Svenske Migrasjonsmyndigheten omtalte svenske frikirker som “sekter”

“Det er helt ubegripelig at svenske  immigrasjonsmyndigheter omtaler Sveriges to største frikirker som sekter,” sier pastor Per Lundin i Borgstena i Västergötland som har engasjert seg i en sak omkring en iransk asylsøker familie. Familien er engasjert i pinsemenigheten i Borås og i korrespondansen omkring saken blir to aktuelle frikirker omtalt som “sekter” av det svenske Migrasjonsverket. Den bruk vi her ser av betegnelsen “sekt” er både misvisende og feilaktig og det kan se ut som om myndighetene gjennom å bruke slike negativt følelsesladede uttrykk medvirker til å mistenkeliggjøre alminnelige frikirker. “Det myndighetene omtaler som “sekt” er Sveriges to største frikirkesamfunn med tilsammen 150 000 medlemmer i over 1200 lokale menigheter spredd utover hele landet,” sier pastor Lundin.

Ulf Ekman som styrte Livets Ord frem til han konverterte til den katolske kirke ble på 1980 og 1990 tallet konsekvent omtalt som en sektleder av en samlet svensk presse. (Foto: Arkiv)

Etter at saken er blitt omtalt i enkelte kristne medier i Sverige har Migrasjonsverket gått ut og sagt at “formuleringen “sekt” om frikirker var olycklig og ikke skulle ha vært anvendt. På 1980 og 1990 tallet ble Livets Ord og svenske trosmenigheter konsekvent omtalt som “sekter” i svenske medier og når Knutby tragedien ble omtalt tidlig på 2000 tallet var betegnelsen “sekt” naturlig å anvende. Fra nyhetsoppslag i dag ser vi at den omstridte Knutby menigheten igjen er i politiets og medias søkelys etter påstander om at den nåværende pastor i Knutby,  Peter Gembäck skal ha mishandlet og begått vold mot noen i forsamlingen. Det har vært mye rart i Knutby sekten og Magnus Jonegård som ble hentet inn som konsulent for Knutby menigheten mener i følge avisen Dagen at den skandalebefengte forsamlingen bør legges ned.

3 tanker om “Svenske Migrasjonsmyndigheten omtalte svenske frikirker som “sekter”

  1. Har Søkelys tatt ferie? Det ble plutselig så stille her inne. Håper du legger ut nye spennende artikler.

    • Hei, jeg har vært syk men er nå i ferd med å bli bedre. Kanhende jeg sånn smått begynner igjen i løpet av dagen eller morgendagen.

    • Det forklarer jo alt, lurte på om du hadde tatt en pause fra Søkelys. Håper du kommer helt til hektene igjen, masse god bedring til deg i Jesu navn.

Det er stengt for kommentarer.