Ulver i fåreklær, hvem er de og hva er deres budskap?

“Mirakelet” med å få et bein til å vokse ut var standard også på 1980 tallet. Her utfører W.V Grant trikset på en farget mann. (Foto: Søkelys/You Tube)

Velstandsevangeliet har mange representanter og røster, men en ting har de felles. Nemlig grådighet etter rikdom og penger. Ja, penger og atter penger. Mens den sanne Kristi kirke holder frem Guds Ord og evangeliet om synd, nåde, frelse og dom, så er budskapet til de falske profetene “Gi meg penger, penger, penger. Oral Roberts, pastor Ike eller Frederick J. Eikerenkoetter II er blant dem som prekte penger, penger, penger. Peter Popoff, Jim Bakker og W.V Grant var blant de store velstands-bedragerne som loppet folk for penger på 1980 tallet. Alle disse tre har i ettertid blitt avslørt som bløffmakere og flere av dem har måttet sone fengselstraff.

Kenneth Copeland, Creflo Dollar og en rekke andre velstandsforkynnere blir i videoen avslørt som bedragere og svindlere. Når det gjelder Jim Bakker er det slik at Bakker fremdeles har sitt eget tv show selv om han har tatt avstand fra selve velstandsevangeliet., Sjekk ut den interessante videoen fra “Jesus Truth” som avslører de mange falske profetene som gjør eller har gjort profitt på på Jesu navn med det falske velstands-evangeliet.

https://www.youtube.com/watch?v=11UL3nuY6yI

7 tanker om “Ulver i fåreklær, hvem er de og hva er deres budskap?

 1. De har ikke Guds Ord med seg på veien. De er grådige mennesker. De forfører mennesker med falsk lære. Med falske forklaringer av Herrens Ord gir de folket et falskt bilde av Gud. Rikdommens bedrag kveler ordet, så det blir uten frukt.

  • Nja, min erfaring er at de har et mål: Og der er å berike seg på makt eller penger. Og eller begge deler.

   De har som regel god innsikt i Guds Ord, og prediker det som er rett og sant. De kommer til og med også sanne og riktige kunnskaps ord om andre mennesker og hjelper til med å sette mennesker fri fra div. problemer.

   Når de da over tid har vunnet menigheten på sin side, så begynner de å tale Guds Ord til sin fordel. De kan gjøre dette for de har nå fått makt over menigheten.

   Da begynner manipuleringen for å riste penger ut av menigheten, ved tiende og penger til diverse formål som de har fått åpenbaring om. Noe som da de sier Jesus har sagt at de, som menighet skal gjøre. Men de prosjektene blir det ingen ting av, som forklaring på det, er at djevelen stikket kjepper i hjulene. For å hindre at prosjektene blir gjennomført.

   Men menigheten må fortsatt gi penger til prosjektene slik at Guds vilje kan skje. Da har ulven fått det som han ville.

   Makt over menneskene og penger i pungen.

   Mvh RJ

  • Nettopp derfor kan jeg si: Med falske forklaringer av Herrens Ord gir de folket et falskt bilde av Gud. Rikdommens bedrag kveler ordet, så det blir uten frukt.

 2. Dionny Baez var tydelig på at innen to år skulle TV Visjon Norge være gjeldfri.
  Han mente at hvis du gir MYE, skal du bli gjeldfri. Han skrøt av at han selv hadde gitt sin årsinntekt, to ganger.
  Hvor mange han klarte å manipulere til å gi mye penger, er ikke godt å si. Men en del av de som var på møtet, så ut til å kunne være lette ofre. Han brukte 2 Sam 24 : 15 – 25 for å “bevise” at det å gi penger, var knyttet til helbredelse. Etter dagens verdi skulle det ha en verdi av 1 million. Skremmende.
  Ordet om korset og frelsen var selvfølgelig fullstendig fraværende.

 3. Denne helgen er det igjen en penge/mirakel-gjøgler som opptrer på Visjon Norge. Jeg så litt på torsdag og fredag. Må si at det var lite oppbyggelig, det han kom med. Gi hundretusen, gi femti tusen, gi ti tusen. Han var til og med så påståelig, at de som gav over evne, skulle høste så stor velsignelse, at bankene skulle etterjage dem for å tilby dem lån. Hvor er evangeliet? Hvor er korset?

Det er stengt for kommentarer.