Slik reagerer en eldste i Jehovas Vitner da en utstøtt spør om hvorfor Jehovas Vitner har investert i våpenindustrien

Jehovas Vitner har som kjent en umenneskelig policy når det gjelder behandlingen av utstøtte og tidligere medlemmer av organisasjonen. Tidligere medlemmer blir skydd som pesten og behandles som om de er spedalske. I dette klippet forsøker to tidligere Jehovas Vitner å stille spørsmålet: Hvorfor investerer Jehovas Vitner penger i våpenindustrien. I videoen møter vi to tidligere medlemmer av organisasjonen i møte med aktive vitner i Plymouth i Storbritannia. Som kjent nekter Jehovas Vitner å delta i ordinær militær-tjeneste og utgjør flertallet av dem som utfører siviltjeneste. Spørsmålet om hvordan Jehovas Vitner kan ha aksjer i våpenindustrien og samtidig hevde at de er i mot å føre krig, er kanskje ubehagelig. Sjekk ut hvordan dette gikk

Blant dem som har kommentert videoen er det flere som reagerer på hvor lite “Kristus-like” Jehovas representanter er. “Se videoen  A very nice JW man attacks me!.

https://www.youtube.com/watch?v=oBMp6JtExtg

46 tanker om “Slik reagerer en eldste i Jehovas Vitner da en utstøtt spør om hvorfor Jehovas Vitner har investert i våpenindustrien

 1. Jehovas Vitner blir definert som en religiøs sekt med visse kristne islett. Altså : De blir IKKE definert som kristne engang.
  Denne “Josef ” gikk direkte til angrep på meg personlig den 10.12 / 2017 kl 1452 :
  Jeg siterer : ” Da må jeg bare få konkludere med at du ikke har det greit. Og jeg har ikke helsefaglig bakgrunn til å forstå slike problemstillinger…..Be heller til Gud om styrke til selve livet. Det er ikke alltid like lett “.
  Altså : Han benytter min helse som argument – ja, hva vet han om den ? Er det et slikt debattnivå Søkelys ønsker på denne nettsiden ?
  Jeg anser Søkelys som en viktig og interessant nettside for oss som setter vår lit til Bibelens Ord ; og vår herre Yeshua som vår frelser. La ikke noen få ødelegge denne nettsiden !

  • Det er godt gjort av en person som har meldt seg inn og ut av Søkelys et utall ganger over en ettårsperiode å definere seg selv som stabil. Snakk heller om BibelenTure.

   Sitat Ture Andersen: “Altså : Han benytter min helse som argument – ja, hva vet han om den”.

   Bare det du selv skriver 10/12-2017:
   “Jeg er en gammel mann på snart 76 år – og min skrantende helse har ikke godt av
   at jeg deltar i disse debattene.
   Hilsen
   Ture Andersen

   Du anklager også redaktør Kjell Andersen 9/12-2017:

   “Til sist :
   Redaktøren av denne nettsiden har skrevet uhyre mye ” dritt ” om meg ; og brukt ord og uttrykk som før var ukjente for meg.”

   Hva med å gå litt i seg selv Ture Andersen..

 2. Til Josef
  Kan du nå svare på tre enkle spørsmål – uten å angripe meg :
  1. Tilhører du Jehovas Vitner ?
  2. Er du et menneske – eller en slik som ” Sadoks sønn ” som også tilhørte JV.
  3. Er du en utbryter fra JV – du vet jo selv at som medlem av JV har du IKKE lov å gå ut offentlig -eller drive med politikk.

  • Spørsmål om Vakttårnistenes lære må du faktisk ta med dem selv. Da du til det kjedsommelige har stilt disse spørsmålene, så har jeg slått opp på 1881 for deg:

   Vakttårnets Bibel- og Traktatselskap
   Gaupeveien 24, 1914 Ytre Enebakk Vis kart
   Tlf. 64 92 68 00

   Lenger kan ikke jeg hjelpe deg da jeg ikke kjenner alle detaljene rundt disse. Men om du vil debattere Bibelen står jeg selvsagt til disposisjon.

   Nye mulige anklager om at jeg tilhører scientologene, mormonerne, adventistene eller friidrettsforbundet kan jeg bare besvare slik: Jeg har aldri meldt meg inn i noe trossamfunn eller andre organisasjoner – bare voksendøpt meg til Faderens, sønnens og den hellige ånds navn.

 3. Det står skrevet:
  Jak 3:18 Og rettferds frukt blir sådd i fred og vokser fram for dem som stifter fred.

  Så overlater vi til leserne å avgjøre: Hvem av skribentene på dette fora som stifter fred, og hvem det til stadighet er ufred rundt.

  Mvh RJ

  • Ja da er det bare å se på Christensen-debatten. Er han pinsevenn?

   Blir du med på en spørrekonkurranse? Hvem sa:

   ” Tro ikke at jeg er kommet for å bringe fred på jorden. Jeg er ikke kommet for å bringe fred, men sverd.”

   Og tror du følgende setning finnes i Bibelen:

   “Den mannen der har vist seg å være den rene pest. Han skaper uro blant alle jøder rundt i verden og er leder for nasareersekten. ”

   Og denne:

   “Men vi vil gjerne høre deg selv si hvordan du tenker. For om denne sekten vet vi i alle fall at den blir motsagt overalt.»

   :=)

 4. Jeg har sett videoen og har fått noen deja-vu opplevelser av den.

  Jehovas Vitner er ekstremt kontrollerende når de kommer på dørene. Alle diskusjoner skal skje på deres premisser og etter deres regi og manus. Alt utenfor dette er etter deres mening hedensk og blasfemi.
  Konfronterer man et Jehovas Vitne på en av deres stands med litt ubehageligheter er det plutselig brudd på deres ytringsfrihet og trosfrihet. Min ytringsfrihet og rett til å stille dem spørsmål bare avfeier de som sludder.

  Jehovas Vitner er en kontrollerende sekt som hater og gjør livet surt for avhoppere og folk som blir kristne. De er i bunn og grunn terroriserende ovenfor avhoppere og jeg kjenner til to tilfeller der avhoppere har begått selvmord. Og det er toppen av isfjellet.

  Jehovas Vitner er noe man burde holde seg langt unna. Jeg har selv stengt dørene etter å ha blitt utsatt for slag og spark på dørstokken av deres misjonærer etter å ha stilt dem et spørsmål. Jehovas Vitner er i bunn og grunn en søster menighet av Scientologi kirken der terror og undertrykkelse samt humbug er en viktig del av deres menighet.

  Jehovas Vitner skal selvsagt få lov til å holde på som de vil. Men det er min rett at jeg vender dem ryggen og nekter noen som helst form for kontakt med dem.

  • Jeg hadde de nylig på besøk – først to og så kom to til som ringte på for å se etter de to første. De var totalt uforberedt på at noen var skolerte i Bibelen De ble sittende og spise, drikke og lytte i to timer uten å åpne munnen annet enn sporadisk.

   De spurte først om jeg hadde en egen bibel. Jeg tok dem med inn i mitt bibliotek med hundredevis av bibler, grunntekster og bibelsk hjelpelitteratur og egenprodusert litteratur. For ikke å snakke om deres egen litteratur. Det var en opplevelse å se ansiktene deres frem til de ble hentet ut av en såkalt eldste. Dette hadde de aldri ventet seg midt ute i bushen.

   Mette ble de i maven også. En minnerik stund spør dere meg.

 5. Til Josef :
  Jeg stilte bare tre enkle spørsmål – uten noen anklage. Hvorfor kan du ikke bare svare på dette ? Eller er du redd for noe eller noen der oppe i Hallingdalen ?

  • Ture Andersen: ““Jeg er en gammel mann på snart 76 år – og min skrantende helse har ikke godt av at jeg deltar i disse debattene.”

   Fint at du føler deg bedre Ture. Det er jeg glad for.

  • Er Vassfar bjørnen ute på byen i Hallingdalen igjen ? Jeg skal opp til Nesbyen og hente ved i neste måned. En bjørn i baret og i mitt fang liksom ødelegger hele januar for meg. Og februar. Og mars. Og april. Og mai.

  • Bjønn hører hjemme i skaperverket Knut. Og den gir deg som regel et par sjanser med skinnangrep før den tar deg.

   Slipp forresten aldri bikkja løs mot den. Bikkja likner visse mennesker som farer bort mot bjønnen og plutselig oppdager at bjønnen er dumt å bryne seg på. Da løper den tilbake til deg for å hente hjelp – med bjønnen i hæla…

  • Takk for godt råd.
   Jeg skal heller ta med meg kona istedet. Hunder er så dårlige til å bruke motorsag. Det er et eller annet som en hund ikke forstår i min motorsag manual selv om den bare er 12 siders lang og på 8 forskjellige språk.

 6. Josef : Du svarer ikke på tre meget enkle spørsmål – du opptrer således som en ekte JV-er.
  Du har hatt et enormt antall innlegg på denne nettsiden de siste dagene. Fins det EN eneste EN som har støttet deg på denne nettsiden ? Vinner du sjeler ved å holde på slik ? Hvorfor driver du på – bare for å terge folk ? Eller er det bare for å ødelegge Søkelys ?

  • Hyggelig at du sammenlikner meg med min bror Kristus. Han gikk også rundt til alle han traff i Israel. Han var heller ikke trist over at fangsten i starten var bare stusselige tolv stykker. Men så ballet det på seg vet du. Så aldri si aldri.

   Uansett gjør jeg bare den jobben min himmelske Far har pålagt meg.
   “ve meg om jeg ikke forkynner,” sier bror Paulus

  • Jeg tror Josef er en ung brushane som tror at han er Guds velsignelse for folket. Det hender seg at unge menn og brushaner tror det.

   De av oss som levd en stund og har lært av våre feil og mangler, innser lett at det ikke er noe vits i å bruse slikt med fjærene. Du og jeg er gamle og kloke, Ture. Og vi bare rister oppgitt av dagens unge brushaner som vet alt om mangt og meget. Du og jeg har kommet til den erkjennelse at vi intet vet, Ture. Dette kalles erfaring, visdom og klokskap.
   Vi får bare la brushanen(e) spankulere rundt på myra og riste oppgitt på hodet, Ture. Alderen og dets klokskap kommer tidsnok.

  • Åsså jeg a’gitt som hverken liker haner eller brus. Men du kjenner sikkert skriftens ord: “Det er ikke alltid visdom i de grå hår”.

   Jeg vet i grunnen ikke noe annet annet enn det Bibelen sier:

   “Gud utvalgte det som intet var, for å gjøre til skamme de som tror de er noe”.

 7. Ja, Josef ; da kom ” katten ut av sekken ” og svar på ett av mine spørsmål : Er du et menneske ?
  Du sier at du er bror til Jesus. Altså ikke halvbror som hans brødre fra Nasaret.
  Dette var en god oppklaring. Da har vi ikke med et menneske å gjøre – der oppe i Hallingdalen.

  • Ta frem Bibelen din Ture og slå opp i Matteus 12:49:

   Der står det:
   ” For den som gjør min himmelske Fars vilje, er min bror”.

   Du farer vill fordi du ikke kjenner skriftene Ture.

  • Nå har jeg fulgt med på kommentarene dine. Når du kommenterer samfunnsutviklingen er det mye jeg kan være enig med deg i, men sånn som du svarer andre som spør deg om noe, og du svarer tilbake med bibelvers som en slags hersketeknikk og ber andre lese for å bli ” klok “. Synes du bør slutte å legge ut alt mulig og være for belærende ovenfor andre, de fleste kan tenke og reflektere selv.

  • For en Jesu bror er det umulig ikke å la Bibelen ha siste ord BT. Det gjelder livet og “mennesket lever ikke av brød alene men AV HVERT ORD SOM KOMMER UT AV GUDS MUNN”, sier Bibelen. Alt annet er junk-food. At noen ikke liker det er forutsagt for 2000 år siden.

  • Det er ikke det at du lar bibelen ha siste ordet, det er det at du gjemmer deg bak bibelvers slik at det er du som SKAL ha siste ordet. Det er til syvende og sist hverken du eller jeg som får siste ordet, men alene Guds ord. Lykke til med meningsutvekslingene dine, men husk: Det er mange her som har lest og leser i Guds ord, så du trenger ikke sitere skriftord i hver eneste setning du skriver.

  • Sitat BT: “du trenger ikke sitere skriftord i hver eneste setning du skriver.”

   Kanskje ikke for deg. Men i en debatt om Bibelen betyr det lite hva jeg personlig mener, men ALT HVA BIBELEN OG GUD MENER. Da nytter det lite å belegge et utsagn med noe annet himavla.

  • Du får sove godt da Josef og ha en god natt. Det er sikkert mye å debattere på søkelys i morgen også.

 8. Ja , Josef , da ønsker jeg svar på neste spørsmål : Er du en utbryter fra Jehovas Vitner ( jeg sikter ikke til alt pratet om Vakttårnet – slik som du og ” Sadoks sønn ” gjør ).
  Som aktiv JV-er har du ikke lov å gå ut – som du gjør ; offentlig – selv om du er kamuflert bak dekknavnet Josef. Husk at JV-er også er inne på denne viktige nettsiden og vet hvem du er.

  • Slå opp i Ordspråkene 17:28 Ture. Der heter det:

   ” Selv den dumme regnes for vis når han tier,
   og klok så lenge han holder munn.”

   Nå som du har kommet deg. Har du prøvd dette noen gang? It sure helps…

 9. Hvorfor angripe meg påny – i stedet for å svare på et enkelt spørsmål :
  – Er du en utbryter fra Jehovas Vitner ?

  Er sannheten viktig for deg ?

  • Ture.
   Denne Josef burde vært utestengt fra Søkelys.
   Han ødelegger hele Søkelys. Ingen her som støtter han. Han må stoppes !

  • Har aldri angrepet deg Ture. Men du stalker meg hele tiden. Det samme gjør du tidvis med redaktør Kjell Andersen. Som her:

   Ture Andersen i Søkelys 9/12-2017:
   “Redaktøren av denne nettsiden har skrevet uhyre mye ” dritt ” om meg ; og brukt ord og uttrykk som før var ukjente for meg.”

   Ikke bli bitter fordi du ikke har så stor bibelkunnskap. Les heller Bibelen og bli vis. Det er mitt råd til deg.

  • “Denne Josef burde vært utestengt fra Søkelys.
   Han ødelegger hele Søkelys. Ingen her som støtter han. Han må stoppes !”

   Ja, eller kanskje like godt korsfestes. La oss overlate ham til Pilatus…

 10. Det er mye du ikke vet : Josef. Redaktøren av Søkelys har nå bekreftet at all ” dritt ” som var skrevet om meg på denne nettsiden : nå er slettet fra internett av ham. Vi må alle holde oss til sannheten – noe annet fører ikke fram !
  Men det bør du også gjøre : Er du en utbryter fra Jehovas Vitner ? Er det vanskelig å svare ja , eller nei , på dette spørsmålet . Har du IKKE mot til å svare – selv om du er anonym ? Du minner meg om den sinte mannen som var så eitrende arg at han knyttet neven i bukselommen. Jeg står fram med fullt navn ; og alle vet hvor jeg bor om de går inn på internett.

  • Jeg stanser akkurat denne tråden her Ture. Det tror jeg redaktøren er enig i og jeg selv er gammel redaktør.

   “Svarer du dåren etter hans dårskap blir du ham lik”, heter det i Ordspråkene.

   Lev vel og god lykke til deg Ture

 11. Ja, Josef , da henlegger vi denne diskusjonen – jeg har ingen vonde følelser i mitt indre når det gjelder deg ! Ønsker deg all lykke på den videre vandringen i det korte livet vi mennesker har !
  Hilsen
  Ture Andersen

 12. Har hørt at grunnleggeren av Jehovas vitner er frimurer. De snakker også om de 144 000 og den nye verdensregjering.
  De tror også at Jesus er erkeengelen Michael. Dem tror ikke at Jesus er Guds evige Sønn og de tror ikke at Jesus er Gud. De tror heller ikke at Jesus døde på et kors. Er også noe med forsoningsverket dem tukler med. Tror at de ikke tror at det verk Jesus Kristus gjorde på Golgata er det som frelser oss. Og tror også at de tukler med Jesu oppstandelse.
  Vakttårnet er deres organisasjon som dem setter sin lit til. Og er det som er deres øverste utoritet. Men for en troende er det bibelen som er deres øverste autoritet.
  Er mye rart med hele sekten. Forferdelig for dem som er oppvokst i det.
  Dem har forstått noe med å støte ut de ikke troende. Paulus advarer oss også og maner oss til å ta avstand fra dem som er falske og støte dem ut av menigheten.
  Men alt virker bare som lov og bud i sekten deres. De forkynner en annen Jesus og et annet evangelium, da blir frukten deretter. Er masse ytre bud dem skal holde og er en død religion som all annen religion.
  Jehovas vitner er åpenlyst falsk som de fleste troende vet nok om til å ta avstand fra.
  Det som er verre er det som nå skjer innad i menigheten som er et stort endetidstegn.
  Jesu formening er å våkne og be. Og at vi ser til at ingen forfører oss. Jesu formaning er å ta vare på klærne og Guds Ord sier at vi kun blir helliget ved Jesu Kristi offer. Evangeliet er Guds kraft til frelse.
  Bli i evangeliet. Bli i Ordet. Bli i Jesus Kristus. De tre tingene går ut på samme ting. Kan ikke separere Jesus og Ordet. De er den samme. Kan ikke ha et forhold til Jesus og et annet til Hans Ord.
  Vi har hørt at Antikrist en kommer. Det er han som fornekter at Jesus er Kristus. Han fornekter at Jesus er Guds Sønn. Den som fornekter Faderen, fornekter også Sønnen. Og motsatt.
  Kan ikke separere dem.
  Den som kjenner Sønnen, kjenner også Faderen.
  Fader, Sønn og Den Hellige Ånd er én sann Gud fra evighet og til evighet. Amen

  • Jesus sa også til Filip angående at Filip spurte Jesus om å vise dem Faderen.
   Jesus sa at dem som har sett Ham har også sett Faderen.

  • Sitat Andre Johansen: “Jesus sa at dem som har sett Ham har også sett Faderen.”

   Dette står i Johannes 14:8.

   Den etymologiske grammatikken viser oss at dette ordet “sett” ikke betyr å se eller skue med øynene, men snarere “kjenne”. Jesus viste på alle måter ved sin ferd hva Gud Fader Jehova står for hva moral, normer og prinsipper angår.

   For Bibelen er klar og ikke selvmotsigende: “Ingen mennesker kan se Gud og leve”.

  • Handler om å kjenne Gud. Jesus sa også at Han var i Faderen og Faderen var i Ham.
   Stemmer at ingen har sett Gud, men Jesus hadde sett Ham og utgått fra Ham.
   Det er klart at vi ikke har sett Gud med våre fyiske øyne, men ved troens øyne har de troende sett Ham.
   Paulus ba om hjertets opplyste øyne osv..
   Står i bergprekenen om at dem som har et rent hjerte skal se Gud.
   Helt klart at ingen mennesker har rene hjertet i seg selv, men en av apostlene sa at Gud har renset våre hjerter ved troen.
   Det handler om å være i troen og komme til sannhets erkjennelse. Jesus sa også til fariseerne at dem gransket skriftene for de mente at de hadde liv i dem, men de så ikke hvem skriftene vitnet om.
   Jesus sa også ved en annen anledning at hvis dem hadde trodd Moses, hadde de trodd Ham. Ordet var ikke i dem.
   Jesus sier også at ingen kunne komme til Ham uten at Faderen dro Ham.
   Det er Faderen som drar i oss til Kristus.
   Troen er også en Guds gjerning. Jesus sa at det er Guds gjerning at dem trodde på Ham som Gud hadde sendt.
   Han sa at det er Ånden som gjør levende, skjødet gagner intet.
   Troen kommer av hørelsen av Kristi Ord. Det handler om Guds åpenbaring . Det er kun Herren som kan åpne våre hjerter slik at vi tror evangeliet og blir frelst. Det er Guds gjerning.
   Ordet er gitt oss til tro. Men er vår vantro som er problemet. Vi kan ikke forstå Gud med vår forstand eller ved noe av oss selv. Alt vårt eget må gå til grunne.

  • Veien er smal. Ingenting av vårt eget kommer igjennom. Er i våre hjerter det er trangt.
   Vi er rett og slett fortapte syndere i oss selv. Det bor intet godt i oss. Jesus sa at vi må bli født på ny for å komme inn i Guds rike. Uten at en blir født på ny kan vi ikke se Guds rike.
   Alt gikk tapt ved syndefallet. Ingen av oss har sans for det som hører Gud til. Alt gikk tapt.
   Vi er så avhengige av frelsen i Jesus Kristus. De troende har fått alt i Ham. Han er vår frelser, helliggjørelse, forløsning og Han er blitt oss visdom fra Gud.
   Ordet om korset er en dårskap for dem som går fortapt, men for oss som blir frelst er DET en Guds kraft. Evangeliet er en Guds kraft til frelse.
   Vi kan nærme oss den tre ganger hellige Gud ved Jesu Kristi Offer. Jesus har betalt prisen. Det er fullbrakt . Det er ferdig.
   Er det som de troende hviler i. Dem som har kommet til tro er kommet inn i Hans hvile.
   Er kun det Jesus Kristus har gjort som fører oss til himmel og salighet. Alt vårt eget stenger oss ute.
   Evangeliet er de gode nyheter. Det er gledens budskap. Dessverre så ser de fleste ikke dette. All vår religiøsitet må rives ned.
   Den som ikke mister sitt liv skal ikke finne livet. Og livet er i Jesus Kristus, vår Herre og frelser. Han er oppstandelsen og livet. Seieren er i Ham. De troende har sitt alt i Ham istedet for i seg selv.

 13. Sitat Andre Johansen: ” Dem har forstått noe med å støte ut de ikke troende.”

  Bibelen er klar på at en troende som ikke angrer alvorlige synder skal utstøtes av menigheten:

  ”… ta ikke imot ham i deres hjem, og hils ham ikke vel møtt. 11 For den som hilser ham, blir medskyldig i det onde han gjør.” ( 2. Joh brev 10-11)(Johannes kalles gjerne ”kjærlighetens apostel”)

  ” 9 Jeg skrev til eder i mitt brev at I ikke skulde ha omgang med horkarler – 10 jeg mente ikke i almindelighet horkarlene i denne verden eller de havesyke og røverne eller avgudsdyrkerne, ellers måtte I jo gå ut av verden; 11 men det jeg skrev til eder, var at I ikke skulde ha omgang med nogen som kalles en bror og er en horkarl eller havesyk eller avgudsdyrker eller baktaler eller dranker eller røver, så I ikke engang eter sammen med ham. 12 For hvad har vel jeg med å dømme dem som er utenfor? dømmer ikke også I bare dem som er innenfor?13 men dem som er utenfor, skal Gud dømme.STØT DA DEN ONDE UT FRA EDER! ( 1. Korinter 5:9-11 – Bibelselskapet 1930)

  Dette viser at utstøtelse av noen som ikke angrer er en bibelsk lære. Men dette må praktiseres med skjønnsomhet. Dessuten finnes det mulighet for gjenopptagelse, slik mannen som lå med sin fars nye hustru ble.

 14. Det er alltid gledelig når man møter noen som er opptatt av hva Bibelen lærer. Andre Johansen er en slik person.

  Første bud på vei mot sannheten er å vise interesse, om man ikke alltid forstår alt fra begynnelsen til enden. Man må ikke være redd for å spørre eller grave. Hemmeligheten med å bli interessant er å være interessert.

  Og kunnskap er nødvendig. En skute med stor seilføring er avhengig av stor ballast. Verden er som en synkende skute der folk flest leter etter en bedre lugar i stedet for å gå i livbåten. Og livbåten er Guds ord Bibelen. Her kommer ydmykhet inn i bildet. Den som vil se Guds lys må slukke sitt eget, skrev Arne Garborg så treffende. Men når vi kvitter oss med stoltheten må vi også bevare selvrespekten

  Så stå på Andre. Sving åndens sverd. Så kanskje du får kvesset det litt også når du debatterer her inne.

Det er stengt for kommentarer.