Ny driv i forholdet mellom Israel og USA -men ambassadeflytting fremdeles i det blå

Onsdagens møte mellom president Donald Trump og Israels statsminister Benyamin Netanyahu fant i motsetning til det siste møte mellom Netanyahu og Obama, sted i en svært god tone. De to statslederne avholdt tidligere i kveld en felles pressekonferanse og statsminister Netanyahu var åpenbart godt fornøyd med resultatet av det første ansikt til ansiktmøtet mellom de to lederne. Både Netanyahu og president Trump understreket sterkt betydningen av de nære bånd som er mellom Israel og de forente stater. 

Forholdet mellom Israel og USA kan nå bare bli bedre og dette må også være
konklusjonen vi kan trekke etter å ha sett pressekonferansen de to holdt sammen i Det Hvite Hus onsdag. Selv om president Trump ikke vil si noe spesifikt om sitt valgløfte om å flytte ambassaden til Jerusalem, har statsminister Netanyahu likevel god grunn til å være optimist på vegne av den jødiske staten. I sin tale sa blant annet Netanyahu at  det ikke finnes noen større tilhenger av det jødiske folk og den jødiske stat enn president Donald Trump. Netanyahu hyllet den ferske amerikanske presidenten, som han påpekte at han har kjent i mange år allerede. Jeg setter enorm pris på vårt vennskap. Israel har ingen bedre alliert enn USA, og jeg vil forsikre deg om at USA ikke har noen bedre venn enn Israel, sa statsministeren på pressekonferansen med Trump i Det hvite hus onsdag.
Forholdet vårt skal bare bli sterkere fra nå av, tilføyde Netanyahu som nå kan puste lettet ut over at 8 år med Obama nå er over. Under pressekonferansen kom det frem at de to vil bruke tid på å drøfte et litt større fredsinitativ i Midtøsten som vil inkludere ikke bare palestinere og Israel  men også arabiske stater. Dermed ser også den amerikanske presidenten ut til å gå tilbake på USAs forpliktelse til en to stats løsning som så langt har vært en fiasko. På direkte spørsmål fra media omkring dette med å flytte ambassaden var Donald Trumps svar både tja, kanskje og vent og se. Se hele pressekonferansen i videoen under.

https://www.youtube.com/watch?v=19bzVSR27xw

11 tanker om “Ny driv i forholdet mellom Israel og USA -men ambassadeflytting fremdeles i det blå

 1. Det viktigste var at Trump sa at Israel må stoppe bosettingene i “okkuperte” områder. Norske Israel-venner vemmes av dette dolkestøtet. At ambassadesaken treneres gjør ikke saken bedre.
  Statsministerens smisking av Trump, er naturlig, da Trump er en politisk og psykolgisk værhane.

  • Donald Trump er lur nok til at massemedia og Hilde, også får det de vi ha. Trump legger ikke noe spesiell trussel bak slike ord
   .
   Men det er også verdt å merke seg, at nå er ikke en to-statsløsning som er den absolutt riktige. Det er nå faktisk opp til de stridende partene å bestemme hvordan det skal være.

   Jeg legger også merke til at Søkelys og Andersen skriver, “den jødiske staten.” I følge bibelen er Israel ikke bare for Juda stamme (jødene) men for alle de 12 stammene av Israel. Les i Johannes Åpenbaring, der står det grenser og navnet på dem. For nye lesere, kan jeg opplyse at det er den hvite befolkningen i verden som er de 12 Israel stammene.
   http://www.evangeliekirken-arendal.no

 2. Trump er på ingen måte lur, Herr Myhren, og det viser seg nå på en lang rekke områder.
  Dette kaoset går mot riksrett for “lissom-president” Trump.

  • Av alle merkelige kommentarer, må vel den til hr. Nilsen være verst. Neida, det blir 8 år med Trump ved roret, og han vil bli de beste presidenten USA har hatt!

  • Det lirer av deg intetsigende vås. Må man ha inn med teskje at Donald Trump er demokratisk valgt til president og at han har alle fullmakter som tidligere president Obama og alle presidenter før dette hadde. Og kalle Trum for “liksom” president viser bare den forakt venstresiden og Trump haterne innehar. De snakker om at Trump hater kvinner, noe som ikke er sant, mens selv hater venstretrollene dagen lang.

  • Trump er ikke en lissom president. Han er valgt av folket, vant valget med god margin etter de regler som gjelder i det amerikanske valgsystemet. Det vi nå ser utspille seg i USA er et stort problem for demokratiet. Etterretningen, makteliten og demokratene fører en skitten krig mot den demokratisk valgte presidenten, og det er et illevarslende tegn på at demokratiet står i fare i USA. Mange kaller det som skjer der over nå, et ublodig forsøk på statskupp.

  • Trump får 8 år i Det Hvite Hus fordi han fortjener det, og USA og verden trenger det.

  • Kristofer her..

   Det fascinerende her er at pressen (og Olav Nilsen?) ikke skjønner at de hver eneste gang det er ny pressekonferanse, bekrefter det Trump sier…
   Jfr idag.
   Overskrift i alle “fake-News” idag:
   Trump avslørt i løgn!!

   Jeg var litt spent på hva denne tydeligvis viktige løgnen var.. Jo, det var at han ikke var den republikanske presidenten som hadde fått flest delegater siden Reagan.. Altså en totalt ubetydelig fillesak.

   De forstår tydeligvis ikke at de ved å rase og gjøre et kjempenummer ut av dette, nettopp bekrefter det Trump sier..

   Pressen og de politisk korrekte raser og fråder, men Trump lurer dem trill rundt hver eneste gang. Det hele er utrolig fascinerende å være vitne til…

 3. Vel, det fremstår høyst usikkert om han vant valget redelig.
  Lissom-president passer godt på en mann som mangler ALT av egenskaper/kvalifikasjoner.
  Makten hans er heldigvis blitt begrenset av statsapparatet/etteretningsorg. som forstår at verden må skjermes for Trump
  Mannen er GAL!

  • Dagens amerikanske president er vel desidert og uten sidestykke den som har vist størst gjennomføringsevne og gjort mest av det som ble lovet i valgkampen.

   Og det av en lissom-president som mangler alle kvalifikasjoner, verden er merkelig dere….

Det er stengt for kommentarer.