Raseri i Jerusalem over Hussein Obama’s manglende fordømmelse av Ali Kahmeni’s jødefiendtlige utsagn

“Obama er villig til å inngå atomavtale med Iran for enhver pris”

“Judas Iskariot forrådte jøden Jesus med ett kyss, Hussein Obama forrådte Netanyahu med et håndtrykk”

U.S. President Obama shakes hands with Israeli Prime Minister Netanyahu at the White House in WashingtonForholdet mellom Obama administrasjonen og Jerusalem nærmer seg nå frysepunktet. “Aldri tidligere har vårt forhold til en amerikansk administrasjon vært dårligere enn det den er nå, og aldri tidligere har en amerikansk president så til de grader fart med narrespill og bløff overfor en av USAs nærmeste allierte,” sier en israelsk tjenestemann sent nå i kveld. Bakgrunnen for den israelske opphisselsen er at amerikanerne av “taktiske hensyn” valgte å kun komme med en forsiktig kritikk av de uttalelser Irans øverste leder, Ayatollah Ali Khamenei framsatte i en tale som ble sendt direkte på Press TV. “Vi visste at amerikanerne var ivrige etter å få til en avtale i Genève, men vi forstod aldri helt at amerikaneren nærmest var villige til å gå på en avtale for enhver pris,” sa den israelske tjenestemannen sent torsdag kveld.

khameneiDet sure klimaet mellom Jerusalem og Det Hvite Hus er de siste dagene blitt ytterligere forsterket etter at den amerikanske administrasjonen var heller utydelig omkring Ali Khamenei’s oppsiktvekkende uttalelser på Press TV onsdag. Den iranske åndelige lederen som egentlig styrer den iranske skuta sa da at de “israelske myndigheter ikke kan kalles mennesker og statsminister Benyamin Netanyahu ble omtalt som en rabiat hund,”  “Sionistiske tjenestemenn kan ikke kalles mennesker og de er som dyr, sa Khamenei. “Den israelske regimet er dømt til å mislykkes og bli utslettelse,” sa den iranske lederen som viste til at detv «sionistiske regimet” er som “gal hund i regionen.” Israelske myndigheter uttrykte torsdag sjokk over at de land som var i atomforhandlinger med Iran valgte å forbli tause om Khamenei’s uttalelser. Spesielt overraskende var det at også USA lenge forholdt seg tause til den iranske lederens uttalelser. Jerusalem hadde ventet at Khamenei’s uttalelser hadde blitt fordømt av G 5+1 maktene men verken Kina, Russland, Storbritannia, Frankrike eller Tyskland kom med de nødvendige fordømmelsene. Det var først etter at Israel uttrykte sjokk over at amerikanerne ikke kom med en krass fordømmelse at USA’s FN ambassadør Samantha Power uttalte at Khamenei’s uttalelser var “avskyelige”.

Iran har ikke endret seg

“Onsdagens iranske uttalelse viser at Iran ikke har forandret seg selv om den “moderate”  Hassan Rouhani ble valgt til president tidligere i år,” sa statsminister Netanyahu som advarer verden om å inngå en dårlig avtale med Iran. En dårlig avtale som innebærer at Iran blir sittende tilbake med muligheter til å lage atomvåpen vil ikke være akseptabel for Israel som har sagt at landet ikke vil være bundet av avtale som oppfattes som dårlig. I de siste dagene har det versert rykter og presselekkasjer som har fortalt at Israel har inngått en avtale med Saudi-Arabia for å demme opp for vestens ettergivelse overfor det iranske regimet. Både Saudi-Arabia og Israel har det til felles at de frykter et kjernefysisk Iran og den Saudi-Arabiske kongen skal aldri ha lagt skjult på at han er rasende på den amerikanske administrasjonen som gjentatte ganger har sviktet sine allierte. “Han kalte jøder for rabiate hunder og sa vi ikke var mennesker og publikum responderte ved å rope “død over Amerika og død over Israel. Høres ikke dette kjent ut for dere? Dette er det virkelige Iran! Vi er ikke forvirret. De må aldri få atomvåpen og jeg lover at de heller ikke vil få det,” sa den israelske statsministeren som dermed signaliserer at Israel vil kunne komme til å gå solo mot Iran.

 

Facebook Comments

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *