Nytt fall i oljeprisene mandag ned 5,43 prosent -Kan stupe til 25 dollar spår aksjeanalyser.com

olje-downOljeprisene fortsetter nedover

Prisraset på olje ser ut til å fortsette også denne uken. Straks de internasjonale markedene åpnet etter helgen begynte oljeprisene å falle ytterligere. Mandag kveld ble nordsjøolje omsatt for i underkant av 47,28 dollar fatet, ned over 5 prosent bare mandag. “Oljeprisene kan komme til å stupe til 25 dollar,” tror Bjørn Inge Pettersen i aksjeanalyser.com mens andre spår oljeprisen helt ned til 20 dollar fatet. 

Oljeprisene er nå nærmest i fritt fall og nesten hver eneste dag ser oljeprisene ut til å falle
med opp mot fire og fem prosent og også denne uken starter med nedtur for oljeprisene på det internasjonale markedet. Nordsjøolje selger nå for helt ned mot 47,20 og bunnen aksjeanalyse1er langt fra nådd tror de aller fleste. Bjørn Inge Pettersen i aksjeanalyser.com har revurdert sine tidligere anslag som vurderte oljeprisene ned til 30 tallet og antyder nå at oljeprisene vil kunne nå 25 dollar fatet. Fra bloggsiden til Pettersen sakser vi følgende: “Nå som oljeprisen i dag også bryter ned gjennom USD 50-dollar nivået så er det lite teknisk støtte for oljeprisen videre nedover før ved tidligere bunn under finanskrisen rundt 40 dollar. Dersom også 40-dollar nivået brytes for oljeprisen så vil de neste støttenivåer av betydning for oljeprisen være rundt 35 dollar, og deretter helt ned mot 25 dollar. Vi har i Aksjeanalyser.com lenge sett en stor fare for et kraftig fall i oljeprisen ned til nivået fra under finanskrisen rundt 40 dollar, men dersom også det nivået skulle bli brutt så ser vi muligheter for at oljeprisen kan komme til å falle så lavt som til rundt 25 dollar. Vi tror en bunn for oljeprisen vil bli etablert innen sommeren 2015, og så venter vi i likhet med mange andre analytikere at oljeprisen så kan få noe løft utover høsten.”  Følg Bjørn Inge Pettersens blogg på aksjeanalyser.com her

Oljepriser ned mot 20 US dollar fatet?

Mens Pettersen og aksjeanalyser.com tror oljeprisene kan rase til helt ned mot 25 dollar økonomisk-jordskjelvfatet, er andre eksperter mer pessimistiske og plasserer oljen ned helt mot 20 dollar fatet og for Norges del er det kraftige prisfallet allerede i ferd med å skape bekymring i finansdepartementet som har kalkulert med en langt høyere oljepris. Den norske økonomien viser allerede nå flere svakhetstegn -selv om dette ennå ikke har slått ut eksempelvis i boligmarkedet som opplever tilstrømning av interesserte på visninger. Dersom oljeprisene virkelig skulle stupe til 20-25 dollar fatet og svekkelsen av kronen også skulle bli varig vil både arbeidsmarkedet og boligmarkedet gå på en smell i løpet av 2015. Grant Williams som er hedgefondforvalter spår i følge en sak på e24.no et økonomisk jordskjelv som skyldes gjeld og feilslåtte økonomiske grep. “I kjølvannet av finanskrisen 2008 iverksatte både den europeiske og den amerikanske sentralbanken en rekke grep for å stimulere økonomien. – Sentralbankene fortsetter å kaste penger på problemet i håp om at de kan holde det sammen lenge nok til å skape reell vekst. Men de utsetter bare den naturlige nedturen som markedshistorien viste oss at skulle komme, sier Grant Williams som mener finanskrisen bare var et frempek om et virkelig økonomisk «jordskjelv».” Les hele saken fra e24.no her.

https://www.youtube.com/watch?v=MdOaLsEVPeA

 Kanhende det er lurt å lytte til signalene?

På tross av fallende oljepris og stadig tydeligere signaler fra ekspertene på at mørke skyer og vanskeligere tider kan være rett rundt hjørnet, fortsetter nordmenn å kjøpe nye boliger i et overpriset marked og ta på seg stadig mer og mer gjeld. Kredittkortselskapene og finansieringsselskapene reklamerer stadig mer aggressivt for dyre forbrukslån og sentralbankene spytter ut tonnevis av billig kreditt, alt i navnet av å ville holde de økonomiske hjul gående, men er det nok til å forhindre den katastrofen mange tror kommer i 2015. “Nei!” svarer den kjente forfatter og økonomisk kommentator Peter Schiff som spår at “boblen” kan komme til å sprekke i 2015.

https://www.youtube.com/watch?v=xg8gKnKNAZE

Facebook Comments

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *