Varslet Israel men ikke demokratene i forkant av angrepet -fryktet at Nancy Pelosi ville lekke

Nancy Pelosi som leder den pågående riksrettsfarsen mot Trump ble ikke informert i forkant av angrepet og er derfor kritisk til angrepet

USAs president Donald Trump beordret personlig luftangrepet som medførte at den iranske toppgeneralen Qasem Soleimani ble drept. I forkant av angrepet valgte Det Hvite Hus ikke å informere demokratene og deres leder Nancy Pelosi om angrepet, da de fryktet at demokratene ville lekke til media. Imidlertid tyder mye på at både Israel og sentrale republikanske ledere ble varslet i forkant av angrepet. I en melding lagt ut på Twitter tidligere denne uken skal den israelske statsministeren ha skrevet at ‘very, very dramatic things’ happening in our region”. En annen som ble varslet om angrepet som var under oppseiling var den innflytelsesrike senatoren Lindsey Graham. Nancy Pelosi reagerer sterkt på å ikke bli informert på forhånd og fordømmer sterkt den amerikanske likvidasjonen at Qassem Soleimani som var den ledende arkitekten bak terrorvirksomhet i Midtøsten.

En annen som i dag hyller Donald Trumps handlekraft og angrepet som tok ut den iranske terror-arkitekten og lederen for den Irans fryktede republikaner garde er tidligere nasjonal sikkerhetsrådgiver for president Trump, John Bolton. I en melding på Twitter hyller John Bolton alle som var involvert i angrepet som tok ut den iranske militære lederen: “Congratulations to all involved in eliminating Qassem Soleimani. Long in the making, this was a decisive blow against Iran’s malign Quds Force activities worldwide. Hope this is the first step to regime change in Tehran.” skriver John Bolton som har vært tidligere amerikansk FN ambassadør og sikkerhetsrådgiver for Trump administrasjonen. John Bolton er en konservativ hauk som gjennom flere tiår har tatt til orde for regimeforandring i Teheran. John Bolton twittret tidligere i uken at angrepet på den amerikanske ambassaden i Bagdad var som hentet ut av håndboken til dem som stod bak angrepet på den amerikanske ambassaden i Teheran i 1979.

Facebook Comments

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *