Skal jeg ta i bruk Disqus og Facebook fra jul/nyttår?

Jeg ser at noen med rette reagerer på at enkelte helt tar ut sin merkverdige tanker og religiøse villfarelser i kommentarene her. På grunn av en plagsom lidelse (som jeg nå avventer sykehusinnleggelse og operasjon for) har jeg ikke helt fulgt med på kommentarerene og ei heller oppdatert sakene. Enkelte har åpenbart sett sitt snitt til å poste tonnevis av religiøst spam og merksnodige meninger i kommentarfeltet og skapt frustrasjon blant mange.  Dessverre er det få muligheter til å stoppe slikt med dette kommentarsystemet som brukes. Imidlertid ligger Disqus klar og kan aktiveres på nytt, sammen med Facebook. Sist dette ble prøvd, var det mange som ikke fant ut av hvordan Disqus brukes og da tørket all debatt ut. Jeg spør leserne: Skal vi forsøke Disqus/Facebook løsningen igjen etter jul? Si gjerne din mening

Skal jeg introdusere Facebook/Disqus løsningen på nytt? Sist ble det stille, men kanskje det denne gang vil gå bedre. Si gjerne din mening!

Facebook Comments

50 tanker om “Skal jeg ta i bruk Disqus og Facebook fra jul/nyttår?

 1. Jehovas Vitner

  Jeg leser på nettet i dag at Jehovas Vitners virksomhet i Norge skal tas opp i Stortinget. Tja , når jeg tenker tilbake på hva denne multi-benevnende anonyme skribenten med JV-lære har prestert på denne nettsiden de siste måneder ; så har jeg en viss forståelse for at en stortingsrepresentant ønsker å kaste lys over denne ytterliggående sekten – full av vranglære og vranglærere som ikke en gang blir definert som kristne !

  Som kjent har Putin lagt ned forbud for JV-ene å drive sin virksomhet i Russland.

 2. Kan ikke annet enn å undres over at så mange gir inntrykk av å forstå den negative utviklingen i tiden vi lever i samtidig som mange anbefaler bruk av “tjenester” som overvåker og analyserer privatpersoner. Nesten ukentlig kan man lese om nye avsløringer om hvordan nettselskapene bryter personvernlover.

  Franske jøder snakker for tiden om kollektiv utvandring til Israel pga økende islamsk forfølgelse i frankriket. Statistikken er lite hyggelig og myndighetene gjør lite eller ingenting for å stoppe utviklingen. Mange andre land, norge inkludert følger etter i samme sporet.

  Og faktum er at jøder og kristen har omtrent samme status i islamiststatene rundt i verden. Det samme vil vi kanskje i stadig økende grad få se i vestlige land. Ser for meg at alle krav om legitimering om ikke så lenge kan bli en “judasfunksjon” til hjelp for alle slags jihadister som vil aksjonere mot kristne. Og det er ikke sikkert at slik krimminalitet vil bli høyest prioritert. I sverige blir til og med voldtekter mot barn henlagt.

  Noen ganger tenker jeg at vi lever i en slik tid som før 2.vk. Politikerne gav stadig etter for Hitler og trodde dette var garantien for fred. Og diplomater strevde nesten livet av seg for å advare polakkene om det forestående angrepet i 1939. Men de bare blåste av advarslene og nektet å gjøre noe som helst.

  Dette er noe som går igjen hele tiden. Det finnes utallige eksempler. Det frykteligste av dem alle var hvordan tyske jøder var hundre prosent sikre på at de levde i et av verdens aller mest siviliserte land. Noe stort problem kunne antisemitismen aldri bli der i gården.

  Jeg tror ikke menneskene er i stand til å ta lærdom av noe som helst. Forsåvidt er vel dette noe historien bekrefter.

  • Bare vent til verdenssamfunnets elite tar’n helt ut og vender seg mot religion helt og fullt. Dette ligger rett foran oss.

   2
   1
  • “Bare vent til verdenssamfunnets elite tar’n helt ut og vender seg mot religion helt og fullt. Dette ligger rett foran oss.”

   Vaktmannen?

   I teorien KAN faktisk dette ligge rett foran oss. Men er det noen som forstår det? Tror ikke det er så mange.

   Man kan f. eks se for seg at det bryter ut en krig i midtøsten og at dette mobiliserer muslimer til å demonstrere i gatene i Europeeiske byer. Slik de f. eks gjorde på Karl Johan for noen år siden. Siden myndighetene alltid tar på slikt med silkehansker og journalistene undskylder dem, og politikerne forsvarer dem, slik Jonas Gar Støre gjorde da han hang ut redaktøren i Magazinet som den ansvarlige for at muslimene gikk amokk, så kan dette gi dem mot og alt kan plutselig ta av. Om bare hundre mennesker i en slik massemobilisering velger is-metoder kan et stort anntall mennesker bli myrdet og bygninger satt i brann. Et forsøk på å få slike tilstander under kontroll kan lett skape en krigstilstand.

   Mange har faktisk lurt på om dette er EU’s plan. Det å legge til rette for slike senarier er en klassisk “kuppmetode”. Dette kan bli det samme for dem som brannen i “riksdagen” ble for Hitler. Da kom untakslovene og diktaturet “ble rettferdiggort”. Få år etter stod hele verden i brann. I dag vet vi at nazistene lett kunne gått seirende ut av 2.VK. Og noe som var til stor hjelp for dem var slik informasjon som bla google og facebook sitter på. Gestapo ol hadde vært helt unødvendig idag.

   Utrolig? Jo.. . men det ser nesten ut som at et kollektivt “utenkelig” er en av de viktigste årsakene for at slike ting skal kunne skje. For noen år siden var det like utenkelig for meg at Norge skulle bli underlagt EU. Og for så vidt, at hele EU skulle bli styrt av en alkoholiker som til stadighet opptrer i fylla uten at noen ser ut til å reagere.

  • Meget god politisk analyse Guest. Godt å være vitne til at det finnes noen homo sapiens – tenkende mennesker – tilbake.Det er all grunn til å tro at globalistene ønsker at vesten skal munne ut i et opprør der myndighetene kan svare med unntakstilstand og fullmaktslover for slik endelig å kuppe våre samfunn.

   Men trolig før de kommer så langt vil JHVH Gud ved Kristus “legge dyret i hjertene å kle skjøgen naken og brenne henne opp med ild”. M.a.o..ødelegge all religion. Religion er i maktens verden konvertert fra nyttige idioter til en trussel mot verdensprosjektet deres.

   Vi ever nå på den gamle verdens oppløpsside. Vi kjenner ikke foreløpig den nøyaktige dagen og timen for Guds inngripen, men det hele nærmer seg stygt.

   3
   3
  • Signe-jv: “det hele nærmer seg stygt”.
   Ikke for Hannah, fordi Guds Ord sier noe helt annet:

   “2For dere vet godt at Herrens dag kommer som en tyv om natten. 3 Når de sier: «Fred og ingen fare», da kommer plutselig undergangen over dem, brått som riene over en kvinne som skal føde. Og de kan ikke slippe unna”.
   Og så kommer ordet DERE:
   “4 Men dere (Hannah), søsken, er ikke i mørket, så dagen skulle komme uventet på dere som en tyv. 5 For dere er alle lysets barn og dagens barn. Vi hører ikke natten eller mørket til. 6 Så la oss ikke sove som de andre, men være våkne og edru! 7 For de som sover, sover om natten, og de som drikker seg fulle, gjør det om natten. 8 Men vi som hører dagen til, skal være edru, kledd med tro og kjærlighet som brynje og med håpet om frelse som hjelm. 9 For Gud har ikke bestemt oss til vrede (leste du det Signe?), men til å vinne frelse ved vår Herre Jesus Kristus. 10 Han døde for oss for at vi skal leve sammen med ham enten vi våker eller sover. 11 Derfor må dere oppmuntre og oppbygge hverandre, som dere også gjør.” (1.Tess.5)

   2
   1
 3. Den “vaktmannen” og andre figurer har langt på vei ødelagt søkelys. Det kan synes som om det er et utstøtt medlem av JV-sekten, som sitter alene og isolert og lar all sin bitterhet og vrede ramme søkelys og dets brukere(og helt sikkert andre nettfora også).

  Jeg anbefaler deg Kjell å benytte facebook som pålogging. Da vet man hvem man har med å gjøre, og det vil garantert føre til et mer saklig og meningsfylt ordskifte. Ønsker dere alle en veldignet julehøytid:-)

  3
  6
  • Facebokk er allerede innkorporert i Søkels’ kommentardel. Hvorfor bruker du det ikke selv?

 4. Kjell
  Jeg ser at du har slettet en del innlegg som er skrevet av denne personen med utallige både mannlige – og kvinnelige dekknavn ; som forkynner JV lære.

  Kanskje dette er veien å gå : Når han ser at hans innlegg blir slettet , så vil han trolig slutte med denne uønskede aktiviteten. Da kan du beholde Søkelys slik det fungerer i dag.

  Ønsker deg God Jul og god bedring ! Jeg skal innlegges på sykehus for operasjon 7. januar.

  Hilsen

  Ture

  3
  3
  • Jeg har ikke sett at JV har skrevet noe mer galt enn andre i det siste…
   Det er jul?
   Jula er falsk.
   Jeg finner ikke tåre-emoji’en her.

   4
   1
  • Hannah. Den vestlige sekulære jul slik den feires nå med sitt glitter og stas, julenisser og jule-brunebønner til dem som vil ha det, er bunn falsk. Har ikke noe med det å feire at vår frelser ble født. Den sekulære kultur og mas om penger, gaver og kjøp kjøp er så langt fra de verdiene vi vet den opprinnelige kristne kirke stod for.

  • Jeg vet det redaktør.
   Og jeg ser at kommentaren min er litt rar. Men jeg reagerte på fjerning av JV’s kommentar. Og tenkte, nei 🙁 Også nå -i julen…
   (jeg har ikke noe med hva du bestemmer, men har lov å bli lei meg, urettferdighet er det nok av i verden)

   1
   1
  • Forresten, redaktør, du skrev at det var mye du ikke hadde fått lest i det siste. I tilfelle du ikke fikk med deg en hilsen fra meg for en tid tilbake siden: (start ved 1,20min-6,20min)
   https://youtu.be/xzEvmomluEE

   Jeg så det en dag, og tenkte straks på deg, vi alle fikk denne fine sangen av deg en gang. Og dette var også veldig fint! Ønsker deg en god jul, og må du få kjenne ny styrke og få gode dager.

 5. Ta i bruk Disqus igjen. Men vent til du blir frisk igjen og begynner å skrive. Det er jo ikke mye nytt å lese lenger i Søkelys og det er trist.
  Jeg er med å be for deg og oppfordrer folk til å vende seg i bønn til Gud både for Kjell og enhver som har hatt glede av Søkelys.
  Inkluder i deres bønner denne vaktmannen som skriver her. La han merke at kristne er tålmodige og overbærende med hans mange ord og setninger.
  Ikke glem at tålmodighet og vennlighet er en åndens frukt.
  Bli fylt av Ånden folkens. Be Gud om å senke sin ånd over oss alle. Gud er kjærlighet midt i denne verden av død som vi ser. La oss be for og med hverandre i Kristus Jesus!
  Herre, Fader, du hvis Navn er Hellig og Du som er Den Allmektige Jeg Er, se i nåde til oss syndige mennesker, som litt for lett krenker Deg med tanker, ord og gjerninger. Gi oss Herre Fader, mer av Kristi sinnelag. Gi oss å elske hverandre slik du elsker oss. Se i nåde til Norge som nasjon. Se i nåde til alle dem som kjemper med anfektelser, prøvelser og sykdom. Se til dem som er i dødsangst og er ensomme. Gi oss som er Dine barn, født på nytt ved troen på Jesus Kristus, å vandre varlig slik at vi ikke bringer skam over ditt store Navn.
  Herre vi ber. I Jesu Kristi navn. Amen

  6
  2
 6. Kommentarene fra Susy K er ikke skrevet av meg. Mine siste kommentarer på Søkelys var 14/12.
  Var en tur innom i dag for å se om ting har bedret seg med denne vaktmannen, men synes jeg måtte svare på dette. Hvem som har skrevet kommentarene kan man bare gjette seg til. Dette viser bare at jeg tok et rett valg da jeg sluttet å skrive.
  Kommer det flere så vit at de ikke er fra meg.
  Jeg antar at jeg har irritert en viss mann med mine tidligere innlegg.

  5
  1
  • Hvis et innlegg plutselig har fått veldig mange likes så er det vaktmannens innlegg. Uredelig som han er klikker han likes på sine egne innlegg.

   4
   2
  • Suzy Q, beklager så mye. Jeg burde ha sjekket hva du stod for før jeg kommenterte.
   Det er synd på de som ikke har annet å holde på med. Ut å hogg ved sier jeg. Det kan være begynnelsen på et meningsfylt liv.
   Kan den det gjelder si noen ord etter meg? Kanskje en annen vet noe også…

 7. Betalingen for “gratistjenestene” på nettet er retten til folks privat informsjon. Alle vet at norske politikere favoriserer islam fremfor kristendom og at venstresiden, som snart innbefatter alle politikere, er sterke motstandere av konservativ kristendom. Liberal kristendom, ok, men hvis man nevner omvendelse fra syn er de raskt ute med breivik -og nazistemplet. Utviklingen går bare raskere for hver dag og det folk skriver idag kan kanskje få store konsekvenser i fremtiden.

  Folk med islamsk bakgrunn kvoteres inn i politi og rettsvesen man har alt sett skrekkeksempler på hva slags maktmissbruk det gis rom for i andre land. Og den samme utviklingen ser vi i norge. Personlig unngår jeg alt som krever at man klikker “accept” til noe som enten beskrives i et 70 siders dokument eller kort og godt at man gir noen fullmakt til det meste.

  Alternativet er vel at noen blir moderatorer. De fleste forum har vel en slik ordning.

  3
  1
  • Disqus har blitt brukt her før, og det ble IKKE stille. Godt nok kan det bli MINDRE diskusjoner. Men VOX (Vaktmannen, Josef bla bla bla bla bla bla bla) er registrert i Disqus. Så HAN blir ikke stille uansett.

   7
   1
 8. Betina
  Om jeg tolker deg rett , så vil du nå forlate nettsiden Søkelys for alltid. Det mener jeg er trist ; du har mye viktig å formidle til oss andre her.

  Slike tanker har jeg hatt flere ganger – og denne JV-en gir oss ikke fred til å diskutere viktige ting – både når det gjelder kristendommen og den tid vi lever i.

  Men jeg har bare lovet EN ting : Om det blir krig eller krise i landet vårt ; vil jeg forsøke å komme ” på nett ” og gi råd hvordan man skal kunne overleve en vanskelig situasjon. Om el-strøm er borte ; så starter jeg ett av mine aggregat – og prøver å komme inn på internettet. Som du trolig vet ; så har jeg konstruert en innretning som gir meg samband om fasttelefon og mobilnettet er ute av drift.

  Vårt land er så sårbart at man kan grine : Batterikapasiteten til mobil-senderne er bare få timer uten tilgang på nettspenning. Ja , se bare hva som skjedde i Finnmark for en uke siden…..Til og med VHF-senderne til fiskebåtene fikk ikke samband til land på nødkanal 16 – en fiskebåt var da i havsnød utenfor Finnmark.

  6
  7
  • Jeg kan si deg en ting Vaktbikkja. De som setter sin lit til Gud, finner en løsning på ALT. Også om hjelpen skulle komme fra de ufrelste. Gud bruker hvem han vil.

   3
   1
  • “Vennskap med verden er fiendskap med Gud”, sier Jakob, Jesu kjødelige halvbror.

   Det har ikke kristenheten brydd seg om. De har tvert i mot operert som en “skjøge” for “dyret”. Men om kort tid vil dyret vende seg mot denne åndelige skjøgen. Da er det slutt for all skjøgereligion. Det gleder alle sanne kristne seg til. Lykke til med ditt valg Birgir.

   2
   4
  • Det Hannah sa halleluja til var en kommentar fra JV som er borte nå. Det synes jeg var dumt.

 9. Den som graver en grav, faller selv i den.
  (Ordspråkene 26:27)

  De gravde en fallgrav for meg,
  men selv falt de ned i graven.
  (Salmene 57:7)

  9
  9
  • Hold dere unna disse mennene. Slipp dem fri! For dersom dette er menneskers vilje og verk, blir det ingenting av det. 39 Men er det av Gud, da kan dere ikke stoppe dem. Pass dere, ellers kan det vise seg at dere kjemper mot Gud.»

   (Apgj. 5:38,39)

   9
   2
  • Først ble jeg glad. En kort kommentar fra JV! Hører han virkelig på Hannah 🙂 (ja, det har jeg tro på)
   Men så var det visst de bra ordene fra Ordspr. om å selv falle i graven -uten at jeg skjønte vitsen med å ta akkurat det nå… (du trenger ikke forklare) Selv om jeg skulle minne JV på at Paulus sa vi skal trøste og oppbygge hverandre, så vil han finne det motsatte 🙂

   Hannah er ikke med på noe forandring her på Søkelys. (utenom at JV kutter de lange talene da). Så da blir det nok farvel fra meg. Ferdig snakka. (ikke for å være vanskelig) Da vil jeg savne mange her -mest Ture og JV. Men vi sees engang.

   Nå må jeg “vaska gølvet”. Er ferdig med å “børi ved”. Håper og ber for redaktøren, både om bedring og at han finner den beste løsning for Søkelys. Gud vet.

   8
   1
  • Du er veldig diplomatisk du Hannah, det er en fin egenskap. Selv blir jeg bare oppgitt av at samme hva man kommenterer, så skal «skapet» settes på plass av JV. Mannen min spør hvordfor jeg gidder å kommentere når det er sånn, og han har rett, det fører ikke til noe konstruktivt. Nå venter vi julegjester, og hvis JV, lurte, så er det ikke julenisser, så slipper det bli diskusjon av det også.

   Ha en fin julefeiring med familie og venner, spis god mat og kos dere alle sammen, både JV, og andre vitner. Jeg takker for meg på Søkelys, og håper det blir en bedre tone blandt de som fortsatt ønsker å ha en god meningsutveksling til oppbyggelse og oppmuntring. Og har jeg såret noen, så ber jeg om unnskyldning for det.

  • Har jeg aldri tenkt på Betina…
   Det var fint sagt, takk skal du ha 🙂 Brukte litt tid på å svare deg, fordi jeg fikk flere tanker ang. det du skrev. Det å bli helt oppgitt av mye her inne er helt ok. Det har vært sagt mye vi ikke synes om. Særlig om Jesus. Du har et hjerte av gull og kommer med mye vis tale. Du har både nå og også tidligere bedt om unnskyldning og ikke hørt et ord. Jeg tror det traff med voldsom kraft, og talte til oss alle. Du er et eksempel.
   Du er ikke ferdig her tror jeg. Tror det blir andre nyheter fremover nå. Alvorligere ting. USA starter tilbaketrekning fra Syria og Putin synes det er helt riktig. Og Trump trekker soldater ut av Afghanistan nå. Vi skal feire jul og kose oss. Men det som skjer der nede nå opptar meg mer. Og at menigheter, familie og venner sover.

   5
   1
  • Ja DU har gravet mange graver her på bloggen med din evige tuting om hva Harmageddon skal gjøre med de som ikke følger dine fantasier og eventyr. DET er noe å tenke på.

   3
   1
 10. Du bør fjerne alle meninger som de andre ikke liker Kjell. Da blir det like stille her som det var før. Og stillhet er deilig.

  8
  4
  • Ja se til å få korsfestet denne vaktmannen. Ring romerne så ordner det seg nok.

   8
   5
  • Drittkommentar Suzy. Har du noe bedre?
   Og du har skrevet navnet ditt feil.
   2 ganger. DU heter Suzy med Z.
   Og Q for Quatro.

   Og hvis du fortsatt lytter på Suzi Quatro, så anbefaler jeg å bli ferdig med henne 🙂 Verden har heldigvis gått fremover.

   3
   1
 11. Betina, målbar min mening perfekt, i det hun sa: “Det er ikke alle som er på FB, så Disqus er et alternativ.”

  For å si det på en annen måte: Jeg kommer aldri til å bruke FB.

  Mvh RJ

  3
  7
 12. Kjell
  Jeg vil anbefale følgende : Gi denne uønskede JV-en med mange dekknavn ; mulighet til å fjerne seg fra nettsiden din umiddelbart. Utsett avgjørelsen om å endre nettsiden til over på nyåret og se hva han gjør. Han må vel etter hvert skjønne at han ødelegger denne gode åpne ” kommunikasjons-kanalen ” som vi kristne har.

  Eller er han så full av ondskap at han vil ødelegge Søkelys med vitende og vilje ?

  Ture

  5
  8
  • Jeg kan ta enkelte grep som går at enkelte ord og setninger blir sensurert vekk, eller blokkere bestemte IP adresser.
   Dog ser jeg at mange går via en server som tildeler folk ny IP hver gang de logger seg på nettet, for slik å skjule sin egentlige IP. Et eksempel er kommentarene fra Vaktmannen. En hel haug forskjellige IP adresser ser jeg. Å blokkere vil være virkningsløst fordi vedkommende har en ny hver gang. Jeg kan blokkere ordet “vaktmannen” men hvis vedkommende ønsker det, finner han bare et nytt nicø
   Det er dessverre ikke mange muligheter akkurat med dette kommenteringssystemet.
   Alternativet blir å bytte til disqus, og Facebook ligger jo der fra før.
   Skal jeg stoppe slikt blir det å ta i bruk disqus systemet, et annet valg er å stenge for kommentering helt en tid.
   Det er også en løsning som er farbar.

   5
   9
  • Facebook raser om du skriver anti-homo eller anti-abort. Både med Disqus og Facebook kan du vente deg masse politianmeldelser og rettsaker. Du blir den nye Christensen.

   10
   2
  • Kjell Andersen: “Jeg kan ta enkelte grep som går at enkelte ord og setninger blir sensurert vekk.”

   Ta bort Guds navn da vel. Så blir vi ikke frelst. Smart trekk.

   7
   4
  • Frelsen er i Jesu navn Maria.
   Men jeg ønsker selvfølgelig ikke å utestenge dem som bruker Jahve eller Jehova når de refererer til Gud Fader.
   Det som trengs er vel at folk forholder seg til sak og tema og unngår å avspore fra tema.
   Folk bør føre saklig og høflig debatt. Samtale med respekt og unngå å provosere andre.

  • La oss vente og be denne JV-en om å bruke sin sunne fornuft. Han skjønner godt at han er uønsket her på Søkelys av oss kristne – og har han den minste snev av samvittighet ; så oppretter han sin egen nettside – som han lovet sist høst. Før han reiste til Syden ( om han har vært der i det hele ).

   2
   4
  • Det som Kjell skrev nå gjelder OSS ALLE:

   “Det som trengs er vel at folk forholder seg til sak og tema og unngår å avspore fra tema.
   Folk bør føre saklig og høflig debatt. Samtale med respekt og unngå å provosere andre.”

   Greie regler. Da er saken løst. Sier Hannah. (selv om kvinner skal tie)

   Ture, du skriver JV er uønsket. Ikke enig. Ellers er jeg glad i deg 🙂

  • Hannah: “Greie regler. Da er saken løst. Sier Hannah. (selv om kvinner skal tie)”

   Det er bare under selve gudstjenesten i menigheten at kvinner skal tie og ikke delta fra podiet eller talerstolen. Ellers har kvinner like mye rett til å delta i åndelige samtaler som alle andre.

   Men hun bør vise respekt for mannen. Men det bør da sannelig mannen vise overfor kvinnen også selv om han har siste ord i en familieavgjørelse.

   En teokratisk mann vil ikke søke å fremme personlige interesser i en familie, men lede familien med tanke på det som gagner fellesskapet best sett med bibelske øyne.

   5
   3
  • JV, jeg trodde du tok spøken.
   Beklager at jeg leste bare 3 linjer av svaret ditt, fordi at bibelundervisning fra deg hopper jeg over. Men EN dag 🙂 Du och jag Alfred. Som Emil i Lønneberg sa.
   Men J.D.Farag hører jeg f.eks. på nå for tiden. Anbefales varmt!.

  • Det er selvsagt opp til deg. Kom bare med min mening da Disqus er en grei plattform å kommentere fra.

   4
   6

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *