Valget 2017: Kristelig folkeparti vil ha din stemme!

“KrF bygger sin politikk på den kristendemokratiske ideologi. Vårt verdigrunnlag er hentet fra Bibelen, den kristne kulturarven og grunnleggende menneskerettigheter og har sin forankring i det kristne menneskesynet, nestekjærligheten og forvalteransvaret.” Slik presenterer KrF seg med noen få linjer på egen nettside. KrF er det desidert største av de kristne partiene og er vel det partiet som har størst mulighet til å få reell innflytelse på norsk politikk selv om partiet er temmelig taus når det snakkes om de tapte sakene som blant annet abort og ekteskap.

Kjell Magne Bondevik: Foto: Bjarte Sørensen

KrF ligger nå an til å få et sted mellom 4 og 6 prosents oppslutninger under det kommende valget mandag. I følge et gjennomsnitt av de siste meningsmålinger ligger KrF an til å få 4,4 prosents oppslutning eller 8 mandater på stortinget. Dette er en nedgang på 0,4 prosent siden gjennomsnittsmålingen i august.  Partiet De Kristne som er å finne på målingene under samlekategorien “andre” som får 2,1 prosent av oppslutningen -er dessverre i realiteten sjanseløse og tidligere statsminister Kjell Magne Bondevik gikk i dag ut i Dagen og oppfordret velgerne til å tenke seg nøye om før de kaster bort sin stemme på Partiet De Kristne…og vi siterer: Kjell Magne Bondevik (KrF) oppfordrer velgere til å tenke seg nøye om før de stemmer på Partiet De Kristne. – Du bør ikke stemme slik at KrF blir svekket, skriver han i en kronikk i avisen Dagen torsdag 7. september. Den tidligere statsministeren mener at PDK-stemmer kan føre til at KrF mister stortingsmandat i enkelte fylker. – Da oppnår man det motsatte av det mange vil: Det blir færre politikere som fremmer de kristne verdiene på Stortinget, skriver Bondevik videre. Hele saken kan leses fra Dagen.no

Hva KrF står for og vil: Et partiprogram forteller mye om hva et politisk parti ønker å gjøre og hva de står for. Mer om KrF kan du finne på partiets egen nettside

https://www.krf.no/politikk/vare-hovedsaker/

 

16 tanker om “Valget 2017: Kristelig folkeparti vil ha din stemme!

 1. Stemme på KrF og en partileder som går i homotog? Nei takk! Min stemme går heller til FrP.

  • Vel, i fjor gikk FRPs barne og familieminister, Solveig Horne i homoparaden i Oslo.
   Men, vi andre her er kristne, og da er jo FRP av en lang rekke åpenbare årsaker utelukket!

  • Homotoget blir dessverre ikke noe mindre om man gir sin støtte til FrP. Dog kan jeg forstå at endel kristne kan stemme FrP på basis av partiets støtte til Israel.
   Dog er det mye i Frp som bryter med de kristne normene.
   Både PDK og KrF anvender kristen-navnet i sitt valg av navn, og i forkant av valget kan det være lurt å kikke litt på de forskjellige partienes partiprogram før man stemmer.

  • Homotog? Artig.
   Er det paraden i fjor du tenker på, hvor Hareide ville vise sin medfølelse med de homofile som ble drept i USA? Det er vel en dårlig egenskap for en kristen det, å vise medfølelse.

 2. Og her fortsetter Hareide å skape forvirring:
  http://www.vg.no/nyheter/innenriks/stortingsvalget-2017/hareide-freder-erna-selv-om-hun-velger-frp/a/24135948/

  Han vingler frem og tilbake som en full sjømann…

  Personlig velger jeg å IKKE stemme på mandag. Jeg vil ikke være delaktig i dette løgnaktige kaoset!
  Siv Jensen er plutselig blitt opptatt av de uføre og minstepensjonistene…Hyklerisk! I går ble jeg møtt av en plakat der hun flirer over teksten: Fjerne eiendomsskatten”, Stem FRP.
  Dette er jo noe som er delegert ut til hver enkelt kommune. En slik plakat hører ikke hjemme nå, men ville vært helt ok foran neste kommunevalg!
  Når H og FRP nå lover ting for neste periode, så virker det som om de har glemt at de har vært i regjering i 4 år….
  Jeg hadde bestemt meg for SP, helt til Vedum tidligere i uken kritiserte nettstedet faktisk.no, som ettergår sannhetsgehalten i det politikerne sier/skriver!
  “man skal ikke la sannheten ødelegge en god historie”

 3. Kjell; FRPs “støtte” til Israel? Hva er det i praktisk politikk, etter 4 år i regjering?(ambassaden ligger fortsatt i Tel Aviv).

  • Det blir litt som om man er sympatisør av Norsk Kommunistisk Parti. Man vet at de ikke har sjanse til å få et mandat, og da velger man det nest “beste”; Rødt. De har i det minste en god sjanse for å få et par direktemandater, og det kan sågar være en mulighet for at de kommer over den magiske sperregrensen.

   Poenget; en stemme til PDK er akkurat like bortkastet som en stemme på NKP.
   Derfor: dersom du er sosialist; stem Rødt. Dersom du er en kristen , stem KRF!

  • De har ikke et eneste ord om bistand eller bekjempelse av fattigdom…Trodde nestekjærlighet burde vært viktig for et kristent parti?
   De Kristne fremstår som et støtteparti for egoist/kynist-partiet FRP, og da er de uansett utelukket for oss kristne…

 4. Ser ut for 4 år med borgerlig er over. Ei lange liste med brutte FrPløfter har gjort sin virkning. Aldri har det vært høyere bomavgifter eller flere bomstasjoner, Mulla Krekar nyter tilværelsen på norske skatte/olje-kroner framdeles, og bensinprisen/diesel ble økt, og hundrevis av millioner overføres til Hamas og fiender av Israel den dag i dag. Og de søkkrike har fått flerfoldige 10000kr i stønad, mens pensjonister og og uføre kanskje har spart seg opp til en krone-is.

  Likevel må vi håpe at “jernerna” og det “svake “siv” fotsetter. Godt valg !!

 5. Valget er egentlig pest eller kolera. Både H og AP er globalister med mål om å ødelegge nasjonalstaten Norge.

 6. Kristne skal ikke delta ved valg i denne verden. Bibelen sier at de er “utsendinger” og altså ambassadører for Guds rike. En ambassadør eller ambassadepersonell i eksempelvis Norge eller andre land deltar ikke i politikken i de landene de er utsendte til.

  Kristne ambassadører “har sin borgerrett (og borgerplikt) i himmelen”, sier Skriften. Og Jesus selv sa det ikke nytter å reparere systemer som er ledet av “denne verdens gud” – Satan, for “hele verden er i den ondes vold”. Han sa det slik at det “ikke nytter å reparere gamle skinnsekker med nye lapper”.

  Selv trakk Jesus seg raskt vekk da noen jøder ville ha ham til konge i det fysiske Israel. Han konkluderte med at “mitt rike er ikke av denne verden.

  Dersom man “rører ved urent” og blander seg inn i denne verdens styre vil man om kort tid få samme ugunstige dom som dem.

 7. Hører stadig at en stemme til PDK er bortkastet, men er det nå det? Hvis alle de som har sagt at det er nytteløst å stemme PDK, ja har det blitt ganske mange stemmer til partiet. Noen nevnte bistand – Tror PDK driver praktisk bistand sammen med Israel i Afrika – Har forstått at dette har blitt et vellykket prosjekt. Tror det heter PDK-AID, likhet med Israel- AID. Til slutt folkens, ønsker dere godt valg på mandag 🙂

  • Ingen stemmer er bortkastet. Jeg vil oppfordre folk til å bruke stemmeretten mandag, og ta seg tid til å vurdere partienes valgprogram.
   La oss ønske det beste for de partier som tross alt ønsker å løfte frem kristne verdier!!

 8. Kjell, her tror jeg vi kan slå fast at du bommer. At en stemme kan være bortkastet er det ingen tvil om.
  I mitt fylke er det 16 partier som stiller liste. 7 av dem er det bortkastet å stemme på; piratpartiet, alliansen, helsepartiet, kystpartiet, verdipartiet, de kristne, demokratene, kommunistene…Det betyr overhodet ingen forskjell om piratpartiet får 12 eller 13 stemmer i mitt fylke. Eller om De Kristne får 0,2 % eller 0,3 %, når vi vet at de trenger ca 4,8 % for å få et mandat!
  Siste målingen på pollofpolls.no for mitt fylke viser at disse småpartiene samlet ligger an til å få en oppslutning på 1,7 %.
  Da kan vi trygt slå fast at en stemme til et av dem er helt bortkastet!

  • Ingen stemmer er bortkastet Ansgar, selv om stemmen går til et parti som feiler. Den er aldri helt bortkastet, da man gjennom å stemme eksempelvis på et parti som ikke når frem, viser samfunnet at det finnes mennesker som ikke stemmer på de faste travere.

Det er stengt for kommentarer.