Økt press mot kristne i Algerie -oppfordrer kristne i den frie verden til forbønn

Kristne i Algerie kommer sammen tross press fra myndighetene. Foto: Søkelys

Kristne i Algerie uttrykker nå ønsker om forbønn etter at en rekke kristne enkeltpersoner og kirker nå møter på stadig flere restriksjoner, og dette har skapt økende bekymring for at det økende presset mot kristne i landet, er et signal på en mer koordinert kampanje fra myndighetenes side mot kristne. Selv om kristne verden over i går ønsket hverandre et godt nyttår -er det lite som tyder på at forfølgelsen mot Guds folk i muslimske land vil avta. Fra flere områder av Algerie meldes det nå om arrestasjoner av kristne og at politiet har trappet opp sin overvåking av kristne kirker og pastorer i landet

Kristne i Algerie samlet i bønn -ber om forbønn fra kristne i den frie verden. Foto: Søkelys

Selv om vi alle kan møte det nye året med håp og forventninger om at Gud fortsatt vil stå oss bi i 2018, er det likevel ikke grunn til å legge ned det vedlige våpen vi kristne har fått gjennom bønnen. Kristne i flere muslimske land har gjennom de siste årene møtt betydelig motstand både fra muslimske ekstremister og fra landets myndigheter. I Algerie møter nå kristne stadig oftere vilkårlige arrestasjoner, og rett før jul ble tre kristne arrestert av politiet i småbyen Chlef som ligger 200 km nordvest for hovedstaden Alger. De tre som arresterte hadde kommet fra Tizi Ouzou for å møte en kontakt på en kafé. De troende var i besittelse av kristen litteratur og i følge en lokal avis som er kjent for å være svært kristendomsfiendtlige, skrev at politiet gjennom arrestasjonen hadde forhindret et forsøk på å få muslimer til å konvertere til kristendommen. De tre arresterte ble alle løslatt men risikerer tiltale for å ha forsøkt å verve muslimer til kristen tro. I følge Middle-East Concern er det denne og en rekke tilsvarende hendelser rapportert fra ulike steder i landet, som er årsaken til at man nå oppfordrer Guds folk i den frie verden til å be for kristne i Algerie. (Videoen under er ikke direkte knyttet opp mot situasjonen til kristne i Algerie)

 

 

Facebook Comments

4 tanker om “Økt press mot kristne i Algerie -oppfordrer kristne i den frie verden til forbønn

 1. Nasjonenes snarlige angrep på religion vil være den mislykkede politiske elitens siste krampetrekning for å ”reise kjerringa” etter det totalt feilslåtte multikult-eksperimentet.

  De vil da vise til at religiøse motsetninger er den viktigste kilden til ufred på jorden. Og et sted må de begynne, sier de. Slik vil de med ett fremstå som handlingsdyktige i massenes øyne.

  Lite vet de at det er ”Gud som legger dyret i hjertet å kle skjøgen naken å brenne henne opp med ild”. Rett etter vil de ”komme med et kraftig rop om fred og sikkerhet”. Men som Paulus sier: ”Da kommer en brå undergang over dem”.

  Det er hyper-spennende tider vi nå går i møte.

  5
  3
  • Det inkluderer vel sikkert “fanatikarar” som Jesus, Paulus, Peter m.fl.?
   PS. Du skulle vel ikke ha logget deg inn på feil nettside vel T…..

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *