Vandrepokalen er igjen på vandring

Kristelig Folkeparti sprang ut fra kristenfolk i Sunnhordland og Hardanger, som ønsket et parti med brodd mot arbeiderbevegelsens fremmarsj og den økende avkristning av samfunnet. 85 år senere er Kristelig Folkeparti på vei til å alliere seg med og gi sin støtte til nettopp det partiet som KrF ble stiftet for å bekjempe. Historien med SV gjentar seg. Også SV og forløperen SF ble stiftet for å få Arbeiderpartiet på bedre tanker, men så endte partiet som regjeringspartner – et partnerskap velgerne verdsatte så lavt at SV nå lever i permanent duell med sperregrensen, skriver Ragnar Larsen, tidligere redaktør i Haugesund avis i et innlegg

KrF anså seg i starten som et parti uavhengig av alle andre. Partiet regnet seg ikke som borgerlig, men etter hvert innså KrF at det ikke er mulig å oppnå resultater i politisk vektløs tilstand. Utover 1950-tallet ble partiet et borgerlig parti – den gangen sammen med Høyre, Venstre og Senterpartiet. Kristelig Folkeparti har deltatt i samtlige borgerlige partier etter 2. verdenskrig – bortsett fra den nåværende.
Det er ikke bare midtveis i fotballkamper at en har sideskifte. Nå gjør også KrF seg klar for å bytte side. KrF-leder Knut Arild Hareide fikk det nødvendige handlingsrom fra landsmøtet sist helg til å inngå i en Ap-regjering – om den politiske situasjon etter stortingsvalget 11. september gir grunnlag for dette.
KrF΄s førstevalg er imidlertid å regjere sammen med Høyre og Venstre. Det er, for å låne et uttrykk fra den Skriften KrF΄ere bør være fortrolig med, «å gi stener for brød». Den som tror at Erna Solberg vil kvitte seg med Fremskrittspartiet for i stedet å inngå allianse, har latt sin forstand abdisere.
I tidligere tider het det gjerne at Høyres vei til regjeringskontorene gikk via sentrum. Den gangen var sentrum et meningsfylt begrep og samlet 25-30 prosent av velgerne. Nå har partiene gått hver sin vei: Sp til venstre, Venstre til høyre og KrF stående rådvill alene. Det er kort og godt ikke noe som heter sentrum lenger – og Høyre er innforstått med at det ikke fins noen snarvei til Regjeringskvartalet utenom Frp.
Når KrF sier at partiet nå ikke en gang kan være parlamentarisk støtteparti for en regjering hvor Fremskrittspartiet deltar, vitner det mer om spill enn om politikk. Det Frp står for var kjent da Solberg-regjeringen ble etablert høsten 2013. Det er ikke noe nytt som er dukket opp nå verken fra Høyre eller Frp. Regjeringen gjennomfører en politikk som var kjent før valget i 2013 og ble nedfelt i den regjeringserklæringen KrF valgte å stille seg bak. Regjeringen gjør ikke annet enn hva den varslet å ville gjøre.
KrF har til nå vært i favør av det livslange ekteskap som ramme rundt parforhold, men i politikken oppfører partiet seg som en flyfille. Partiet har utviklet seg til en politisk vandrepokal, som snart er på ett fang og snart på et annet – én natt i én seng, den neste i en annen
Men løsaktighet har sin pris. Det er ikke sikkert velgerne har den store sansen for en politisk aktør som er lett på tråden. Intet er mer ødeleggende for tilliten til et parti enn at velgerne er utrygge på hvor en har partiet. KrF vil forskreve seg om partiet fortsetter med en fot i hver leir. Det er en krevende øvelse å stå i varig spagat.
Det blir ikke så enkelt for Ap heller å få napp i en vandrepokal på vandring.

Skrevet av Ragnar Larsen

13 tanker om “Vandrepokalen er igjen på vandring

 1. KrF sier de nå vil til sengs med AP som nettopp har varslet at de vil ha bort K’en i KRL-faget i skolen. Det går sikkert greit for Hareide, for det må da være mange år siden partiet skippet K’en i KrF.

  KrF er slett ikke et parti for kristne. Like lite som Deutsche Demokratische Republikk var et parti for demokrater. Det viktigste kjennetegnet på fariseerklassen på Jesu tid var at ”de sa en ting men gjorde noe annet”. Hareide m/heiagjeng er egentlig bare nok et skalkeskjul for globalister. Bort sett fra globalsosialistenes ”opium for folket”. Men her utgjør false flag-KrF en nyttig dekkoperasjon for universalistene som kan kaste et bein til de mest naive kristne som sluses inn til sin egen åndelige destruksjon. Kom ikke og si at ikke Djevelen er en smarting der han kan le godt av frøken Hareide som svingte seg i homotoget Oslo Pride 2016 sammen med leder av Kirkerådet, Kristin Gunleiksrud .

  http://www.aftenposten.no/osloby/Hareide-og-kirketopp-deltar-i-Oslo-Pride-580043b.html

  • Dersom KRF ikke er et parti for de kristne, hva da?
   De Kristne er utelukket av to åpenbare ting;
   1. De vil aldri kunne oppnå mer enn 0,6-0,7 %
   2. De ønsker å samarbeide med egoismens og ondskapens parti, FRP.

   Av samme grunn er også KRF utelukket. At de ikke tydelig vender seg bort fra FRP.
   Da blir SP et helt naturlig alternativ. De har den mest konservative politikken og står tydelig på kristne verdier. I tillegg har de en rettferdig fordelingspolitikk og en suveren distriktspolitikk.
   Vern av varige og fornybare fiskeresursser i Vesterålen, Lofoten, Jæren og Skagerak mot oljeutvinning er meget viktig.
   Å ta fare på fiskeresurssene og holde oppe produksjonen i jordbruket, kan ikke undervurderes i en stadig mer urolig verden.

   Når det gjelder K’en i KRLE, så har de fortsatt et rent kristendoms-fag i Danmark, uten at det ser ut til å ha særlig positiv effekt?

  • En stemme til SP er en stemme til MDG/SV og AP. The same shit. Stemmer man SP stemmer man sosialistisk. “Alle skal med”

 2. Til Sadoks sønn : Du skriver om mangt og meget – og er tydeligvis godt oppdatert når det gjelder Den Hellige Skrift. Du har også skrevet at du IKKE er et menneske.
  Som en vanlig jord-boer ; som nettopp har fått potetene i jorda – og som planlegger en tur med fiskebåten min med kveitegarn og kveiteline ; så undrer det meg hva du egentlig er. Når du IKKE er et menneske ; så må du forklare for oss andre ; mer eller mindre tullebukker, som ikke skjønner noe som helst. Er du en kamuflert representant for Jehovas vitner ? Du burde i alle fall ha manns mot til å stå fram med ditt fulle navn – slik de fleste av oss andre gjør. Så langt min kunnskap rekker, så er Guds navn Jahve ( jeg er den jeg er ) og ikke Jehova. Ja, hva er ditt navn i folkeregisteret – du som ikke er et menneske ???

  Ture Andersen

 3. Å gjøre narr av en 75 år gammel mann som har satt poteter, er sikkert artig. Så langt jeg skjønner ; så var Jesus en enkel tømmermann – som sin far – i Nasaret. Han valgte seg 12 disipler – og flere av disse var enkle fiskere på Gennesaretsjøen.
  Han valgte seg ikke skriftlærde og fariseere – som nok kunne Skriftene mer eller mindre på rams – slik som Jehovas vitner fremstår.
  Kan hende kan jeg mer enn å sette poteter. 26 år gammel fikk jeg kapteins grad og ble utnevnt til sambandssjef for 5000 soldater i Østerdalen ( Kombinert regiment nr. 5 ). Etter en stor øvelse med denne avdelingen; der jeg fikk beste karakter som kan gis en norsk offiser ; fikk jeg tilbud om gratis utdanning som sivilingeniør på Forsvarets regning. Dette takket jeg nei til og gikk over i sivil stilling på Vestlandet. Nok om meg. Men personer som ikke har manns mot nok til å fremstå med eget navn – disse vil jeg ikke lenger ha noen diskusjon med.

  • “Sadoks sønn”, er en viss “pastor” fra Aust-Agder…Vi kjenner lusa på gangen…

 4. Er trist å se at alt som er igjen av krisendom forsvinner fra samfunnet vårt. Er også trist å se den åndelige tilstanden blant kristenheten.
  Vi lever i en frafallstid som kjennetegner tiden for Jesu snarlige gjenkomst og Antikrists framtreden på verdensarenaen.
  Bibelen oppfordrer oss til å være åndelige våkne. Jesus kommer igjen i en tid vi ikke tenker.
  så viktig at vi ikke blir forført og at man blir i evangeliet.

 5. Z; Det er kun et parti i Norge som har noe som minner om sosialisme, og det er partiet Rødt.
  Det er tross alt marginale forskjeller på H og AP. Men en regjering med AP, KRF og SP vil bli et svært godt alternativ, sett med kristne øyne. Forbeholdet er at SP og KRF får en viss størrelse, og at det blir en flertallsregjering.
  Det er sannsynlig at SV kommer under sperregrensen. Det er uaktuelt for KRF å regjere med SV, og det ser ut til at Jonas foretrekker KRF fremfor Sv.
  MDG er uten betydning her. Det er ingenting som tyder på at de kan komme i en vippesituasjon.
  Som forventet, så har ikke et FRP i regjering levert noe som helst positivt for land og folk.

  • Sitat Birger Nilsen: ” Men en regjering med AP, KRF og SP vil bli et svært godt alternativ, sett med kristne øyne.”

   Det må i så fall være sett gjennom mørke solbriller. Fosterdrap, kristendommen ut av KRL-faget som hovednorm, islamisering av Norge og anti Israel er vel ikke akkurat åndelig helsekost for kristne. Jeg tror snarere du er en utsendt sosialist med nettpropaganda på menyen.

 6. “Sadoks sønn”. De to regjeringspartiene H og FRP er som kjent for både fosterdrap, aktiv dødshjelp, liberal bioteknologilovgivning, homofili. I tillegg gir se skattelette til de rike på bekostning av de svake gruppene. FRP vil også kutte i u-hjelp og bygge ned norsk jordbruk. Heller importere mat billig fra fattige land. Jo, i sum vil alle oppegående mennesker klare å se at alternativet SP, KRF og AP vil gi en langt bedre politikk, sett med kristne øyne. PS! Jeg konstaterer at du er en av dem som trenger å lese deg opp på hva sosialisme er!

 7. z; er du seriøs? Eller bare et nettroll, med mislykede forsøk på å provosere? Les deg opp på hva sosialisme er, før du fortsetter å uttale deg så til de grader enfoldig.

 8. God taktikk handler om å gjøre det helt uventede – og således overraske en fiende ; og slå han ut.
  Hva med høstens valg ?
  Er dine magefølelser komfortable med slikt som skjer i verden ? Krigen i Syria ; der mange hundretusen sivile er drept. Videre Irak , Afghanistan, Jemen osv.
  Selvmordsbombing og drap i Europa – med bl.a . kjøretøy som våpen brukt av islamister. Listen er lang.
  Da må man ” slå kontra “. Hva innebærer det ? Jo, ved høstens valg må man påskynde Jesu gjenkomst til Oljeberget i Jerusalem. Du bør da huske at AP på landsmøtet i 2015 vedtok at Israel skal deles i to ( Palestina som egen stat ).
  Får AP og SP rent flertall i Stortinget ( noe alt tyder på nå ) ; så blir Israel delt i to.
  Da starter GOG-krigen ( GOG er Russland – også kalt Ros i Skriften ). Trolig vil Vår Herre sørge for at Norge da blir delt i to – trolig ved Trondheim ; ganske umiddelbart.
  Min konklusjon blir : Jeg stemmer på SP ved høstens Stortingsvalg. Da har jeg gjort mitt for å få trengselstiden i gang. Den verden vi lever i nå, tross vår rikdom, byr meg imot. Bare Jesu gjenkomst kan ordne opp i dette.

Det er stengt for kommentarer.