Terrorister brukte granat-kastere mot Israel -som svarte med å bombe Gaza

Israelske fly har i kveld gjennomført flere luftangrep mot mål på Gaza stripen etter at terrorister fra “islamsk hellige krig” skal ha avfyrt flere granater mot en israelsk militærpost nær grensene mellom Israel og Gaza. De palestinske terroristene beskjøt israelske posisjoner i to runder og mellom 10 og 12 granater skal ha eksplodert på israelsk side. Bare minutter etter det siste palestinske angrepet gikk israelske fly på vingene og angrep flere Hamas mål nær Beit Hanoun. I tillegg til å angripe fra luften avfyrte Israel flere runder med  artilleri fra israelske panservogner nær grensen. Det er ennå uklart hvorvidt noen er blitt drept eller skadd i de siste krigshandlingene mellom Israel og palestinske terrorgrupper på Gaza stripen. De palestinske angrepene utløste også “kode-rød alarm” som varslet sivilbefolkningen om de palestinske angrepene.

 

6 tanker om “Terrorister brukte granat-kastere mot Israel -som svarte med å bombe Gaza

 1. Søkelys bør gjøres oppmerksom på FN resolusjon 3246 av 1974 tillater væpnet motstand mot en okkupasjonsmakts militære enheter og representanter. Slike angrep er m.a.o. ikke terrorisme, slik artikkelen indikerer. Forøvrig kan nevnes at alle palestinske områder regnes som okkupert av FN, inkludert Gaza.

  • Etter din mening. Jeg overså at angrepene utløste “kode rød alarm” i flere israelske landsbyer i nærheten og således skapte det palestinske angrepet frykt i sivilbefolkningen. Etter mitt og israelsks syn kvalifiserer dette til terror.

  • Etter min mening ?? Det er FN-flertallet sin mening.. FN, som nå vel teller de fleste av verdens nasjoner.

  • Jeg ser du hevder at dette er FN flertallets mening. Israel definerte dette som terror, det spredte frykt blant sivilbefolkningen da alarmene ble utløst og da er det mer enn rett og rimelig å omtale skyting med granater som terror, selv om terrorgruppen som stod bak søkte å utslette israelske soldater.

  • Nei, jeg hevder ikke at dette er FN-flertallet sin mening. Det ER FN-flertallet sin mening. At Israel velger å kalle det terrorisme betyr ikke at det derfor er det i internasjonal lov.

  • Ennå en politisk korrekt tulling som blindt lar jødehaterne i FN skulle avgjøre hva som er terror eller ikke.
   De såkalte palestinske områdene er okkupert det er sant, de er okkupert av palestinere eller filistere som ikke skulle være der.
   Judea, Samaria og hele Jerusalem er jødisk og tilhører Guds folk, no matter what FN og Commentator sier og mener.
   Slike angrep er å regne som terror, og mennene som står bak er terrorister. Glad for at Søkelys er tydelig om Israel

Det er stengt for kommentarer.