Personvernerklæring for våre besøkende

Hvem vi er
Vår nettstedsadresse er: https://www.sokelys.com

Hvilke personopplysninger vi samler inn og hvorfor vi samler de inn

Hver gang du besøker Søkelys.com etterlater du deg digitale spor som IP adresse og eventuelt navn du oppgir i kommentarfeltet. IP adressene lagres sammen med det som automatisk blir lagret i informasjonskapsler.  Dette blir gjort for å gi oss en viss oversikt over hvor våre lesere kommer fra. Videre gjøres dette for at nettsiden skal være rask å laste ned.

KOMMENTARER

Når besøkende legger inn kommentarer på siden, lagres informasjonen gitt inn i kommentarskjemaet-  I tillegg til IP-adressen blir oppgitt navn og epost adresse lagret.

En anonym tekststreng generert på grunnlag av e-postadressen din (også kalt en «hash») kan bli sendt til tjenesten Gravatar for å undersøke om du har en konto der. Personvernerklæringen til Gravatar ligger her: https://automattic.com/privacy/. Etter at kommentaren din er blitt godkjent, vil profilbildet ditt være synlig for hvem som helst i forbindelse med kommentaren din.

ANALYSE

Søkelys er et ikkekommersielt nettsted og vi deler ikke dine opplysninger med noen. Den mengden av informasjon vi får fra ditt besøk er sparsommelig og begrenset og vi deler ikke informasjonen med noen. Ingen tredjepart vil få utlevert informasjon du måtte ha etterlatt deg hos oss.

Hvis du legger igjen en kommentar, blir kommentaren og informasjon om kommentaren lagret på ubestemt tid. Dette er for at vi kan gjenkjenne oppfølgingskommentarer og godkjenne dem automatisk i stedet for å legge dem i en kø der de må godkjennes manuelt av en redaktør.

For brukere som registrerer seg på dette nettstedet (dersom denne muligheten eksisterer), lagres det også personopplysninger som de oppgir i brukerprofilen sin. Alle brukere kan se, redigere og slette sine egne personopplysninger når som helst (bortsett fra brukernavn). Nettstedets administratorer kan også se og redigere denne informasjonen.

Rettighetene dine når det gjelder opplysninger vi har om deg
Hvis du har en konto på dette nettstedet eller har lagt igjen kommentarer, kan du be om å få en eksportfil som inneholder personopplysningene vi har om deg. Dette omfatter all data du har gitt oss. Du kan også be om at vi sletter alle personopplysninger vi har om deg. Dette omfatter ikke opplysninger vi er pålagt å lagre av administrative, juridiske eller sikkerhetsmessige årsaker.

Hvor vi sender opplysninger om deg
Besøkendes kommentarer kan bli kontrollert gjennom en automatisk gjenkjennelsestjeneste mot søppelkommentarer. Utover dette vil ingen informasjon omkring ditt brukermønster bli utlevert.

Din kontaktinformasjon

Søkelys kan nås på epost

Tilleggsinformasjon

HVORDAN VI BESKYTTER DINE PERSONOPPLYSNINGER
Dem som besøker Søkelys legger igjen sin IP adresse og i kommentarfeltet navn eller nick og epost-adresse. Vi har ingen oversikt over hvorvidt du oppgir en genuin epost-adresse, ei heller om navnet du oppgir er ekte. Søkelys tillater anonym kommentering da vi i utgangspunktet mener at ytringsfrihet også må bety mulighet til å ytre seg anonymt. Søkelys vil ikke dele din IP adresse til noen, selv ikke politiet vil få opplyst IP adresse med mindre det foreligger en rettslig dom

ANNONSERING
Søkelys anvender Adsense annonserings-system.

AdSense er Googles reklameprogram. Adsense tilbyr deg å reklamere for et eller annet produkt, eller å putte reklame på din side. Hvis du vil reklamere koster det per klikk du får, mens hvis du har reklame på sida di får du penger for hvert klikk noen gjør på reklamen. Hvor mye varierer etter hva som er blitt klikket, og hvor mye den som hadde reklamen betalte google i første omgang. Reklamen er en ganske diskrè tekst-lapp, som den i bildet. Adsense prøver å gi deg relevante reklamer, ved å se på hvilke sider du søker på, og ved å se hvilke søkeord som bringer folk til siden med reklamen på. Adsense brukes for eksempel av nettleseren Opera.

Fagområdet kalles kontekstuell annonsering, som betyr at systemet velger annonse ut fra teksten den skal stå sammen med. Dette gjør at leseren vil få se annonser som er mer relevante i forhold til sitt interesseområde. Dersom du har besøkt en nettside som eksempelvis selger elektronikk vil du ofte få opp annonser fra selskap som tilbyr elektronikk.

 3,076 total views,  4 views today