Nytt terrorangrep i Danmark natt til søndag, mann skutt i hodet og to politimenn skadd i angrep utenfor synagoge i København

Pågående anti-terroraksjon i København og politiet sier at det ikke er trygt i Københavns indre by

terror-danmarkTre skutt ved synagoge i København. Skudd er avfyrt ved synagogen i Krystalgade i København, bekrefter politiet i den danske hovedstaden overfor DR.

Dansk TV2 melder at tre personer er truffet. To av dem er politifolk. Avisen Verdens Gangs reportere sto ved midnatt ved Rådhusplassen i byen. Det hadde da vært politisirener og ambulanser i området det siste kvarteret. Like før midnatt meldte dansk TV2 om en større politiaksjon i København sentrum. Ifølge TV-kanalen var Nørreport stasjon i ferd med å bli evakuert. Det er foreløpig uklart, selv om det er mest sannsynlig  at skuddene utenfor synagogen har en sammenheng med lørdagens angrep på et debattmøte der kunstneren Lars Vilks deltok.

En person er blitt skutt i hodet ved den jødiske synagoge i Krystalgade i København. Samtidig er to politifolk blitt skutt i henholdsvis arm og ben. Det oppyser Københavns Politi. Skuddene i Krystalgade falt ifølge Steen Hansen utenfor synagogen. Samtidig arbeider politiet under hardt press ved Nørreport Station, hvor der ifølge øynevitner er blitt avfyrt flere skudd. Med andre ord er det nå i natt en pågående situasjon i Danmark. Helgens to terrorangrep har så langt drept en person og skadd flere mennesker midt i sentrum av Danmarks hovedstad. København natt til søndag er blitt en by hvor politihelikoptre svever over hodene på folk og utrykningskjøretøy med blinkende blålys kjører rundt i noe som syntes å være en pågående politiaksjon. Nattens terrorangrep henger mest sannsynlig sammen med terrorangrepet lørdag ettermiddag og er også mest sannsynlig iscenesatt av individer med muslimsk tro. Samtidig blir vi alle påminnet om at terroren rykker stadig nærmere norske byer.

Følg saken fra dansk tv2 news

terror-danmark2

 

 

Facebook Comments

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *