Nye angrep på John MacArthur fra Charisma magazine

Karismatikere i strupen på MacArthur 

grady

J.Lee Grady. Foto: Facebook

Fremstående amerikanske karismatikere fortsetter å angripe den amerikanske pastoren og forfatteren John MacArthur for hans nye bok “Strange Fire” eller “fremmed ild” på norsk. Sistemann ut blant karismatikerne er tidligere redaktør for “Charisma magazine,” J.Lee Grady som i en kronikk retter ett knallhardt men fordekt angrep på den svært kjente kalvinistiske bibellæreren. John MacArthur som har forfattet eller utgitt mer enn 150 kristne bøker og MacArthur Study Bible har blitt solgt i langt mer enn en million eksemplarer. Det er hans siste bok, “Strange Fire” som inneholder et teologisk oppgjør med ekstreme karismatiske bevegelser som har falt amerikanske karismatikere tungt for brystet.

John MacArthurs siste bok “Strange Fire” og en konferanse med tilsvarende navn har åpenbart provosert talsmennene for den karismatiske bevegelsen i USA. Før helgen gikk den karismatiske forfatteren og og president for FIRE School of Minestry,  Michael Brown hardt ut mot MacArthur og i dag fikk han følge av den tidligere redaktøren for Charisma Magazine som i kjent karismatisk stil retter sitt fordekte angrep på den bibel-troende forfatteren. I J.Lee Grady’s kronikk som har tittelen “Til min fundamentalistiske bror John MacArthur, nåde til deg” forsøker J.Lee Grady å fremstille MacArthur som en sneversynt religiøs grinebiter som ikke en gang vil regne karismatikerne som kristne. Grady på sin side skriver i en form som gjør at han fremstår som tolerant og storsinnet i møte med MacArthur’s kritikk, men er han egentlig det?

“Har påført den kristne kirke stor skade”

Den karismatiske bevegelsen slik vi har møtt den gjennom menn som Todd Bentley, Kenneth Hagin, Kenneth Copeland, Benny Hinn, Peter Popoff, Bill Johnson og hundrevis av andre lurendreiere har påført evangeliets sak enorm skade. Disse menn som alle har vært fanebærere for karismatisk religionsforståelse har vært preget av vranglære, grådighet og ikke minst seksuelle skandaler ikledd tungetale, hundeglam og tilsynelatende helbredelser som har resultert i flere dødsfall. Blant dem som har gjort enorm skade på Kristi kropp er den karismatiske healeren Peter Popoff som på tross av å ha bløffet med ulike nådegaver er tilbake i en suksessrik healingtjeneste hvor man blant annet kan kjøpe “flasker med mirakelvann som skal bringe penger eller helbredelse”.  Videoen nedenfor er et hemmelig opptak av Peter Popoff i fri dressur.

Hovedelementet i J.LeeGrady’s kritikk av MacArthur er at ham mener at boka “Strange Fire” også rammer såkalte “moderate karismatikere”. Tidligere har MacArthur vært tydelig på at han ønsker å advare mot de ekstreme, men i hans siste bok kan overgangene synes noe uklare. ” MacArthur sier i følge Grady’s kommentar at “karismatikerne tror de tilber Gud, men at de faktisk tilber en gullkalv. Hver eneste dag tilber millioner av karismatikere ett falskt bilde av Den Hellige Ånd,” skriver MacArthur som legger til at “ingen annen bevegelse har skadet evangeliets sak mer en nettopp det karismatiske.” MacArthur oppfordrer videre evangeliske kristne til å engasjere seg i en kollektiv krig for å stanse spredningen av den karismatiske bevegelsen som han beskriver som “ett dødelig virus” eller en avvikende mutasjon av sannheten, en slags trojansk hest som har infiltrert store deler av kristenheten.” Selv om MacArthur kanskje burde ha nyansert deler av kritikken er det ikke tvil om at karismatisk kristendom har blitt en yngleplass for falske lærere. De harde angrep som er blitt rettet mot MacArthurs siste bok forteller om en bevegelse som er tvunget ut i forsvarsposisjon. Jeg ser fram til å lese MacArthurs bok når den dukker opp i postkassen.

Kjell Andersen