Russland fortsetter med omfattende rakettangrep mot Kiev -et storstilt bakkeangrep kan bli det neste

Russiske missiler. Foto YouTube/Military Gear

På tross av at vestlige medier helt siden april har holdt fast på teorien om at Russland er i ferd med å gå tom for missiler, fortsetter russerne å gjennomføre omfattende angrep med missiler og droner på militær infrastruktur i Ukraina. Også på den siste dag i 2022 opplevde Ukraina et kraftig fyrverkeri fra president Putin i form av voldsomme rakettangrep flere steder i landet. Russland har tilbakevist britisk etterretnings påstand med å angripe Ukraina med et stort antall raketter 3 dager på rad. Dette har ikke blitt gjort tidligere i krigen og det viser en forberedelse på et storstilt bakkeangrep. For hver dag som går i denne krigen blir Ukraina mer og mer svekket.

Totalt 5 missilangrep med over 400 missiler og droner. Bare i dag inkluderte den første bølgen 70 missiler. Noen timer senere fulgte en ny bølge. I løpet av minutter var det massive oppskytinger fra det kaspiske hav, Svartehavet, Vest-Russland fra krigsskip og strategiske bombefly. Russerne fortsetter å slå ut ukrainsk infrastruktur i et stort tempo på tross av påstander i vestlige medier at Russland har vært tomme for missiler siden april 2022.

Russland hevder at et hotell i sentrale Kiev som var vertskap for NATO-rådgivere og utenlandske leiesoldater ble truffet.

Kommandosentre, energianlegg, luftvernbaser ble også truffet i:

– Khmelnitsky
– Kiev (Solomensky, Pechersky og Goloseevsky-distriktene)
– Kyiv-regionen
– Kharkiv
-regionen – Vinnytsia-regionen – Odesa

Dnepropetrovsk-regionen
– Nikolaev

— Zhytomyr
-regionen — Ternopil-regionen
— Zaporizhzhya

Strømbrudd i:
— Kiev
— Kyiv-regionen
— Kharkiv
— Kharkiv-regionen

Det russiske strategiske luftvåpenet og svarte- og kaspiske havflåten lanserte nok et missilangrep på Ukrainas territorium. Øyenvitner rapporterte om dusinvis av kryssermissiler på himmelen i Ukraina. Målet med de russiske bombingene var energien og ikke bare infrastrukturen til Ukraina, men også nøytraliseringen av luftforsvaret.

Som rapportert av det franske nyhetsbyrået (AFP) var det et av de største angrepene som ble satt i gang siden starten av krigen.

Minst 10 eksplosjoner rystet Kiev.

Odessa, Lviv, Kharkov, Zhytomyr, Khmelnytsky, Ternopil, Kherson, Vinnytsia, Nikolaev og Kramatorsk ble også berørt.

Som svar skjøt det ukrainske militæret ubemannede luftfartøyer inn på Krim. Alle fiendtlige gjenstander ble fanget opp av russiske luftforsvarsstyrker nær Dzhankoy.

Som nestleder for den russiske føderasjonens sikkerhetsråd, Dmitrij Medvedev, sa i sin nyttårstale, er målet med den russiske operasjonen fortsatt « å få slutt på det kriminelle naziregimet i Kiev».

Dette målet vil bli nådd»,  sa den tidligere statsministeren.

Kiev ble spesielt hardt rammet. Nødetatene rykket ut i Kievs gater etter at minst 10 høye eksplosjoner ble hørt. De fleste angrepene i Kiev var i to avsidesliggende områder av hovedstaden, men ett rakettangrep ødela delvis Alfavito-hotellet i Kiev sentrum.  Russiske medier rapporterer at “hotellet i Pechersky-distriktet i Kiev, hvor utenlandske leiesoldater og NATOs militærrådgivere oppholdt seg, ble bombet. Dette er det firestjerners Hotel Alfavito i Pechersky-distriktet, nær “Ukraina-palasset” på Predslavinsky Street.

Senere avfyrte Russland en andre bølge av missiler fra russiske marineskip fra Det Kaspiske hav. Dette ble uttalt av sjefen for administrasjonen i Zhytomyr-regionen, der en rekke eksplosjoner skjedde. Nye eksplosjoner skjedde i Ternopol- og Kiev-regionene. Eksplosjoner skjedde i regionene Kharkiv, Vinnytsia, Kramatorsk og Slavyansk, Zhytomyr, Rivne, Ternopol, Lviv og Krivoy Rog.

Det russiske militæret satte i gang et missilangrep mot Forsvarets militærbase i Chernihiv-regionen, sier Vyacheslav Chauz, leder for den regionale administrasjonen.

“Foreløpig var det en Iskander ballistisk missil, hvis bane er nesten umulig å oppdage med eksisterende luftforsvar,” sa han, og rettferdiggjorde nok en feil i ukrainsk luftforsvar. Den omfattende russiske bombingen bærer bud om det som kommer. En rekke militære eksperter forventer at den neste utviklingen i krigen vil bli et storstilt russisk bakkeangrep for å fordrive Ukrainas væpnede styrker helt ut av Donbass. Samtidig er det flere som spekulerer i om russerne vil slå til fra Hviterussland. Igjen gå mot Kiev og sikre seg kontroll i områder i Vest som er viktige for forsyningen av militært utstyr til regimet i Kiev.

9 tanker om “Russland fortsetter med omfattende rakettangrep mot Kiev -et storstilt bakkeangrep kan bli det neste

 1. En stor plage fra Jehova himmelens Gud er kommet over Ukraina og Europa. Jehova Gud er rasende over at Vesten har vendt Ham ryggen og det hviler en tung vrede fra Jehova over Ukraina og dets allierte. Som Jesus sa: “Det er stor vrede over dette folk” (Luk 21,23)
  2023 vil ikke by på noe godt for Ukraina og Europa. Det er stor vrede i himmelen over det faktum at Europa har vendt seg til avguder, homoseksualitet, fosterdrap og ikke minst Pride.
  Det er også vrede fra Jehova Gud over kristenheten. Folk har i vantro mot Jehovas Ord forurenset sitt blod med urenhet i form av vaksinen.
  Intet godt kommer for verden og de vantro.

  4
  3
  • FNs hovedforsamling ber Straffedomstolen vurdere bosettingen
   ……………….
   Israel vil koma under stort press på slutten.
   Verdssamfunnet vil ikkje akseptera GUD sine landegrenser.
   Esekiel 47 fortel korleis det vert i framtida.
   Livets elv
   Mannen førte meg nå tilbake til tempelinngangen. Og se, det rant vann fram under terskelen på østsiden av huset. Templets forside vender jo mot øst. Vannet rant ned på sørsiden av templet, sør for alteret. 2 Så førte han meg ut gjennom nordporten, og der ute fulgte han meg rundt til den ytre porten som vender mot øst. Og se, der sildret vannet ned fra sørsiden.”

   Landets grenser
   13 Så sier Herren Gud: Dette er de grensene dere skal ha når dere deler landet mellom Israels tolv stammer…….”

   Gud har sett til sides eit område som han har gitt til Israel.
   Eden hage låg der Jerusalem er idag og har stor betydning.
   ————————-
   FNs hovedforsamling stemte fredag for å Den internasjonale straffedomstolen vurdere Israels politikk på Vestbredden, til tross for at Israel ikke er medlem av domstolen. Domstolen har ikke jurisdiksjon over Israel. FNs vedtak er derfor en overskridelse av Israels suverenitet. FN har over flere tiår ført en anti-israelsk linje og nørt opp under palestinernes følelse av særbehandling og ofre til evig tid.

  • Bibelengranskeren, og mange troende med hen (ikke minst Jehovas vitner), utviser en brutal kynisme og blind tro som er så prinsippfast menneskefiendtlig at det bare kan skyldes personlighetsforstyrrelser eller religiøs galskap.

   Den påståtte allmektige og allvitende Jehova er i sannhet en skrøpelig figur som ikke kan rydde opp i problemene i sitt angivelige fullkomne skaperverk uten å ta livet av milliarder av ufødte liv og tillate kriger og elendighet for å straffe mennesker som elsker livet.

   Ingen entitet i mytologiens og verdenslitteraturen er mer sadistisk og ultraegoistisk enn Jahve.

   😵‍💫😵‍💫😵‍💫

   1
   1
 2. Putin er ein sjuk mann.
  Han har si glede i å drepa andre.
  Ikkje ulikt Hitler.

  3
  2
  • Så de 14000 russisk-ættede og russisktalende som ble lemlestet av den nazi-inspirerte Azov-bataljonen til Ukrainas Zelensky før Putin måtte reagere var ikke verdige til livet de da?

   6
   2
  • Det du sier om Putin stemmer langt bedre på USA og de tidligere presidenter med unntak av Donald Trump.
   I Irak drepte USA og deres allierte 1 000 000 irakere uten at en tåre ble felt i Vesten.USA er den store ondskapens skjøge og NATO/EU er hennes døtre. De elsker å drepe og selv Stoltenberg er blitt en mann med blod på hendene.
   Men Herren vet og vil holde dom. Nå er det stor vrede fra Gud over Europa og USA, og Gud har reist opp Putin som sitt redskap til dom over Europa.
   https://www.youtube.com/watch?v=U6vj0TAcRFA
   Får gåsehud hver eneste gang jeg hører den nasjonale hymnen.
   Gud velsigne Russland og Guds menighet i Russland.

   3
   3
 3. Får gåsehud hver eneste gang jeg hører den nasjonale hymnen.
  Gud velsigne Russland
  ————————
  Det er ikkje lenge sidan russarane vart dømd for systematisk doping der ledelsen kjente til det. Fusk og fanteri betyr ikkje noko for Putin. Det er om å gjera å vera best. Målet helliger middelet.
  – Putin har satt hele regimet sitt på krigen, og å lykkes med den. Han har altså knyttet regimeoverlevelse og sin personlige stilling på hvordan det går i krigen, sier Opdahl til ABC Nyheter.
  ——————————
  Me kan håpa at noko likviderer Putin. Då hadde mange pusta letta ut.

  • Me kan håpa at noko likviderer Putin. Då hadde mange pusta letta ut.
   …………………………………………………………..
   Det kommer bare en ny Putin til makten. Løsningen ligger i forhandlinger, kompromiss og fred.
   I Guds dom vil Herren stille både Putin, Zelensky, Biden og Stoltenberg til ansvar.

   3
   2
 4. «Advent» og «Zz» bedriver utstrakt «whataboutism» når de forsvarer urett med annen urett.

  Alle som gjemmer seg bak overtroen på den sadistiske terrorguden Jahve/Jehova/Allah når de forsvarer krig og galskap, hat og forakt, er i tillegg både sinnsforvirrede og farlige.

  Russland er i konflikt med Ukraina, med verden – og med seg selv.

  Krigen og Putin er bare veldig, veldig trist for alle. Måtte kloke mennesker stoppe religiøs, ideologisk og patologisk galskap og onde gjerninger med fornuft og kjærlighet.

  Forstår at snevre internettfora og konspirasjonsblogger som Søkelys lever av svovelpredikantenes og fanatikernes tragikomiske hatinnlegg og tidvis underholdende dødsfantasier. Men om nasjonalkonservative koko-kristne kaller den menneskevennlige folkekirken for «frafallskirken» synes jeg de selv må døpe sin internasjonale skare av religiøse selvmordsbombere og overtroiske mørkemenn for «hellighatskirken»😉

  Godt vi har erstattet meningsløse og masochistiske moselover, kirketukt, heksebrenning og blasfemiparagrafer med fornuftige ordninger som hjelper virkelige vesener i virkelighetens verden.

  1
  1

Det er stengt for kommentarer.