Torodd Fuglesteg avslørte fake-news media allerede i 2008 -demonstrerte hvor lite troverdige gammelmedia er

Torodd Fuglesteg er en bemerkelsesverdig mann der han oppholder seg i Storbritannia. Allerede i 2008, mer enn åtte år før president Trump fant opp uttrykket “fake news” –greide Torodd Fuglesteg gjennom å lure avisen VG -og demonstrere for hele Norge hvor lite grunn vi har til å tro på historiene VG og de andre gammelmediene presenterer. De samme medier som i dag står bak satiresiden “faktisk.no” ser ikke ut til å ha evnen, eller orken, eller ta seg bryet med å finne ut om storyene de publiserer er sanne eller rent oppspinn.

Nick Sandmann var en av dem som urettmessig ble hengt ut av gammelmedia her hjemme. Verken VG/TV2 eller Dagbladet og CNN der ute tok seg bryet å sjekke om det bildet de tegnet virkelig var sant. CNN måtte nylig punge ut flere millioner dollar i erstatning til den unge kristne abortmotstanderen og skoleelven

Krigen om sannheten og enkeltindividers kamp for retten til tros og ytringsfrihet pågår nærmest overalt. Her i Norge druknes vi daglig i falske nyheter fra gammelmedia som oppfører seg som om de har patent på sannheten. De tradisjonelle gammelmediene anført av NRK, TV2, VG, Dagbladet har endog gått så langt som å opprette sitt eget “sannhetsministeriet”, kalt “faktisk.no” -som gjør seg selv til overdommere over hva som er sant eller usant.  I gammel-Sovjet ble det kalt “Pravda” og i George Orwells glimrende 1984 roman ble det kalt “sannhetsministeriet”. Her skal en liten flokk komprimiterte journalister kjøpt og betalt av Fake News media -som ukritisk publiserte fake storyer om Trond Giske, og haugevis av andre enkeltindivider -faktasjekke politiske eller religiøse motstandere. Snakk om å være bukken som skal passe havresekken eller den narkomane som skal passe på apoteket! Virkeligheten er at disse “faktasjekkere” er kjøpt og betalt av de samme gammelmedier som stadig blir felt i PFU, hvor de selv langt på vei kontrollere utfallet. Hadde PFUs oppgave blitt overtatt av domstolene hadde tallet på fellelser i PFU formelig eksplodert. Når det ikke er slik, er det fordi fake-news media skal passe på seg selv. og pastor Torp har langt på vei rett når han skriver dette: “«Gutteklubben Grei» har igjen vist sin innavl-udugelighet,” etter at Jan Hanvolds klage til PFU ikke førte frem. Hadde det vært domstolene som behandlet klagene som i dag blir behandlet av pressens eget organ, hadde tallet på fellelser eksplodert.

Urettmessig hengt ut av gammelmedia

Fædrelandsvennen i Kristiansand slettet fake-news artikkel som rammet en MS syk og krykkeavhengig eldre kvinne etter press og kritikk fra undertegnede

Gammelmedia er nå et begrep som er synonymt med medier som overlever utelukkende fordi vi norske skattebetalere punger ut. Hadde pressestøtten blitt avviklet hadde flertallet av ikkelevedyktige norske medier vært borte, og kanhende de få gjenlevende mediene da hadde beflittet seg på å publisere objektive sannheter fremfor oppspinn og manipulerte storyer som Trond Giskes berømte dansevideo. Løgnpressen fornekter aldri seg selv, men det finnes medier som har selvrespekt nok til å fjerne sitt falske og feilaktige oppslag. Andre medier som kjørte Fædrelandsvennens fake story som opprinnelig lå her, hadde ikke selvrespekt nok til å fjerne saken, og den eldre MS syke og krykkeavhengige kvinnen hadde ikke helse og ressurser nok til å ta opp kampen mot horden av fake-news media som sjeldent tar seg tid til å dobbeltsjekke og grave frem sannheten. Derfor er det grunn til å si takk til Torodd Fuglesteg som allerede i 2008 demonstrerte for oss alle hvordan fake news media opererte og opererer.

Donald Trump inn i krigen mot sosiale medier sensur av ytringsfriheten

Tekst. Kjell Andersen

Facebook Comments

8 tanker om “Torodd Fuglesteg avslørte fake-news media allerede i 2008 -demonstrerte hvor lite troverdige gammelmedia er

 1. Artig innlegg dette her. Eg tok jo heilt feil om George BUSH rundt 2008 som Antikrist , så Torodd hadde jo rett om det. År 2028 står enno fast .
  Antikrist kjem.
  https://www.youtube.com/watch?v=LemTaPCIkTc
  Eg kunne utgitt noko liknande som Gabriel Ansley
  https://www.youtube.com/channel/UCVYjwc QGSvkyWYjfVKkW5Cw
  Eg orkar ikkje bera på hat til folk.Det er viktig å få ting ut av verda.
  Slik er det med Torodd og. Eg håpar han har eit fint liv. Eg har det bra etter at kona døydde og no har dattera kome heim og har overteke garden .og ein fin liten gut går rundt i tunet.

  • Det er godt Torstein at den konflikten som var er blitt lagt bak dere. Det er lov å ta feil om ting man tror og mener, jeg tror de fleste kristne uansett merkelapp og kirkesamfunnstilhørighet har hatt teorier, tanker og forestillinger som ikke har tålt tidens gang.
   Jeg har intet i mot Torodd Fuglesteg, men jeg nekter å la Torodd bestemme hva jeg skal uttrykke, tro og mene om gammelmedia og deres forlengede armer som skal drive faktasjekking.
   Det blir det samme som å la den narkomane drive apoteket.
   VG kunne ha lært noe av Rakfisk bløffen i 2008. Saken om Trond Giske beviser at de ikke har lært det døyt.

 2. Stakkars, stakkarslige lille mann Kjell Andersen.

  Om du gjentar en løgn mange nok ganger, Kjell Andersen, blir ikke den løgnen til sannhet. Og det er det du gjør…. gjentar din løgn i en ny tråd.

  Nå har jeg bevist til deg hva som er sant og hva som er løgner i en annen tråd og du kommer her som et furtent barn fordi du ikke klarer å motsi meg med sannhet og fakta. Det er her anstendige voksne mennesker gjør alt det du selv ikke gjør.

  Jeg legger ved hva jeg skrev i en annen tråd og som tydeligvis har satt Kjell Andersen sjakk matt da hans svar på den er å gjenta sine løgner.

  Og vennligst fjern denne tråden da den er så full av løgn at den skjemmer deg ut for godtfolket på Sørlandet. Og denne tråden bare beviser hvor sannferdig gammelmedia og faktisk.no er.

  Her er det som Kjell Andersen ikke klarte å svare på og som fikk han til å gjenta sine løgner i denne, en ny tråd.

  ———————————————————————————————————

  29/05/2020, kl. 13:47 sa Torodd Fuglesteg erf, tui:

  Jeg ser til min meget store forundring at jeg av redaktøren i Søkelys blir brukt som et bevis for at gammelmedia er mer løgnaktig enn f.eks Søkelys. Dette til tross for at han i lang tid gjennom eposter har visst at:

  – Jeg jobber til daglig for gammelmedia.
  – Jeg jobber med fakta sjekking for gammelmedia.

  Rakfisk historien er dessuten minst ti år gammel og den er 0.001 % av alle saker som som gammelmedia har publisert siden 2005. Det er null prosent sannferdig å dra frem denne saken som et “bevis” for at gammelmedia er løgnaktig.

  Når det gjelder PFU er det er mindre enn 0.02 % av alle historier som gammelmedia bringer hvert år som blir felt av PFU. Man kan derfor ikke trekke den konklusjon at gammelmedia er løgnaktig.

  Det er også fakta at rakfisk og andre historier førte til en rekke forbedringer i gammelmedia og det er jeg stolt av. En rakfisk historie ville aldri ha blitt publisert i dagens gammelmedia. Vi i gammelmedia lærer av våre feil. Feilsøking er faktisk det vi mest driver med. Og det før en historie blir publisert.

  Faktisk.no er et resultat av bl.a rakfisk historien og det er enda ingen som har kunnet påvise at faktisk.no farer med løgn. Noe de altså ikke gjør og noe som redaktøren i Søkelys ikke engang gjør et forsøk på å bevise. Dette sier alt om forskjellen i seriøsitet mellom oss i gammelmedia og redaktøren Søkelys.

  Jeg og min bøtte med rakfisk er derfor et meget godt bevis for at dagens gammelmedia er en sannferdig, troverdig kilde for informasjon.
  På vegne av andre som jobber i gammelmedia takker jeg redaktøren i Søkelys for at han her, ved å bruke meg som eksempel, beviser at gammelmedia er fullt ut troverdig og at faktisk.no er et fullt ut seriøst nettsted.

  2
  3
  • At du er uenig med meg er en fair sak.
   Det er ikke et ord i denne saken som er løgn.
   Det er en kritikk av fake-news media og deres nettverk av gutteklubben grei.
   Gammelmedia her hjemme som holdes i live av blant annet min skatteseddel har forlenge uimotsagt kunne fremstå med monopol på sannheten.
   Heldigvis har en rekke nye medier vokst frem og utfordrer dermed gammelmedia enevelde.
   Derfor svarer gammelmedia med å hyre inn sine egne journalister som skal være objektive faktasjekkere.
   Siden disse faktasjekkere er lønnet av løgnmedia -er det svært god grunn til å stille spørsmål ved hvor objektive disse egentlig er.
   Så lenge det er slik at geita passer havresekken er disse faktasjekk-sidene å sammenligne med satire ala herregud.com.
   Jeg er dypt takknemlig for at du gjennom ditt stunt viste oss alle at det er god grunn til å stille spørsmål ved nyhetene gammelmedia formidler.
   Gammelmedia har ikke lenger monopol på nyhetsformidling eller sannheten og både skal og vil bli utfordret av alternative nyhetsformidlere.

   3
   1
  • Kjell Sverre Andersen.

   Alle de punktene du har over er besvart av meg i mine innlegg og det er ikke verdt å nevne noe mer. Enten er du for dum til å forstå det jeg skrev ellers så er det din agenda å være en løgner.

   I din kritikk av faktisk.no har du ikke engang gått inn på det nettstedet og funnet en sak du mener er løgn. Neida, du bare mener at alt der er løgn og satire uten engang å nevne eksempler. Dette er et godt eksempel på en totalt useriøs mann. Deg, Kjell Andersen.
   https://www.faktisk.no/

   Selv Jan Kåre Christensen er på et mer seriøst nivå enn deg selv. Og da er det ikke mer verdt å ha noen dialog med deg eller delta i dette forumet. Livet er for kort til det.

   3
   3
  • Her biter du deg selv i halen Torodd. Din seriøsitet forsvant med forfølgelen av Torstein Langesæter og den falt videre mange hakk etter at fri tanke omtalte din blogg.
   Dersom du virkelig klarer å lese dette “Jeg og min bøtte med rakfisk er derfor et meget godt bevis for at dagens gammelmedia er en sannferdig, troverdig kilde for informasjon.” -som et bevis på gammelmedias troverdighet -er du virkelig langt langt ute. Nærmest på en annen planet…
   Nei, her biter Fuglesteg seg virkelig i halen…

   2
   3
  • Leserne skulle bare ha vist hvordan Torodd holdt på med Torstein Langesæter. Kan best sammenlignes med stalking og forfølgelsesvanvidd.

   2
   1
  • Det er helt korrekt at min behandling av Torstein Langesæter var sykelig og fullstendig uakseptabel. Og ja, stalking er et godt ord for det.

   Dette er noe jeg har bedt Torstein Langesæter om unnskyldning for. Han er i mine bønner hver kveld der jeg ber Gud om å gi han god helse og fine dager.

   I den kristne tro er det slik at man skal erkjenne sine synder og dermed gå videre. Det er derfor Jesus døde på korset. Og jeg bekjenner meg til denne troen.

   Nå er dette mange år siden og gjort er gjort. Ferdig med det, som det står i bibelen.

   2
   1

Det er stengt for kommentarer.