Uføre og pensjonister får også i år mindre kjøpekraft -mens Erna fikset 55 000 i tillegg til seg selv

Eldre og uføre må på sjette år på rad finne seg i å bli betydelig fattigere.

Norske uføre og pensjonister må stramme ytterligere inn etter at regjeringen igjen har presentert et pensjonsoppgjør som innebærer betydelig redusert kjøpekraft. Årets inflasjon på matvarer og medisiner har så langt vært betydelig, og de knapper og glanspapir KrF, Venstre, Høyre og støttehjulet Frp har hostet opp, betyr i realiteten at pensjonister, uføre og andre trygdede igjen kommer ut som inntektstapere. Ergo må gamle og syke nok ei gang stramme inn livreima, og folk som tilhører disse gruppene har ingen grunn til å kaste bort tiden på å stemme på noen av de partier som i dag er representert på stortinget. Samtidig som den borgerlige regjeringen fortsetter å gjøre norske uføre og gamle stadig fattigere, har statsministeren sikret seg et lønnstillegg på kroner 55000. Storingsrepresentantene har sikret seg ett tillegg på 31 000. Det er bred enighet blant partiene på stortinget av pensjonister og uføre årlig skal få redusert kjøpekraft, og derfor bør pensjonister og andre gi sin stemme til partier som i dag ikke er representert på stortinget. Et alternativ kan være Partiet De Kristne (PDK)  som bør kjenne sin besøkelsestid og få inn sine politiske program at pensjonister og uføre skal ha samme lønnsvekst som arbeidstagere.

Facebook Comments

1 tanke om “Uføre og pensjonister får også i år mindre kjøpekraft -mens Erna fikset 55 000 i tillegg til seg selv

  1. Helt forkastelig. Matprisene har økt mer enn økningen de siste seks årene. For ikke å snakke om den ekstra prisøkningen og de ekstra utgiftene med koronaen.

    Minst en tusenlapp ekstra i måneden netto, hadde vært på sin plass i år. Både for uføre og pensjonister. Statsrådene har mer enn nok fra før, og kunne heller gått ned litt.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *