Pastor Jan-Aage Torp får prøvd sin klage på kontroversiell Vårt Land artikkel i pressens faglige utvalg

Skjermfoto fra et av oppslagene i avisen Vårt Land som nå er innklaget til pressens faglige utvalg

“Samtalen mellom Vårt Lands sjefredaktør Bjørn Kristoffer Bore og meg om min klage på Vårt Land for brudd på fem etiske regler i Presseforbundets Vær Varsom-plakat, ble ført i en god tone der vi forstår hverandre, men vi ble ikke enige om en minnelig ordning. Saken blir derfor behandlet og avgjort av Pressens Faglige Utvalg (PFU), enten onsdag 25. september eller onsdag 23. oktober. Dette er en viktig mediaetisk sak. Jeg ser frem til behandlingen og avgjørelsen,” skriver pastor Jan Aage Torp på Facebook. Bakgrunnen for hans klage er to oppslag i avisen Vårt Land hvor avisen publiserte en rekke påstander fremsatt av Christine Josephine Andreassen som er datter av pastor Torp. I følge oppslaget var Torps datter “livredd i barndommen. Jeg var redd for faren min, for Gud, for å synde, for helvete, sier Christine Josephine Andreassen (24) i denne ukas episode av Nyhus & Dokka.

Skjermfoto fra pastor Torps blogg

I følge de to oppslagene som nå er innklaget til pressens faglige utvalg (PFU) forteller pastor Torps datter at hun “fikk en oppdragelse preget av mye bibellesing, mange gudstjenester, og etter hvert også mye frykt. Ting begynte for alvor å endre seg da familien dro på en spesiell sommerleir i Danmark da Andreassen var 12 år. Der skulle barna forberede seg på de siste tider og på at de ville forfølges, tortureres og drepes fordi de var kristne. Året etter dro de til Zambia for å lære om demonutdrivelse. Andreassen forteller om hvordan hun selv ble gjenstand for utdrivelse og lærte å drive ut demoner av andre,” sier avisen i oppslaget publisert 1 juli. Torp som innklaget Vårt Land til PFU skrev på egen blogg dette i etterkant av oppslaget: “For 12 dager siden oppdaget jeg en publikasjon på en av Vårt Lands plattformer som tillot en ensidig, spekulativ, kynisk og suggestiv omtale om meg. Reinspikka bløffjournalistikk,” skrev Torp som innklaget avisen til pressens faglige utvalg den 9 juli. I sin klage skriver Torp at han mener at Vårt Land gjennom sine to oppslag har brutt fem presseetiske regler og slik brutt god presseskikk. I de siste dagene har pastor Torp og Vårt Lands sjefsredaktør ) Bjørn Kristoffer Bore forsøkt å komme til en minnelig løsning uten å lykkes. Dermed blir det opp til pressens faglige utvalg å avgjøre hvorvidt Vårt Land har brutt god presseskikk. Saken vil ventelig komme opp for PFU under møtet i september.

Jan Aage Torp mener Vårt Land gir et usant og ensidig bilde

Pastor Torp mener at Vårt Lands oppslag gir et feilaktig bilde av virkeligheten slik den var. I etterkant har avisen ikke gitt Torp likeverdig mulighet til å imøtekomme feilaktige påstander. På egen blogg skrev pastoren den tredje juli dette: “Internett sparer på våre hemmeligheter, noe som er fryktinngytende for mennesker som vil skjule og omdefinere virkeligheten – ofte mange år etterpå. Media elsker internett, bortsett fra når nettet avslører at de bedriver «fake news». Jeg fant frem en blogg igår som jeg ikke har orket å sjekke på mange år. Det gjelder min datter Christine. Christine og jeg hadde det tetteste forhold av alle mine barn. Hun hadde det samme gode forholdet til sin mamma, noe som alltid ble oppmuntret av meg. Sånn kan det være når begge foreldre anerkjenner hverandre – ikke setter barn opp mot den andre,” skriver Torp på sin blogg hvor det tegnes et annet bilde av historien. Hele Torps respons kan leses her

 

Tekst. Kjell Andersen

Facebook Comments

34 tanker om “Pastor Jan-Aage Torp får prøvd sin klage på kontroversiell Vårt Land artikkel i pressens faglige utvalg

 1. Jan Kåre sitt idioti kommer tydelig frem når han klager over at vi ikke har ytringsfrihet i Norge. Jan Kåre har selv politianmeldt Søkelys og en hel rekke andre fordi de har brukt sin ytringsfrihet.

  Det er kun psykologer i en lukket institusjon som kan ha saklig debatt med Jan Kåre. Og vi burde forvente at det er der han nå havner. Jeg har sendt brev og har startet en kampanje for å få han underlagt en psykiatrisk utredning.

  1
  1
 2. Jan Kåre Christensen har ingenting å si til oss av noe substans.

  Ikke er han i mot gjengifte.
  Han mener at det å bli politianmeldt er å synde mot Gud samtidig som han selv politianmelder andre.
  Han bryter loven der han stjeler vei og bilder fra andre.
  Han sier at Torp ikke har rett til å være pastor fordi barna har forlatt han samtidig som hans egne barn har forlatt han.
  Han selv sier at andre horer selv om Søkelys har bevist at hans egen bruk av internett er det Bibelen omtaler som å bedrive hor.

  Og jeg kan fortsette med resten av hans selvmotsigelser. Det eneste Jan Kåre er opptatt av er penger, hevn, sitt eget hat og makt.
  Jan Kåre er derfor ingen kristen forkynner da alt han står for er anti-kristelig.

  2
  1
  • Tøv, eneste gtunn for at Torp og Jan Hanvold er diskvalifisert som forkynnere er deres durabelig mange ektedkao.
   Du vaser og dikter opp ting som er bare for å avvlede oss til å ikke ha en saklig debatt men en hyggelig tone ?

   1
   1
  • Saklig debatt med deg ?
   Du vrøvler fælt og kommer ikke med noe som er sant og saklig. Det har du aldri gjort og det vil du aldri gjøre. Du lever i din egen verden.
   Den eneste som kan ha en saklig debatt med deg er derfor en psykolog.

  • Lydia du motsier deg selv med å sverte meg.
   Jeg er den siste person som trenger pskylog.
   Men samtidig, når du mener jeg er på det nivået. Da hadde jeg aldri orket å skrive No om eller til vedkommende ?????

 3. Eneste jeg er enig med deg Kjell Andersen er at min advokat Brynjar Meling gjorde en slapp jobb.
  Den virkelige sannheten er at det er jeg og min familie som fremfor noen er blitt sjikanert, hetset og truet.
  Når det gjelder vår nabo Roar Telje er også hatefulle.
  Vår første og eneste gode saksbehandler avvist han.
  Hva gjorde han da?
  Gikk over til andre naboer for å kjøre en svart kampanje imot oss.
  Hvorfor fikk han flere naboer imot oss?
  Fordi han hadde diktet opp historier som ikke holdt vann.
  Bl.annet at buss og bosbil ikke ville kunne passere vår mur da den var for stor og lang.
  Alt dette var oppspinn som alt annet imot meg og min familie ?

  1
  1
 4. Leste dette på septikkbloggen i dag:

  “Pastor Jan Aage Torp raljerer på egen blogg som en bortskjemt liten unge at han ikke får tilsvarsrett, men skriv da hva du mener på egen blogg og aksepter at urettferdigheten er stor!”

  Hvorfor aksepterer ikke septikkbloggeren selv at urettferdigheten er stor, og blir ferdig med saken? Jeg tror jeg har svaret. Han er som svinet som velter seg i sin egen møkk, og som hunden som vender tilbake til sitt eget spy.

  • Jeg sa at jeg skulle svare i dag.
   Leste igjennom hva som er skrevet. Det er stort sett gammelt nytt.
   Eneste jeg vil kommentere litt er dette at jeg er en kranglefant etc.
   Det er jeg så absolutt ikke, det finnes ikke noe slikt som en kranglefant i meg.
   Men onde mennesker står opp imot meg, det er dessverre det som lager bråk i og rundt meg. Ikke noe annet.
   For mer om Jan Aage Torp og sakene rundt ham og videre gang om politiet vil se på saken eller legge den bort.
   Se her: http://justismord.janchristensen.net/

   2
   2
  • Jeg syntes nå du krangler både med staten, kommunen, PBE og endog legger ut navn på naboene dine som har levert protest.
   Det at det blir levert protester i byggesaker fra naboer er ikke noe uvanlig, det som er uvanlig er at du i stedet for å prøve å være hyggelig med dem og forsøker å være ydmyk, bruker tid og krefter på å navngi dem til offentlig spott og spe.
   Dersom jeg hadde bygd slik du har gjort, hadde jeg aldri brukt en offentlig blogg til å tale dritt om naboene mine. Jeg hadde heller invitert til samtale og kaffe/kaker og spurt dem om hva de hadde syntes hadde vært greit. I stedet ser det ut som når du navngir Roar bare for å sverte ham og kalle ham hatefull.
   Vel, med å se på din byggesak og konflikten du skaper med naboene, forstår vi hvorfor det er krig i verden.
   Slikt skulle løses i samarbeid og som utbygger burde du ta initiativ til å få til et møte med naboene og tilby kaffe/kaker og drøftelser.
   Mulig du da hadde naboene på parti.
   Jeg mener at du provoserer mye med din stil. Unødvendig mye. Jeg hadde slettet de artiklene hvor jeg hadde omtalt mine naboer og gått på døra deres og bedt om unnskyldning og tilgivelse. Gjør du likeså..

 5. Beklager at jeg ikke har hatt eller har tid å svare enda.
  Men mitt synspunkt er stikk i strid med hva de aller fleste har her på Søkelys:

  Denne saken og dommen er viktig i den forstand at den innskrenker tros- og ytringsfriheten vår. Samt at politiet og domstolene blander seg inn i tros- og ytringsfriheten. Dette er ikke noe nytt, og dessverre så må en fra tid til annet regne med dette.

  For min del har jeg vært klar og tydelig på dette fra dag 1, at jeg aldri har skrevet, gjort noe eller annet som skulle tilsi at jeg skulle få bot, straff eller noe annet. Derfor har jeg også opprettet bloggen Justismord, og sagt i fra om dette fra dag en.

  Hele saken bygger på kun en ting, at jeg har forkynt Guds ord. Og det klart og tydelig, som igjen har gjort at veldig mange har fått vekket opp sin interesse for Guds ord, og hva Guds ord virkelig lærer om disse tingene.

  Les mer her: http://justismord.janchristensen.net/

  2
  1
  • Jan Kåre: Jeg og flere andre er kritiske til gjengifte, og jeg mener at gjengifte ikke uttrykker Guds gode vilje med mennesker.
   Men jeg unngår å kalle dem som gifter seg to eller flere ganger for horebukk, psykopat, narsissist, gammel gris, spedalsk, uren, ekkel osv.
   Det var den veldige bruk av slike skjellsord og ikke din forkynnelse mot gjengifte -som tvang Torp til anmeldelsen.
   Prest Ragnar Andersen er langt tøffere mot gjengifte enn du er, siden du tillot et viss par som nå er gått fra hverandre og være gift, fordi den opprinnelige skilsmissen skjedde før frelsen. Det beviser bare at du har en milde forkynnelse her enn det prest Ragnar Andersen har. Imidlertid kaller ikke Ragnar Andersen dem som er gjengift for spedalske horebukker eller narsissistiske horkarler, og det er det som er den store forskjellen.
   Du gikk for langt i bruk av stigmatiserende skjellsord -og det ble for mye å svelge. Gjennom slike skjellsord krenket du Torp og pastor Torp hadde god grunn til å føle seg krenket. Dette forstod tingretten, og lagmannsretten skulle jo ikke behandle skyldsspørsmål og bevisførselen -for den var avgjort i tingretten-
   Dette var meget tydelig i sakspapirene i forkant at Lagmannsrettens behandling. De skulle utelukkende se på lovanvendelsen, og det var et meget begrenset område i saken.

 6. Kjell og dere andre på Søkelys, jeg er glad for deres engasjement, men jeg er dypt uenig med de aller fleste som skriver her på Søkelys.
  Skal svare noe mer senere da jeg er noe opptatt nå. men les her:

  http://justismord.janchristensen.net/2019/08/nr-452-pastor-jan-aage-torp-evnet.html

  Nr. 452:
  Pastor Jan Aage Torp evnet å rundlure både Oslo politiet og domstolene, nå prøver han på samme taktikk og fremgangsmåte for å lure Pressens Faglige Utvalg (PFU) for å få domfelt avisen Vårt Land!

  http://justismord.janchristensen.net/2019/07/nr-427-selv-en-4-aring-hadde-ikke-gatt.html

  http://justismord.janchristensen.net/2018/08/nr-366-bladet-kapital-skjnner-ikke-at.html

  http://justismord.janchristensen.net/2017/12/nr-78-bladet-kapital-skjnner-ikke-at.html

  Pastor Jan Aage Torp har evne å lure og manipulere mange mennesker gjennom sin «karriere» som Pastor og offentlig person.
  Jeg sa klart i fra om dette fra dag en. Men taktikken er åpenbart den samme.
  Det er overfokusere på hva motparten sier, gjerne få opp diskusjoner og ordskifte i etterkant. Bruke alt det som sies imot ham, da han er blitt såret og krenket av dette.

  Samt å aldri nevne med et ord hva han selv og andre har av feil, løgner, overdrivelser, provokasjoner, skyts og annet.
  Det er akkurat det han gjorde i saken mellom meg og han. Der han gikk mye lengre i sine verbale ord og utrykk imot meg, enn jeg talte og skrev imot ham.

  Se her i denne artikkelen avslører Torp virkelig sin strategi og agenda, få motparten til å se mest mulig stygg og ond ut.
  Samt aldri nevne og erkjenne noe på egen «konto».

  https://janaagetorp1.wordpress.com/2019/08/02/les-hvilke-fem-presseetiske-regler-som-mediehuset-vart-land-har-brutt-2/

  1
  1
  • Dette er oppspinn fra begynnelse til slutt. Det at en person klager til pressens faglige utvalg over en skjev eller uriktig eller lite objektiv artikkel i en avis er det mange som har gjort. At dette er en gavepakke til politiet er det mest håpløse jeg har hørt på lang tid.
   Politiet har henlagt din sak på grunn av manglende kapasitet, og griser begynner å fly dersom politiet skulle ta opp en sak som er avgjort i fire domstoler.
   Lykke til med å spasere på vannet Jan Kåre. Det er ren overtro og tro det du skriver.
   Torp har vel bare skrevet en brøkdel av det du har gjort mot ham, så dette er det tynneste halmstå jeg noensinne har sett.
   Glem saken og gå videre i livet.

   2
   1
  • “Samt aldri nevne og erkjenne noe på egen «konto».”
   Har du lest denne FØR du postet den? Det er jo en full beskrivelse av deg selv.

  • Det er absolutt ingen fare for at Torp blir etterforsket og dømt fordi han har vunnet en rettsak mot en mann som det er overhengende fare for at kommer til å befinne seg i en lukket sinnssyk asyl for resten av sitt liv.

   Torp har ikke gjort noe som helst som er påtaleverdig.

   3
   1
  • Christensen lever i en villfarelse dersom han tror at politiet eller statsadvokaten vil etterforske Torp for den anmeldelsen som ble levert inn i 2014.
   Den saken har vært oppe og avgjort i fire rettsinnstanser og det var Melings elendige strategi i tingretten som innebar at dere der ikke imøtegikk eller forlangte dokumentasjon på de bevis som ble ført.
   Når du under lagmannsrettens behandling hevdet at “Torps tall var hinsidige” og for høye, var det noe dommeren i Lagmannsretten ikke tok hensyn til. Dette fordi bevisførsel og skyldspørsmål ikke var en del av saken som var oppe til vurdering i lagmannsretten.
   Dette viste både Torp (som ikke var der) og din elendige advokat Brynjar Meling -og han burde på forhånd ha forklart deg at retten ikke kom til å ta det du sa til etterretning -fordi det punktet ikke var endel av det lagmannsretten skulle behandle og ta stilling til.
   Torps anmeldelse av deg var ikke fiktiv, og anklagene var ikke falske. Hadde de vært falske var det noe du og Brynjar Meling burde ha påpekt og bestridt i tingretten. For i lagmannsretten var det ikke tema i det hele tatt. Jan Kåre.

   3
   1
  • Du må nok gå til sivilt søksmål mot Torp dersom du skal få en ny runde i retten med Torp.
   Politiet har nok merket seg at du selv er en notorisk kranglefant som krangler med Torp og andre kristenledere.
   De har nok merket seg at du krangler med naboene dine og med PBE. Når du skriver at Torp er en notorisk kranglefant som konstant blir krenket.
   Med tanke på dine konflikter og krangler med naboer, kommune og kristenledere, tror du ikke at politi og statsadvokat har forstått at også du er en notorisk kranglefant. Den dom du feller over Torp, rammer deg selv også…

   3
   1
  • Her skal jeg gi deg litt rett, Jan Kåre.

   MEN uansett hvor mye galt Jan Åge Torp gjør, finnes det ingen unnskyldning for det du gjør. Det du gjør har satan som herre og mester. Du og dine blogger er under hans ledelse.

   Og jeg ville ha vært veldig forsiktig med å fordømme Jan Åge sin barneoppdragelse, Jan Kåre. Den som sitter i et glasshus burde ikke kaste stein på andre.

   6
   2
  • Lydia du synder åpenbart imot den Hellige Ånd å påstå at mine blogger er styrt og under Satan.
   Ville ikke vært i dine sko for alle verdens penger.
   Jeg har da mine feil og annet, men bare sammenligne vår barneoppdragelse med Jan Aage Torp sin er helt, helt hinsides ?

   2
   4
  • Vil også si at heddingen eller overskriften i denne artikkelen er misledende.
   Kjell Andersen skriver at det var en kontroversiell Vårt Land artikkel.
   Det var det ikke, men omtaler enn Jan Aage Torp og hva han har gjort og holdt på med, blir det kontroversiellt
   Spesielt når apostelen ikke liker det som blir skrevet ?????????

   1
   2
  • Jeg mener at artikkelen i Vårt Land er kontroversiell, dette fordi man vanligvis gir dem man skal omtale eller kritisere i et oppslag, rett til å imøtegå hva som skrives. Dersom Vårt Land ikke har gitt Torp mulighet til å komme med sin versjon på en likeverdig måte, da risikerer Vårt Land å bli felt i pressens faglige utvalg.
   Vårt Land er blant de medier som sier seg å ville drive journalistikk i overensstemmelse med PFUs presseetiske regler, og flere ting kan tyde på at Vårt Land har brutt det presseetiske med sine to oppslag. Det er der Pressens faglige utvalg skal avgjøre.

   1
   1
  • Du snakker om å grave sin egen grav. Det er bare Torp, Fuglesteg og Braut som driver deg til vanvidd. Du tar ikke være på ditt eget liv og din egen sjel. Nå er det vel på tide å legge vekk det tullet. Du har en bibeloversettelse å ta vare på. Bruk tida de til det i stedet. Men det er vel for mye å forlange av en TOM TØNNE. Det er vel DU som graver din egen grav. Og for alt jeg vet, kan hende du er i ferd med å lukke graven over deg?

  • Han benytter en rettighet vi alle har dersom man opplever at media ikke forholder seg til presse-etiske kjøreregler i sin omtale av personer og noe som egentlig tilhører den private sfære.
   Torp selv har en helt annen virkelighetsforståelse av hva som har skjedd og ikke skjedd.
   Hvorvidt Vårt Land har brutt de presseetiske retningslinjene og vil bli felt for de to mediaoppslag er opp til det faglige utvalget å avgjøre.

   3
   1
  • J.Å.Torp tror på “profeten” Rick Vera som “profeterer” over ham på 17.mai på V.Norge i år. Rick Vera sier at Gud sier om Torp at:

   “nasjoner skal kalle på deg, presidenter skal kalle på deg, jeg dømmer dine fiender, jeg skal bruke deg til å bringe Europa inn i enhet (!!?) til å bringe enhet i apostler (??), jeg vil bruke deg til å være en far for mange nasjoner, du har passert testen, nå kommer lønningen, FIRE!!! Ta imot ilden! Herren sier du er en apostel, jeg vil linke deg til mine generaler fra hele verden og nå skal verden se at du ALLTID vinner! ..sier Herrens Ånd”

   For tiden handler det visst ofte mye om HVEM Rick Vera er, HVEM Torp og andre ER, hva VI gjør, hva VI er, hva VI får til og skal gjøre snart…

   Det handler nok IKKE om det nei. For det handler nemlig om hvem JESUS er, hva JESUS gjorde, og hva Jesus gjør.

  • Jeg ser hva du Søkelys skriver først etter at jeg trykket send.
   Skjønner.
   Og vet jeg er litt utenfor det saken egentlig handler om 🙂

 7. Pressens faglige utvalg er ikke noe annet enn et venstreradikalt globalistreir som midlertidig hyller islam av taktiske globaliseringsårsaker, men som hater alt som kan kalles kristent.

  Kristne aktører kan bare håpe på at deres sak er så himmelropende sterk at PFU ikke tør å desavuere dem overfor offentligheten. Av sistnevnte årsaker kan man bare håpe det beste.

  3
  2

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *