Oberst Douglas MacGregor: Bakhmut i Donbass er blitt en kjøttkvern for Ukraina

Foto av MacGregor fra YouTube videoen hvor den tidligere obersten og sikkerhetsrådgiver for Donald Trump tegner et troverdig bilde av situasjonen slik den virkelig er

Douglas Abbott Macgregor er en pensjonert oberst og embetsmann fra den amerikanske hæren, og en forfatter, konsulent og TV-kommentator. Han spilte en betydelig rolle på slagmarken i Gulfkrigen 1990-91 og NATOs bombing av Jugoslavia i 1999 og er ikke optimistisk på vegne av krigen i Ukraina. MacGregor mener at dagens regime i Washington og NATO har mistet all kontakt med realitene og at de er bundet til å holde fast på narrativet at Ukraina seierer i krigen og at Russland taper og derfor fortsetter å kaste bensin på bålet. I følge Macgregor som er mangeårig militær og en tidligere sikkerhetsrådgiver for Donald Trump administrasjonen har det sittende regimet i Washington av demokrater og neo-cons mistet bakkekontakten og befinner seg i en slags virkelighetsfornektelse.

Putin og den russiske militær-ledelsen lar seg ikke drive av panikk eller de følelser Vestens propagandamaskineri forsøker å virvle opp. Frosten er nå i ferd med å feste grepet i deler av Ukraina, noe som vil være en stor fordel for den russiske hæren. MacGregor tror videre at Russland først og fremst vil prioritere å jage ukrainske styrker ut av Donbass og at dette er hovedprioritert nummer en. Kampene om Bakhmut fortsetter for full styrke og de ukrainske styrkene har måttet tåle enorme tap. I følge MacGregor er de ukrainske tapforhold 8-1. For hver russisk soldat som faller vil Ukraina ha mistet åtte i den blodige kjøttkverna Bakhmut har blitt for Kiev.

Kampen om Bakhmut er blitt en skyttergravkrig og ingen “blitz-krig” som vi så fra andre verdenskrig under Hitler. Det er heller ingen “totaler Krieg” som Europa opplevde under andre verdenskrig. Kamphandlingene er begrenset til avgrensede områder og Putins håp er å unngå omfattende sivile dødsfall. Når USA og “koalisjonen” gikk til angrep på Irak for å fjerne ikkeeksisterende masseødeleggelsesvåpen ble det tatt lite hensyn til sivilbefolkningen. Amerikanske og vestlige fly bombet der de kunne uten å tenke på sivile dødsofre. For Putin og russerne ser krigen ut til å gå den riktige veien. Ukrainske væpnede styrker har tatt så tunge tap at de nå sender gutten på 15-16 år inn på slagmarken. For russerne ser målet ut til å være å slite ut den ukrainske hæren til de ikke takler mer og slik forsøke å presse frem en våpenhvile og fredsavtale. Sett fra NATO og Washington er dette neppe den løsningen de ønsker, og derfor fortsetter vesten å kaste penger og våpen inn i Ukraina. Hør oberst Douglas MacGregors vurdering av tingene. Den tidligere obersten er blant de mest fornuftige og skarpe hjerner vi kan oppdrive sett i forhold til krigen i Ukraina

Ukrainske styrker øver mot grensene til Hviterussland. Frykter  angrep på Kiev fra Hviterussisk jord

Ukrainske militære styrker som er utplassert ved grensen til Hviterussland gjennomfører omfattende militære øvelser i frykt for at Hviterussland og russiske styrker vil gå inn i landet for å gå mot Kiev. Hviterussland har utplassert styrker langs grensen mot Ukraina og begge parter følger med argusøyne hva som skjer. Gjennom å utplassere styrker langs grensen mot Ukraina har Putin og president Lukasjenko sørget for at Ukraina er tvunget til å holde et større antall militære styrker i beredskap der. Dermed er disse låst og kan ikke settes inn i krigen i Donbass.

 

6 tanker om “Oberst Douglas MacGregor: Bakhmut i Donbass er blitt en kjøttkvern for Ukraina

 1. Verdens grusomme hendelser viser klart at menneskene ikke er i stand til å styre seg selv. Langt mindre andre. Det er derfor sanne kristne ser frem til Guds rikes komme under Kristus. Et himmelsk rike av 144 000 konger og prester som skal føre menneskene tilbake til den fullkommenhet som Adam og Eva skuslet bort.

 2. Det seier seg sjølv at Russland må tapa om Nato/USA er på Ukraina si side framover.
  Heldgvis er krigen begrensa til Ukraina enno. Det skal ikkje mykje til før heile Europa vert sett i brann.
  Finland er redde desse stygge russarane og mobiliserer skikkeleg. Sverige likeså. Dei baltiske statane veit kva det betyr å leva i ufridom under russisk styre.
  Naiviteten er forsvunne hos nabostatane til Russland.
  Lenge har dei europeiske landa prøvd på å skapa eit godt forhold til Russland. Tyskland gjorde seg heilt avhengig av Russland. No ser dei tabben.
  Norge har audmjukt kyssa desse russarane i “ræva”. Takken ser me no. Dei er kyniske og stygge og kjem det til stykket, vil dei bomba olje-installasjonane utan skruplar.

  2
  1
  • Du er fulstendig ute å kjører Torstein, på ville veier og du må ha mistet alt som heter gang syn og latt deg blende fulstendig av den Babylonske propagandaen, fy så stygt du snakker om russere og så mangel på innsikt du har.

  • Rune Lye
   Torstein er bare en halvgammel rasist og russofob.
   Han har bøyd kne for Sodomas massemedia og Babylon den store skjøge.
   Man må nesten syntes synd på ham.
   En slags halvhumanist med enkelte religiøse referanser.
   Gjerne til forskrudde og falske profetier.
   Det må være vondt å gå å bære på så mye hat mot en etnisk folkegruppe.

 3. Du er fulstendig ute å kjører Torstein
  ———————————————–
  Du burde innsjå at Putin er ein farleg løgnaktig mann. Eg veit at dei fleste russarar er kjekke folk som på ingen måte støttar denne angrepskrigen. Dei vil leva i fred.
  Det same kan ein seia om Hitler. Tyskarane vart lokka med og lukka augene for dei brotsverk Hitler utførte. Då var dei ikkje uskuldige. Det same kan ein seia om det russiske folket. Dei må ut i gatene og protestera mot denne tyrannen.

Det er stengt for kommentarer.