Omfattende palestinske opptøyer i gamle Jerusalem lørdag natt og flere palestinske rakettangrep gjør at Israel skjerper beredskapen

Israel er på nytt rammet av omfattende palestinske protester og opptøyer. Opptøyene kommer parallelt med at Iran-støtte Gazaterrorister har trappet opp rakettangrepene mot sivile isrelske områder, og bortlagte planer om en større militær operasjon mot Gazastripen er igjen funnet frem av israelske militære. Politiske og militære ledere i Jerusalem advarer nå Hamas og palestinerne mot å fortsette rakettangrepene. Israel og Hamas har gått gjennom en rekke kriger og større militæroperasjoner, hvor alle har endt i en midlertidig våpenhvile som varer frem så lenge Hamas ønsker det. I konflikten mellom palestinerne og Israel er det lett å oppdage at det er palestinerne som er herrer over situasjonen mens Israel motvillig drar seg inn i konflikten.

En dement president Joe Biden aner knapt hva han gjør når han gjenopptok pengestøtten til palestinske terroraktivster.

På tross av flere kriger og omfattende militæraksjoner, forblir situasjonen fullstendig uavklart og et dypt splittet politisk Israel ser ikke ut til å kunne gjøre noe effektivt med situasjonen. For øyeblikket er det ingen av de politiske blokkene som har mandater nok til å danne en flertallsregjering og mye kan tyde på at Israel går for et femte nyvalg. Israel har i kveld gjentatt trusslene om at alle militære muligheter ligger på bordet og at Gaza vil komme til å betale en høy pris for terror mot Israel. Midtøsten er fortiden brennhett, med konflikt mellom Israel og Hamas, konflikt mellom Israel og Iran, fortsatt full krig i deler av Syria og saudi-arabia utkjemper en krig i Jemen mot opprørere finansiert av Iran. Samtidig som at Iran er tungt involvert i krig og terror over hele Midtøsten, har USAs Joe Biden tatt opp igjen Obamas pro-palestinske policy og pøser store penger inn på Vestbreddeb og dermed også indirekte styrker Israels fiender i regionen. Israel som er den profetiske stat, håndplukket og utvalgt av Gud til å spille en viktig rolle vedrørende oppfyllelsen av det profetiske ord, er igjen under press -og vi får nok en gang be om at Jesu Kristi kirke i Norge og Amerika reiser seg opp til støtte for den jødiske staten.

Facebook Comments

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *