Solid ikke-borgerlig flertall på ny meningsmåling -Venstre og KrF er begge døende og under sperregrensen

Fortsatt stabilt sosialistisk flertall i befolkningen tross KrFs inntreden i regjeringen Dersom den siste meningsmålingen fra “Opinion Perduco” utført for Avisenes Nyhetsbyrå hadde blitt valgresultatet hadde både KrF, Venstre og MDG bare fått en representant hver inn på stortinget. Dagens mørkeblå regjering bestående av Høyre, Frp og Venstre, KrF hadde bare hatt 63 mandater bak seg i stortinget. Den ikke borgerlige siden som ledes av Jonas Gahr Støre (AP) og Trygve Slagsvold Vedum fra Senterpartiet hadde hatt solide 106 mandater i ryggen, viser den siste meningsmålingen.

Faktum er nå at Venstre og MDG er svært upopulære blant velgerne og begge de to minipartiene har en oppslutning på 2,3 prosent, noe som ville gi dem en representant på Stortinget.  For KrFs del kan målingen neppe være lystig lesning. Partiets markerte høyredreining som innebærer en allianse med Frp har ikke gitt KrF det løft man hadde håpet på. Snarere fortsetter velgerne å rømme den synkende skuta og på siste måling går partiet tilbake med hele 0,5 prosent til 3,2 prosent. Noe som ville ha gitt KrF en representant på stortinget. På borgerlig side går Frp noe frem (+1%) til 11,8 mens Høyre går tilbake 0,8 prosent til 22,1.

Partiet Rødt er nå større enn KrF og Venstre tilsammen. Med sine 7,6 prosent oppslutning ville Rødt ha fått 14 seter på stortinget. Også SV og Audun Lysbakken som var nede på 3,0 prosents oppslutning i juli 2014 kan glede seg over å se 8 tallet og er dermed det femte største partiet i Norge.

Solid ikkeborgerlig flertall

Erna Solberg lytter ikke til folket

Arbeiderpartiet fortsetter å befeste sin posisjon som Norges største parti og sammen med Senterpartiet, SV og Rødt vil den ikkeborgerlige siden komme til å gjøre det godt ved kommunevalget til høsten. For den borgerlige firerbanden ser tingene heller dystre ut. På tross av at Erna nå har et flertall bak seg i stortinget makter hun ikke å holde på frustrerte velgere som i flokk og følge flykter tilbake til den røde siden i norsk politikk. Mange som stemte borgerlig både i 2013 og 2017 kan bare frustrert konstatere at Erna og Sivs avgifts og skattelette bare var tomme ord. Aldri tidligere har vi betalt inn mer i bompenger enn vi gjør idag. Strømprisene er på historisk høye nivåer og folk flest har også registrert prisstigningen på matvarer og medisiner. Dersom ikke den borgerlige fireparti-regjeringen tar grep for å bedre situasjonen for de stadig flere fattige i Norge, er løpet kjørt for et borgerlig styre. Meningsmålingene nå peker klart på at det er et ikkeborgerlig flertall blant velgerne og folket ønsker ikke lengre arrogante Erna som statsminister.

3 tanker om “Solid ikke-borgerlig flertall på ny meningsmåling -Venstre og KrF er begge døende og under sperregrensen

  1. Det er ikke rart at de borgerlige sliter. De har ikke levert i det hele tatt. FRP har stått for tidenes velgersvik. Det eneste partiet har oppnådd for “folk flest” er lakrispiper og sagway. Og takk og lov for det! KRF sviktet velgerne, ved å løpe fra løftet sitt om å ikke gå i regjering med FRP. Det kan jeg tilgi dem for, men slett ikke glemme. Tilliten er ødelagt, og de vil ikke få min stemme i overskuelig fremtid, hverken nasjonalt eller lokalt!
    Så mye uhumskheter som det har vært blant politkerne, fra økonomisk bedrag, fremmedhateren som gifter seg med ei 30 år yngre iransk innvandrer, utroskap, horeri i kornåkrene, forføring av mindreårige, fyll og voldtekt. Stoler ikke på noen lenger. Tror neppe jeg stemmer til høsten. Det får bare gå som det vil.

Det er stengt for kommentarer.