Søkelys mener: Slipp han ut og la han slippe boten -politiet åpenbart gretne og hevnsyke etter sikkerhetstabben

Utgjør ikke noen trussel og ingen gjentakelsesfare og likevel vil norske myndigheter holde han varetektsfengslet 

menneskerettigheterNorske myndigheter som ynder å fremstå som opptatt av menneskerettigheter viser igjen sitt sanne hykleriske ansikt. Mens det tidligere i år var Dalai lama som fikk oppleve norsk borgerlig dobbeltmoral da regjeringen og det offisielle Norge nektet å møte den tibetanske menneskerettighetsaktivisten er det denne gang en ung mexikaner som ikke utgjør noen reell fare for noen som skal håndteres som en forbryter og holdes i varetekt fordi han forsøkte å få rettet søkelyset på menneskerettighetssituasjonen i sitt hjemland.  Adán Cortés Salas burde selv ha fått en liten fredspris fordi han ville påminne oss alle om situasjonen i hans hjemland. Også Oslo tingrett konkluderte med at studenten ikke utgjorde noen fare for noen.

“Retten ser ikke grunn til at Adán holdes fengslet, og kaller det «unødvendig». De ber derfor 21-åringen om å heller melde seg for politiet daglig.” Imidlertid hadde Oslo politiet en annen oppfatning og har åpenbart flust med ledige fengselsplasser siden de valgte å påkjære tingrettens kjennelse med såkalt oppsettende virkning. Det vil si vil de holde menneskerettighetsaktivisten i varetekt på skattebetalernes regning ytterligere noen dager. Vanligvis pleier jo politiet og klage å syte over at de må slippe skikkelige kriminelle løs fordi de ikke har ledig kapasitet, men slik er det åpenbart ikke for den unge  Adán som gjennom sin handling på vegne av studenter i Mexico som utsettes for trakassering og også drap avdekket et alvorlig svikt i politiets sikkerhetsopplegg rundt fredsprisutdelingen, -og vi aner at politiet gjennom en slik unødvendig anke demonstrerer  et såret ego de ønsker å hevne.

Gråtkvalt snakket ham om situasjonen i Mexico.

– Det er så mange studenter (som utsettes for urett) og så fælt som skjer i Mexico. Jeg er
redd for å måtte dra tilbake, men om jeg må det, så skal jeg gjøre det med hodet hevet slik jeg har gjort hele livet mitt, sier han.  Jeg er lei meg for det, jeg mente ikke å fornærme noen, sier han om opptrinnet i Oslo Rådhus onsdag. Iført den grå blazeren han hadde på seg da han gikk på scenen onsdag, og sorte bukser og joggesko, ble Cortés geleidet av tre politimenn og satt mellom sin forsvarer Jens-Ove Hagen og sin tolk i 13.25-tida. Politiet aksjonønsket å varetektsfengsle mannen fordi politiet er redd han vil rømme landet om han ikke blir holdt her. – Men vi mener det ikke er noen fare for at han vil rømme landet, sa mannens forsvarer, Jens-Ove Hagen, til Dagbladet da retten har pause i 14.30-tida. – Han har et sted å bo (i Oslo) og han stiller seg villig til en eventuell meldeplikt. Det er bare å kaste et blikk på ham for å se at han på ingen måte utgjør noen trussel, sier Hagen. Vi sier: Slipp han løs og takk Gud for at han ikke var en terrorist fra Taliban, al-Qaida eller en annen islamistisk terrororganisasjon. Gjennom sin handling viste han politiets sikkerhets-fadese samtidig som han påminnes oss om situasjonen i Mexico hvor 43 studenter ble bortført og drept av en narkotikagjeng. Studentene ble først stanset av korrupte polititjenestemenn som leverte dem til den kriminelle gjengen. Forhåpentligvis vil Lagmannsretten dele tingrettens standpunkt å sette menneskerettighetsaktivisten på frifot.  Adán Cortés Salas engasjement for situasjonen i sitt hjemland burde bli satt pris på av oss alle! Sett gutten fri!

Facebooksider til støtte

Også på Facebook får unggutten støtte og det er opprettet flere sider omkring den modige aktivisten som bruke fredsprisutdelingen til å sette sitt lands situasjon på kartet. Etter vårt syn er det prisverdig at folk engasjerer seg i den unge mexikanerens sak og videre skjebne, og det er dypt tragisk dersom hans engasjement for menneskerettighetene skal medføre at han blir utvist fra fredsprislandet Norge.

Besøk Facebooksiden: Vi som støtter Adan Cortès Salas

 Svenske Staffan Forsberg (53) vil betale boten Adán Cortés Salas fikk etter å ha stormet nobelprisutdelingen i går.

Den svenske Steffan Forsberg vil i følge VG betale den 15 000 kroner store boten Adán pådro seg for sin markering under fredsprisutdelingen i Oslo. Samtidig bør det arbeides for at Norge blir fratatt retten til å dele ut Nobels fredspris, da vi selv er en krigførende nasjon som har kastet oss inn i krigen både i Afghanistan og Libya hvor Norge var medskyldige i å bombe Muammar Gadafi fra fra makten og dermed styrke ekstreme islamistiske krefter.

Facebook Comments

1 tanke om “Søkelys mener: Slipp han ut og la han slippe boten -politiet åpenbart gretne og hevnsyke etter sikkerhetstabben

  1. Ikke vanskelig å være enig med dette. En skam at Norge behandler han slik. Denne unge mannen har et engasjement som er prisverdig og som burde lovprises, men Norge vil kaste ham ut. Norsk hykleri og dobbeltmoral på sitt verste.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.