Russell Moore ut mot velstands-evangelister som bokstavelig sitter på gullstoler

gold-stoler Russell Moore: Velstands-forkynnere som sitter på sine gylne troner forstår ikke Johannes 16,33  Sørstatsbaptist predikant og teologen Russell More kritiserer nå velstands-forkynnere som bokstavelig sitter på sine troner av gull og sier at kristendommen er den beste måten og leve på, selv dersom Jesus Kristus ikke er virkelig. Kristne forkynnere som sitter på tronstoler av gull på religiøse tv kanaler er ikke noe nytt. Svært mange av vår tids velstands og lykkeforkynnere liker å promotere sin egen rikdom som bevis på at de har Guds velsignelse over sine liv. Disse forkynneren som hevder at “kristendommen er det beste livet uansett om Jesus er virkelig eller ikke, har aldri forstått Johannes 16,33 sier den amerikanske predikanten Russell More 

mooree“Det er lett å sitte å slikt mens du sitter på en gylden trone på fjernsyn,” sa Moore i en nylig
podcast. “Det  var ikke så lett å si slikt i det første århundrets Efesus, når det å identifisere seg med den korsfestede og oppstandne Messias, betydde at man kom til å miste sin posisjon eller forretning. Det er heller ikke lett å si slikt for kristne i de uregistrerte kristne husmenighetene i Kina i våre dager. Det er ikke lett å si slikt i Sudan heller. Og i virkeligheten, det er heler ikke slik kristendommen selv ønsker å fremstå. Og Jesus sa til sine disipler i Johannes 16,33 at de ville møte trengsel fra verden. Kristendommen har aldri ment å være normal, hevdet Moore som er kritisk til vår tids mange velstands-forkynnere.

 

Og det er også sannheten. I dag har vi mange store forsamlinger og populære predikanter som samler titusener, men hva får de servert? Jo, mulighetstenkning, kurs i hvordan man skal leve det beste livet her og nå. Hva for man mer? Jo, massevis av løfter om at Gud vil kenneth-copeland-jesus-jetgi deg millioner tilbake, dersom du velger å så din gave inn i den og dens “minestries”. Resultatet av denne falske kristendommen kan vi se i form av at predikanten bor i eksklusive og råflotte palass. Kjører rundt i dyre luksusbiler de har ti av i garasjen. Videre kan vi se de meske seg i de beste og dyreste dressene, har landsted både ved sjøen og på fjellet. Andre igjen har egne jetfly eller  luksuriøse Yachter i millionklassen. Hva har så giverne? Hva med alle dem som lar seg imponere av det glamorøse og ser predikanter leve sine Jetset liv, reise verden rundt på første klasse? Hva får dem som finansierer rikdomslivet til noen få tilbake? Bortsett fra tommere lommebok, falske håp og livslange kjødelige drømmer som aldri vil bli oppfylt? Mange av de rike velstandsforkynnerne hevder de donerer store summer til forskjellige prosjekt, men er det en unnskyldning for å forkynne et annet evangelium?

Det sanne evangeliet kan forkynnes til alle slags mennesker. Uansett hudfarge, posisjon og hvor det bor. Det kan forkynnes for den foreldreløse gategutten i Calcutta, for rikmannsgutten på beste vestkant og for fangen som skal sone livstids dom. Det sanne evangeliet appellerer ikke til kjødelige menneskers drømmer og dyre biler, dyr luksus eller jesus-vekkelsen2ha penger på bok. Det sanne evangeliet appellerer til mennesker som intet er i seg selv, som søker etter muligheten til å oppnå noe. Det sanne evangeliet taler om Jesu kors, blodets kraft og vårt syndeforderv, fordi vi alle er syndere som har desperat behov av syndenes forlatelse. Når evangeliet og Jesus får grepet ditt liv, da er alt det her nede så lite og smått, for da er Jesus plutselig alt. “Dette har jeg talt til dere for at dere skal ha fred i meg. I verden har dere trengsel. Men vær frimodige! Jeg har overvunnet verden.” Johannes 16,33 Våger vi å være frimodige tross trengsel, smerte og sorg i verden. Jesus har aldri lovet oss velstand, penger og suksess, men han har kalt oss til oppbrudd, etterfølgelse og til å bli disippel av ham.  “Jesus svarte og sa: Sannelig sier jeg dere: Det er ingen som har forlatt hus eller brødre eller søstre eller mor eller far eller barn eller åkrer for min skyld og for evangeliets skyld, uten at han skal få hundrefold igjen: Her i tiden hus, brødre, søstre, mødre, barn og åkrer – sammen med forfølgelser – og i den kommende verden evig liv.  Men mange som er de første, skal bli de siste, og de siste de første! Mark 10:29-31

2 tanker om “Russell Moore ut mot velstands-evangelister som bokstavelig sitter på gullstoler

 1. Kvalmende å se amerikanske lykkeforkynnere sitte på sine gullstoler, mens kristne i andre verdensdeler lever i trange kår med forfølgelse og drap der de må be for sine liv. Der barn må velge Allah eller Jesus. Og faller valget på Jesus blir de halshugd.

  • Enig med deg Z
   Vi ser nå tydeligere og tydeligere hva som skjer.
   Vestens kristne blir nå så badet i forkynnelse som lover gull og grønne skoger, at vi har mistet den åndelige retningssansen.
   Titusener av troende lever i en boble hvor de jager endeløst rundt på jakt etter det de blir innbilt er Guds vilje for våre liv.
   Jesus kaller oss til å ta opp korset, fornekte oss selv og følge ham, mens predikanter kaller mennesker til å jage etter velstand.
   Vår tids kristne, bør elske Jesus for den han er, og ikke for hva han eventuelt kan gi!

Det er stengt for kommentarer.