Topp iransk general Qassem Soleimani drept i amerikansk luftangrep mot flyplass i Bagdad -Iran varsler hevn -Amerikanske statsborgere beordres ut av Irak

Det er kommet sterke reaksjoner på det amerikanske luftangrepet som drepte den iranske militære lederen Qassem Soleimani. I Iran har angrepet utløst sinne. Soleimani var leder for Iran’s Revolutionary Guards og angrepet blir i Iran tolket som en direkte krigs-erklæring. Mange frykter nå at dette angrepet vil trekke USA inn i en ny storkrig i Midtøsten. I USA møter angrepet sterke reaksjoner blant Demokratene som frykter at dette er begynnelsen på en ny storkrig. Reaksjonene har ikke latt vente på seg etter at det natt til fredag norsk tid ble kjent at en av Midtøstens mektigste menn er drept i et målrettet amerikansk drone-angrep i Iraks hovedstad Bagdad.  Angrepet var beordret av Donald Trump, som nå får sterk kritikk fra flere av hans motstandere i Det demokratiske partiet. Blant dem er tidligere visepresident Joe Biden, som mener presidenten heller bensin på bålet.

Irans øverste leder Ayatollah Ali Khamenei advarer USA om at en «kraftig hevn venter» etter angrepet mot den iranske generalen Qasem Soleimani. Khamenei har kunngjort tre dager landesorg til minne om den drepte generalen, som regnes som hjernen bak en rekke iranske militære operasjoner. Angrepet, utført med missiler skutt fra en drone, fant sted natt til fredag ved flyplassen i Iraks hovedstad Bagdad. Revolusjonsgarden har bekreftet dødsfallet, mens USA har tatt på seg ansvaret.– Etter ordre fra presidenten har det amerikanske forsvaret utført en handling i forsvar for å beskytte amerikansk personell i utlandet ved å drepe Qasem Soleimani, skrev Pentagon i en uttalelse. I etterkant av angrepet har USA beordret alle amerikanske statsborgere å forlate Irak av frykt for hevn fra Iran støttede terrorgrupper som opererer i Irak. I Israel blir det amerikanske angrepet møtt med applaus samtidig som man frykter at Iran skal iverksette militære operasjoner mot Israel fra sine baser i Syria og Libanon.

https://www.youtube.com/watch?v=wrOwqgk3r_8&t=128s

Statsmininster Netanyahu har derfor avbrutt sitt besøk i Hellas for å komme hjem for å lede nasjonen dersom Iran velger å utføre hevnangrep mot Israel fra Syria og Libanon. John Bolton, tidligere sikkerhetsrådgiver for president Trump skrev dette i forkant av det amerikanske sjokkangrepet. Professor Øystein Tunsjø ved Institutt for forsvarsstudier sier til E24 at angrepet på toppgeneral Soleimani best kan sammenlignes med det å drepe den amerikanske visepresidenten. “Irans mektige general Qasem Soleimani har lenge vært en fiende av USA, men hverken George Bush eller Barack Obama turte å røre ham – det ble ansett som altfor risikabelt, ifølge amerikanske medier. Nå er generalen drept i et amerikansk angrep som ble beordret av Donald Trump.– Jeg tror Trump har tråkket over en grense som vil slå tilbake på ham, sier professor Øystein Tunsjø ved Institutt for forsvarsstudier til E24. “Det er alvorlig fordi dette kan gi en eskalering man ikke ser noen ende på. Det har lenge vært en reell fare for krig mellom USA og Iran, og dette attentatet øker risikoen,” sier professoren videre. “Jeg tror generalene i ledersjiktet i revolusjonsgarden i Iran føler at dette må gjengjeldes. Når sjefen er tatt ut, har de ikke så mye mer å tape. Nå vil de kaste hansken. – Og skulle Iran våge seg på et lignende attentatforsøk på en tilsvarende mektig person i USA, blir Trump nødt til å svare tilbake, og da kan dette eskalere veldig fort. Det er dette som er så farlig, sier professoren til E24. Nettstedet Resett publiserte fredag et bilde som skal vise den avdøde generalen etter nattens angrep. Bildet kan ses her

https://www.youtube.com/watch?v=CxmswzTn9jQ

8 tanker om “Topp iransk general Qassem Soleimani drept i amerikansk luftangrep mot flyplass i Bagdad -Iran varsler hevn -Amerikanske statsborgere beordres ut av Irak

 1. Min siste oppdatering er at Iran har langdistanse-missiler som kan nå helt til Sverige. Men Israel kan først bli rammet av en skur med missiler. Selv om jødene har utviklet tre ulike anti-rakettsystemer ; så kan missiler fra Iran slippe gjennom disse. Det sies at Iran ikke har atomvåpen. Jeg er slett ikke sikker på denne påstanden : Iran har et nært militært samarbeid med Russland og russiske militære har oppholdt seg i Iran i mange år.
  Det er også en fare for et koordinert angrep : Hamas fra Gaza , Hizbollah fra Libanon og Iran fra Syria og fra hjemlandet. Således kan det ” hagle ” med raketter over Israel som svar på at den iranske generalen ble drept av USA. Det kan hende at Iran vil sende langdistanse-missiler mot Europa – gjerne mot hovedsteder.
  For få dager siden ble det gjennomført en sjømilitær øvelse der Iran , Russland og Kina deltok over fire dager.

  • Iranerne har nordkoreansk missil-teknologi der bærerakettene går rett opp og forflyttr seg meget høyt oppe før de sendes rett ned over målet. Disse er ikke ballistiske der man kan regne ut bane og hastighet for nedskytning. Derfor vil et BTL-forsvarssystem i snitt bare klare å treffe 2 av 10.

   Dessuten er den nå i følge JDW utstyrt med ikke-ariket plutonium. Et bittelite land som Israel – på størrelse med det tidligeree Hedmark fylke – vil lide gigantiske strålingsskader når islams gale ledere cslipper dette løs.

   Mullaene har ddessuten store problemer på hjemmebane og antas å ønske seg en samlende krig mot USA – “den store Ssata” som de kaller det – eller den gode fiende.

   Med Trumps 2 hangarskipgrupper rundt Hormuzstredet og B1 og B2 atombombefly i basen i Qatar ser det ikke lystelig ut. En kjernefysisk vinter i Midt-Østen vil bli ubehagelig også her til lands. Bare når Saddam tente på oljebrønnene i Kuwait sank temperature over hele jorden.

   Så ha tørrvarer, havsalt oghermetikk i spisskammerset og hold dere nær til Gud i bønn.

  • Soleimani hadde som mål å “befri” Jerusalem fra jødene. Det målet klarte han ikke å nå. Spørsmålet er hva iranerne nå vil gjøre. De tåler ikke å tape ansikt, og er derfor nødt til å respondere.

  • USA og Israel kan knuse Iran til støv om de vil. Iran er en mygg i forhold til disse to. USA er en voldsom supermakt som er på sitt sterkeste. Det er en supermakt verdenshistorien aldri har sett maken til. Trump har bygge opp styrken og moralen i USAs superforsvar. Iran bør skjelve.

  • Jeg regner med som selvsagt at det israelske forsvaret er satt i høyeste beredskap. Men det er så langt fra Israel til Iran at de israelske jagerflyene må tanke i luften. De nye F – 35 er tatt i bruk der ; og dette er første område disse flyene ble brukt i kamp ( mot Syria ).. Disse jagerflyene er ” stelth ” – de vises ikke på radar. Russland har utviklet bakke-luft – raketter som er uhyre effektive ( S – 300 og S-400 ). Tyrkia har kjøpt disse rakettene – trolig også Iran.

   Om Iran sender missil med konvensjonelt stridshode ; så vil USA trolig svare med konvensjonelle stridsmidler. Men bruker de A-våpen ; så vil nok USA / Israel svare med samme mynt. Da kan store byer i Iran bli til en rykende radioaktiv ruin.
   Israel har fem relativt nye ubåter som er bygget i Tyskland. Trolig er disse også utrustet med A-våpen.
   I denne alvorlige og høyst usikre situasjonen ; har nok Norge også høynet beredskapen for våre væpnede styrker – tror jeg.

 2. Tenk hvis Soleimani hadde søkt Gud.
  Da ser jeg ham som en pastor.

  Det må være helt ufattelig vondt for Vår Himmelske Far å se ondskapen mennesker gjør. Går det mot slutten meget snart tro..

Det er stengt for kommentarer.