Oslokirken krever 150 000 kroner av Christensen på grunn av ulovlig bruk av privat bilde

Skjermfoto fra Vårt Lands oppslag om Christensen saken

Bråket omkring blogger Jan Kåre Christensen og hans nye og gamle blogger fortsetter. I dag tidlig la Christensen på en blogg ut en bønn om 150 000 etter å ha mottatt et krav fra Oslokirken på grunn av bruk av privat bilde at pastor Torp. I kravet Chistensen har fått heter det blant annet  at “Vi har fått oversendt et nytt varsel fra en av dine lesere som viser at du i lang tid har benyttet og spredd til dine lesere på internett enda et fotografi av Jan-Aage Torp som du slett ikke har lov til å benytte. Fotografiet som er vedlagt, ble tatt den 1. juli 2009, og tilhører Jan-Aage Torp personlig. I dag tidlig la Christensen dette ut på sin blogg: Apostelen Jan Aage Torp og Oslo Kirken krever 150.000,- Kr av meg på grunn av biledbruk. De legger dommen imot meg som grunn for dette. Det er ren og skjær mafia virksomhet apostelen driver med og åpenbart kriminelle mennesker som driver med utpressing. Takk for ditt bidrag, det varmer i disse før jul tider, skrev  bloggeren etter å ha fått kravet fra «Foreningen Restoration Oslo» som representerer Torp i slike saker

Her er kravet fra Oslokirken:’  Vi forventer hele beløpet på 150.000 kroner på vår konto den 6. januar 2018. Frem til 6. januar 2018 må alle andre bilder av pastorparet Torp være fjernet fra dine nettsider, fordi da vil vi begynne å fakturere hvert eneste bilde som tilhører oss. Det er ditt hele og fulle ansvar å finne, fjerne og slette alle bilder du har stjålet og misbrukt. Vi viser til den rettskraftige dommen mot deg.

Til Jan Kåre Christensen vedr. misbruk av vårt fotografi på din blogg:

Vi har fått oversendt et nytt varsel fra en av dine lesere som viser at du i lang tid har benyttet og spredd til dine lesere på internett enda et fotografi av Jan-Aage Torp som du slett ikke har lov til å benytte.

Fotografiet som er vedlagt, ble tatt den 1. juli 2009, og tilhører Jan-Aage Torp personlig.

Foreningen Restoration Oslo forestår innkreving for misbruk av ekteparet Torps fotografier.

Angjeldende og andre fotografier av Torps blir misbrukt flere ganger på dine blogger, men vi fokuserer denne gang utelukkende på dette ene misbruket, som ligger på følgende link:
http://the-heavenly-blog.janchristensen.net/2016/08/no-1311-newspaper-norway-today-requires.html.

Vi varslet deg for noen dager siden om et annet misbruk, og vi understreket at vi ved neste misbruk ikke ville gi deg noe forhåndsvarsel før du mottar faktura. Vi understreket også at en rettstvist vil uunngåelig føre til store merkostnader for deg.

Vi har rådført oss med vår advokat vedrørende alvorlighetsgraden av ditt misbruk i sammenheng med at du nå er enstemmig straffedømt av Oslo Tingrett for sjikane av pastorparet Torp, og for at du har «et personlig forfølgelsesmotiv» overfor pastorparet, og dine anker er enstemmig avvist av Borgarting Lagmannsrett og Norges Høyesterett, samt av Den europeiske menneskerettighetsdomstol i Strasbourg.

Vi innvarslet ved vårt siste varsel til deg om en mulig faktura pr misbruk på «minst 15.000 kroner», og at dine gjentatte misbruk dermed ikke lenger kan vurderes utfra alminnelige satser for misbruk av fotografier, men må sees i sammenheng med at du er straffedømt for hva du har bedrevet gjennom en årrekke, og at du fortsetter med uforminsket styrke på dine blogger med samme straffbare sjikane og personforfølgelse, både ved fotografier og ved artikler på samme – og verre – nivå som du allerede er grundig straffedømt for.

Vi har sett på lignende forhold vedrørende misbruk av fotografier på nett, og det er solid grunnlag for å hevde at «det skal svi på pungen å dele tyvegods og personlige bilder med andre» (advokat John Christian Elden til Dagbladet, 11/12-2017). Elden forklarte vedrørende en lignende sak at det finnes tidligere eksempler på at nordmenn som er blitt utsatt for uønsket offentlig medieomtale, uønsket publisering og spredning av tilskaffende bilder – såkalt hevnporno – har ført til oppreisningsbeløp fra 50.000 til 420.000 kroner.

Vi mener det er solid grunnlag for å kreve 150.000 kroner av deg for dette misbruket, og at dette vil føre til at du slutter med slik straffbar virksomhet.

Vi gir deg to ukers betalingsfrist. Betaling vil ikke gi deg noen rettigheter på bilder som tilhører oss. Bildene må umiddelbart fjernes og slettes fra dine nettsider. Hvis du ikke betaler innen fristen, vil vi overlate saken til vår advokat for innkassering, og vi vil vurdere ny politianmeldelse av deg. Vedlagt er faktura med beløp, kontonummer og betalingsfrist.  Admin i Restoration Oslo. Dermed har Christensen fått frist frem til over nyttår med å betale kravet som er satt frem etter at bloggeren har valgt å fortsette med å publisere anklager og påstander mot pastor Torp. Christensen har i etterkant av kravet truet med å politianmelde Torp for trussler etter å ha fått kravet.

Tekst Kjell Andersen

Facebook Comments

64 tanker om “Oslokirken krever 150 000 kroner av Christensen på grunn av ulovlig bruk av privat bilde

 1. Jeg håper at denne straffedømte bloggeren har hatt en riktig fin jul der han nå bor, selv om de siste innleggene i hans blogger forteller en annen historie. Jeg håper at han har hatt en minnerik julefeiring i sitt eget hus. For slik det ser ut nå er minnene det eneste han vil ha igjen av det huset neste jul.

  Aktiviteten hans siden denne debatten ble, fornuftig nok, stengt på grunn av julefreden, tyder på at hjemløshet er noe han og hans kone mener er verdt noen uviktige blogger og bilder av T.
  Forstå det de som kan. Men jeg har ingen tro på at noen forstår det og bra er det.

  4
  2
 2. Det går mot din undergang Jan Kåre. Gi deg nå. Det er ikke verdt å sette historie og hjem og familie på gata, bare på grunn av trass.

  3
  1
 3. Dette skriver Braut, men at han mener jeg har asparges etc. er helt hinsides!
  Jeg vet om slike personer, jeg er akkurat motsatt en dette.

  Dette skriver Braut som jeg er enig i:

  Når Oslokirken sender en regning på kr 150.000 for et bilde av en smilende Torp, da blir det feil på alle mulige måter.
  De begrunner det med dommen! Det har ingenting med dommen å gjøre.
  Torp må selv rette kravet, IKKE Oslokirken.
  Kravet er ikke begrunnet saklig eller juridisk.
  De sammenligner med spredning av nakenbilder av kjente personer. Totalt meningsløst!
  Dessuten krever inkassoloven et visst antall purringer med gitte frister, før man kan sende kravet til rettslig inkasso.
  Jeg mener at dette er trusler og et forsøk på utpressing/bedrageri, og INGEN må tåle slikt, heller ikke JKC! Etter min mening…

  3
  3
 4. Kjell:
  Dersom det var du som la ut en sak om Torp, og brukte bildet av ham på verandaen, tror du da at DU ville mottatt et lignende brev med et krav på kr. 150.000,-?

  Det er skremmende hvor polarisert denne saken har blitt. Jeg er fullt klar over åndsverksloven, og det er sikkert berettiget at Torp kan kreve noen kroner for dette bildet.
  Men, dersom dette gikk til hovedforhandling i Oslo Tingrett, så er jeg slett ikke sikker på utfallet.
  JKC ville kunne vise til et fullstendig urimelig krav på kr. 150.000, trusler og at alt av normer, formaliteter og jus er brutt i brevet fra Oslokirken. Han kan også vise til at Oslokirken ikke er part i saken om dette bildet!
  JKC kan også vise til at han svarte Oslokirken med at dette var et bildet som hadde ligget på sin engelske blogg i 2 år, og som han hadde glemt. Han tilbød seg umiddelbart å fjerne det.
  At Oslokirken også tar utgangspunkt i dommen, kan brukes mot Torp i retten.

  Derfor tror jeg dette ville endt med frifinnelse for JKC!

  • Jeg er uenig i dette da Christensen har fått advarsler om dette tidligere. Det er da ikke Torps jobb å slette ulovlige bilder som er på en annens manns blogg.
   Andre tilsvarende saker har endt med oppgjør i størrelsesorden 3000-6000 så vi får bare sjå.
   Det er ikke alltid det hjelper å slette beviset.

 5. Vend om, Jan Kåre Christensen. Ikke vær så dum st du bruker livet ditt på å være stygg mot andre. Du vet innerst inne at Gud ikke har kalt deg til å sjikanere mennesker som Kristus ga livet sitt for. Du skal gjøre mot andre det du vil at andre skal gjøre mot deg, sier skriften. Det du gjør stanker av forråtnelse og død.
  Du vet utmerket godt at Torp ikke har noe imot at du snakker imot gjengifte, men du kan ikke fortsette å handle ut fra det hatet som du er fylt av, for det dreier seg ikke lenger om gjengifte, La Torp få være i fred. Gjør noe annet og du vil få det bedre selv også. Og det vil sikkert familien din sette pris på. Fortsetter du vil det vil bare ramme deg selv og familien din. Ta til vett, be pastor Torp om tilgivelse og begynn et nytt liv før du faller utfor stupet. Det kan fort bli for sent.

 6. Du fortjener alt du får Jan Kåre. Torp har vært tålmodig lenge nok og snudd det andre kinnet til. God jul!

  4
  2
 7. Blogger Christensen må være Norges dummeste blogger og bibellærer. Han er dømt og fått sin sak prøvd i Tingretten og Lagmannsretten. Anket så til høyesterett og tapte, deretter til Strasbourgh og fikk ikke medhold. Dommen mot han er rettskraftig, og deretter går han bort og fortsetter med å gjøre akkurat det samme på en ny blogg. Snakk om å mangle noe i toppen. Når det så får konsekvenser, ja da har Ansgar Braut byttet side og blir så rådgiver for bloggeren som selv har politianmeldt Ansgar Braut.
  Dette er uten tvil en forvirringens tid. At Ansgar Braut og Jan Kåre Christensen så er allierte, nei verden står min sann ikke til påske.
  Det går nok betraktelig fortere!
  Når man leser kommentarene fra Braut og Christensen her så kan man bare måpe.
  At det er mulig, at det går ann?
  Begge de to må lide av Aspergers syndrom eller har Ansgar blitt senil???

  Denne sagaen blir bare verre og verre. Men Guds velsignelse er over Torp -og Herren har gjentatte ganger i denne saken bevist for pastor Torp at han har en Herre som strider for seg.

  God jul alle sammen!

  5
  2
  • Hvorfor har Braut skiftet side? Fordi galt har blitt rett?
   Nei, fordi han har blitt avvist av Torp!
   «Jeg ble avvist med en kort: “vennligst ikke kontakt meg igjen, “Braut”.

  • Det må da kunne være mulig å være enig med noen i en enkeltsak? Ditt utsagn om Asperger beviser at du ikke kjenner symptomene på dette syndromet.
   Sort/hvitt-tenkning er et av dem, og ved å støtte JKC i dette, så viser jeg at jeg klarer å skille sak og person.
   Jeg konstaterer at mange her ikke har særlig juridisk/økonomisk kompetanse!
   ALT ved den mailen fra Oslokirken er på et juridisk og etisk lavmål

   1
   1
  • Ansgar Braut
   Har man begått en tabbe og brukt et bilde som andre har opphavsrett til, da kommer det et krav.
   Da er det bare å legge seg flat og betale.
   Kravet Christensen har fått er i utgangspunktet for høyt, men dersom bruken av bilder limes opp mot dommen mot ham, da kan så avgjort summen ble høyere enn de 3000-6000 som ofte blir krevd dersom man bryter opphavsretten på et bilde

  • R; Jeg må innrømme at mitt inntrykk av Torp har blitt vesentlig endret gjennom de tre siste årene. En ensidig og enfoldig kamp mot barnevernet, hans flaue opptreden på NRK, mot sin egen sønn. På toppen av dette en naiv og rigid støtte til Hanvold, gjør at mannen har null troverdighet.
   Hans treenighet med Sæle og Hanvold stinker, og hans korte avvisning av min høflige mail, var oppsiktsvekkende.
   Men, den har selvsagt ingenting med dette å gjøre. Uansett hvor hyggelig mail jeg ville fått, ville jeg i denne saken hatt samme standpu kt.

   JKCs omtale av Torp er i mine øyne like smakløs, og han burde aldri ha startet en ny blogg. Han burde blitt ferdig med Torp, etter nederlaget i Strasbourg.
   Men, når Oslokirken sender en regning på kr 150.000 for et bilde av en smilende Torp, da blir det feil på alle mulige måter.
   De begrunner det med dommen! Det har ingenting med dommen å gjøre.
   Torp må selv rette kravet, IKKE Oslokirken.
   Kravet er ikke begrunnet saklig eller juridisk.
   De sammenligner med spredning av nakenbilder av kjente personer. Totalt meningsløst!
   Dessuten krever inkassoloven et visst antall purringer med gitte frister, før man kan sende kravet til rettslig inkasso.
   Jeg mener at dette er trusler og et forsøk på utpressing/bedrageri, og INGEN må tåle slikt, heller ikke JKC! Etter min mening…

   2
   1
  • Spørsmålet du glatt hopper over er at det er legalt å fremme et krav dersom et bilde man har rettighet er blitt misbrukt. Og kravet som ble fremsatt er berettiget siden det er fortsettelsen av de forhold han ble dømt for i retten. Når deg gjelder resten av det du skriver Braut så er det ditt spesielle syn som jeg ikke tror vil få medhold-

  • Braut har nok ikke skiftet side. Men det er selvsagt legitimt å ta feil slik han gjør i denne saken uten at man blir diagnosert med Aspergers. Vi tar alle feil noen ganger for dagen.
   Og ja, jeg har glemt å sette på kaffekjelen fordi jeg var for opptatt med å lese innleggene her. Har jeg derfor Aspergers ? Nei.

   Saken er at T har sendt Jan Kåre en faktura. En faktura som er lovlig og helt kurrant selv om beløpet kan virke noe høyt. Eller det er for lavt. Men det er T som setter prisen her.
   Forfallet av denne fakturaen er 6. januar. Hvis ingen betaling, går den til inkasso. Og det med renter som kanskje er 10 % pluss saksomkostninger. Det kan bli en rettssak av det og dette kan bli dyrt. Jan Kåre kan miste hus og hjem av disse kostnadene neste høst. Neste jul kan bli feiret i et langt mindre hyggelig sted enn i hans nåværende hus. Hans ektefelle blir kanskje ikke blid på sin mann for at hun er husløs.

   Jan Kåre skulle aldri ha rotet seg opp i dette og han er avhengig av at T vil la nåde gå for rett for å komme seg ut av dette med taket fremdeles over sitt hode. Hvis T er noe uvillig til å la nåde gå for rett, kan det fort bli mange stjerner over hodet til ekteparet Christensen. Den ene av dem er endog uskyldig i denne saken.

   Slik er dette.

  • Det at Herren evt. ikke strider for Christensen, betyr vel ikke automatisk at han strider for Torp?
   Det er vel egentlig lite sannsynlig at Herren strider for en “kristen” som er skilt og gift på nytt.
   s

  • Ansgar. Jeg tror at T vil hevde at Jan Kåre har fått de adekvate varslene. Men uansett hva vi begge sier er det advokatene som her skal gjøre opp seg i mellom. Det med mindre Jan Kåre ber på sine knær slik at T lar nåde gå for rett. For dette blir en meget kostbar opplevelse for Jan Kåre. Og som du selv har skrevet har Jan Kåre gjeld til langt opp over pipa.

   Men uansett er det her jussen som avgjør. Ikke meg, ikke deg og ikke Jan Kåre.

  • Jeg sier meg enig med Knut her. Dersom dette går så langt at det blir advokat mot advokat, så kan det bli en meget dyr fornøyelse.
   Mitt råd til Christensen er å slette skriveriene om Torp og håpe på godt vær når det gjelder dette kravet.
   Vi vet hva Christensen mener om Torp og vi har ikke glemt alle skriveriene, Det virker uhyre unødvendig å begynne dette på nytt igjen.
   Tilsist vi går nå inn i julehøytiden og da er det tid for fred og ro, så jeg stenger denne saken for kommentering før midnatt i kveld.

  • Enig i en del av det du sier, Braut. Torp står heller ikke høyt i kurs hos meg, men i saken mot Christensen støtter jeg Torp uansett hvilke midler han bruker. Tatt i betraktning at Christensens sjikane har vært en stor belastning for Torp og flere andre i mange år, er Torps reaksjon forståelig. Christensen må stoppes en gang for alle. Det blir fullstendig feil å gi støtte til et straffedømt nettroll. Du oppildner trollet. Alle vet hvilket nivå trollet befinner seg på. Han er fullstendig uberegnelig, mangler sosiale antenner og har ingen hemninger. Å gi han støtte av noe slag er ikke et sjakktrekk.

 8. Bildet tror jeg er fra avisen Norge i dag.
  Det har vistnok ligget ute bortgjemt på min engelske blogg.
  Alt med To er for å prøve å ta meg.
  Hvorfor❓
  Han hater min forkynnelse og nye blogg justismord.

  2
  4
  • Kan det være fordi du ikke gir deg? Du har jo nettopp opprettet en ny blogg som nesten utelukkende omhandler T selv etter å ha blitt straffedømt for nettopp lignende forhold. Jeg håper du snart gir deg med bloggingen om T nå Jan Kåre. Personlig støtter jeg ditt syn på at gjengifte for kristenledere er galt og alle har fått med seg hva du mener om T og gjengifte nå,så hvorfor fortsette å skrive om det hele tiden? Det er nettopp DET som er problemet,ikke ditt syn på gjengifte(som mange av oss faktisk deler)og heller ikke at du skal få skrive en artikkel eller to om det,men den ENORME mengden over så lang tid. Jeg håper du snart innser at det virkelig ikke er verdt det. God jul til deg og dine.

  • Jeg fant bildet du er tatt for, viser Torp på en veranda i ei rutete skjorte, stående på en balkong med byen i bakgrunnen. Minner meg om et typisk privat bilde.

  • Dette er et reelt krav, jeg vil igjen be deg slette alt omkring Torp på dine blogger.
   De har vel tatt en grundig kikk på nettet og brukt google for å finne ulovlige bilder.
   Det er ikke tvil om at «Foreningen Restoration Oslo» som har sendt kravet -her har en meget god sak.
   Det eneste som gjenstår -etter en eventuell rettslig vurdering er størrelsen på kravet.
   Gjør deg selv den tjenesten å lytt til klokskap og slett elendigheten. Jeg siterer her “Jeg tror at Braut bare ødelegger for JKC og at han egger han til å gjøre flere dumheter. JKC burde ikke lytte på Braut. Og vet Berit om at hun snart mister taket over hodet sitt ?” Sitat slutt

  • Kjell de driver med trussel. Det er straffbart.
   Bildet er gammelt og det samme bildet har jeg fjernet før.
   At det lå på et bilde gjemt og dette viste Til.
   Han bruker dette og trusler mot meg for å skape en sak.
   Skal politianmelde han for trusler, tror han kan bli siktet og dømt ?

  • Akkurat. Lev i dine drømmer.
   I denne saken har Torp loven på sin side, og sette frem et slik krav er ikke lovstridig, ei heller noe politiet vil bry seg med.
   Gangen i dette er nå at du etter 6 januar vil få en innkasso i saken, deretter går saken av seg selv.
   Ansgar Braut gir elendige råd her for det er ikke straffbart å sette frem slike krav dersom man opplever at noen har stjålet ett åndsverk som et privat bilde er.
   Fotografier og illustrasjoner er resultatet av en opphavspersons investeringer og arbeidsinnsats, og er opphavspersonens intellektuelle eiendom (åndsverk). Som sådann er verkene for handelsvarer å regne, der opphavsperson setter den monetære verdien og har krav på betaling. Dette gjelder for både fysisk og digital form av verkene. Dette reguleres av åndsverksloven. Alle fotografier er beskyttet. Selv om for eksempel hverdagslige mobilknips ikke vil få kunstnerisk verkshøyde, er disse like fullt beskyttet som åndsverk og er definert som opphavspersonens eiendom.

   Dersom du går til en slik anmeldelse -så er det igjen en fiktiv anmeldelse da ingen norsk lov er brutt av dem som har satt fram det økonomiske kravet.
   Prøv heller å slett alle dine skriverier om Torp og kanskje de da vil la nåde gå for rett.
   Lykke til.

  • Kjell; “elendige råd”.
   Oslokirken har IKKE rett til å sende noe krav.
   Og et bestridt krav kan IKKE sendes til inkasso(inkassoloven)
   Brevet bærer preg av trusler og uvitenhet fra Oslokirken!
   Det er min mening. Ingen har enerett på “gode råd”, selv ikke du?

   1
   1
  • Har Christensens brukt et bilde som er eid av Torp eller hans menighet, eller organisasjon, ja da har Christensen begått bildetyveri, og har således et krav mot seg. Erfaring fra tidligere saker viser at det ikke er nok å slette bildet når kravet først er fremmet.
   Prosessfullmektig Per Danielsen vil få en lett jobb her. Det store spørsmålet er hva slags beløp det vil ende opp med.
   Jeg tror advokaten til Torp her har gitt en korrekt vurdering.
   Rent strafferettslig er korrespondansen mellom Oslokirken og JKC rent formell fordi det er et legitimt krav.
   https://www.msn.com/nb-no/nyheter/norge/nora-m%c3%b8rk-krever-150000-kroner-av-samtlige-bildetyver/ar-BBGz17G?li=BBr5PkQ

   150 000 for dette bildet er i utgangspunktet mye, men sett i sin sammenheng her med tidligere saker og domfellelsen, er det ikke grunn til å betvile at dette kommer til å ende endel høyere enn hva som er vanlig når noen har prøvd saken i retten.

  • Jeg ser nå at Christensen har sendt dette på mail til de som har fremsatt kravet mot ham:

   Dette vil bli politianmeldt at dere referer til en farse dom som ikke er verd noe da hele dommen imot meg er et justismord!
   Mvh Jan K
   …………..
   hva kan man si? Her truer Christensen med politianmeldelse og viser videre den forakt han har for norsk rettsvesen som har funnet han skyldig.
   Mitt klare råd i etterkant av at dommen ble rettskraftig har vært å slutte å skrive om Torp, i stedet fortsetter han og vil nå levere inn en anmeldelse for noe som ikke er et lovbrudd.

  • Ansgar.
   Jan Kåre har ikke bestridt det kravet. For noen uker siden ble han av samme part stilt et krav om å enten fjerne bilder eller betale. Jan Kåre fjernet bildet. Ergo erkjente han at parten hadde et krav og at det var legitimt. Enhver selger kan selv sette prisen og Jan Kåre har fått nok varsler om at et nytt krav ville komme. Han foretok seg ingenting. Så her foreligger det ingen bestridelse.

   Og om saken sendes til inkasso kan Jan Kåre bestride det kravet der. Det i retten.
   Ditt råd om at han skal politianmelde T for kravet er meget dumt og vil bare medføre store ekstrakostnader for Jan Kåre da T kan finne på å f.eks kreve at Scan Pix også tar betaling for de bildene av han selv som Jan Kåre bruker. For Scan Pix eier disse bildene som Jan Kåre er offentlige. Og Scan Pix har gjennom advokat John Christian Elden varslet at de vil forfølge alle som uten å ha betalt vederlag bruker deres bilder. Tips mottas med takk, har han sagt. Tips blir sikker sendt.

   Det er en av de type ubehagelighetene T kan bruke her hvis han blir utsatt for nok en fantasirik politianmeldelse.

   Og ja, T kan bruke hvem som helst til å fremme et krav mot Jan Kåre. Hvis du er enig i det selv, kan han til og med bruke deg til å fremme et krav så lenge det kan bevises at du ikke er umyndiggjort, har konkurskarantene eller lider av vesentlige mentale sykdommer. Det er fullt lovlig av han å bruke hva nå enn han bruker nå. Se loven som omtaler fullmakter, Ansgar.

   Overraskende og sjokkerende som det er, og jeg er sjokkert, er kravet til T fullt legitimt. Men i slike saker setter som regel partene seg ned sammen og kommer til en vennlig ordning der enten krav frafalles eller en symbolsk sum godtas.
   Tror du at det vil skje her, Ansgar ?

 9. Det er også MEGET betenkelig at Oslokirken representerer Torps private anliggender på denne måten.
  Det vitner om en samrøre som mildt sagt er svært uheldig.

  3
  2
  • Det vil nok være advokat Per Danielsen som vil ta seg av denne saken. Du gir her svært ukloke råd.

   2
   2
 10. For en fyr Torp er. Mer “kristen” enn kristen. Både når det gjelder hvordan han nå skal hevne seg på Christensen og med tanke på antall ekteskap. Forøvig er summen han krever Christensen for, eksakt EN MØRK. Med tanke på at Christensen verken har hacket (så vidt jeg vet) Torps private dataenheter – samt at det er lite veldreid lettkleddhet involvert her, er Torps krav rimelig urimelig.

  Rådet til Christensen må være at han må være the bigger man og la Torp og hans lekekristendom være – både når det gjelder blogging om Torp og kommentarer om Torp på Søkelys.

  s

  2
  2
  • Som vi vet så foreligger det en rettskraftig dom i denne saken.
   Når dommen ble rettskraftig så har Christensen fortsatt i samme spor, og man behøver ikke være den skarpeste kniven i skuffen for å forstå at slikt kan få konsekvenser.
   Kravet som er stilt mot Christensen er nok for høyt, men han må ikke se bort i fra at et krav i denne sammenheng kan blir et sted mellom 15 og 30 tusen.
   Det at dette skjer innenfor den kristne kirkes domene -er selvfølgelig ikke akkurat et vakkert vitnesbyrd utad.
   Det tror jeg vi alle kan være enige om.
   Når det er sagt har Torp lenge nå signalisert at han vil ta i bruk sine juridiske rettigheter for å stanse alt han oppfatter som krenkende -sett i forhold til dommen mot seg.

 11. Jan Kåre, du må være klar over at pengene vil bli innkrevd, og det er helt på sin plass. Etter dommen mot deg har du holdt på verre enn før, og du høster bare det du sår. Du har sikkert råd til å betale 150.000, men fortsetter du slik, blir det beløpet så stort at du muligens må gå fra gård og grunn.
  Betal, og slutt med sjikanen, er mitt råd til deg.

  • Her er følgende du bør gjøre:
   1. Send en saklig men bestemt mail til Oslokirken der du bestrider kravet, meget tydelig!
   2. Skriv at Oslokirken uansett ikke har noen rettighet til å opptre som Torps fullmektig.
   3. Oslokirken har intet med dette å gjøre. Dersom Torp ønsker å rette et krav mot deg, må han gjøre det privat eller gjennom en advokat!

   Et bestridt krav kan IKKE sendes til innkreving! Torp privat må sende deg et krav, der han faktisk og juridisk grunngir kravet. Når du da bestrider det også, må han ta rettslige skritt for å begrunne sitt krav for en domstol.

   Du har så langt jeg kan se strukket deg langt i å imøtekomme Oslokirken, ved å slette det aktuelle bildet, og kun bruke offentlige bilder fremover.
   Da har han ingen som helst legitimitet i sitt krav!

   Dersom de fortsetter å trakassere deg, ville jeg som sagt ha politianmeldt dem for trusler og forsøk på bedrageri!

   1
   1
  • Her tar du grundig feil.
   Det som nå skjer er at en faktura er sendt, dersom den ikke er betalt inn den 6 januar, vil saken gå til innkasso via Oslokirkens advokat som jeg tror er advokat Per Danielsen.
   At slike krav kommer er ikke overraskende da Christensen har fått slike krav tidligere, men da valgt å fjerne bildet.
   Det vi har sett på Christensens blogger etter at dommen ble rettskraftig er at Christensen har tatt opp igjen virksomheten kraftig. Jeg er redd dette er veldig alvorlig for Christensen.
   Som også Oslokirken skriver foreligger det flere rettslige avgjørelser for slikt bruk, og jeg tror ikke ditt råd vil hjelpe noe for Christensen.
   Han er dømt i norsk rett, og fortsetter samme forhold, meget uklokt.

 12. Torp og Oslokirken kaster perler for svin. De må nå kutte ut å bruke mer tid på denne ustabile psykopaten. De må ignorere han. Gi blaffen i hva han driver med. Alle disse søksmålene og erstatningssakene mot Christensen har fånyttes. Han kommer aldri til å holde opp med sin virksomhet, så her er det bare å gå forbi ham i all stillhet. Fullstendig ignorering.

 13. Nå har du min ubetingede støtte, Jan Kåre! Dette er utidig og grovt av Torp.

  Jeg tror at Torp er blitt “smittet” av grådighetsånden som Hanvold, Pedersen og Sæle er besatt av. Han prøver å skvise deg for penger!
  Mailen du har fått fremstår usaklig på alle mulige måter.

  Et privat bilde fra 2009? Hvordan har det funnet veien til internett? Jeg regner med at du ikke har vært hjemme hos “pastor ” Torp og stjålet det?
  Hvordan skal vi kunne vite hva vi kan publisere og dele til enhver tid?
  Torps sammenligning med deling av nakenbilder av kjendiser, er en total avsporing, og det finnes ikke i nærheten av å være et grunnlag for sammenligning. Derfor tror jeg ikke det er noen advokat som har vurdert dette for Torp!
  Dette er et overgrep fra Torps side. Dersom jeg var deg tror jeg at jeg ville valgt å politianmelde Torp for trusler, utpressing og forsøk på bedrageri!!

  Selvsagt var det ingen god ide fra din side å opprette den nye bloggen, men det gir allikevel ikke Torp en rettighet til å fremsette skriftlige og grunnløse trusler og krav!

  2
  5
  • Det ser ut til å være et forholdsvis normalt krav.
   Hva et eventuelt utfall etter en rettslig behandling kan bli, er usikkert.
   Jeg vil tro at en rettslig behandling vil kunne bli beløp opp mot 50 000- 75000 +++
   Jeg tror nok at dette er alvorlig for Christensen.
   Tross alt har Christensen valgt å fortsette i samme spor på tross av dommen mot seg. Jeg vil tilrå Christensen å snakke med en advokat.
   Når alt kommer til alt vil det bli et spørsmål om å redusere kravet.

   4
   1
  • Braut.
   For all del, ikke anbefal Christensen å politianmelde Torp.
   Hadde jeg vært Torp hadde det heller vært omvendt.
   Bilder av Torp er jo til stadighet å se hos Christensen, om de er lovlige eller ulovlige vet jeg ingenting om.

  • Kjell; jeg er uenig med deg. Jeg mener at kravet er uberettiget, og at Jan Kåre må bestride det.
   Det fremstår som en måte å true Jan Kåre og presse ham for penger.
   Slik jeg ser mailen, så syns jeg faktisk at Jan Kåre skal politianmelde Torp for trusler og forsøk på bedrageri!
   Et bestridt krav kan ikke sendes til inkasso, og da må Torp ta det til retten.
   Spørs om grådigheten hans er så stor at han orker en runde til med rettsforhandlinger og enda mer publisitet. Eller liker han egentlig publisiteten?

  • Vil bare minne om dette
   Etter åndsverkloven § 54 første ledd bokstav b, kan man straffes med bøter eller fengsel i inntil 3 måneder.

   Hvis bildene hadde innholdt ting som krenket privatlivets fred, kunne det også vært i strid med straffeloven § 267 å legge ut bildene på nett. Etter denne bestemmelsen kan man straffes med bot eller fengsel i inntil 1 år. Å distribuere eller offentliggjøre bilder eller annen informasjon som kan være avslørende, nedverdigende eller krenkende for den eller de som avbildes faller inn under denne bestemmelsen. Fyllebilder og nakenbilder er typiske eksempler.

  • Braut, skal anmelde Jan Aage Torp for det du beskriver.
   Har du mer?
   Jeg fikk tilsvarende krav for noen uker siden, da skrev jeg at er det flere bilder. Så skal jeg fjerne dem. Jeg viste at det var flere, som han ville true med og bruke dommen imot meg for å true meg.
   Nå har han gått over streken, overbevist at politiet vil gjennomskue han nå og han vil møte seg selv i døra her.

  • Jeg tror du her gjør klokt i dette:
   Slett absolutt alt du har skrevet om Torp på nettet.
   Slett alle bilder.
   Videre slett din nye justismord blogg -og kanskje Oslokirken da lar nåde gå for rett.
   For jeg er ikke tvil om at du nå gjentar de samme forhold som tidligere, og denne gangen har de en rettskraftig dom i mot deg.
   Når det gjelder kravet -så kan det være endel for høyt og etter en rettslig behandling skal du ikke se bort fra at kravet kan bli redusert til 15 000 til 30 000 alt etter hva som blir vektlagt.

 14. Jan Aage Torp sitt mål er å stenge ned bloggen som avslører han.

  http://justismord.janchristensen.net/?m=1

  Kan noen hjelpe?

  Apostelen Jan Aage Torp og Oslo Kirken krever 150.000,- Kr av meg på grunn av biledbruk.

  De legger dommen imot meg som grunn for dette.

  Det er ren og skjær mafia virksomhet apostelen driver med og åpenbart kriminelle mennesker som driver med utpressing.

  Takk for ditt bidrag, det varmer i disse før jul tider ?

  Bildet ligger 2 år tilbake i tid. Dra dette bildet frem nå, er kun for å fremprovosere en sak imot meg og den Himmelske blogg!

  Grunnlaget og hvorfor de gjør dette er åpenbart fordi jeg er dømt. Det er denne dommen de legger til grunn og truer med. Mafia virksomhet.

  Kontonummer 0535 06 05845

  Dette bildet ligger 2 år tilbake i tid. På den engelske bloggen. Jeg ante ikke noe om dette bildet.

  Dette bildet og alt med apostelen Torp er for hans onde hensikter som forje gang.

  Han hater min forkynnelse og mine synspunkter.

  Nå prøver han å ta meg som forje gang.

  Han er ond, manipulerende og farlig!

  1
  1
  • Husk at du er regnskap og revisor pliktig i innsamlinger som dette, Jan Kåre. Så her bare gir du T noe nytt han kan ta deg med.

   Det beste du kan gjøre nå er å holde kjeft, Jan Kåre. For hvert ord du skriver nå vil koste deg noen tusen kroner. T har en dom på sin side og hans krav på 150 000 kroner kan bare være åpningssalutten i noe langt mer alvorlig.

   Så ta en titt på ditt hus, besøk alle rom, besøk din hage, sett deg i din bil og spør deg selv om det virkelig er verdt å miste din bil og ditt hus.

   Du har alt å tape og ingenting å vinne.

 15. Dette bildet ligger 2 år tilbake i tid. På den engelske bloggen. Jeg ante ikke noe om dette bildet.
  Dette bildet og alt med apostelen er for hans onde hensikter som før jeg gang.
  Han hater min forkynnelse og mine synspunkter.
  Nå prøver han å ta meg som før jeg gang.
  Han er ond, sjefen og farlig!

  2
  1
  • Jan Kåre.
   Hva med alle bildene du fremdeles legger ut om Torp?. Og skriver…..
   Skjønner du ikke ar dette er meget alvorlig?.
   Du blir aldri ferdig med denne saken, selv om du sa til Kapital at du var ferdig med den.
   Du slipper lett unna med å samle inn de 150.000 som Torp krever av deg. Regner du har penger igjen fra sist innsamling.

 16. Det er nok no.
  Ein vert oppgitt av denne idiotiske striden.
  Christensen må forstå at personforfølginga hans byr alle normale folk imot.
  Kong David hadde fleire svin på skogen, men Gud tilgav han etter han bekjente sine synder og prøvde å lyda Gud.
  Synest synd på Trond Giske etter alt som har skjedd i det siste.
  Slik går det når fiendskap får utvikla seg. Grumset kjem fram.
  Spesielt trist er det for sambuaren til Giske som får høyra om hendingar i dette året 2017.

 17. Bildet ligger 2 år tilbake i tid. Dra dette bildet frem nå, er kun for å fremprovosere en sak imot meg og den Himmelske blogg!
  Grunnlaget og hvorfor de gjør dette er åpenbart fordi jeg er dømt. Det er denne dommen de legger til grunn og truer med. Mafia virksomhet.

  1
  2
 18. Kravet virker noe stort. Men jeg stoler på dem når de sier at de har mottatt juridisk veiledning. Jeg har selv lest det advokat Elden har sagt og reaksjonene til andre.

  Jeg er redd for at du Jan Kåre her må ta konsekvensene av dine handliger. Uansett hvor mye det svir.

  • Det er ikke mafia virksomhet. Det er bare at du har gjort noe som nå får konsekvenser.
   Og desto mer du nå skriver og anklager din motpart for lite hyggelige ting som f.eks mafia virksomhet, desto dyrere blir det for deg.

   150 000 kroner kan kjapt blir en halv million. Så vær forsiktig.

   4
   1
  • Jeg ba deg jo kutte ut å skrive om Torp, men dessverre fortsatte du som før. Torp har fått nok og er lei det hele.

   6
   2

Det er stengt for kommentarer.