Russland sender store troppeforsterkninger til grensene mot Ukraina -flere skadd i harde kamper mandag

Mens USA nå pumper inn store mengder militær hardware til Polen og de baltiske land har Russland nå sendt hundrevis av panservogner og militære kjøretøy til grensene mot Ukraina  Det pågikk mandag harde kamper mellom ukrainske regjeringsstyrker og pro-russiske separatister i det østlige Ukraina, melder UNIAN Information Agency. Mist fem ukrainske regjeringssoldater skal være skadd i kamper med opprørere som blir støttet av russiske frivillige, sier  Oleksandr Motuzianyk  som er talsmann for det ukrainske forsvarsdepartementet mandag. Under briefingen hevdet talsmannen for regjeringens anti-terrorist operasjon at de russisk støttede opprørere hadde angrepet regjeringsstyrkene minst 51 ganger de siste 24 timer. Tre soldater er savnet etter kampene. Samtidig sier en talsmann for den selverklærte “Donetsk People’s Republik” at deres styrker er rede til å iverksette en større offensiv i Donbass i det østlige Ukraina.

I Tyskland har det vært demonstrasjoner mot den amerikanske styrkeoppbyggingen mot Russland

Selv om kamphandlingene i det østlige Ukraina ikke lenger er overskrifter i vestlige medier, betyr ikke det at krisen i Øst er over. Nesten daglig er det nå trefninger mellom styrker lojale mot Kiev og separatister som er støttet fra Moskva. I følge den ukrainske regjeringen har opprørerne nå utplassert Grad-rakettsystemer ved fronten i Donbass. Samtidig som spenningen i Ukraina ennå er høy, melder flere forskjellige kilder at store mengder amerikanske våpen og militære kjøretøy, inklusiv flere hundre panservogner nå blir sendt til Polen og andre land i området som har grenser mot Russland. I følge Washington er dette ment som “forsvar mot russisk aggresjon”. Enkelte tyske politikere reagerer på styrkeoppbyggingen å sier at dette burde bli løst med dialog fremfor styrkeoppbygging. Samtidig er det også meldt om sporadiske demonstrasjoner i tyske byer mot den militære oppbyggingen til krig i Øst. Bare i løpet av de siste få dagene har det kommet betydelig mengder militær hardware samt 4000 soldater til havna i  Bremerhaven. Disse vil først bli sendt videre til Polen hvor de vil delta i en øvelse, for deretter å bli sendt til sju forskjellige land med grense mot Russland.

Russland sender militære forsterkninger til grensen mot Ukraina

Samtidig som USA og NATO styrker sitt militære nærvær i land som grenser mot Russland melder Steven Ben Nun i Israeli Live News som har gode kontakter på begge sider av konflikten at Russland nå er i ferd med å utplassere store mengder militært materiell i grenseområdene mot Ukraina. (saken fortsetter under klippet med Ben Nun)

 Dette kan muligens tolkes som et signal til Kiev om å ikke trappe opp konflikten eller et signal til Washington om å ikke finne på noe i forkant av president Donald Trumps edsavleggelse og maktovertakelse den 20 januar. Etter at amerikansk etterretning tidligere gikk ut og hevdet at Russland skal ha blandet seg inn i den amerikanske valgkampen blant annet gjennom å ha hacket epost serveren til Democratic National Committee. Videre skal Russland ha drevet en bevist svertekampanje for å påvirke velgere til å stemme på Donald Trump og tilsist ha stått bak en stor mengde såkalte falske nyhets-historier for å sverte Hillary Clinton. Alt dette har medvirket til å øke spenningen mellom Russland og USA, og enkelte av Donald Trumps tilhengere, deriblant Alex Jones og Infowars har åpent fryktet at Barack Obama planlegger å utløse en krig med Russland, før Donald Trump blir president. Både Russland og Wikileaks avviser at Russland skal ha stått bak hackingen av epost serveren til DNC, men det er lekket at passordet John Podesta som ledet Hillary kampanjen brukte var ordet “password”. I et intervju sa Julian Assange at selv en 13 åring ville ha kunne hacket epost serveren til “Democratic National Committee”.

 

Facebook Comments

2 tanker om “Russland sender store troppeforsterkninger til grensene mot Ukraina -flere skadd i harde kamper mandag

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *