Pastor i omstridt pinsemenighet ble bitt av slange og ropte “Herren er min lege”

Cody Coots som er pastor for “Full Gospel Tabernacle in Jesus Name Church” i Middlesboro, Kentucky er ikke akkurat en tradisjonell pinsepastor. Coots som tilhører en pinseretning som kjennetegnes av at giftige slanger er en del av gudstjenesten, ble nylig bitt nær øret av en giftig slange han bar med seg under prekenen. Coots lot ikke dette affektere ham og fortsatte å preke ikledd skjorten som var blodig som en følge av slangebittet. “Jeg er ikke bekymret i det hele tatt, vær ikke bekymret. “Gud er en helbreder”.  Imidlertid ble pastor Cody Coots etterhvert dårlig og kollapser ettersom giften påvirker ham og to men måtte hjelpe han ned fra alteret.

Et kirkemedlem kjørte ham til sykehus hvor legene oppdaget at slangebittet var nær en sentral blodåre til hjernen. “Pastoren var nær ved å kunne dø,” sier legene som behandlet ham. Se den korte dokumentaren om Cody Cotts og den religiøse pinseretningen som stadig holder fast på et religiøst rite som er en livsfarlig religiøs risikosport som blant annet innebærer å sette troen på prøve.

Del 2

 

 

 

13 tanker om “Pastor i omstridt pinsemenighet ble bitt av slange og ropte “Herren er min lege”

 1. Det står skrevet:

  Og disse tegn skal følge dem som tror: I mitt navn skal de drive ut onde ånder, de skal tale nye tungemål, 18 og de skal ta slanger i hendene; og om de drikker dødelig gift, skal det ikke skade dem. De skal legge hendene på syke, så de blir friske.»

  Det står: Og disse tegn skal følge dem som tror.

  Det står ikke at disse tegnene skal følge de som innbiller seg at de tror.

  Menneskets innbilningskraft er stor, slik at de begynner å tro på seg selv, at de har så sterke en tro.

  Dette er ikke troen på Jesus, men på egen kraft.

  Det står også skrevet:

  Om ditt høyre øye lokker deg til synd, så riv det ut og kast det fra deg! Det er bedre for deg å miste ett av dine lemmer, enn at hele ditt legeme kastes i helvete. 30 Og om din høyre hånd lokker deg til synd, så hogg den av og kast den fra deg! For det er bedre for deg å miste ett av dine lemmer, enn at hele ditt legeme kommer til helvete.

  Er det noen som har tatt disse versene på alvor??

  Hvis eks. mine tanker lokker meg til synd, så hogg hodet av kast det fra deg.

  Så kan du etterpå rope at: «Herren er min lege»

  Da vil alle skjønne at dette er bare tåpeligheter.

  Mvh RJ

  4
  1
  • Enig. Bibelen er i mange henseender dårenes bok. Latterlig – og farlig om man ikke tar den med en stor klype salt.

  • Zaron Dal. Vært i Sarons Dal langt tilbake i tid og blitt såret av en kristen og skylder fortsatt på Gud? Det finns kristne som har bidratt til at mennesker har sagt farvel til Gud. Men Gud liker ikke det de har gjort, han liker deg. Fortsatt.
   Men jeg vil råde deg til å aldri kalle Guds Ord latterlig. Og ta det opp med Ham. Jeg tror du vet om at vi lever i den siste tid nå.
   Har jeg skrevet til deg før?

 2. RJ: Det står skrevet: “Og disse tegn skal følge dem som tror: I mitt navn skal de drive ut onde ånder, de skal tale nye tungemål, 18 og de skal ta slanger i hendene; og om de drikker dødelig gift, skal det ikke skade dem. De skal legge hendene på syke, så de blir friske.”

  Problemet er bare at disse versene finnes ikke i de eldste håndskriftene. De er lagt til på et senere tidspunkt som ergo er uautoriserte av Gud.

  Da blir Guds kraftige advarsel mot å legge til eller trekke fra meningsfylt. Dette hadde det ikke vært nødvendig å nedtegne i Bibelen om falsknerier ikke var mulig.

  Derfor er det viktig “å granske daglig om det stemmer det som ble fortalt dem”, heter det om berøanerne som omtales å være av “et edlere sinn”.

  • Spiller det overhode noen rolle, når det er derfra disse gærningene med slangene henter inspirasjonen sin fra?

   Mvh RJ

  • Guds advarsel er vel kun skrevet i og om Åpenbaringsboken?
   Det er heller ikke snakk om å trekke fra eller legge til, men tolkning. Noe er billedlig, og skal ikke tolkes bokstavlig.

  • Åpenbaringsboken er jo nettopp den boken som omhandler vår tid – endetiden. Dens innhold tar for seg oss som lever nå. Den baserer sine slutninger på hele det tidligere materialet i GT, Jesu vitnesbyrd i evangeliene og brevene der det heter at “hele skriften er inspirert av Gud” – theopneustos.

   Det er derfor logisk at det som står i denne boken om hva som skal hende i de siste dager også gjelder de øvrige kristne skrifter som Jesu Kristi åpenbaring tar utgangspunkt i.

   Det samme finner vi i de hebraiske skrifter som Jesus naglet til korset. “Dere skal ikke legge noe til det jeg befaler dere, og ikke trekke noe ifra…”. (5. Mosebok 4:2). I det 12. kapittel i samme bok sa Moses følgende: “Alle de bud jeg gir dere, skal dere legge vinn på å leve etter. Du skal ikke legge noe til og ikke trekke noe fra.” (vers 32).

   De mosaiske lovene ble altså også holdt uforandret frem til JHVH avskaffet dem som eneste grunnlag for frelse. Det er følgelig KUN to hovedpakter i Bibelen. Den forgangne mosaiske og den kristne.

   Det vil selvsagt være totalt forkastelig av oss å trekke fra eller legge til noe til Guds inspirerte ord. Setter vi oss i Guds sted og gjør vi det vil de plager som NT nevner ramme oss selv. Enten det er Jesu ord, Pauli ord eller Johannes ord vi forfalsker. Det er Satan som vil forkvakle folks sinn, som står bak og ønsker å endre Guds ord slik at det passer med hans hensikter om å få menneskene til å forlate Kristi lære.

   1
   2
 3. Bibelen inneholder så mye, også motstridende formaninger. Med så mange dårlige og feilaktige råd, kan den ikke brukes som pålitelig guide for hvordan vi skal håndtere naturen eller livet. Derfor må vi omtolke, overse og utelate de verste tabbene og bare stole på det vi vet er korrekt og trygt. Ja, vi overlever lenger på menneskelig erfaring og sunn fornuft enn på blind tro på bibelens selvmotsigelser Det blir på samme måte som det er bedre å gå til en faglært mekaniker når det er problemer med bilen enn å hengi seg til bønn og hjelp fra Gud. Ingen åndsfriske med motorstopp slår opp i Bibelen. 😉

  2
  2
  • Sitat: “Bibelen inneholder så mye, også motstridende formaninger.”

   Eksempler?

 4. I fjor prøvde jeg to ganger å tråkke på en slange(huggorm), og begge gangene ble jeg påminnet to ting: 1. Jeg kan ikke ta det bokstavlig, at “du skal tråkke på…” 2. At jeg må slutte å valse rundt i krattet rundt hytten i strandsko, når jeg skal klippe greiner eller slå høyt gress.
  Ene gangen ble jeg dårlig, kvalm, uvel og svimmel.

Det er stengt for kommentarer.