Sjekk ut: Tidenes 60 mest sprøe og sinnsyke predikanter i verden

Video: Fargede predikanter som tar kvinnene på brystet, pastorer som lar seg bite av slanger, katolske prester som slår barne eller ender i håndgement og kaster hellig vann på angripere, pastorer som kjører over medlemmene med bil for å bevise troen og predikanter som slår ut folk med “drunk in the spirit” kundalini og predikanter som får folk til å ete gress. Finner du din favorittpredikant i denne videoen bør du kanskje kritisk vurdere hvem du låner øret til?

https://www.youtube.com/watch?v=lXn447c2COo&t=4173

2 tanker om “Sjekk ut: Tidenes 60 mest sprøe og sinnsyke predikanter i verden

  1. For dere som er vant til engelsk, anbefaler jeg å lytte til et meget interessant intervju med en klok kvinne som har forlatt en bibeltro sekt i USA.

    Menigheten Westberg Baptist Church, som er verdenskjent for sin bokstavelige bibellesning og fordømmelse av syndige medmennesker, ledes av en svært intelligent og belest bestefar. Han er selvsagt ekspert på Skriften, men innser ikke at han er forblindet av sin egen forståelse av en tekstsamling som han mener er guddommelig feilfri og derfor ikke trenger å tolkes. Kultlederens selvsikre teologi minner mye om visse aldrende skribenter her på Søkelys 😉

    For selv oppegående tenkere, eller kanskje nettopp disse, kan selvsagt la seg lure av sin egen evne til å reflektere. Slike bibelstuderende profeter forblindes gjerne av sin egen fortreffelighet; de er så gode til å rasjonalisere og finne svar, at de overser åpenbare selvmotsigelser og tankefeil i troen. Isteden finner de bibelsitater for enhver situasjon og opphøyer seg gjerne selv til eldster som med maktarroganse og innbilt omsorg, kan indoktrinere en hel meninghet med sine kompromissløse dogmer.

    Podkasten finnes her: https://samharris.org/podcasts/171-escaping-christian-cult/

    God lytt! 🙂

  2. Den strenge endetidsmenigheten heter selvsagt Wesboro, og ikke Westberg. Ja, sånn går det med Ordet når sosialistfemihomolobbyklimaalarmistglobalistateistlandsforrædernes endetidsdyr «Auto Correct» har overtatt styringen av en gal, gal verden! 😀 😀 😀

Det er stengt for kommentarer.