Norge

 1. 1. Mener du dokumenter fra det gjennomkorrupte og pill råtne Somalia virkelig kan legges til grunn i denne saken?
  2. Skal det lønne seg å lyve? Og hvilke signaler tror du det sender ut i verden? Det er jo bare å lyve og kjøpe seg noen papirer et sted. Opphold får vi jo likevel. 3. Og apropos signaler: hva med de som virkelig har noe å skjule? Tror du ikke de vil satse på Norge, når det bare er å lyve og levere falske papirer?

  • Jeg sier her at denne mannen kom til Norge som 14 år gammel gutt. Han har bodd i Norge i 17 år, har klart seg bra, og om han har løyet som UDI tror, så syntes jeg Norge skal være storsinnet nok til å forstå at han var bare en ung forvirret tenåring da han kom til Norge. 17 år som samfunnsnyttig og lovlydig borger bør veie tungt når vi her ikke snakker om en person som har vært involvert i noen form for kriminalitet, bortsett fra å kanskje ha løyet da han var 14.
   Ut fra det TV2 har skrevet om saken, er det ikke så bombesikkert at UDI her har rett. Jeg syntes KrF skal ha betydelig ros for å ha gått mot regjeringen når det gjelder hvem som skal kunne bestemme hvem som skal miste et statsborgerskap på basis av hva UDI mistenker. Norge må være så storsinnet at vi må la 17 år uten kriminalitet, fast jobb, godt inkludert i samfunnet osv, bør veie tyngre enn en mulig løgn fra en 14 år gammel gutt.

  • Ok. Da mener du at løgn og svindel skal lønne seg. Sikkert greit å vite for de som må lyve fordi de har noe å skjule

  • Jeg mener selvfølgelig ikke at løgn og svindel skal lønne seg, men jeg forstår at vi ikke skal klandre et 14 år gammelt barn på samme måte som en voksen. Vi ser jo at han også var under den kriminelle lavalder da han eventuelt skal ha bløffet, og etter 17 år i landet som samfunnsnyttig borger i full jobb, mener jeg Norge burde la nåde veier tyngre.

 2. Her synes jeg Søkelys tar skammelig feil. “Han ljuger så han tror det sjøl,” sier et gammelt ordtak.
  Det er bevist at han ljuger, og faren til gutten har sagt det samme. Og han fortsetter å ljuge, for det norske folk, i TV og på radio.
  Hvordan skal det gå dersom alt som skal til er å bli ulovlig immigrant i noen år, så er vedkommende sikret opphold og norsk statsborgerskap?
  Nei, her der det bare en lov som gjelder, rettferdighetens lov…

 3. Sikkert en hyggelig og kjekk person, men har han løyet om identitet bør han ikke få bli i Norge. Det gir veldig feil signaler utad; bare kom til Norge, for dersom du greier å lure oss vil du få bli i landet.

  • Nå er det domsstolene som skal avgjøre det og ikke UDI som har lav tillit blant en god del innvandrere. Selv bestrider han å løyet.

 4. Ser du hva du sier? En person lyver seg til opphold og statsborgerskap, og du sier at han på tross av dette skal få bli? Kan det sies klarere at du mener at løgn og svindel/dokumentfalsk skal lønne seg?
  At han er i jobb, var 14 år ved ankomst m.m er irrelevant.

  • Vel Oddgeir. Jeg sier ikke at enhver person som lyver seg til statsborgerskap automatisk skal kunne bli i landet. I dette tilfellet bestrider han faktisk å ha løyet, og da sitter vi igjen med en påstand fra UDI.
   Jeg er av samme mening som mange er i Norge, i dette tilfellet bør vi la nåde veie tyngre.
   Jeg er veldig fornøyd med at KrF bryter med regjeringen her og lar det bli opp til domsstolene å avgjøre hvem som skal miste statsborgerskapet eller ikke. UDI bør ikke sitte på et slikt ansvar.

Det er stengt for kommentarer.