Hamas: Våpenhvile eller hudna vil tre ikraft fra midnatt -dermed tar Hamas “time out” frem til neste runde med angrep

Konflikten mellom Israel og Hamas fortsetter torsdag kveld. (Foto You Tube)

“Israel vil møte ro med ro”  En våpenhvile mellom Hamas og Israel vil tre i kraft ved midnatt, sier en talsmann for Hamas i følge den israelske avisen Times Of Israel. Og Israel på sin side har foreløpig ikke bekreftet at en våpenhvile er inngått, men sier likevel at de vil følge opp dersom Hamas avstår fra å angripe. Dermed er det nok en gang Hamas som kontrollere situasjonen, og som frustrert israelsk venn av Søkelys skrev i en epost tidligere torsdag, lar statsminister Netanyahu Hamas styre hele situasjonen og opptrer således som “hode” mens Israel lydig følger opp og lar Hamas kontrollere hele situasjonen. Dermed er det bare et tidsspørsmål før Hamas bestemmer seg for å blåse i gang en ny runde med angrep.

Hamas har erklært Hudna og kan nå i fred omgruppere, fylle opp forrådet av ammunisjon og raketter inntil de bestemmer seg for en ny runde med rakettangrep. (Arkivfoto fra You Tube)

Fra tidligere: Israelske fly gjennomfører tidlig torsdag kveld bombing av flere mål på Gaza stripen, melder palestinske kilder. I følge palestinerne skal Israel ha angrepet mål både vest og nord i Gaza, og en talsmann for Hamas sier at Israel forsøker å sabotere våpenhvilen som ble erklært tidligere. De israelske angrepene kom etter Hamas brøt sin egen våpenhvile med å avfyre raketter mot Beersheba torsdag ettermiddag.  Samtidig er det israelske sikkerhetskabinettet samlet for å drøfte situasjonen som er oppstått. Torsdag ettermiddag oppfordret Eshkol Regional Council innbyggerne i sør om å forbli i nærheten av tilfluktsrom i tilfelle nye palestinske angrep.

2 tanker om “Hamas: Våpenhvile eller hudna vil tre ikraft fra midnatt -dermed tar Hamas “time out” frem til neste runde med angrep

  1. Beklager at jeg fraviker temaet !

    Kongeskipet med hele storfamilien til Hans Majestet ligger på Svalbard. Det opplyses at kong Harald nå tar fly tilbake til Oslo for å være med på møte med regjeringen i morgen fredag – altså : ” Kongen i statsråd ” . Da undres jeg : Er det Fiskeriministeren som da får fyken ?

    1
    1
  2. Iran kan gå mot økonomisk sammenbrudd og det kan igjen føre til at presteskapet mister makten. Det kan hende de vil eskalere en konflikt som til slutt skal ende med en full krig hvor de setter inn alt de har. En slags selvmordskrig. Muligens vil dette annsees som mer ærerikt for islamistlederne enn å bli avsatt av folket. En eventuell slik krig vil kunne skape et maktvakum som flere vil prøve å utnytte. Og plutselig kan ting komme helt ut av kontroll.

    Det er ganske sannsynlig at Iran og deres islamiske medspillere har lagt til rette for omfattende terror i vestlige land. I årevis har de hatt muligheten til å sende sine folk inn i Europa som “flyktninger”. En storkrig i midtøsten kan være starten på dette. Svært få er i stand til å forstå hva konsekvensen av organisert terror i nesten forsvarsløse vestlige land kan bety. Hundre profesjonelle terrorister kan med enkle middler myrde tusenvis av mennesker. Hva fem hundre terrorister kan gjøre er det knapt mulig å forestille seg.

Det er stengt for kommentarer.