Norsk skole avlyste påskeavslutning fordi det var en kristen tradisjon

Foto: Freefoto

“Det har i mange år vært en fast tradisjon at elever og ansatte ved Salangen skole i Troms framfører sitt påskespill i ord og toner i Salangen kirke. Men fra og med i år, blir det ingen flere påskespill i kirkerommet.Det melder avisen Salangen nyheter. Bakgrunnen er at påsken er en kristen tradisjon og at skolen ønsker å inkludere de med et annet trossystem,” skriver nettstedet Resett. Bakgrunnen for at skolen avlyser påskeavslutningen er at skolen ønsker å være en inkluderende skole som er villig til å forkaste den kristne kulturarven for at muslimer skal føle seg vel

– Salangen skole er en inkluderende skole, som betyr at vi skal gjøre så godt vi kan med å unngå ekskludering av noen slag. Påskespillet er basert på kristen tro, og vi kan ikke forkynne kristen religion, eller ekskludere elever og foreldre med annen trosretning. Det grenser med hva som er lov i følge lærerplanen, fortalte rektor ved Salangen skole, Lars-Georg Nordhus til Salangen nyheter.

Nordhus opplyser at skolen fremdeles vil ha en slags avslutning med sang, musikk og skuespill, men poengterer at det skal være «inkluderende» for alle familier, og dermed kjemisk renset for alt som lukter av vår kristne kultur og trosarv.

Facebook Comments

10 tanker om “Norsk skole avlyste påskeavslutning fordi det var en kristen tradisjon

 1. Siste nytt fra Ola Dunk

  For et par år siden kom det fram at norske myndigheter hadde gitt over 100 russiske sjø-navigatører grundig opplæring i kjennskap til norskekysten og fjordene innafor – og gitt disse farled-sertifikat. Slik toskeskap har Samferdsle-departementet ansvar for – der en kjent Frp-er er statsråd. Han stoppet det ikke.

  Nå har myndighetene lagt ut et detaljert kart på internett ; som viser alle kabler som går over Atlanterhavet – som formidler både militær og sivil trafikk.
  Russerne kan både avlytte og kutte disse kabler – når slike detaljerte kart foreligger åpent på internett.

 2. Det er for sanne kristne tilbedere av Jehovah svært oppmuntrende at vi nå er så langt fremskredne på tidens strøm at den sterkt degenererte menneskeheten ikke lenger tror på en skapelse. Vi skal visstnok ha blitt til av oss selv.

  Etter at 27 venstredreide aminosyrer møttes på slektstevne i ursuppen og bestemte seg for å bli reproduserbare fant noen av dem ut at det var kjekt å svømme og konverterte til fisk.

  Plutselig en dag skjønte de at øyne var kjekt å ha, og rotet fortsatt blinde rundt blant tang og tare mens de – smarte som jo fisk er – konstruerte både retina, linser og for ikke å forglemme en hjerne. Kjekt å ha når bildet på netthinnen skal snus rettvendt.

  Som fisk flest lengtet de imidlertid etter å komme tørrskodd opp på land, der de raskt bygde om finnene sine til armer og ben og tok seg en løpetur på stranden før de plutselig også ville fly. Dette var ingen problem. Det var bare en liten tur ned i verkstedet for å omkonstruere de nyvunne føttene til vinger. For å klare å lette bar det på slankekur samtidig som de hulte ut knoklene sine og avsluttet hele den vitenskapelige prossessen med å ta flylappen.

  Ja slik ble alt til uten noen gud, og jeg må ærlig innrømme at dette virker veldig sannsynlig. Vi snakker om pre-Nobelprisvinnere midt i sildestimen her. Så Paulus kan ikke ha tatt høyde for hvor intelligente aminosyrer og forhistorisk fisk var da han skrev følgende til Timoteus:

  2.Timoteus 4: 3 For det skal komme en tid da folk ikke lenger tåler den sunne lære, men skaffer seg den ene læreren etter den andre, slik de selv finner for godt. For de vil ha det som klør i øret. 4 De skal vende øret fra sannheten og holde seg til myter.

  9
  1
 3. Jeg så da dette var sendt ; at her var en feil – Ingeniørkompaniet holder til på Holmen. Jeg hadde flere offiserer i mitt kull på Krigsskolen som gikk til Ingeniørvåpenet – og som nok var kapteiner i 1971 : Dahl , Boine , Jøssund . Sistnevnte rykket opp til høyeste grad ( generalløytnant ) mange år senere.
  Dette blir vel for mye privat prat – så jeg får avslutte her.

 4. Svar til RJ

  Jeg var nok heller ikke en kristen for over 50 år siden – men barnetroen hadde jeg ikke forkastet helt. Det er vel kring 30 år siden jeg forstod viktigheten av å tro på Bibelens Gud og hans sønn – som vår frelser. Da startet jeg også å lese i Skriften.
  Ja , Holmen og Øverbygd i Troms innland er kjente steder for meg. Der var Bn II samt Ingeniørkompaniet plassert. Den gang var Brig N en full oppsatt brigade på 5000 soldater – i dag er det kring 2000 hær-soldater igjen i hele Troms.
  Da tilhørte du Infanteriet – som blir kalt ” slagmarkens dronning ” blant sine egne.
  Videre kjenner du til kappe-telt og primus ; som sjelden virker samt gnagsår etter utmarsjer….

  • Hm, ja da ble jeg nok kristen før deg ca. 1976, men det betyr ikke noe. Det som er viktig er vårt forhold til Jesus og hvordan vi behandler våre medmennesker, og at vi går til korset med vår synd og bøyer kne der.

   Jeg var reserveinfanterist altså i Ingeniørvåpenet, vi hadde selvfølgelig noen øvelser, men egentlig ikke så mange. Men vi hadde en luring som kalte seg fenrik Halonen, men det var nok på slutten av hans tjeneste, for han forsvant da fort. En artig kar det der.
   Mvh RJ

 5. Tidene forandrer seg !

  Det er 53-54 år siden jeg kjørte ned Lavangsdalen flere ganger i militær Volvo-jeep og ned til Lavangen. Kjører man ca en mil nordover langs sjøen ; så kommer man til Salangen. Dette var bygder med liten bebyggelse.
  Men : Da jeg kjørte i den trange Lavangsdalen ; observerte jeg svært ” triste ” bolighus – som ikke hadde verken gardiner i vinduene eller blomsterpotter. Tilbake til basen på Bardufoss fortalte jeg dette til mine offiserskollegaer – og min undring over dette. Jo , forklarte de : Bygdefolket der tilhørte ” læstadianerne ” – som utøver en meget streng form for kristendom – etter presten Læstadius. Da skal man ikke ha slik ” pynt ” i vinduene !
  Ja , da er det bare å konstatere at tidene har forandret seg enormt siden undertegnede var på disse trakter. Nå vil skolene der ikke lenger vite om kristendommen en gang.

  • Ja tidene forandre seg, men det gjør ikke Jesus. Nå er det mange igjennom tidene som har misforstått mye av budskapet om og til Jesus.
   Man trenger ikke å være profet for å se det også her.

   Jeg lurer på hvordan var det for deg å være en kristen offiser på den tiden i militæret? Jeg var selv som menig på Holmen leir i -71, men da som ung hedning.

   Mvh RJ

  • Hvem er de fem jomfruer som ikke hadde olje på lampene sine ? Jeg tolker det slik at de har vært aktive i menigheter og misjon. Arbeid med å nå ufrelste med Evangeliet. Etterhvert har de blitt mer opptatt med verdens bekymring evt. gleder. Jeg tolker det også slik at det er til disse Jesus vil si: “Vik fra meg, jeg kjenner dere ikke, fordi dere ikke gjorde min fars vilje”

  • I Matteus 25 står det om fem uforstandige og fem kloke jomfruer. De fem uforstandige representerer kristenhetens presteskap, mens de fem kloke er gruppen av åndelig kloke sanne arvinger til Riket i vår tid.

   Oljen representerer den rette kunnskap formidlet ved ånden. Fra apostlenes død sovnet de forstandige inn i den forstand at ingen på jorden lenger hadde nøyaktig kunnskap om Guds hensikter. Jorden var midt inne i “hedningenes tider”.

   Men “ved midnatt” – mens verden var inne i sin åndelig mørkeste tid – lød ropet: -Brudgommen kommer! Dette var mens første verdenskrig herjet etter at Kristus hadde kastet Satan og hans demoner ut av himmelen og ned til jordens nærhet.

   Da våknet begge jomfruklassene opp fra sin åndelige søvn, men de uforstandige ba om å få litt av de klokes olje fordi deres egne lamper manglet olje (ånd). De ville nemlig at de kloke skulle kompromisse med dem hva Guds ord angikk. De uforstandige velsignet nemlig de stridende partenes våpen på begge sider i krigen.

   Men det ville ikke de kloke jomfruene og ba de uforstandige selv få tak i olje. De forstandige ville ikke dele med det falske, religiøse presteskapet i kristenheten.

   Mens de uforstandige var borte fra de kloke kom brudgommen Kristus og startet innsamlingen av de kloke til himmelsk liv. Og der er vi fortsatt nå. Døren til himmelen er stengt for den falske kristenhetens presteskap som gruppe betraktet.

   Så når alvoret går opp for dem i den store trengsel vil det være for sent. Da skal de kaste sine prestekjortler og sitt gull og sine penger og be om nåde. Men da vil Kristus svare dem:
   -Vik fra meg dere som gjorde urett. Jeg har aldri kjent dere.

 6. Ap er en del av en internasjonal og mangfoldig bevegelse som har ment at det var uheldig at Europa besto av selvstendige nasjonalstater (jamfør Sutherland ovenfor), og som betrakter ikke-vestlig innvandring som et velegnet redskap for å få endret på akkurat dette.

  Ap er en del av en internasjonal og mangfoldig bevegelse som (av ulike grunner) har ønsket dramatiske omveltninger i samfunnet og som har funnet ut at ikke-vestlig innvandring var et velegnet redskap for å oppnå akkurat dette.

  Ap er en del av en internasjonal og mangfoldig bevegelse som har ønsket å redusere kristendommens innflytelse i Europa og resten av Vesten, og som betrakter innvandring av muslimer (og representanter for andre ikke-vestlige religioner) som et velegnet redskap for å nå dette målet.

  Poenget her er altså ikke at Ap og deres medsammensvorne ønsker størst mulig utbredelse av islam (for ikke å snakke om innføring av kalifatet eller andre former for teokrati), bare at de satser på at islams og andre religioners økende nærvær automatisk vil svekke kristendommens posisjon, slik Aftenpostens kommentator Rossavik forklarer oveAp er en del av en internasjonal, venstreorientert bevegelse som ønsker fortsatt masseinnvandring, fordi de ser at innvandrere i all hovedsak stemmer til venstre. I Norge er det knapt noe annet parti som har så høy oppslutning blant innvandrere, som nettopp Ap.

  Mye tyder på at Aps søsterparti i UK, Labour, bevisst gikk inn for å endre velgermassen til sin egen fordel ved hjelp av innvandring, og det virker litt naivt å tro at Ap-folk skulle være immune overfor denne antidemokratiske fristelsen.

  https://www.document.no/2018/03/27/hatet-mot-arbeiderpartiet/

  10

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *