“Pastor” Rick Warren og Elton John spøkte om å kysse under AIDS høring i kongressen

rick-warren-elton-john

Pastor” Rick Warren i hyggelig samtale med den homofile artisten Elton John

Den kontroversielle megakirkepastoren Rick Warren vekker igjen uro etter at han og den homoseksuelle artisten Elton John virkelig “tok” hverandre i hånden under en tale i Kongressen under en høring i forbindelse med finansiering av AIDS prosjekter. De to skal ha spøkt om hva som ville skje dersom de to kysset. Vitner som overvar det hele skal ha beskrevet atmosfæren mellom de to som “flørtende og spøkefull og lattermild,” og det er god grunn til å reagere på hvordan de to ser ut til å hygge seg i sammen.

Hendelsen som skjedde onsdag i denne uken har skapt bekymring blant kristne over hva som egentlig rører seg i hue til den omstridte megakirkepastoren som har blitt beskyldt for å lyve om sin støtte til proposisjon 8 som ville bevare ekteskapet som en pakt mellom mann og kvinne. Warren selv sa først at han støttet denne, men siden, på CNN, benektet han hva han opprinnelig hadde sagt.  I følge vitner av hendelsen skal Warren på spørsmål om kysset ha svart “at det ville blitt et kyss som ville gå verden rundt,” og i stedet ble det geoffrey-grider-now-the-end-beginset varmt håndtrykk mellom den religiøse pastoren og den homoseksuelle artisten. Og nå hagler kritikken: “Dette er noe vi kunne ha ventet av Elton John eller andre som representerer synden, men ikke av Rick Warren som hevder seg å være en forkynner av evangeliet om Jesus Kristus.      -Her hadde Warren en gyllen mulighet til å fortelle ikke bare Elton John, men alle i kongressen, at uten at man er født på ny, vil man når man dør gå fortapt og tilbringe evigheten i helvete sammen med djevelen og hans engler. Men i stedet, valgte Warren å ta hånden til en åpenbar homofil mann og spøke om å kysse med ham,” skriver Geoffrey Grider (bildet)( om hendelsen. Rick Warren som leder den nær 20 000 medlemmer store Saddleback kirka er best kjent for sin bestselgende bok The Purpose Driven Life samt for å ha bedt til både Jesus, Yeshua og ISA under innsettelsen av Obama som president i 2009. Elton John er på sin side mest kjent som artist og sitt “ekteskap” med hans partner David Furnish.

Skaper debatt

Pastor Rick Warrens “flørt” med den åpne homoseksuelle artisten har også skapt debatt på en rekke kristne amerikanske nettsider. Warrens spøkefulle bemerkning om å kysse Elton John i stedet for å preke evangeliet til ham beviser at vi her har med en pastor som ikke sier sannheten: “Rick Warren is not telling the truth to this people ,always sugar coating the message ,homosexuality is a SIN and the wages of sin is death .Homosexuals rick-warrencan be forgiven only if they leave the sin (all of it and never practice it again )and accept Lord Jesus in their lives ,then they will be saved,” skriver Maria Wilson. En annen skriver: “Warren’s behavior is inappropriate and shameful. He is not representing Jesus Christ by fraternizing with someone who is in willful Sin about something that is directly related to the sin. Warren is wrong. If someone who is involved in the sin of homosexuality accepts Jesus as Savior and LORD, then he or she will understand they have to walk away from the sin and seek God for the strength to abstain from the sin, as with any and all others sins they may struggle with in this life. A homosexual, one who is willfully practicing the sin of homosexuality, doesn’t enter into the Kingdom of God simply because they repeat some words called a “prayer of Salvation” and can quote a few Bible verses about Salvation. Man-made religion masquerading as Christianity is a farce. If you want to know Jesus, the Son of the Living God, you can, but don’t follow the Apostates claiming to represent Him,” En tredje følger opp: “And God warns all those who simply
“approve of” these things . . .

“For the wrath of God is
revealed from heaven
against all ungodliness and
unrighteousness of men . . .
For even their women exchanged
the natural use
for what is against nature
(lesbianism).
Likewise also the men, leaving
the natural use of the woman,
burning in their lust for one
another,
men with men committing what
is shameful (homosexuality) . . .
that those who practice these
things are worthy of death (Hell),
and not only those who do the
same but also those who approve
of those who practice them!”
(Romans 1:18, 26, 27, 3

Facebook Comments

26 tanker om ““Pastor” Rick Warren og Elton John spøkte om å kysse under AIDS høring i kongressen

 1. Flott vi har Søkelys til å avdekke ting vi vanligvis ikke får med oss. Viste at Warren var en falsk lærer og løy omkring dette med homoekteskap, men han er en mann som snur kappa etter vinden, -så det er ingen grunn til å bli sjokka lenger over de såkalte kristne pastorene som opererer innenfor den kristne menighet.

  • Bedrøvelig, men jeg forventer mange slike religiøse jordskjelv i tiden som kommer. At moderne “trendy” bestselgende pastorer faller fra den levende tro på den levende Gud. For enkelte ser det ut som at når populariteten kommer forsvinner ånden og salvelsen fra den levende Gud

  • Dere har overhodet ingen anelse om hva dere snakker om: Warren er en svært gudfryktig og bibeltro forkynner, kristen forfatter og pastor. Han er svært ydmyk, og gir bort det aller meste av det han tjener til misjon og hjelpearbeid. Det siste jeg hørte var 99 %. Har aldri hørt ham tale mot Guds Ord, og det er heller ikke noen typisk “velstandsforkynner”.
   Jeg mistenker at søkelys, og bermen som holder seg her, rett og slett ikke er kristne, for de rakker ned på absolutt ALT som han fremme Guds rike på jorden! De som de fremhever er helt åpenbart falske lærere og forkynnere som Justin Peters og MacArthur o.l.
   Jeg tror vi kan slå fast at dere er godt og grundig avslørt!

  • Syntes Warren og Elton John var ett søtt par jeg…To kjendiser finner sammen. De burde ha kysset men warren var vel redd for ennå sterkere reaksjoner fra bibelfanatikere som tar bibelen bokstavlig

  • Vel, Rick Warren er omstridt både her og i USA hvor mange kristne mener han er en falsk forkynner som ikke taler Guds ord og som aksepterer synd. Warren blir med andre ord anklaget for å få syndere til å følge seg bekvemme i sin syndige tilstand og at han dermed svikter sitt kall som en forkynner av Jesu Kristi evangelium.

  • Jeg opplever det mildt sagt betenkelig at du reklamerer heftig for en helt åpenbart falsk lærer, Justin Peters, som forkaster nådegavene og ikke tar mer en 1/3 av misjonsbefalingen på alvor, mens du hetser Rick Warren!
   Kan du legge ut en eneste tale der det han forkynner strider mot Guds Ord?

  • Jeg er ikke enig i Justin Peters forståelse av nådegavene og mener at cessationism innebærer en feil tolkning av versene som omhandler nådegaver. For meg ser det ut som om enkelte her inne er mer kritisk til representanter for denne teologiske strømningen enn det amerikanske karismatikere er. Og så vil jeg legge til at mange karismatiske kristne i USA er minst like skeptiske til Rick Warren som det jeg er. Det er summen av Rick Warrens virke som gir grunn til uro. https://sokelys.com/rickwarren.htm
   http://bjornolav.blogspot.no/2012/11/hvorfor-bryr-ikke-rick-warren-og-john.html
   http://endetidsemner.blogspot.no/2015/01/rick-warren-er-for-feig-til-sta-for-den.html

  • Aner ikke hva du snakker om.? Men, har du noe konkret å melde? Kan du konkretisere hva Warren har forkynt, som strider mot Ordet?
   At Peters og MacArthur forkynner mot Guds Ord kan vitterlig bevises:-) Men, dersom du støtter disse, da er du medskyldig i å føre folk på ville veier. Da kan du likså godt melde deg inn i JV, for Peters er like mye på teologisk villspor som det de er! IMI?

  • Geir, slapp av. Ingen grunn til å komme med en slik tirade. Bare dumt å identifisere seg så mye med en forkynner at man ikke tåler andres meninger.

 2. “kontroversielle”? Hvor da, på søkelys?:-)Han er vel strengt tatt blant de MINST kontroversielle og mest avholdte
  kristenlederne i verden…

  • Rick Warren har lenge vært en kontroversiell skikkelse etter at han først støttet proposisjon 8 og deretter benektet at han hadde gjort det.
   Det er en kjent sak. At han nå ser ut til å liberaliseres ytterligere forundrer ingen konservative kristne.
   Mange vil ikke ta i ham med ei ildtang ei gang. En artikkel jeg så omkring seansen mellom Warren og Elton John stilte spørsmålet: “Feel the Love Tonight?” med bilde av paret.
   Det minner om kursen figuren Rob Bell og hans vei bort fra bibeltro kristendom.

  • Det du skriver nå er ikke sant. Warren gikk faktisk ut og ADVARTE mot proposition 8, men senere angret han, og begrunnet det med at det var uheldig at hans private standpunkt, ble oppfattet utad som menighetes syn.Han erkjente at folk ikke kunne skille ham lenger som en privat og offentlig person, og på det grunnlaget angret han at han hadde sagt dette. Men, han har ikke endret syn. Har kan du lese sannheten, og får muligheten til å korrigere deg:
   https://thinkprogress.org/lgbt/2012/11/28/1250921/rick-warren-i-regret-coming-out-in-support-of-californias-anti-gay-marriage-proposition/

   Det er påfallende at du sprer usannheter om Warren og titulerer ham “pastor”! Jeg syns søkelys mer og mer opptrer som et religiøst nettsted, som kritiserer alt og alle, passer på å rakke ned på alt som er positivt og dyrker det negative, sprer de dårlige nyhetene, og løfter frem de religiøse vranglærerne som ikke er sanne kristne, som Peters og MacArthur!

 3. Eller det kan jo være slik at når man må et halvt sekund må bestemme seg om man skal “ta et oppgjør med synd” på en måte som det høyst sannsynlig ikke hadde kommet noe godt ut av, eller lage en spøk ut av det, så valgte man det siste…..

  Hvis vi, meg selv til de grader inkludert, skulle kritiseres i media for alle valg vi tar om hva man sier eller ikke sier med et halvt sekunds betenkningstid, da hadde i hvert fall kommet dårlig ut av det…

  Jeg vet lite om Rick Warrens vei de siste årene, men akkurat dette synes jeg minner om en spekulativ måte å lage han til en falsk forkynner. Det begynner dessverre å bli en gjenganger her, med stor støtte fra enkelte kommentatorer…

  (Jeg ser for øvrig at vi er to Kristofer her, jeg er han ene, og ikke han som har skrevet en del innlegg de siste dagene).

  • Hvis du hadde vært leder for en menighet med 20.000 medlemmer, så hadde du vært så rutinert at du ikke hadde blitt vippet av pinnen av en Elton John. Ledere av gigantiske menigheter er kjappe i hodet og har gode talegaver. Det er derfor ingen grunn til å unnskylde han. Han hadde ikke bare de to valgene du beskriver; enten å ta oppgjør med synd eller spille med. Han kunne ha distansert seg fra mr. John, ikke komme med uttalelser som går imot bibelen.

 4. Rick Warren er en forfører som taler med to tunger. Det sjokkerer meg ikke lenger hva denne fyren finner på for å forføre folk bort ifra sann bibelsk tro. Han har gjort det mange ganger før. Nylig vant han en pris for årets beste kristne bok; “Daniels Plan” som er et helse/slanke projekt hvor han samarbeider med tre kjente leger som alle driver med og lærer bort New Age og det okkulte. Snakk om “kristent”! Det at Rick Warren nå vitser om å kysse en kjent homoseksuell viser bare hva som egentlig er i hjertet hans. Det er i hvert ingen respekt for Guds Ord der. Ingen bedrøvelse over synd og nød for de som går fortapt. Det er også hån og latterliggjøring av alle kristne som tar bibelen og Jesu ord på alvor og ønsker å leve deretter om det så måtte koste dem alt. Det er tydelig at R. Warren er en verdens venn som har valgt å heller bli populær enn å føle Jesus!

  • Hei Hildi. Er overrasket over at såpass mange ser seg blinde på at Warren gir penger til veldedighet. Det er mange ikkekristne som gir store summer til gode tiltak uten at det nødvendigvis kvalifiserer dem til å være sanne hyrder i Guds rike. Dette er ikke bare en sak som er omtalt her, men også på andre kristne nettsider og blogger i USA. Det er som om mange kristne i dette landet drar ned rullegardinene med engang de møter en kritisk setning om Rick Warren. Rick Warren er og forblir en omstridt figur uten et tydelig evangelium om Kristus og jeg spør meg selv, hva slags bibeltroskap preger kristne som forsvarer ham med begrunnelsen at han gir veldedighet. Det er rett og slett for tynt.

  • Tror ikke det er så mange som ser seg blinde på at han gir mye penger til misjon og nødhjelp. Men, det er har vært mye kritikk av disse velstandsforkynnerne, som har dyre hus og private jetfly. Da er det jo en positiv motsetning, at han gir bort nesten alt han tjener, og bor og lever likt som han alltid har gjort!
   PS! Det er fortsatt ingen som har klart å vise meg et eneste sted der Warren taler mot Guds Ord!

   Jeg syns faktisk at det er skamfullt, måten dere lyver om trofaste, bibeltro pastorer, som Warren!

 5. Denne pastoren er nå ikke gjengift å lever dermed ikke i hor slik enkelte gjør. Han er sikkert en god mann og Søkelys burde skrive mer om predikanter som lever i hor.

 6. Ser at det debatteres ivrig hvilke pastorer som er ekte kristne og hvem som er det motsatte. Når jeg leser innleggene slår det meg at mange her ikke er i stand til å avsløre falskheten, selv om den ligger helt oppe i dagen. Rick Warren er ingen kristen når han lefler med homofili. Er dette så vanskelig å forstå?

  • Busted:-))) Noen kommmentarer er så usaklige, at de helt åpenbart er trolling:-))))

  • Å påsta at Warren ikke er kristen, og at han “lefler” med homfili….Kommentaren din ble rett og
   slett FOR dum:-))

  • Blaketon, du har ikke lest det Kjell har skrevet. Hvis dette er noe du synes er ok, så gjerne for meg. Ifølge bibelen er ikke homofili fra Gud og vi må derfor ta avstand fra det, også med de som slår billig mynt på det, i dette tilfellet Rick Warren.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *