President Putin advarer USA: Spenningen om Nord Korea på randen av storskala konflikt

Mens forholdet mellom USA og Russland befinner seg tilnærmet på frysepunktet, benyttet Russlands leder, president Vladimir Putin anledningen til å advare om at spenningen mellom Nord Korea og de forente stater nå befinner seg på kanten av det som kan bli en storskala militærkonlikt som kan involvere flere land i regionen. Den russiske lederen  mener at det er en alvorlig feil å forsøke å presse Pyongyang til å oppgi sitt kjernefysiske rakettprogram. Mr Putin som deltar under en konferanse for BRICS landene i Kina i neste uke, skrev en artikkel som er publisert på nettsiden til Kreml i forkant av hans reise til Kina i neste uke. Den russiske presidenten anbefaler forhandlinger med Nord Korea som er bedre løsning.

Mener trusler og sabelrasling er virkningsløst overfor Nord Korea

Spenningen mellom Nord Korea og USA er fortsatt svært høy etter den Nord Koreanske missil testen tidligere i denne uken. Som en direkte advarsel til Kim Jong-un gjennomførte USA og sør-koreanske fly flere treningsoppdrag hvor man simulerte presisjonsbombing av utvalgte mål. Hensiktet for de amerikanske øvelsene er å vise muskler overfor regimet i Pyongyang. “Det er essensielt at problemene i regionen blir løst ved hjelp av direkte dialog mellom partene,” skrev Putin. “Provokasjoner, press og krigers retorikk er en vei som ikke fører noe sted. Situasjonen på Koreahalvøya blir bare verre og verre og den har nå forverret seg slik at vil balanserer på randen av en full skala konflikt,” sier den russiske lederen. Nord Korea har jobbet med å utvikle en kjernefysisk langdistanse missil som kan nå USA, og Nord Korea har også truet med å angripe Guam.

Er fast bestemt på å gjøre Nord Korea til en stor og sterk atommakt som kan motstå eventuelle amerikanske angrep

Samtidig som Russlands leder nå advarer USA, feier den nord koreanske lederen de fremskritt landet har gjort med sitt rakettprogram. Hittil har alle vestlige bestrebelser, sanksjoner, fordømmelser, resulusjoner i FNs sikkerhetsråd og trusler ikke hatt noen effekt, og Nord Korea er nå nærmere enn noensinne til å nå sitt mål om å kunne ramme USA. President Trump som gikk til valg under løftet om “å fikse” problemene med Nord Korea, har flere ganger uttrykt håp om at Kina skulle løse situasjonen, men så langt viser situasjonen at Nord Korea heller ikke lar seg styre av sin mektige allierte. Stadig flere analytikere har kommet til konklusjonen at sanksjoner og press ikke vil virke på Nord Korea, så president Trump har arvet et tilnærmet uløselig problem fra sine to forgjengere, president Obama og president Bush.

Få muligheter igjen og bedre å angripe nå enn senere

Den tidligere amerikanske FN ambassadøren John Bolton sier i en uttalelse til Fox at det finnes få gode løsninger på problemet med Nord Korea. “Vi har nå snart brukt opp alle ikkemilitære virkemidler vi har til rådighet, og tiden er i ferd med å løpe ut for en diplomatisk løsning. USA må enten ta det vanskelige valget og bruke militære virkemidler for å ta ut Nord Koreas kjernefysiske kapasitet, eller og tilvenne seg å leve med en konstant kjernefysisk trussel fra et uberegnelig regime. “Vi er nå på et kritisk punkt i forhold til Nord Korea og tiden er så avgjort i ferd med å renne ut for en diplomatisk løsning,” slår Bolton fast i flere intervjuer. Det store spørsmålet mange stiller seg i disse dager, er hvordan president Trump og hans administrasjon vil håndtere det ubehagelige faktum at Nord Korea er farlig nær en reell mulighet til å kunne true det amerikanske fastlandet med et kjernefysisk angrep hvor titusener risikerer å miste livet.

 

 

Facebook Comments

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *