Pastor Erik Andreassen ble kalt en moderne fariseer av Jan Hanvold på direkte-tv

Jan Hanvold deltok mandag i en direktesendt debatt på dagsnytt18 på NRK

“Siste post om Hanvold og Visjon Norge på en stund, forhåpentligvis.
Takk for støtteerklæringer i forbindelse med kveldens Dagsnytt18. At jeg blir kalt moderne fariseer av Hanvold, tar jeg til etterretning. Det han sa etter sending, var verre. Spesielt om andre. Men det får bare være. Jeg skulle gjerne ha sagt mer på lufta, men noen ganger kan man også få frem gode poenger ved å bare la motparten prate.
Hanvold er ikke bare en hvilken som helst kristen bror eller kollega. Han leder en 100-millionersbedrift, finansiert av givere. Da han på lørdag argumenterte for hvorfor det er riktig å gi tiende til TV Visjon Norge, snakket han først om tiende av trygd, deretter av pensjon. Hanvold kjenner sitt publikum,” skriver pastor Erik Andreassen i Betlehemkirken i Oslo i et innlegg på Facebook. Jan Hanvold og Erik Andressen møttet i Dagsnytt18 i går, og mens Hanvold omtalte Andreassen som “en moderne fariseer” svarte Andreassen i generelle ordlag med å omtale Hanvold som en del av de falske profeter.

“Visjon Norge har en viktig plass i mange menneskers liv. Hanvold er deres pastor. Der kirken og menighetene ikke er, der er Hanvold. Derfor må han også holdes ansvarlig for hvordan han behandler flokken sin. Selv om jeg ikke skal påstå at det ikke også er voksne mennesker i den, som kan passe på seg selv, eller ikke vet hva de gjør.
Jeg oppfordrer alle kristne som ellers er fornuftige, og som direkte eller indirekte, bidrar til å gi dette legitimitet, til å tenke gjennom hva de gjør. Flere forsvarer det å sende sine programmer på Visjon Norge, med at det da blir vist noe som er “bedre” enn det andre. Men er det verdt det? Jeg har fått med meg at Filadelfia Kristiansand nå slutter å sende sine gudstjenester på Visjon Norge. De kaller det en ren strategisk avgjørelse. De hadde muligheten til å si noe mer.  Og én ting er hvordan Hanvold holder på i Norge. At folk blir lurt og Hanvold blir rikere, er én sak. At folk får store problemer over tid, fordi de følger en destruktiv lære, er verre. Men la oss løfte blikket enda lenger ut. Afrika, Latin-Amerika og andre steder, blir ridd som en mare av herlighetsforkynnere, i de såkalte “vekkelsene”. Det er en stor tragedie og en skam. Hva kan vi gjøre med det? Noen forslag? (og takk for alle som ønsker å bli venn med meg på facebook… inntil videre prøver jeg å følge en policy på at jeg blir venn med de jeg kjenner, de jeg har møtt i den virkelige verden, eller vet hvem er. Men det er mulig “å følge” – som gjør at man ser de offentlige innleggene mine – som de fleste er),” skriver Andreassen som er pastor i Misjonskirken Betlehem i Oslo

Se gårsdagens debatt mellom de to kamphanene

https://tv.nrk.no/serie/dagsnytt-atten-tv/202003/NNFA56030220/avspiller

10 tanker om “Pastor Erik Andreassen ble kalt en moderne fariseer av Jan Hanvold på direkte-tv

 1. Så ikke, men hørte debatten. Synes Hanvold virket veldig usikker og famlende i sitt forsvar.

  3
  1
 2. Kristne ledere har til alle tider utnyttet de svakeste til egen vinning. For å få materielle goder og makt. Selv “Gud” har forblindet stakkarslige slitere med virkelighetsfjerne fantasier om arvesynd, sjelers udødelighet og fri vilje, løse påstander om en gudommelig plan fullstendig uten virkelige bevis. “Gud” skremmer også til tro med krav om masochistisk underkastelse og “innfrir” bønner like tilfeldig som slumpen. Hanvold har tatt poenget og pakker samme svindel i samme tåkeprat og godsnakk. “Gå etter de svakeste!” som Jan Åge Torp så treffende oppfordret sine gatemisjonærer til. Litt av noen typer! Fysj!

  • Vekkelseskristendommens svindelovergrep har ekstra gode kår i fattigdom og uvitenhet i Afrika, Asia og Latin-Anerika, og selvsagt blant overtroiske amerikanere og hverdagstapere. Veldig trist.

  • Dere slenger ut genaraliserende og hat fulle påstander og opptrer som onde , dere våger ikke selv å stå for det dere sier i det dere må skjule deres identitet .
   Min far hadde jeg stor respekt for , noe av de siste han sa til meg var at han har vanskelig for å tro det finnes noen Gud når det er så mye vondt i verden , i sin fortvilelse virket det som om han hadde mistet håpet , jeg har konkludert stikk motsatt av min far og tenker at med så mye vondt i verden, så må de finnes noe bedre, en Gud som kan frelse oss ut , så jeg lever i troen og håpet om en ny og bedre verden.

   Håper du/dere som så hånfult spottet og kritiserer oss kristne også får se dette håpet og slippe å vandre i denne vonde verdens mørke.

 3. Jeg ønsker å formidle 2 syn jeg har hatt , Jeg har nevnt de før her på søkelys, men ønsker å formidle dem igjen .

  Sommeren 1998 ikke sikker på m det var juni eller juli , det var sånn omtrent midt på dagen og jeg var på veg ut av gårds rommet der jeg bor og startet en samtale med ei mor til en barndoms kameraet, jeg var lys våken , da jeg som ut av intet fikk se med mine øyne :
  Jeg fikk se ned på Varhaug misjons hus , det var mørkt ute og jeg så en stor lysende stjerne over Varhaug misjons hus og jeg så silutter av mange folk på veg inn i Varhaug misjonshus.

  Februar 1999 var i siste halv del av februar, det var ca midt på dagen jeg gikk tur fra Fjel tun bibel skole på Mariero på veg ned mot Stavanger sentrum i det jeg var ved og passere politi huset i Stavanger , ble jeg brått vendt 180 grader om og rykket rett opp i luften .

  Jeg har verken før eller siden hatt lignede opplevelser , jeg var 100% våken når det skjedde , dette var ikke drømme syner eller noe, har aldri hatt drømme syner , som jeg vet eller. spesifikt husker.

  Nå forteller jeg dem rett ut som jeg så dem uten å tillegge tolkninger eller noe annet, jeg er helt sikker og aldri i tvil om at synene er fra Gud, så får de stå sin prøve , jeg er ingen perfekt person og det er mye ved meg som er ekstremt klanderverdig og jeg er ofte ett dårlig forbilde , jeg skulle så gjerne ønske jeg var perfekt, men det er så langt fra virkeligheten, ønsker meg bare bort fra all elndighet.

  • Ha ha. Noe av det sikreste vi kan si, er at vi ikke kan stole på egne opplevelser for å forstå verden. Dette burde være barnelærdom i en opplyst verden. Derfor bruker vi ikke følelser og fornemmelser og syner for å tolke energier i verden, men objektive måleinstrumenter. Må le!

  • Ha ha. Noe av det sikreste vi kan si, er at vi ikke kan stole på egne opplevelser for å forstå verden. Dette burde være barnelærdom i en opplyst verden. Derfor bruker vi ikke følelser og fornemmelser og syner for å tolke energier i verden, men objektive måleinstrumenter. Må le!

  • Har du lest Valdres profetien ? les den og les nyere norsk historie fra 1968 og frem til i dag, fortell meg etterpå hva av det som Valdres profetien beskriver , som ikke har skjedd ? men du mener nok at det bare er tilfeldigheter og tilfeldige sammentreff at hvem som helst kunne forutsagt det i 1968 ?
   Det er din sak at du ikke tror, men jeg tror ikke på deg, til det har jeg sett alt for mange bort forklaringer , når det syner seg at forskning og måling allikevel ikke stemmer.

 4. Modig av Andreassen. Men jeg vet ikke om det nytter. Bare Gud kan fikse den kanalen igjen. Jeg tenker fremdeles at uansett hva som har foregått på kanalen i lang tid nå, så tror jeg Hanvold var lydig til Gud da han startet opp. Og modig. Det har ikke Gud glemt. Ikke mange er villige til slikt. Og alle kan trå feil eller gå i en felle, men vi kan alle få hjelp av Gud hvis vi ydmyker oss. Det må vi som ikke driver en tv-stasjon også gjøre. Jeg tror ikke Filadelfia Kr.sand skulle ha dradd. Hva har de egentlig gått til… Jeg tror de skulle ha talt Guds sak sammen med absolutt alle de andre sendepartnerne (kanskje Matt.18:15-17?)

  Skulle dette være mulig spør du kanskje. Nei JEG vet ikke hvordan, siden det ser ut som om både Visjons-menigheten / alle som sender penger / visjons-bibelskolen / alle de ansatte også(?) er enige i alt som foregår der. (Og de mener at vi som sier ifra er “falske profeter” eller forfølger dem.) Men for Gud er alt mulig. Jeg mener det er Gud sin kanal. Det er verken Hanvold eller visjonnorgefamilien sin.

  I Dagen skriver Jarle Haugland “Har Hanvold rett i…”

  En annen ting, flere som har tenkt på HVORFOR rammer ikke coronaviruset barn? Kanskje leser vi snart om noe tror jeg. Og snart er vi ikke heller her mer.

  • Synes du har noen gode poenger når det gjelder Hanvold. Modig er han, da han tør å si det som ikke er korrekt, noe nok en del andre også kunne gjort. Å kalle noen en falsk profeter, det overlater jeg til Gud, og tar heller mine forholdsregler ang hvem jeg skal lytte til.

Det er stengt for kommentarer.