Tø 

 Søkelys

                                                      


  Tilbake
  Hjelp jødene hjem

 

Norge på kollisjonskurs med Gud

Skuffende av Espen Ottosen

Jeg er virkelig skuffet over at Espen Ottosen går så hardt ut mot Per Haakonsen. Ottosen er heller ikke tydelig nok på at det ifølge Guds Ord er en rekke forhold som bringer Guds dom over enkeltpersoner og nasjoner. Det er ikke rom for å gå inn på mange skriftsteder her, men jeg kan i det minste vise til 5.Mosebok kapittel 28 om velsignelsene og forbannelsene, samt 1.Mosebok kapittel 12:3. Poenget er at når man ikke adlyder Guds Ord, så får det konsekvenser. Sodoma og Gomorra ble lagt i aske "fordi deres synder var overmåte store".

Dessuten sier Skriften at "syndere forfølges av ulykke" (Ordspråkene 13:21). Når man som enkeltmenneske eller nasjon kommer ut for ulykker, er det derfor klokt å spørre seg om man har synd i livet sitt, om man har gjort noe galt, om man må omvende seg fra noe. Det å tro at man kan gjøre det man vil uten at det får konsekvenser, er å leve i en villfarelse.

Noen uker før terroren 22.juli, hadde jeg en telefonsamtale med en venninne. Vi snakket om hvor ille det var at regjeringen gikk inn for anerkjennelse av en palestinsk stat (og deling av Jerusalem, noe som ikke harmonerer med Guds løfter til jødene). Vi snakket også om at det antakelig ville komme en dom snart. Det gjorde det også. Jeg sier ikke at Breivik var ledet av Gud til å gjøre det han gjorde. Jeg ser det heller slik at når man konsekvent og over lang tid går imot Guds Ord, så åpner man for djevelen og Guds beskyttelse uteblir. Derfor blir det enda mer om å gjøre å studere Guds Ord og gjøre det som er rett i Herrens øyne.

To av mine andre venninner (som er bønnekvinner) fikk i dagene før 22.juli forvarsler om at noe forferdelig var i ferd med å skje. Den ene var oppe flere netter og ba særlig for ungdommen i Norge.

Jeg har nølt med å skrive dette, fordi man, til tross for "ytringsfrihet", risikerer både jobb og karriere hvis man går ut med kontroversielle meninger. Man risikerer også å bli utestengt fra det gode selskap, slik som Ottosen og Hareide definerer det.

Anne-Liv Gamlem,

Fylkesleder, Oslo Kristent Samlingsparti

 

Sist oppdatert: 04.06.10