Påtalemyndighetene droppet tiltalen mot dr Rodney Howard Browne for å ha holdt kirken åpen under Corona-nedstengningen

Tiltalen som var rettet mot Dr Rodney Howard Brown for “kriminell forseelse” fordi han valgte å holde gudstjeneste i strid med lokale Corona-lover som var innført for å stanse den smittsomme pesten -er blitt droppet. Dette melder Liberty Counsel på sine nettsider. Det var i slutten av mars, og midt under Corona-hysteriet at nyheten ble kjent om at lokalt politi hadde arrestert og fengslet pastor Rodney Howard Browne for “kriminell forseelse” etter at pastoren valgte å holde sin kirke, The River Church i Tampa, Florida, åpen på tross av forbud fra lokale myndigheter. Den lokale sheriffen i Hillsborough County,  Chad Chronister gikk i media knallhardt ut mot pastor Browne og anklaget ham for lovbrudd og uansvarlighet. Pastoren som ble arrestert, fengslet og sluppet ut mot en kausjon på 500 dollar er blant dem som mener at de lokale smitteverns-lovene som ble innført under Corona-hysteriet var i strid med grunnlovsfestede rettigheter som tros og forsamlingsfrihet.

Sheriff Chad Chronister gikk i media knallhardt ut mot pastor Browne. Nå er sheriffens anklager ansett som grunnløse og arrestasjonen av Dr Browne anses som urettmessig.

Nå har påtalemyndighetene droppet saken mot pastoren som ble hengt ut i store deler av pressen fordi han satt den grunnlovsfestede religionsfriheten høyere enn lokale smittevernsregler. I følge påtalemyndighetene er straffesaken mot pastor Browne henlagt og et planlagt rettsmøte er avlyst. Med dette innrømmer lokale myndigheter at Dr. Rodney Howard-Browne ble urettmessig arrestert hjemme hos seg selv den 30. mars for å ha holdt en gudstjeneste søndag 29. mars. Dermed skulle arrestasjonen aldri ha skjedd sier statsadvokat Andrew Warren som dermed retter kritikk mot den lokale sheriffen som gikk til det skritt å beordre pågripelse av pastor Browne. I etterkant av den urettmessige arrestasjonen har pastor Rodney Howard Browne fått juridisk bistand av Liberty Counsel. I følge grunnlegger og styreleder av Liberty Counsel, Mat Staver, var arrestasjonen av pastor Browne politisk motivert. “Verken pastoren eller menigheten The River i Tampa Bay Church har gjort noe galt. Arrestasjonen og pressekonferansen var opprørende og fikk oppmerksomhet både i USA og store deler av verden. Som en konsekvens av den urettmessige arrestasjonen, erklærte Florida guvernør  Ron DeSantis (republikaner)  at gudstjenester i kirker, synagoger og andre religiøse forsamlingslokaler er å anse som essensielle. Dr Rodney Howard Browne har med dette vunnet en stor seier, og det hele er et pinlig nederlag for lokale myndigheter i Hillsborough County og Tampa som er styrt av den demokratiske ordføreren Jane Castor. Castor som tidligere var republikaner er den første åpne homoseksuelle som er blitt valgt til ordfører i Tampa.