Norge under Guds tukt: Først flom og så katastrofal tørke, pastor Bjørn Olav Hansen oppfordrer kristne til å be om regn

Vi må be Gud om ny nåde for vår nasjon.  Årets flom og tørke viser med all tydelighet at Gud tukter oss fordi vi er på feil kurs. (Foto: Søkelys)

Det er nå tørke i store deler av landet, en tørke som er i ferd med å få store konsekvenser både for norske bønder og for oss forbrukere som bare kan konstatere at importert frukt og grønt er dyrere enn hva vi er vant til å betale. I følge NRK må vi helt tilbake til 1947 for å finne en tilsvarende tørke i Norge, og tørken er nå i ferd med å skape store problemer. Opp til to av tre bønder kan få alvorlige problemer som en følge av at noe ser ut til å holde vannet igjen, slik at avlingene blir sterkt redusert. Situasjonen er nå så alvorlig at våre bønder kan bli tvunget til å slakte mer enn halvparten av sin kyr, forteller NRK onsdag. Tørkekrise i store deler av landet gjør at flere bønder og slaktere er kalt hjem fra ferie for å måtte forberede slakt av flere kyr. I et innlegg i avisen Dagen onsdag med overskriften “Be om regn – så det monner” oppfordrer pastor Bjørn Olav Hansen kristenfolket til å be om regn. “La oss be Herren velsigne Norge med fruktbarhet og grøde. Da trenger vi regn! Vi har alle et ansvar for å be for land og folk,” skriver Hansen som nok har rett i det. Hvorvidt Gud er forpliktet til å svare ja på bønnene, er en annen sak, -for som folk og nasjon beveger vi oss stadig lengre og lengre bort fra Guds veier og bud, og slik stiller vi oss også utenfor velsignelsen

“Fôrmangelen er nå så kritisk at mange bønder risikerer å måtte slakte nærmere halvparten av dyrene sine og tørken kan få langt større konsekvenser enn mange har forestilt seg. For øyeblikket betaler Kari og Olav Nordmann skyhøye priser for strøm, og årsaken til dette er todelt. Først solgte El verkene ut store mengder strøm til Europa og man gamblet på at regn og snøsmelting ville fylle opp magasinene slik som vanen er. Imidlertid skjedde ikke dette, og konsekvensen er lite vann i våre magasin og historisk høye priser på strøm til forbrukerne, som allerede lenge har blitt tynet av historisk høye priser på drivstoff, på tross av at FrP trumfet inn i regjeringen med løfter om å få ned prisene på drivstoff og avgifter. At situasjonen med tørke er alvorlig er noe vi alle kan se og kanskje også ta inn over oss. Som troende skal vi stille oss bak pastor Bjørn Olav Hansens oppfordring om å be om regn og at Gud fremdeles skal velsigne landet vårt, men der er et men, et stort men.

Skog og mark vansmekter over mangel på regn.

Som land og folk har vi gradvis tatt nye og lange skritt bort fra Guds veier og bud. Vi har åpnet vår nasjon for en demonisk fosterdrapslov som har tatt livet av nærmere 600 000 barn siden drapsloven ble innført i 1973 og forsterket i 1978. Videre har vi som land og folk gitt vår velsignelse til noe Guds ord omtaler som en vederstyggelighet eller styggedom. Det har faktisk gått så langt at den norske folkekirke nå velsigner “likekjønnede ekteskap” som er en styggdom i Guds øyne. Den sodomittiske ånd har kraftig besmittet det norske folk gjennom TV og media, og selv kong Harald har kommet med sin velsignelse over synden. Stadig flere nordmenn demonstrerer åpenbart sin forakt for hva Guds hellige lov sier og slutter i stadig større flokker opp i pride paradene som i realiteten er en parade som spytter Gud i ansiktet. Ja, vi skal be for vår nasjon, først og fremst tror jeg vi skal be om at vårt land og folk gjør bot og vender om til Gud igjen,  men samtidig skal vi også trygle Herren gjennom våre bønner. Herre kall det norske folk tilbake til evangeliet, gi vår nasjon en ny nådetid.

Her var det unødvendig mange personangrep som er helt unødvendig og ødeleggende for all god kommunikasjon. Måten mange omtaler hverandre på er lite respektfullt og vitner om en unødvendig trettekjær ånd. Det er åpenbart at folk her ikke klarer å diskutere på en saklig måte uten å ty til stigmatiserende karakteristikker som «falsk profet» osv osv. Hvor er det blitt av troskap mot Guds ord? Hvor er det blitt av den ånd som søker å formane i kjærlighet og hvor er det blitt av respekten for hverandres meninger? Jeg stopper denne unødvendige og uverdige kranglingen. Av og til må folk kunne enes om å være uenig. Vi lever i en tid hvor enkelte bruker tiden på å sende hat-meldinger til Utøya overlevende, hvor folk altfor lett lar seg lede av ondskap og opphissede følelser og slik forteller vi verden at vi er mer lik verden enn det verden selv er.
Jeg setter punktum for dette.
Redaktøren

 

 

Skrevet av Søkelys

143 tanker om “Norge under Guds tukt: Først flom og så katastrofal tørke, pastor Bjørn Olav Hansen oppfordrer kristne til å be om regn

 1. Ja , kjære redaktør av denne nettsiden : Her skriver du så rett og godt at man bør ta hatten av. Du treffer nøyaktig spikeren. Les dette og bli klok !

  Ture

  3
  1
  • Jeg ber gjerne om regn, men primært ber jeg om ny nåde for Norge, at folk må vekkes opp fra syndens mørke og vende om til en sann og levende tro på Jesus Kristus og ta Guds ord alvorlig.

   4
   2
 2. Hvis dette virkelig er en straff som Gud nå har satt over vårt land, så må den vel smakes før noen gidder å våkne. Så lenge Ola nordmann ikke opplever hvordan det kjennes på kroppen å være sulten, kommer folket sannsynligvis aldri til å våkne.

  Når man stadig er mett, blir man også sløv. Tenk bare på hvor godt det er å sette/legge seg i godstolen/sofaen etter et godt måltid med f.eks kjøttkaker og tilbehør og kose seg til neste måltid. Må innrømme at jeg aldri har sultet, så jeg vet ikke hvordan det er, men det må være fælt å ikke ha det nødvendige over lange tider. Jeg tenker mye på tiden vi lever i, alvorlige profetiske tider.

  3
  2
  • Vår Gud er en nådig Gud, slik at Han ikke tar bort nåden over et land brått, men sakte men sikker forsvinner nåden, og like sakte men sikkert kommer dommen samtidig som nåden forsvinner mer og mer.

   Jeg tror at nåden over Norge begynte å forsvinne for lenge siden i vår målestokk.
   Som ungdom så la jeg merke til at fiskerne i Nord-Norge sa: «de e nåkka gæli med havet» Dette var i ca. 1973, de la merke til det. Men resten av Norge så det ikke, det er først nå at noen begynner å få opp øynene.

   Dette skjer for at menneskene skal begynne å få øynene opp, og se at noe er i ferd med å skje. Dess mindre nåde, dess mere dom, noe som vil ryste menneskene.

   For alt som kan rystes skal rystes, hva er det som kan rystes? Jo, alt det skapte. Hvilke rystelser vil prege menneskene mest?

   Tja, det kommer vel litt an på mennesket, men regnkrise, matkrise, hungersnød, pandemier og krig vil vel ryste oss kraftig vil jeg tro.

   Men det er kanskje noe som vil ryste den enkelte like kraftig, er å innse at Gud ikke er et eventyr men virkelighet, og at det er ingen ting de kan gjøre med det.

   Hele tankesettet til mennesket blir da rystet i sitt innerste, det igjen vil ryste samvittigheten. Når samvittigheten rystes så kan det skje mange ting, men i hovedsak så vil man enden forherde seg, eller ydmyke seg.

   Jeg skal fortelle om en episode for mange år siden der Herren rystet min samvittighet kraftig.
   Situasjonen var den at jeg hadde gjort en synd som jeg viste var galt, men begjærte synden så mye at jeg ignorerte det. Så etterpå så merket jeg ingen ting, slik gikk det lenge, ja, ca et halvt år.
   Så ei natt kom Jesus og satte fingeren på meg i min samvittighet, det trykket var så kraftig at jeg mistet pusten. Jeg fikk rett og slett ikke til å puste, jeg tenkte at nå dør jeg. Så jeg sa til Jesus, slipp taket eller dør jeg, jeg skal gjøre opp og bekjenne min synd. Momentant slapp Han taket og jeg kunne puste igjen, så jeg gjorde opp min sak med Herren og med mennesker. Og skammen var min.

   Så jeg bestemte meg for at jeg aldri, aldri skal sette meg i en slik situasjon at Herren peker på meg igjen, for dette var fryktelig, fryktelig vondt.

   Så du ser at når samvittigheten blir rystet av Herren så er det alvor, og når menneskene blir bevist sin synd da er det egentlig bare en utvei, og det er å be om nåde og tilgivelse for de syndene Herren peker på.

   Hvis vi ser i Joh. Åp. Så ser vi at det er kun en situasjon det at de gav Gud ære, og ydmyket seg, ellers så sto de Ham imot og spottet Ham.

   Så nå ved tider av prøvelser og rystelser, så er det to muligheter, forherdelse eller ydmykelse.

   Mvh RJ

  • Til deg som ikke likte Betinas kommentar; det er jo lov å være uenig, men lurer litt på HVA du ikke kunne si deg enig i her…
   Jeg klarer ikke se annet enn tankevekkende, kloke ord i kommentaren hennes.

  • Hvis det er meg du sikter til Hannah, så er det ingen ting i Betinas innlegg jeg ikke liker, og jeg er heller ikke uenig med henne.

   Så det jeg lurer på nå, er hvorfor du mistenkeliggjør meg, for å være uenig og ikke liker noe Betinas innlegg.

   Det må da være mulig å legge inn et innlegg her uten å bli mistenkeliggjort. Eller å bli tillagt motiver jeg ikke har.

   Ikke sant Hannah?

   Mvh RJ

  • Jeg skrev ikke til deg. Men til den som trykket “liker-ikke” på kommentaren hennes. Jeg aner ikke hvem det er; og da kan jeg heller ikke mistenke noen. Du kom med viktige ord og en episode jeg satte veldig pris på at du delte med oss.
   Kanskje så det ut som jeg mistenkte deg pga. jeg skrev det rett under din kommentar.
   Minner om at jeg skrev at jeg satt og lurte. Det var ingen spørsmål jeg krevde svar på. Fritt frem for den personen som kanskje hadde andre meninger å komme med dem. For noe har vi kanskje å lære av dem.

  • Jeg fant nettopp denne bloggen.

   Det er noe galt med havet
   29.mar.2012 kl.09:11 i Blogg 4 kommentarer

   http://trygvesaa.blogg.no/1333005082_det_er_noe_galt_med_h.html#comment

   Vi ser mange eksempler på at det er noe svært galt med havet. Ett eksempel på det er rovmaneten Periphylla som nå er i ferd med å trenge seg inn i fjordene stadig lengre nord. Fra Vestlandet og nordover er mange fjorder lagt nesten øde av enorme mengder av denne maneten, som glupsk utrydder alt liv i dens vei. Og hva når det er fritt for mat for rovmaneten i fjordene ? vil den da gå løs på resten av kysten? Det kan man frykte. I så fall står Norge ovenfor en økonomisk og økologisk katastrofe!

   Vi ser hvordan lignende ting har skjedd i andre delere av verden, og konsekvensene av det:

   I Japanhavet har de hatt innsig av enorme mengder av en stor manet, noe som har ødelagt for fiske og oppdrett i stor skala. Den fisken fiskerne får, er så ødelagt av manetskader, at den ikke kan brukes til mat.

   Svartehavet er også hardt rammet av manetinvasjon. Her er det lobemaneten som helt har overtatt. I løpet av noen år har de slått seg ned i Svartehavet, klatret oppover i økosystemet, skviset ut sardinene og andre fisker og etablert seg helt på toppen av næringskjeden. Ødeleggelsene er massive. Fortvilelsen hos fiskerne er bunnløs. Svartehavet blir neppe noen gang i fremtiden hva det en gang var.

   Et annet symptom på at noe er galt, er at fra Trøndelag og nordover er taren blitt borte, og at kråkebollene har overtatt tarebeltet. Kråkebollene har økt til enorme mengder, som har resultert i at det som før var tareskog, nå er blankgnagd berg. Det sier seg selv at det blir ikke mye yngling for fisk, i et slikt miljø.

   På noen år er ærfuglen blitt nesten borte. Før var det store flokker av ærfugl som patruljerte langs med land, og hekket rundt om på øyer og fastlandsstrandsoner. Ærfuglens desimering på kort tid, er et alvorlig symptom. Andre fuglearter som sliter betydelig, er lunden. Den har også minket voldsomt i antall, og forskere finner store kull med ihjelsultede lundefuglunger. Havørna er i ferd med å trekke innover i landet, og konkurrerer nå med kongeørna i dennes matfat. Åpenbart sliter havørna med å finne mat nok ved kysten.

   Det er helt åpenbart at noe er galt med havet.

  • Ok, Hanna, den er grei.

   Jeg antar at flere av dere er på Facebook og lignende, da blir dere for mye opphengt i liker eller ikke liker.

   Mitt råd er å ikke bry dere om den slags.

   Selv er jeg ikke på noen sosiale medier, jeg pleier å spissformulere årsaken til det. Den går slik: «Ingen på denne kloden har noe med når jeg går tur med kona mi».

   I dette ligger en dypere mening, for når vi leser Joh. Åp. så ser vi at det kommer en sterk kontroll av alle mennesker på kloden.

   Derfor legger jeg igjen minst mulig spor på nettet.
   Og i disse tider vi må godkjenne og ikke godkjenne, våre nettdata. Så godkjenner jeg ingen, heller ikke Microsoft sine forsøk på å gi i fra meg data fra maskinen min.

   Jeg leste her for en stund siden et innlegg på Toreblogg, om en amerikaner som fikk i oppdrag fra president Bush å lage noe som kan identifiserer mennesker.

   Som Bush sa på det møtet. Vi kan ikke kontrollere mennesker hvis vi ikke kan identifisere dem.

   Så de forsket i vei og fant opp en innretning som er på størrelse med et riskorn, som er programmerbare, med litium batteri som kan lades. Så ble spørsmålet hvordan lade et slikt bitte lite batteri.

   Da kom de på den ideen at dette måtte lades ved temperatur forskjeller. Så hvor på kroppen til et menneske er det størst skifte mellom temperaturer. Jo det må være på hendene og ansiktet. Og de mente at høyre hånd og pannen var det beste stedet, slik at alle kunne merkes likt.

   Etter at arbeidet deres var ferdig, så var det noen som fortalte denne mannen om å lese Joh. Åp. og da fikk mannen sjokk, for der sto en beskrivelse av deres oppfinnelse, dette førte til at mannen ble kristen.

   Dette riskornet er så lite at det kan sprøytes inn under huden med ei lita sprøyte, og brukes i dag på hunder og katter, og
   eventuelt andre husdyr.

   Så du ser årsaken til at jeg aldri skal på noen som helst sosiale medier, og ikke godkjenner noe som helst på nett.

   Så ikke vær så opptatt av liker eller ikke liker.

   Mvh RJ

  • Nei RJ, er ikke på verken facebook el. opphengt i likes / ikke-likes. Får masse ikke-likes og er veldig happy når jeg kan lære noe av det. Og hvis jeg har fått masse likes og det tjener Jesus, da er livet topp!
   Så lenge du bare antar ting, så er det lurt å la være å gi råd. Selv om jeg tror du mente det godt 🙂 Nok om dette. Norge brenner nå.
   (Ang. nettet, her legger du nok ut mye mer spor enn du aner. Antikrist vil kanskje ta i bruk nettet, men godt å vite jeg venter på Jesus! Ikke antikrist)

 3. BOH er ikke den første som ber om regn. Det er det mange som gjør. Vi visste på forhånd ifølge Knut Sørsdal, at det kom til å bli en veldig varm sommer overalt, så folk burde avbestille sine sydenturer. Dette har alle hans venner på fb fått med seg inkludert BOH, og at Sørsdal ber om regn hele tiden. ?

  • Skjønner at landet ikke er rustet for sol! Utrolig!

   Men, personlig takker jeg for hver oppmuntrende solskinnsdag jeg får oppleve! Jeg nyter hvert minutt!! Vi må bukke og takke for dette vi som lever i et land med 90% våte og grå høstdager!

   Ellers får vi håpe at våre politikere lærer av dette at de må ruste landet for nydelige solskinnsdager slik at vi unngår sult og dyretragedier. For å be om regn i dette høstlandet sitter langt inne hos meg i allefall.

   3
   4
  • Richard. At du, av alle uttaler deg slik, forundrer meg. Selv jødene måtte ty til bønnen, de måtte be om regn, når det var krise i landet på grunn av tørke.

   2
   2
  • Hei Birgir!

   Jeg skrev ikke for å være spydig! Det er trist det som skjer med våre livsviktige bønder og jeg føler med dem. Jeg anser ikke denne krisen for deres skyld, men ene og alene politikernes. Jeg håper virkelig de tar lærdom av dette. Det er ikke første gang politikerne sparer oss til fant.

   Mitt poeng er at personlig synes jeg det er vel tidlig å snakke om Guds straffedom etter et par måneder med sol. Jeg sier som president Trump: “Det kalles vær”. Da jeg var i Brasil i 2015 hadde det ikke regnet på tre år i det aktuelle området som hovedsakelig var bebodd av bønder. Selv med høy kristelig aktivitet i området var det ingen som snakket om Guds straffedom.

   Jeg bor på verdens vakreste Øy med et yrende badeliv og hundrevis av glade mennesker som endelig kan nyte en deilig og velfortjent sommer! Vi opplever stort sett høst og gråvær i dette landet så at jeg setter pris på sol og varme er ikke rart i det hele tatt. Når jeg opplever det jeg gjør og ser hvordan familie og venner koser seg og opplever kvalitetstid i denne herlige sommervarmen, da er lysten til å takke Herren mye større enn klage! Tilgi meg for min opplevelse av dette og jeg er nok preget av stedet jeg bor. For på Flekkerøy oppleves sol og varme som en velsignelse. Jeg er 100% sikker på at det ikke er lenge til det vil plaske ned i bøtter og spann.

   Mvh Richard

   2
   1
  • Leste i går kveld: 100 branner i Sør-Norge. Og 75 av dem i Telemark og Agder. Håper Flekkerøya slipper unna. Hvis ikke kan man kan jo bare hoppe i sjøen sammen med alle de andre badegjestene og vente til det går over. 🙂
   Det var oppmuntrende å høre din tro på regn Richard, fordi det hadde ikke jeg. Jeg fikk litt troen nå, takk for det 🙂 Jeg håper du får rett.
   Jeg håper det blir gode poteter. Og at Trump kan sende over noen høyballer til oss. Og at de slakterne jeg kjenner som er på ferie med barna sine nå, ikke blir kalt hjem til ekstra arbeid, men kan fortsatt nyte ferien slik som du.
   Kua mi (Gud) jeg takker deg, deilig melk du gir til meg.

 4. Støtter deg Birgir Hermansen . Jeg skjønner overhodet ikke tankegangen til Richard. Han tenker her slik ikke-kristne gjør. Jeg kom i hu Noas dager : De tok til ekte og gav til ekte inntil vannflommen kom. Nå er det omvendt : Tørketid for vårt kjære fedreland.

  2
  1
  • Ture, hvis Richard er en ekte Flekkerøygutt så har han Jesus i hjertet og fullstendig fred for at Gud tar seg av ham og familien. Det skal du og jeg også ha. Fordi Gud har ikke sagt det uten grunn 365 ganger at “Frykt ikke”. Jeg kjenner fred selv om det er en spesiell tid vi lever i, men klarer ikke helt å nyte livet i tørken som Richard. Men han fikk meg til å tenke på noe bra,
   “Min FRED gir jeg deg- ikke den fred som verden gir”.

  • Selvsagt er det godt å nyte gode dager med sol, men når konsekvensene av langtidstørke går ut over vann/matforsyningen til befolkningen som nå, da er det et alvorlig signal om en kommende matkrise som ikke smaker i det hele tatt.

   Man kan vel med andre ord være ganske så sikker på at vi lever i den tidsalderen da både Åpenbarinsboken og Daniels bok, er i ferd med å åpenbare seg selv med de tegn som finnes i denne tidsalderen.

   Det er også et meget godt tegn, (synes jeg da), at i d.19 århundre ble grunnlaget for all den teknologiske utviklingen vi er vitne til i dag, lagt. Hvorfor ble ikke disse, kall det gjerne, (åpenbaringene), åpenbaret for menneskeheten før? Nei, for nå er vi tidsalderen kommet da oppfyllelsen av profetordet om endetiden er kommet så langt at klokken nærmer seg tolv.

  • I skrivende stund opplever vi ikke noen matkrise i Norge. Bøndene har utfordringer grunnet hvordan politikerne har stelt seg. Det er ikke Guds straff hver gang været er noe utenfor normalen. Vi må ha beina plantet på jorden og ikke rope ulv, ulv pga. litt vær. Ofte opplever bøndene det motsatte at avlingene blir ødelagt av for mye vann. Er dette også Guds straffedom?

   Som dere som er inne på Bibelogtro.com har lest vet dere veldig godt at jeg også tror Jesu gjenkomst er meget nær og Guds dom står for døren i den store trengsel. Jeg er heller ikke fremmed for tanken om at dette landet vil høste det det sår. Går vi mot Guds vilje sier vi nei takk til Hans velsignelse. Så at vi påkaller oss dom med våre ugudelige lover er jeg overbevist om.

   Å sammenligne meg med folket på Noahs tid mener jeg er å slå under beltestedet. Jeg takker for og nyter godværsdager samtidig som jeg ” våker og ber” fordi ingen vet dagen eller timen. Vi har knapt med tid til Jesus utfrir oss og endetiden setter inn. La oss heller ta Pauli ord på alvor og oppmuntre hverandre hver dag som vi ser tiden nærmer seg!

   Selv om vi opplever vanskeligheter og trengsler av forskjellige slag kan vi hvile i den fred som Jesus gir!

 5. Flere endetidstegn
  For noen år siden skjedde noe som er omskrevet i Bibelen som endetidstegn : I USA falt store flokker med fugler til jorden stein døde. Forskerne kunne ikke forklare dette. Omtrent samtidig gikk store stimer fisk mot land i Nord- Norge ; opp i fjæresteinene og døde. Jeg fant dette fenomenet omtalt i Bibelen ( husker ikke nå hvor det stod ) og skrev om det i lokalavisene. Jeg husker en eldre mann kom bort til meg på Frekhaug og undret seg over dette jeg hadde skrevet.

  I dag har jeg kjøpt inn flere kneip-brød på Rema 1000 til kr. 6,90 pr. stykk , lagt i frysepose og nedfrosset. Sjekket samtidig potet-prisen : kr.50.- for 1,5 kg. Lærdalspoteter. Kjøpte også inn ekstra med smør som står seg over flere måneder samt flere flasker med olivenolje som bør stå mørkt.

  Mitt slagord som gammel offiser i Hæren lyder slik : Det man ikke har med seg i felten ; det har man heller ikke.

 6. Hannah
  De forberedelser jeg gjør har ingen ting med frykt å gjøre. Men jeg vet hvordan det føles å gå uten mat i en hel uke – samtidig som man er i felten. Ja , 10 stk. kneip-brød koster 69.- kroner på Rema 1000 her på Frekhaug. Jeg greier meg med et slikt brød i uka – om jeg spiser lite.
  Når det virkelig blir alvorlig , så blir det hamstring av alle – og du er for sent ute med slike innkjøp.

  • Ture, er helt enig med deg at det ser ut som om jeg tenker at du frykter sånn, beklager det. Det ble feil. Tror ikke du gjør det etter hva jeg har lest av deg:-) Jeg kunne valgt et annet bibel-vers akkurat der. (Jeg bruker det så ofte til meg selv og familien)
   Vi er forskjellige. Enhver må kjenne hva en skal gjøre. Du har det klart for deg hva du skal gjøre. Også jeg, og det er å gjøre ingenting enda. Fordi det kjenner jeg fred for. Det er interessant å lese det du deler. Takk for det, Ture.

 7. Jeg ber om regn. Har hytte ved sjøen i Mandal, og det er som alle andre steder knusktørt. Er svært bekymret for brann. Brannen vil spre seg svært raskt på den halve timen det vil ta brannvesenet å komme ut hit.
  Jeg syns Richard tar svært lett på situasjonen. Tror det er mange som ham, som sittet “ruset” på sol og bading, og ikke ser alvoret. Sannheten er at tørken vil få store konsekvenser for bøndene, og selvsagt også forbrukerne. Regjeringen har lettet på importrestriksjonene for innførsel av f’or til bøndene. Men det hjelper ingenting når ingen vil selge. Skåne, Danmark, Polen, Tyskland og Baltikum tørker opp.
  Bønder på østlandet skjærer kornet for å gi det til dyrene. Kornavlingen ligger forøvrig også an til å bli elendig. Kornlageret i Norge har en reservebeholdning for 2 mnd, mens det før var 2 år.
  Denne tørken, norsk egoisme og ugudelighet vil treffe oss rett i fleisen.
  Jeg har tidligere hatt stor glede av å spise lunsj hos Kirkens Bymisjon på fiskebrygga i Kr. Sand. Var der på tirsdag, men de koselige konservative damene som jobbet der i fjor, hadde blitt erstattet av en nyansatt leder, som er Pride-tilhenger(og så homofil ut også), nakenbilder og urene åndskrefter. Hva er det som skjer,? ?

  • Det som skjer er det Bibelen sier skal skje. Det skal bli et stort frafall. Det er det vi er vitne til og da er det ikke lenge før Herrens dag setter inn.

   Personlig tror jeg ikke det blir en verdensomspennende vekkelse før de gjenfødte kristne er blitt rykket bort. Først da vil alvoret gå opp for lunkne kristne, navnekristne og de som har kjennskap til den kristne tro.

   Å stå opp for Bibelens Gud vil føre til vår største trengsel, ikke mangel på mat, vann, krig og jordskjelv.

   3
   1
 8. Richard
  Jeg skriver detaljert hvilke forberedelser jeg gjør i tilfelle krig / krise. Til høsten kommer norske myndigheter med brosjyre til samtlige husstander i landet med konkrete ting hva hver husstand bør gjøre / kjøpe i tilfelle noe alvorlig skjer. Får håpe at denne brosjyren ikke kommer for sent !

  Vil du Richard påstå at norske myndigheter også roper : ULV , ULV ….?. Selvsagt er det opp til den enkelte hva han / hun vil gjøre av forberedelser i denne sammenheng. Mange tror at ANDRE alltid skal løse problemene som dukker opp ; selv trenger man ikke gjøre noe !

  Til slutt : Jeg er klar over at svært mange kristne i Norge for lengst har gjennomført forberedelser som jeg forsøker å beskrive her. Noen har også lagret store mengder tørrmat.

  5
  2
  • Det er veldig mange som kommer til å bli overrasket om det virkelig blir en matkrise. Mange tenker ikke en gang tanken, og da er det vel greit å gi litt informasjon sånn at de som ikke har tenkt, kan bli litt opplyst som du skriver her at myndighetene vil gjøre.

   Kommer det regn så det holder, vel, da er det bra at jorden får vann. Hvis ikke er det bra at noen har vært litt foran og kanskje fått noen til å ta forholdsregler i den grad det er mulig. Ikke noe galt med det, synes nå jeg. Selvom vi ikke skal bli fryktsom, er det ikke dumt å ha et lite lager av ulike artikler med en buffer for en tid.

   3
   1
  • Nei, Ture, det er fornuftig at norske myndigheter gjør dette. Skulle bare mangle. Personlig mener jeg myndighetene burde vært mye flinkere til å informere folket om krisetider. Mange av oss aner ikke hva vi skulle ha gjort! Mulig vi burde fått info om dette årlig!

   Dette har ingenting med ulv, ulv å gjøre. Dette er info av stor nytte. Vi får ikke denne infoen pga dommedagsprofetier, men pga at myndighetene ser at verden forandrer seg.

   Jeg har ingenting i mot at folk forbereder seg på dårligere tider.

   Men, samtidig stoler jeg på Herren. Han utfrir alltid sitt folk. Ikke misforstå meg. Det betyr ikke at Guds folk ikke opplever trengsler. Men jeg vet at Herren vil gå med meg i trengslene. Han er kjent for å sende reddende “manna” fra Himmelen under matkriser. Han sier også at vi ikke skal frykte, men når vi ser disse ting skje skal vi løfte våre øyne mot Himmelen i forventning til at nå er timen snart kommet til at vi skal utfris. Han sier at vi ikke skal bekymre oss for morgendagen. Han sier også at vi ikke skal bruke mange ord når vi ber fordi Herren vet nøyaktig hva vi trenger!

   3
   1
 9. Tørke og ild
  Etter hvert som jeg studerer Bibelen , så blir jeg mer og mer klar over hvor streng Gud ( Jahve ) vi har. Det som skjedde i Sodoma og Gomorra ; har sterk relasjon til det våre fremste politikere har foretatt seg de siste uker.

  I disse to byene som lå nær Dødehavet , benyttet Vår Herre ild og svovel for å utslette dem. En kjent norsk forkynner var i Sodoma for få år siden , tok jordprøver med hjem og fikk dem analysert. Intet annet sted på jorden hadde høyere konsentrasjon av svovel enn nettopp Sodoma.
  Slik jeg analyserer situasjonen i Sør-Norge ; så bruker HERREN nå tørke og ild som straffemetode. I enkelte områder har det aldri vært registrert flere lynnedslag enn siste døgn. Altså : Ildpåsettelsen , som var på ca 130 steder siste døgn ; kom av lynnedslag og ikke fra menneskelige gjerninger !

  Vi vet at Gud har et arsenal av ulike metoder for å straffe oss for våre synder. Hittil har HAN bare brukt TO slike.

  • Det er mindre synd på vestlandet for her er det tåke behagelige temperaturer, grønt og frodig og ingen tordenvær. Guds straff gjelder bare for østlandet for der er synden større eller?

 10. Vær ikke bekymret for noe, men la i alle ting bønneemnene deres komme fram for Gud i påkallelse og bønn med takk. Og Guds fred, som overgår all forstand, skal bevare deres hjerter og deres tanker i Kristus Jesus. (Filipperne 4:6-7)

  Ikke la dere skremme av det som skjer. Se hva Gud sier til oss. Han vil gå med oss i vanskelighetene som er og som vil komme! La oss heller oppmuntre hverandre med Herrens Ord:

  Frykt ikke, for jeg er med deg, vær ikke redd, for jeg er din Gud! Jeg gjør deg sterk og hjelper deg og holder deg oppe med min rettferds høyre hånd. (Jesaja 41:10)

  Det virker for meg som at en del her i kommentarfeltet helt har glemt hva vår Herre Jesus Kristus sa i Matteus 6:25-34 med overskriften:
  VÆR IKKE BEKYMRET FOR MORGENDAGEN

  Derfor sier jeg dere: Vær ikke bekymret for livet, hva dere skal spise, eller hva dere skal drikke, heller ikke for kroppen, hva dere skal kle dere med. Er ikke livet mer enn maten og kroppen mer enn klærne? Se på fuglene under himmelen! De sår ikke, de høster ikke og samler ikke i hus, men den Far dere har i himmelen, gir dem føde likevel. Er ikke dere mer verdt enn de? Hvem av dere kan vel med all sin bekymring legge en eneste alen til sin livslengde? Og hvorfor er dere bekymret for klærne? Se på liljene på marken, hvordan de vokser! De strever ikke og spinner ikke, men jeg sier dere: Selv ikke Salomo i all sin prakt var kledd som en av dem. Når Gud kler gresset på marken så fint, det som gror i dag og kastes i ovnen i morgen, hvor mye mer skal han ikke da kle dere – dere lite troende! Så gjør dere ikke bekymringer, og si ikke: ‘Hva skal vi spise?’ eller: ‘Hva skal vi drikke?’ eller: ‘Hva skal vi kle oss med?’ Alt dette er hedningene opptatt av. Men den Far dere har i himmelen, vet jo at dere trenger alt dette. Søk først Guds rike og hans rettferdighet, så skal dere få alt det andre i tillegg. Så gjør dere ingen bekymringer for morgendagen; morgendagen skal bekymre seg for seg selv. Hver dag har nok med sin egen plage.

  Da israelittene vandret i ørkenen og det var lite mat, da gav Gud dem manna å spise. Gud har alltid en løsning! Vi har fått Livets brød!

  https://bibelogtro.wordpress.com/2018/07/13/manna-englemat/

  Mvh Richard

  7
  1
  • Ja , dette innlegget kan du sende til alle bøndene i landet : Flere har stått frem på TV og fortalt at de ikke får sove om natten – de tenker på hvor mange dyr de skal slakte pga. fór-mangelen. Mange har satset på fellesfjøs og tatt opp millionlån – de kan gå konkurs. Send det til alle brannmenn som er helt utslitt etter mange timer i ulendt terreng. Send det også til Sivilforsvaret og helikopter-piloter som gjør en kjempeinnsats i slokkingsarbeidet.

   Ja , du tar på deg et stort ansvar Richard : Som lover folk manna fra Himmelen om de skulle gå tom for mat. Det er de aller mest fattige i dette landet som først blir rammet om en forsyningskrise setter inn. Jeg er gammel nok til å huske rasjoneringskortene min mor fikk utlevert av kommunen for å kjøpe litt matvarer. Vi fikk ikke manna – og i mesteparten av min oppvekst hadde vi bare sukker som pålegg på brødskivene. Jeg husker også sangen : – ” Når det kommer en båt med bananer….”.
   Ja , er det ikke i det rike oljelandet Venezuela at folk mangler mat ?

   Herr Richard , som bare fremstår med fornavn , har nok mye å svare for når folk mangler mat – eller er det bare å kontakte deg i sultens time ?

   3
   3
  • Ture, jeg velger å ta Jesus på ordet når Han sier at vi ikke skal bekymre oss for morgendagen. Det gjør desverre ikke du ser det ut som.

   Ellers dersom du er inne på bloggen så står jeg frem med fullt navn. Ellers har Kjell i Søkelys hatt mange artikler der bilde og mitt fulle navn er blitt presentert.

   Mvh Richard Tørressen

   3
   1
  • Takk for fantastisk andakt. Yndlings-vers!! Håper den blir lest av alle (+ slå opp i Bibelen). Kan aldri lese disse for mye 🙂
   Rart du nevnte manna, det dukker stadig opp hos meg. Den er sann, som alt annet i Bibelen. Det har alltid minnet meg på at Gud forlater meg ikke. Fantastisk historie. Godt å høre noen nevner det. Du er en viktig stemme. Jeg tenker på søndagskolene som har blitt lagt ned. Barn får ikke høre dette lenger. Mange av foreldrene deres har heller ikke hørt. Ikke om Jesus. Og ikke om Jona i fisken…

  • Arrogant Richard, og si til alle de tusener av bønder, som står i høyst reell fare for å miste gården, at de “ikke skal bekymre seg for morgendagen”.
   Dersom du var bonde, hadde mange millioner i gjeld, familie, brunsvidde jorder, dyr som manglet mat, hadde du da bare gått rundt med et smil, og ikke bekymret deg???

   3
   3
  • Arnt, GUD har sagt det.
   Og også “Søk først Guds rike og hans rettferdighet, så skal du få alt det andre i tillegg”.
   Gud har aldri sviktet meg. I de tøffeste tider har Han hjulpet meg ut.
   Gud venter ikke at bøndene skal gå rundt å smile, Han ønsker at de skal komme til Ham i sin fortvilelse. (som enhver far også ønsker) Han ser deres situasjon.

   2
   1
 11. Selv Paulus manglet mat

  Det første jeg gjør om morgenen etter at PC-en er slått på ; er å lese bibelordet jeg får tilsendt på nettet hver dag. Denne lørdagen var det fra Fil 4 , 15 – 23
  Ja , Paulus forteller her at filipperne sendte til han det han trengte – men nå hadde han fått nok forsyninger. Denne betrodde Guds-mannen hadde problemer som oss andre og han hadde en legemlig plage ( torn i kjødet ) som Vår Herre ikke ville ta bort. Hva denne ” tornen ” egentlig var ; vites ikke av meg.

  Jeg leser i dag at Norge vil be EU om å sende vannbombefly hit for å slokke alle skogbrannene. Det er Telemark og Buskerud som er hardest rammet – men som et Guds under er det få hytter og hus som er oppbrent. Til og med her vest : I Lindås kommune nær Bergen ; var det en stor skogbrann for noen dager siden. Avisene skriver at dette er en av de største brannene i terrenget som er registrert her.

  • Hei Ture.

   Dette du beskriver det opplever Europa, Australia og USA årlig. Vi hører om dette hvert år. Tilfeldigvis opplever Sør-Norge nå liknende tilstander.

   Dette været og konsekvensene av dette været mener du tydeligvis er Guds dom. Hva sier du dersom regnet kommer om noen uker? Var det fortsatt Guds dom? Var det bønner som reddet oss atter en gang? Hva tror du du oppnår med dette du er så opptatt av? Du er tydeligvis mer opptatt av å forkynne Guds dom og hvordan man skal overleve for egen maskin enn å ta Ham på ordet og la Ham stride for oss og la Han lede oss gjennom vanskelighetene. Du jobber og sliter med din egen overlevelse, og for meg virker det som om du stoler mer på deg selv enn på Herren.

   Når regnet kommer, en stor del av avlingene har gått tapt, muligens det har vært noe nødslakt, skogbrannene har dødd ut og ingen mennesker har sultet eller lidd stor nød pga været i sommer. Var det fortsatt Herrens dom?

   4
   2
  • Kjære Ture.

   Hvorfor ignorerer du helt Jesu budskap til oss i Matteus 6?

   “Så gjør dere ikke bekymringer, og si ikke: ‘Hva skal vi spise?’ eller: ‘Hva skal vi drikke?’ eller: ‘Hva skal vi kle oss med?’ Alt dette er hedningene opptatt av. Men den Far dere har i himmelen, vet jo at dere trenger alt dette. Søk først Guds rike og hans rettferdighet, så skal dere få alt det andre i tillegg. Så gjør dere ingen bekymringer for morgendagen; morgendagen skal bekymre seg for seg selv. Hver dag har nok med sin egen plage.”

   Jesus sier at alt dette du er så opphengt i, din egen overlevelse for egen maskin, det er slik hedningene gjør:

   ” Alt dette er hedningene opptatt av”

   Mvh Richard Tørressen (fullt navn)

   4
   2
  • Og nei Ture, jeg er ikke imot at Guds menn varsler dom over et ugudelig folk. Et folk som vanærer Gud mister Hans velsignelse. Omvendelsesforkynnelse er mangelvare idag!

   Men, det du gjør er så og si ingen av delene. Ja, du forteller oss at Gud er en hellig Gud som ikke tåler synd og konsekvensene av dette kan bli katastrofale. Men forkynner du omvendelse og Guds nåde oppi det hele. Forkynner du Jesu ord fra Matteus 6?

   Varsler du at mennesker må vende om for å unngå Guds vrede?

   Mitt inntrykk er at du et lite til profet, men en person som kommenterer nyhetsbildet og tolker alt som skjer med “dommedagsbriller” på. Du prøver etter beste evne å få folk til å bli nervøse, ikke bare de ikke-troende, men de troende også. Du vil ha oss alle til å hamstre og streve for å berge livet.

   Hvordan kan du være så sikker på at dine antakelser er korrekte? Du har i et annet kommentarfelt skrevet at en av de tingene som definerer om du er en sann kristen er hva du mener om boken “22.Juli profetien”. Alle som leser denne uttalelsen bør ha noen åndelige alarmklokker som ringer. Dermed ikke sagt at den boken ikke forteller sannheten, men at ditt forhold til denne boken er avgjørende for om du er en sann kristen eller ikke, nei det faller på sin egen urimelighet og er ikke et ord fra Herren!

   4
   1
 12. Richard
  Les overskriften samt det utrolig gode innlegget redaktøren av Søkelys her har forfattet ; så får du svar på mange av dine spørsmål . Nå er det slett ikke nok at det kommer styrtregn : Grasrota er svidd mange steder – og man må pløye og så i nytt gressfrø. Da blir det svært lite avling ved hå-slåtten og mare-slåtten.
  Ellers har jeg benyttet dagen til makrellfiske og vil skrive litt om dette på min blogg.
  Ha en god helg , Richard !

  Hilsen
  Ture Andersen

 13. Som vi ser av dagens nyheter så blir de både sol og måneformørkelse over Norge til høsten.

  https://www.nrk.no/ho/kaos-pa-stjernehimmelen-1.1412342

  Så skriver tore på sin blogg: Toreblogg.

  http://toreblogginfo.blogspot.com/2017/07/30-juli-2017-er-usa-i-bibelen-
  stort.html

  Her forklarer han sammenhengen mellom sol måneformørkelser og tegn på himmelrommet. (Dette er interessant lesning.)

  Les også hva Richard skriver på sin blogg: Bibelogtro

  Her skriver Richard om de fire blodmånene

  https://bibelogtro.wordpress.com/2015/04/06/fire-blodmaner-profeti-astronomiske-tegn-i-2014-15/
  Dette er også verd å lese.

  I dette innlegget beskriver Tore på: Toreblogg
  https://toreblogginfo.blogspot.com/search?q=blodm%C3%A5nene

  At solen er et tegn for hedningene (ikke for Jødene) Og at månen er et tegn for Jødene (ikke for hedningene)
  Dette innlegget er under det første og er datert 4 februar 2018- Tegn på himmelrommt?
  Svært lesverdig dette også.

  Dette som bakteppe for mangelen på regn i Norge dvs. tørke.

  1 Kong 8:35-36
  Når himmelen er lukket så det ikke kommer regn, fordi de har syndet mot deg, men de så ber til deg, vendt mot dette sted, bekjenner ditt navn og vender om fra sin synd fordi du har ydmyket dem, 36 da må du høre det i himmelen og tilgi den synd som din tjener og ditt folk Israel har gjort. For du lærer dem den gode veien de skal gå. Send da regn over ditt land, det landet du har gitt ditt folk til odel og eie.

  2 Krøn 7:13-14
  13 Nå kan det hende at jeg lukker himmelen så det ikke kommer regn, og befaler gresshoppene å gnage av landet eller sender pest iblant mitt folk. 14 Hvis da dette folket som mitt navn er nevnt over, ydmyker seg og ber, søker meg og vender om fra sin onde ferd, så vil jeg høre i himmelen, tilgi folkets synder og lege deres land.

  Amos 4:7:8
  7 Jeg holdt regnet tilbake for dere
  da det ennå var tre måneder til høsten.
  Jeg lot det regne over én by,
  men ikke over en annen.
  Ett jordstykke fikk regn,
  et annet fikk ikke og tørket ut.
  8 Fra to, tre byer ravet de av sted
  til en og samme by for å drikke vann
  og fikk ikke slokke tørsten.
  Men dere vendte ikke om til meg,
  lyder ordet fra Herren.

  Mangel på regn er et tegn fra Gud om at landet er fylt av synd, og kaller folk til omvendelse, så skal Han sende tegn, og lege landet for landets befolkning omvender seg.

  Nå hvilke synder er det Norge som nasjon har gjort seg skyldig i?

  Jeg tror Jesus vil sette dom over hele Norge snart, på grunn av vår nasjons synd på 4 områder.

  1. Jage Jesus ut av skole og lovverk. (Enn så lenge er K. i KRLE faget i lovverket)

  2. Lov om å drepe barn i mors liv abortloven (Lov av 01.01. 1976)

  3. Lov om likekjønnet ekteskap. (Lov av 01.01. 2009)

  4. Tillate og tolerere Islam i skole og lovverk (kommer snart i lovs form)

  5. Oslo avtalene 1 og 2 (1993 og 1995)

  http://toreblogginfo.blogspot.com/2017/07/21-juli-2017-oslo-forbannelsen.html

  Amos 1:2-15 + Amos 2:1-8
  Så sier Herren:
  For tre ugjerninger Juda har gjort,
  ja, for fire tar jeg ikke min dom tilbake.
  For de ringeaktet Herrens lov
  og holdt ikke hans forskrifter,
  men lot seg føre vill av løgngudene,
  som deres fedre hadde fulgt.
  5 Jeg vil sende ild mot Juda,
  den skal fortære borgene i Jerusalem.

  Så sier Herren:
  For tre ugjerninger Norge har gjort, ja, for fire tar jeg ikke min dom tilbake.

  Les også denne fra verdidebatten 26.10.2017
  http://www.verdidebatt.no/innlegg/11702517-tid-for-sekk-og-aske

  Mvh RJ

  2
  1
 14. Kanskje kom Guds straff over norge en gang for lenge siden? I middelalderen var folk veldig ugudelige og etter hvert ble faktisk klimaet vesenlig dårligere. Sommerne ble kalde og det regnet støtt. Levestandarden ble dramatisk dårligere og helseforholdene ble også dårligere pga at folk stort sett måtte holdt seg inne i dårlige fukige hus. Og så kom svartedauen. Ikke en gang, men i stadig nye bølger. Gang på gang på gang. Etter en tid ble norge en nesten avfolket fattig utmark uten nasjonal selvråderett.

  I GT kan det se ut som om Israel fikk mange sjanser til å starte på nytt. Men hver gang falt de fra igjen. På et tidspunkt gav Gud opp og lot det siste store frafallet utvikle seg til en total uhelbredelig tilstand.

  Faren i dag er at vi kanskje befinner oss i det siste store frafallet. Det som skal ende med antikrist og den totale undergang. Den prosentvise andel av kristne i befolkningen synker hele tiden og det er ikke vanskelig å regne seg til når det nesten ikke er noen igjen. Men noen vil det være, for det står at de skal drepes av antikrist. Det er de som skal få del i den aller første oppstandelse og herske med Kristus i tusen år.

  Det som er ganske skremmende er hvor liten bevissthet det er om hva som egentlig står i Bibelen. Hvor helt utrolig motvillige folk er mot å se det åpenbare i Ordet hvis det ikke passer inn i deres etablerte lære. Jeg tror dette er nøklen til å forstå den åndelige kraftløsheten.

  • Ja, Mr A.
   Jeg tror du har mye rett her. Gud har kommet med mange dommer igjennom tidene.

   Hvis man leser Guds Ord fra begynnelsen til slutten og sammenhengende, så er det mye interessant som kommer frem. Blant annet ar Gud bruker det onde til å utrydde det onde med.

   Dette ser vi når Herren utrydder alle folkeslagene foran Israel, pga. folkeslagenes ondskap.

   Vår tidsalders dommer kan nevnes i fleng jeg skal bare ta noen få: Djengis Khan, Stalin, Pol Pot, 1. verdenskrig, 2. verdenskrig, osv.

   Det er interessant at du nevner svartedauden, for den er beskrevet i Joh. Åp. 2:22

   Se, nå kaster jeg henne på sykeseng, og de som driver ekteskapsbrudd med henne, skal komme i stor nød, dersom de ikke vender om fra hennes gjerninger. I 1930 utgaven av Bibelen så står det sotteseng.

   Ja, alle Guds dommer er sanne og rettferdige.

   Som du sier er det skremmende, at Guds folk ikke ser hva som egentlig står skrevet, hva det bunner i vet jeg ikke, men det kan være som du nevner, at det ikke passer inn i læren, eller den teorien de har gjort seg en mening om.

   Det også vi må lære oss å se forskjell på er: vær og klima.

   Nå står jeg i fare for å virke hovmodig, arrogant bedreviter osv. men det er slett ikke meningen. Det er på denne måten jeg prøver å få til å uttrykke det jeg mener, det å uttrykke seg presist er ganske vanskelig da, synes jeg.

   Mvh RJ

  • RJ skrev:

   “Det også vi må lære oss å se forskjell på er: vær og klima.

   Nå står jeg i fare for å virke hovmodig, arrogant bedreviter osv. men det er slett ikke meningen.”

   Ingen fare for det tror jeg. Litt av mitt poeng var vel at variasjoner i været knapt kan sammenlignes med det som virkelig kan skje.

   Når en kultur i seg selv produserer stadig mer ugudelighet tror jeg det kan sammenlignes med tiden før syndfloden. På ett eller annet tidspunkt vil verden slik vi kjenner den idag gå mot sin totale undergang. I en globalisert verden kan dette skje veldig raskt og for så vidt, når som helst.

 15. Poenget, Richard, er at det er forståelig at bøndene er fortvilet. Si meg: tenker du aldri på morgendagen? Har du ikke noen kroner i bakhånd dersom vaskemaskinen ryker eller du må reparere bilen? Eller tar du en dag av gangen, og hverken planlegger eller bekymrer deg?
  Dersom du har kr 0 på sparekontoen, og stoler 100 % på at Gud allltid fikser alt for deg der og da, små og store under hver eneste dag, da har du sannelig et spennende kristenliv og en sterk tro?

  3
  2
  • Skal du forresten på sommerstevnet til Filadelfia? Andrew Wommack er jo en solid og fin forkynner og bibellærer?
   Dessuten ser jeg at de faktisk ikke tar inngangspenger, men baserer det på kollekt og gaver. Det er en sjeldehet, men dog gledelig.

  • Det er ikke når man har det man trenger og den gode helsen at troen prøves, det er når man mangler både mat og nødvendige midler for å overleve, det er da din tro virkelig settes på prøve. Så å ta lett på tilværelsen når man har det man trenger, trengs det vel lite tro til, (eller ingen tro), for å si det sånn.

   At man ikke skal bekymre seg, betyr heller ikke at når det opplyses om vanskeligheter, så skal man bare sette seg ned og la Gud servere deg når man har muligheten til å ta noen forholdsregler. Da Josef ble opphøyet av Gud, ble han satt til å forvalte matforsyningene i de dårlige tidene Gud hadde varslet for at befolkningen ikke skulle sulte ihjel. Dette gjorde han med Guds visdom på en glimrende måte. Vår Herre har gitt oss forstand i tillegg til troen, la oss bruke begge deler.

  • Hei Arnt!
   Hadde ikke planer om det, men mulig jeg stikker innom.

   Interessant at du nevner Andrew Wommack. På hans ministries nettside lyser ordene fra Salme 46 mot oss:

   “Gud er vår tilflukt og vår styrke, en hjelp i nød og alltid nær. Derfor frykter vi ikke når jorden skaker, når fjellene vakler i havets dyp.”

   Mvh Richard

   3
   1
  • Jeg syns kanskje at du kunne gitt meg et enkelt svar på et enkelt spm… Betina innlegg var godt, men hun besvarte ikke mitt spm til deg… Har du en så sterk og levende tro, at du ikke har en skilling i bakhånd for uforutsette hendelser?

   1
   2
  • Arnt!

   Svaret til Betina er svar nok. Det du spør meg om er om jeg tillater meg å være lat da Herren vil forsørge meg!!??

   Herren har gitt oss fornuft og har aldri oppfordret oss til å la være å jobbe og planlegge. Du blander kortene på en ufin måte.

   2
   1
 16. Homoflagget på Nrk-reporter

  Siden Søkelys viser Trine Skei Grande med homo-flagg i dette innlegget ; så fant jeg det rett å nevne følgende : Lars Monsen går tur over Hardangervidda. I dag har han med seg en reporter fra Nrk med nord-norsk dialekt. Hun har festet et homo-flagg på sin ryggsekk som stikker ut fra ryggsekken og vises på god avstand.
  Da kom jeg til å tenke på en annen kvinnelig ansatt reporter i Nrk som holder til på Sørlandet. Hun hadde et lite kors som var synlig på halsen. Hun fikk ordre fra ledelsen i Nrk om å fjerne dette lille kristne symbolet. Det kunne virke støtende !

  8
  2
  • Hei Ture!

   La akkurat merke til det samme! Helt vanvittig!!

   Toleransen går bare en vei i vårt samfunn! Det ser ut som ugudeligheten har fått lov til å definere ordet toleranse i vår vestlige del av verden.

   5
   1
 17. Vår Herre sin ” skrustikke ”

  Jeg tenker mye på denne ekstreme tørken i Norge. En dag brukte jeg fem timer til vanning her hos oss – og da har jeg tid å tenke. Det er ikke tvil hos meg at Norge og Nord-Europa er kommet inn i Herrens skrustikke. Da er spørsmålet om han vil ” teite ” til enda mer – eller løsne på skrustikka.

  Det aller viktigste våre politikere og myndigheter har å stelle med , er mat og drikke til befolkningen. Kornlagrene våre er svært små og enkelte kommuner kan snart få vannkrise. Askøy kommune er tett befolket ; og de har regnet ut hvor lenge drikkevannskildene holder. Der er det tørt i løpet av tidlig høst.

  Jeg tenker på bøndene og ber for disse sliterne som skaffer oss mat. Men det er nok andre som er målet for Gud : De som styrer Norge. I praksis er det tre damer – som alle tre har vært deltakere nylig i det den Allmektige kaller en vederstyggelighet. Altså : De hyller vederstyggeligheten. Det er Jahve som eier alt som er på og i denne jord . Han ser de helt bort fra. Ikke rart at Gud blir sint og går til aksjon med sin ” skrustikke “.

  Disse samme myndigheter farer samtidig med humbug og løgn : Jeg tenker da på kraftlinjene i Hardanger. Vi husker ordet monstermaster som ville ødelegge mye natur i dette vakre området. Aksjonistene ( der noen gikk i bunad ) ville at utbyggeren ( Statkraft ) skulle legge sjøkabel i Hardangerfjorden. Men myndighetene kunne fortelle at sjøbunnen var av en slik beskaffenhet at dette ikke var mulig. Derfor ble monstermastene bygget ferdig.

  Nå skal myndighetene eksportere enda mer el-strøm til utlandet. Da måtte de bygge en ny kabel : Dette ble en sjøkabel som er lagt på bunnen av Hardangerfjorden. Det er sannsynlig at slik eksport av el-strøm vil føre til at strømprisen vil stige her i Norge. Ja , hva vil du kalle slik opptreden ?

  Men teiter Vår Herre skrustikka mer til : Så blir det tørt i kraftmagasinene og ingen strøm å eksportere. Ingen tuller med den Allmektige !

  • Det er sant Ture. Det er befolkningen som får regningen i form av dyrere strøm og ellers økte avgifter på det meste. Et ord fra Matteus kommer til meg: «De binder svære byrder, som er vanskelig å bære og legger dem på menneskenes skuldre, men selv vil de ikke røre dem med sine finger»

 18. BØNNEBEGJÆR.
  Jeg var i Sarons Dal i kveld, for å høre Daniel Kolenda tale. Så langt kom jeg ikke. Det var så forferdelig støyende musikk, at jeg ble jaget ut i foajeen, der Svein fra Hermon Forlag hadde rigget opp bokhandelen sin. Da ser jeg at han selger flere typer av den beryktede “Manga-bibelen”.
  Jeg tok opp med ham det problematiske ved dette, da manga er rett fra satan. Japansk tegneserie som er en del av Illuminati Media, som er laget for å holde barn og unge borte fra Jesus. Når de leser denne “bibelen” og blir nysgjerrige, og googler Manga, vikler de seg inn i en verden av ondskap, grusom rå vold, porno og typisk gutt som voldtar gutt, far og datter osv osv… Ofte går det sammen: vold og unaturlig sex.
  Svein og han andre kjente ikke til dette, og de var mildt sagt sinte, vemmelige, hånende og avvisende. Jeg opplevde virkelig at jeg tirret satan, når jeg konfronterte dem.
  Jeg gav dem valget: Fjern det, eller jeg tar en telefon til Sjefredaktør Alf Gjøsund i Vårt Land, og ber dem sette søkelys på dette. Da vil de bli latterliggjort, for sin åndelige uvitenhet, som har vært direkte årsak til at tusener av barn er fanget i dette svineriet.

  Vær så snill å be for meg, nå i forkant av at jeg skal ringe Gjøsund i morgen. Be om at han også denne gang er mottakelig for mitt maktpåliggende. Takk Gud for at Han bruker VL til å advare alle foreldre i Norge om denne forføreriske “bibelen” spesielt og manga generelt.
  Be også om at Gud må beskytte meg, når jeg står opp mot den onde nå. Dette er VIRKELIG sterke og guffne krefter.

  • Hei Arnt.

   Første gang jeg har hørt om denne “Manga-bibelen”. Har du noe mer info feks en nettside som tar for seg problemstillingen?

   Jeg folder gjerne mine hender for deg!

   Mvh Richard

  • Dette har ikke jeg heller hørt om. Det er så mye som skjer nå, det et ikke lett å holde tritt med alt som dukker opp, men vi har Guds ord som lyser opp i mørket. Skal ta deg med i bønn. Guds fred brødre.

  • Dersom du søker litt på utenlandske sider, vil du se at man utfra et kristent ståsted, ser på manga som satans redskap. Du kan jo prøve å google litt. Er på hytta, og har kun mobil, og litt problemer med å linke.
   Dette er noe de i Amerika og Englad m. fl er svært bevisste på, men i Norge er vi jo noen naive godfjotter.

   Det er dog endel frimenigheter i Norge som er bevisste på dette, og advarer foreldrene mot at dette kanskje er den aller verste fella våre barn kan falle i. Den onde får et skremmende grep om den enkelte, som blir hektet på manga. Å lage en “manga-bibel” er en genial og ondsinnet måte å infisere barna og dernest hele familiene, med disse åndskreftene.

  • Komitragisk ?Jesus er samboer med Buddha i Tokyo og Jesus ber til Buddha?

   “Saint Young Men”
   From Wikipedia, the free encyclopedia

   “Jesus Christ (イエス・キリスト Iesu Kirisuto, voiced by Mirai Moriyama in the anime[1]) and Gautama Buddha (ゴータマ・ブッダ Gōtama Budda, voiced by Gen Hoshino in the anime[1]), the founders of Christianity and Buddhism respectively, are living together as roommates in an apartment in Tachikawa, part of the suburbs of Tokyo. While taking a vacation on Earth, they attempt to hide their identities and understand modern Japanese society. Each chapter shows their lives during an average day, when they are sightseeing, drinking beer, blogging, or playing video games.[2][3]
   While Jesus is portrayed as an impassioned person for his love for all (even for shopping), Buddha tends to be calm and thrifty, and also likes manga.[2][4] The comedy often involves visual gags and puns, as well as jokes in reference to elements of Christianity and Buddhism; for example, Jesus creates wine from water in a public bath and Buddha shines when excited.[2] ”

   I Japan brukes Saint Young Men som en religiøs tekstbok.
   se mer her fra et kristent synspunkt

   Manga about Buddha & Jesus: Christian Review of Seinto Oniisan (Saint Young Men)

   https://www.youtube.com/watch?v=0e53jm9y__c

   Manga Bible Story – Japanese: Comic Book Style Bible Paperback – January 25, 2006
   https://www.amazon.com/Manga-Bible-Story-Japanese-Comic/dp/426401798X

   Eksempel:

   “Manga Messiah Chapter 1a (Jesus Christian Manga) ”
   https://www.youtube.com/watch?v=GyPHXWrf5JA

  • Leser i avisen Dagen at Sten Sørensen kollapset under åpningsmøtet i Sarons Dal. Lovsang på 10-15 minutter. Ja, skjønner meg ikke på hele lovsangen. Høy lyd i tillegg og mye bråk.
   Skjønner at du dro din vei.

   2
   1
 19. S A R O N S D A L

  Takk Gud fordi du har skapt de vidunderlige, nydelige, fantastiske og talentfulle Marie Hognestad, Q42- Kristiansand – Lovsangs-bandet og Youth-bandet så de kunne komme til Sarons Dal og synge rolige lovsanger, men også mer rocka lovsanger der vi kan tilbe deg.

  Takk for at tiden med møte-musikk kun for 60-100åringer er over.

  Takk fordi vi bor i et rikt land, slik at de som alltid klager har råd til ørepropper hvis det blir en slitsom en sang eller to.

  Hjelp dem til å innse at en ungdom som ble frelst i går er viktigere enn alt annet for Jesus.

  (Betty og Arnt og evntlt. andre; Vær så vennlig å ta en titt på You-Tube:
  “Marie Hognestad – Live Sarons Dal 2016”. Fra begynnelsen. Det blir en nydelig advent-stund. Ved 13 minutter må dere sette i ørepropper.)

  Maria var vokalisten som “jaget” ut Arnt.

  Takk Kari og Rune, fordi dere satser såååå mye på barn og unge.

  2
  2
  • Nydelig Hannah?

   Jeg er ikke helt vant med denne lovsangsstilen, men den har utviklet seg en del musikalsk i de senere år. De evinderlige gjentakelsene er det mindre av, men tilbedelsen av Jesus er fortsatt sterkt tilstede!

   Er blitt veldig glad i David Østby. Var også på konsert med Kari Jobe sammen med 12-1300 andre på Øygospel. Fantastisk!!!!!!!!!

   Er nok litt mer rocka i stilen og personlig elsker jeg høyt volum?

   Vi må slutte med å alltid ha en så negativ innstilling til ting man ikke liker selv. Takk heller for at unge mennesker møter Jesus!!

   1
   2
  • Takk Richard 🙂
   Er enig med deg i de gjentagelsene, det har blitt bedre.
   Tenker det var en fantastisk konsert!
   David Østby med “Gi meg Jesus” er så fin! For liten og stor. De fineste sanger er om Navnet Jesus (Liker godt Kari Jobe, og enda bedre Jake Hamilton. Og f.eks In Jesus’ name Darlene Zschech)
   Og ja, det må være høyt 🙂

   1
   2
  • Hanna. Har du vært med i dette lovsangskoret siden du vet alt om dette.?.
   Jeg mener fortsatt at de gode gamle evangeliske sangene passer best for de fleste.

  • Betty, nei, har ikke vært med i dette 🙂 Men jeg er vel over middels interessert i musikk, så da er det en stor glede når det dukker opp en ny dyktig kristen trommis eller gitarist i lovsang. Det finnes nok av dem som er dyktige i ikke-kristne band.

   Og som kristne er det jo ditt og mitt mål å se dem alle sammen i lovsangen og i kristne band snart. Eller..?

   Har sett Q42-lovsangs-bandet på visjon Norge i lang tid (søndager kl. 13) eller på facebook-siden til Filadelfia Kristiansand. Og nå i Sarons dal direkte fra facebook troensbevis.
   Ungdommer som reiser til Youth-planeten der setter pris på lovsangen der med Espen Gilsvik og Youth-bandet. Tror de har spilt der i årevis.

   Dessverre, men hva du eller jeg må mene om den ene el. andre lovsangstilen har ikke så mye å si. Fordi Gud vil at alle skal trives. Hvis du mener at de unge skal høre på bare det gamle, så tenker du kun på deg selv. Hvis du leste det jeg skrev så nevnte jeg også at “Navnet Jesus” -sanger er best. Hører gjerne på gamle kjente jeg. Og sanger fra Salmene i Bibelen er selvfølgelig aller vakrest.

   Gud har skapt alle Country-frelste mennesker. E ikke så glad i Countrymusikk, men min drøm er at det kommer mer av det til dem i menigheten som har savnet det. Jeg synger gjerne med da jeg 🙂 Bare det handler om Jesus. Og så kommer flere i kirken. Det er ikke det det viktigeste.

   Så kan det diskuteres (men det orker ikke jeg) om alt er sunt av det som spilles. Nei mener jeg. Men har man sunn fornuft, øyne og ører, bibel og bønn, går det fint.

   Tror det skal være siste gang for i år at Q42-bandet leder i lovsang kl 19 i kveld, anbefaler å følge sendingen. Da synger de de vakre ord “La det være Jesus”.

  • Hun er kjempeflink? Jeg var i Sarons Dal søndags kvelden, men måtte rømme grunnet fryktelig høy musikk… Er folk tunghørte? Eller prøver de å ødelegge hørselen til folk? ?
   Jeg går nesten ikke i frikirkeforsamlinger lenger, da jeg blir helt utslitt i hodet. Og dersom jeg sier det, så er alltid svaret:” ja, det er mange som klager på det”. Hvorfor demper de det ikke da???

   2
   1
  • Det må du gjerne, Betty, men jeg mente Sarons Dal-møte kl. 19 🙂 Se det på facebook, Troens Bevis. Jeg fikk det dessverre ikke med meg i går, men tror det ligger der en stund.

   I kveld taler Rune Edvardsen. Jeg ser også at kanal 10 skal sende på etterskudd fra Sarons Dal -hele neste uke.

 20. Jeg mener å huske at avdøde Åge Samuelsen uttalte offentlig at rocke-musikk hører til Satan. Der støtter jeg ham ! Jeg har mye å lære fra Bibelen : Jeg lyttet til Jan Hanvold for et par uker siden. Han fortalte at Satan egentlig var en betrodd medarbeider i himmelen med grad som kjerub. Han var musikk-sjef i himmelen – før han ble utstøtt derfra ; ifølge Hanvold. Derfor kommer all denne elendige musikken nå over jorden. Ja , lytt til NRK-radio ; der sitter en musikksjef som bestemmer til og med hva lokalradioene skal sende av musikk.
  Men dette er ikke musikk – bare støy og ulyder. Kunne vært brukt som støysending fra Sør-Korea i de store høy-talerne på grensen – for å skremme Nord-Korea.

  Åge Samuelsen uttalte også at ulydene fra orgel-pipene i statskirkene hadde skremt mange fra å bli kristne.

  2
  4
  • Det er mye forførelse i musikk, og mye uvitenhet angående musikk også blandt kristne. Når det gjelder hva som blir spilt i Sarons dal og i mange menigheter, vil jeg være forsiktig med å uttale meg om.

   Selv har jeg god erfaring med verdens musikk som har så mye sjelisk god rytme, at det er farlig for troslivet. Da jeg ble kristen, synes jeg tanken på kristen musikk virket veldig kjedelig, norsk musikk likeså, men Gud ledet meg til noen gode kristne kasetter, den gangen.

   Det er mye å si om musikk, men mange er ikke åpen for at det kan være kristen musikk som kamufleres under den kristne sjangeren. Så personlig tenker jeg det er mye forførelse i musikk generelt.

  • ‘Lov ham for hans mektige verk, lov ham etter hans storhets velde. Lov ham med tone fra horn, lov ham med harpe og sitar! Lov ham med tamburin og dans, lov ham med strengelek og fløyte! Lov ham med tonende cymbler, lov ham med høyt klingende cymbler. Alt som har ånde, skal love Herren! Halleluja! Halleluja! Lov Gud i hans helligdom, lov ham i hans mektige hvelving! ‘

   Salmene 150:1-6
   https://www.bible.com/bible/102/PSA.150.1-6

   Her kan jeg tenke meg det var liv og røre! En moderne rockekonsert kan knapt måle seg med “støyen” fra denne lovprisningen. Jeg tror det er hva hjertet ditt er vendt mot som er poenget. Ikke hvilke lyd som lages, eller hva en bruker for å få frem disse lydene.

  • Kjære Betina. Dette var nattens høydepunkt: “Gud ledet meg til noe gode kristne kassetter.” Takk for den! Jeg smiler fra øre til øre.

   Vil bare minne alle på at vi må være forsiktige med å fordømme ukjente kulturuttrykk og tolke andres opplevelser med våre egne følelser. Det gjelder også meg her.

   Apropos følelser og Gud, som angivelig skapte oss i sitt bilde. Kan Gud tenke? Kan Gud føle? Kan Gud være glad, sint, lei seg? Er Gud trett og sliten? Blir Gud fysen på noe smågodt og misunner Satan rockemusikken hans? Er Gud ofte kåt?

   Du trenger ikke svare. Dette er lørdagsgodter til teologene. Noe skal også de ha å tygge på når livet blir for ukomplisert.

 21. Dato-dusjing i Askøy ?

  Når jeg sitter ved kjøkkenbordet og spiser ; ser jeg bort mot Askøy. Denne kommunen har over 29.000 innbyggere. Bergens Tidende kan i dag fortelle at de pumper vann fra det ene vannet og over i det andre. Det er snart på tale å innføre dato-dusjing i denne øy-kommunen. Hva blir det neste : Time drikking ? Langtidsvarselet på YR forteller om bare finvær en hel uke fremover.

  • Burde jo gå greit. Vi vasket oss jo kun hver lørdag tidligere. Går an å vaske seg i saltvann også, så Askøyværingene burde kunne klare seg helt utmerket. Saltvann har de på alle kanter. Bruk helst en såpe som skummer i saltvann. Dersom jeg husker riktig gjør Bliw det. Dette vil gå så greit atte, stol på en ekte Flekkerøygutt?

 22. Kjære venner,
  Jeg fant en APP med amerikanske radiostasjoner. Der er det en kristen stasjon som heter K-Love. Kan anbefales på det sterkeste. Mye god lovsang, litt vitnesbyrd, nyheter, mennesker som ringer inn osv. De har også en facebook-side, som jeg følger, der de legger ut oppmuntrende bibelvers flere ganger daglig. De har et team av pastorer og andre som ber for lytterne. Jeg sendte selv inn et bønnebegjær, og fikk etter noen timer en hyggelig tilbakemelding, at de satte stor pris på å vite at de har lyttere så langt borte, og at de selvsagt ville be for meg.
  Anbefaler alle å laste ned den appen. Tror det er bedre for meg, å lene meg tilbake i solstolen med K-Love på ørene, enn å følge med på nyheter eller jage rundt i butikker eller kjøpesentre?

  • Hei Richard,
   Klarer ikke linke med mobilen, men jeg har fått 2-3 nye favoritter, etter at jeg begynte å høre på K-Love. Matt Meher med What A Friend, Zach Williams med Fear Is A Liar og Chain Breaker?

 23. Profeten Elias og tørke

  Det er sikkert hyggelig å glede seg ved å spille kristen musikk. Men mine tanker er helt andre steder. I dag bladde jeg i Bibelen og leste om Elias , Ba-al dyrkerne og Astarte. Videre om hendelsen på Karmel-fjellet der Herren tente ild – jeg har vært på dette brannstedet. Sareptas krukke er velkjent og denne enken der laget brød til Elias av sitt siste mel. Da var det tørke i tre år i Israel.

  Jeg er 76 år og har aldri opplevd slik tørke før. Ja , det er intet problem for Vår Herre å la tørken fortsette i tre år også her. Men om det skjer ; vites ikke av meg.

  Men syndebegeret er nok temmelig fullt her i Norge også – slik det var i Israel på profeten Elias tid. Fosterdrapslov , kristendom ut av skole og barnehage , skeive dager og prosesjoner i gatene osv. med våre fremste politikere som deltakere.

  Kanskje den Allmektige nå har satt foten ned og sier nok er nok ?? Han har jo gjort Norge til et av de beste land i verden å bo i. Som takk for dette mener majoriteten av befolkningen at HAN ikke eksisterer i det hele.

  Hører du suset av regn nå …..?

  5
  4
  • Nesten litt trist at du som 76-åring fortsatt ikke har oppdaget at Den allmektige ikke griper inn i virkeligheten. Verken på den ene eller andre måten. Men enda tristere at du lar eldgamle dogmer diktet opp av kåte krigere og gjerrige patriarker som ikke gjorde forskjell på geiter og jenter, få bestemme hva du skal føle om andre menneskers liv og lykke.

   Det er noe som kalles “lært irritasjon”. Det gjelder særlig gamle rettskrivnings- og språkregler som en selv lærte på skolen, og som vekker dyp og ektefølt irritasjon når noen, først og fremst de unge, bryter.

   Vi må ikke gjøre livet vanskeligere enn det er fra før. Lært irritasjon, negative fantasier og bekymring for det som ikke fins, gjør ikke tilværelsen bedre. Nei, vi får satse på virkeligheten, være hjelpsomme og rause.

   God sommer til deg også. Håper ikke dommedagsfrykten/dommedagslengselen, selvforakten/selvgodheten og skadefroheten/fortvilelsen over de “syndige” medmenneskene formørker dine siste dager og timer.

   5
   5
  • Takk for den Ture. DET var en god lekse. Der traff du midt i blinken. Det er så sanr så sant det du skriver her. Den tror jeg ikke du kommer til å få mange positive reaksjoner på, selv om det hadde vært på sin plass at alle kristne gå deg din støtte der. Men du fikk ETT surt oppgulp.

 24. Her skrives det om alle syndene i Norge som utløser den værste tørken siden 1947.
  Tørken i 47 var samme som i år her på østlandet, Men hva syndet Norges befolkning dengang?
  Etter 5 år med krig og mange mennesker med bønn og omvendelse takket alle Herren for freden. Abort var forbudt, homofili var forbudt slik som i moseloven, likeså var det så og si ingen skilsmisser. Norge var mye mer gudfryktig i alle sammenhenger, likevel ble det ekstremtørke!
  Helt utrolig at noen kan kople disse tingene med Guds straff!
  Hva galt har mennesker gjort,de som aldri har hørt et Guds ord bli forkynt og likevel bli utsatt for naturkatastrofer?? Verdens historien er full av katastrofer til alle tider.
  Helt tydelig at det bare er gamle grinebitere som kommenterer her, de syntes at alt var bedre før da de var unge!

  5
  1
  • Jeg så forøvrig at Sverige sliter med skogbranner spesielt i jemtland, ser på det som straffedom siden svenskene frarøvet oss dette landområet for noen år siden. En vet aldri når dommen intreffer…

   3
   1
  • Henrik Røraasen :
   Alle må få lov å frembære sine meninger. Men når man må gå til karakteristikker om oss som : ” gamle grinebitere ” ; har man gjerne gått tom for argumenter.
   Når dette i tillegg blir kommentert av Richard som ” godt observert ” kan man undres – denne mannen har jo egen kristen nettside. Han har fortalt oss at han storkoser seg i solen og nyter dagene – i disse alvorlige tider.

   Forresten : Lykkekristendom og læren om at det ikke fins noen fortapelse eller straff eller helvete er ikke noe nytt.

   Et , drikk og vær glad og kos deg i solen ; er mantraet. Det er alltid noen andre som ordner alt for deg. Til slutt vil jeg vise til en nettside som bør leses : gullkorn77.blogspot.com

   2
   3
  • Ture, jeg har tidligere vist deg at Skriften forteller at du er opptatt av det samme som hedningene er opptatt av. At Norge har beveget seg bort fra Herrens vei det ser vi alle, men å snakke om at vi nå står midt i Guds dom pga været, det blir for useriøst! Velsignelsene som dette landet har nytt godt av er nok i ferd med å forsvinne. Men, slik du holder på er ødeleggende og forstyrrende. Du burde heller bruke tiden på å forkynne at dersom vi vender om er det et håp og frelse i vente. Nei du kommenter hele året at vi nå står i Guds direkte dom over folket og alt negativt du ser tolker du inn i dette! Og løsningen din hva er den? Jo at vi skal hamstre, kjøpe inn aggregater osv osv. Det er nesten som å høre på “doomsday-preppers” på TV. Fokuset ditt er på egen overlevelse her på jorden, ikke å forkynne et himmelsk håp midt vanskelighetene!

   Jeg vet du er en god mann, men jeg håper du snart forandrer fokus!

   Med de beste ønsker Richard

   3
   1
  • Joda, for de fleste gamle VAR virkelig gamle dager bedre: drømmene, kyssene, morellene, knærne og øynene. Så også den guddommelige komedie.

   Vi lever nå. Og nå er de unges gamle dager. Slik har det alltid vært. Luften stinn av drømmer og kyss og moreller og øyne og knær. Nok til oss alle.

   Nyt sommeren. Gled deg over livet. Smil til en kamerat. Og hjelp til der du kan.

   6
   1
 25. Jo, det er alvorlige tider for naturen. Menneskene har fulgt den lite gjennomtenkte oppfordringen om å bli mange, legge naturen under seg og herske uten ansvar for det jordiske liv.

  Det er altså saktens grunn til å bekymre seg.

  Likevel ville oldtidens mennesker, Bibelens stakkarer, med rette ha kunnet betraktet sine nåtidige slektninger, altså oss, som hel- og halvguder:

  Vi kan reise som på engleving over hele verden på få timer, vi kan kommunisere med hvem det skal være, overalt nårsomhelst, vi får følge med ut på russiske idrettsbaner, inn i thailandske grotter og politiske ritualer i Beijing og Washington, i sanntid, sittende på første rad, vi kan hente så mye vi lyster av all verdens frukter, kjøtt og søte viner hele året,uten at vi trenger å svette oss til lik, vi kan si Godnatt til dagen og legge et hode fullt av opplevelser, underholdning og kunnskap på en tørr, myk pute hver eneste kveld, selv når vinteren biter rundt hushjørnene, ja, hundrevis av millioner av oss er trygge for slavedrivere, demoner, landeplager, pestilenser og , vi kan nyte meningsfulle, rikholdige og lange liv i fredelig sameksistens med hensynsfulle nabostammer og medmennesker, fri for guddommelige kriger, fri for halsjern, syndoffer og jomfrurov, vi får lov, uten kirketukt og botsgang, å føle og sanse og tenke og leve så nyansert og variert og opp og ned og hit og dit som kropp og sinn og tilværelsen i verden gir uendelige muligheter for – og så videre og så videre.

  Forestilingene om straffedom, om synd og skam, om å ofre seg selv som Kristus til seg selv som Faderen for å sone en forferdelig dødsstraff utferdiget av seg selv i sin egen forutbestemte dommedagsplan for at de uskyldige menneskene skal tuktes til underkastelse og “kjærlighet” i konstant heldøgnsfrykt, gir ikke lenger mening.

  Jeg forstår at det tidligere var behov for skremselspropaganda for å få trellene til å lystre, men moderne guder troner over dumskap og uvitenhet. Heldigvis.

  Livet er grunnleggende urettferdig. Vi er råheldige som lever her og nå. Den som ikke ser det, ser ikke.

  8
  2
 26. Richard

  Les hva redaktøren i Søkelys skriver i dette innlegget : Det er jo nett det samme som jeg hevder. Men han tør dere ikke gå til ” angrep ” på . Forklar DET ; Richard !
  Ellers ser jeg at de anonyme boltrer seg i skrivekunstens gleder og fryder seg over å leve livets glade dager !

  • Du får bare heve deg over disse kommentarene som flåser bort alvoret i denne situasjonen landet er i. Det mange ikke ser ut til å forstå, er at denne tørken ikke bare har konsekvenser her og nå, men også langtidskonsekvenser, da det tar tid å bygge opp igjen det som er ødelagt.

   Nå er det ikke så kjekt for noen på Askøy, som må ta bøtter til hjelp for å dusje.

  • Nei Ture, Kjell skriver ikke som deg.

   Har aldri sett Kjell har skrevet som deg. Han er tydelig på at landet vårt vil miste velsignelse pga vårt svik mot Guds vilje. Han hevder aldri at vi akkurat NÅ opplever Guds direkte dom over oss. Skriften forteller oss at vi vil oppleve vanskeligheter av mange slag, også utfordringer med været. Han krisemaksimerer aldri! Han er ikke opptatt av selvberging, hamstring osv. slik som hedningene gjør. Han er opptatt av at folk må vende om og komme til sannhets erkjennelse slik at de selv blir reddet for evigheten og at landet vårt igjen kan nyte godt av Herrens velsignelse.

   Kjell er opptatt av bønn for de som sliter. Han er opptatt av bønn for folket vårt. Han er opptatt at vi må be om tjenelig vær slik at hverken dyr eller folk skal lide fysisk eller økonomisk. Vi vet at Herren hører bønnen fra de rettferdige (i Kristus). Vi har blitt gitt et hemmelig våpen mot blant annet utfordrende vær, nemlig bønnen! Vi kan be om regn, når det trengs! Vi kan be om sol, når det trengs! Vi kan be om en løsning, selv i tørken!

   Jeg er overbevisst om at dette ikke er Guds direkte inngripen i form av at denne solrike sommeren er en dom!

   Håper iallefall dere andre som er på denne nettsiden og kommenterer ser en vesentlig forskjell på hva Kjell i Søkelys skriver og hva Ture Andersen skriver og er opptatt av.

   Husk Ture at jeg skriver ikke dette for å sverte deg! Du virker som en utrolig hyggelig kar, og du har nok ei oppriktig Gudstro. Det du skriver om militæret og Russland synes jeg er veldig interressant. I tillegg har jeg lest alle dine blogginnlegg. Kjempeflott at du laget den bloggen, du har mye på hjertet og mye å holde fingrene i. Du er også heldig som kjenner de gamle fiskeplassene. Det er noe annet enn jeg gjør rundt Flekkerøya. Nei, dersom jeg skulle forsørget slekta mi på fisk alene, da hadde det blitt sult i familien;)

   3
   1
 27. Til Richard

  Vår Herre har ved flere anledninger over 30 år gitt meg overnaturlige opplevelser som gjør at jeg er overbevist i min gudstro. Flere av disse opplevelsene kan også stadfestes av andre som har sett det hele i lag med meg.
  Jahve , Yeshua og DHÅ er reelle – vi ser dem bare ikke med vårt menneskelige øye. Vi ser heller ikke elektromagnetiske stråler som forsyner våre radio-og TV-apparater med signaler. Men disse er også reelle – ellers ville TV-en vært svart.

  Det er helt klart at vi er meget uenige hvordan man skal tolke Skriften. Så la oss være uenige : Fasiten kommer nok før eller siden. Men jeg mener det er drøyt å sammenligne meg med hedningene. Da dømmer du din neste – noe Yeshua advarte oss mot.

  1
  1
  • Nei jeg dømmer deg ikke Ture. Du må lære deg forskjellen på dømming og rettledning. Jeg har i kommentarfeltet kun vist deg hva Jesus sier. Dersom du føler deg dømt så et det Ordet som er årsaken.

  • Har du sett den fiktive BBC-sendingen, som følger utviklingen av en atomkrig. Varer ca 1 time, ligger på youtube.

 28. Hva med å be om mye mer tørke? Nok til at folk våkner opp. Det mangler mye på det foreløpig.

  Det er mye som kan bli tusen ganger værre enn denne tørken. Jeg tror ikke “den norske politiske kvinnfolkeliten” er særlig opptatt av det norske folks sikkerhet. De er antagelig mest opptatt av seg selv og sine veldige viktige roller som “globale politikere”. Les politikere som skal gi EU kontroll over norge.

  Den aller mest overhengende faren i dag er et globalt økonomisk sammenbrudd. Det skjedde nesten i 2008. I dag vil det antagelig ikke bli ikke en aksjekrise, valuttakrise, handelskrig eller gjeldskrise. Men alt på en gang. Enormt med gjeld kombinert med en eskalerende handelskrig kan plutselig få allt til å bryte sammen. Og når alt først stopper opp er det vanskelig å få ting i gang igjen. Tror få forstår hva det kan bety.

  I kjølevannet av en slik tilstand vil vi lett kunne få en slik kjedereaksjon av kriger som man så under 1. og 2. verdenskrig. Russland vil kunne ta hele eller deler av Norge uten å risikere noen ting. De vil enkelt kunne sette det norske samfunnet tilbake til slik det før 1905. Men noen forskjeller. Den gang var folk sterke, lovlydige og selvhjulpne. De var vant til å greie seg med enkle middler. Vi hadde en nasjonal enhet. Folk stillte gjerne opp for hverandre. Slik er det ikke idag. Ser for meg at det lett kan ende opp i totalt kaos. Horder av utsultede byfolk vil kunne plyndre en potetåker når potetene er store som druer. Sult og fattigdom vil kunne gi grobunn for sykdommer som f. eks spanskesyken, tuberkulose og mye annet. Alt dette fikk man en forsmak på i Norge for ca hundre år siden. Og så kom de store vekkelsene. Ekte vekkelser med omvendelse fra synd. Er det over hodet noen som snakker om omvendelse i dag tro?

  Ja, be om tørke nok til at folk får oppleve litt sult. Nok til at de forstår hvor hjelpeløse vi egentlig er.

  • Dette innlegget fremviser en person som har helt relevante tanker i den tiden vi nå beveger oss inn i .
   Jeg tror at vi nå nærmer oss det Skriften kaller trengselstiden. Men om mine beregninger er korrekte : Så starter det virkelig alvorlige ved årsskiftet 2020 / 2021.
   Vi er nå bare i ” oppløpet ” med tørke ! Trengselstiden er verre enn alt det verden før har sett ! Donald Trump er Antikrist ; mener jeg -etter opplevelsen jeg fikk natten til 10. april 2016.

  • Jeg er absolutt ikke enig med Ture Andersen, at Trump er Antikrist. Til det er Trump ikke veltalende nok. Ikke har han økunomisk nok sans. Ikke er han samlende nok. Altså har han ingen kvalifikasjoner som tilsier at han er Antikrist. Antikristen vil fremstå som den fullstendige motsetningen av Trump. Han klarer å lure de aller fleste til å opphøye seg. De egenskapene innehar ikke Trump. Heller ikke hans rådgivere.

 29. Richard
  Du driver nå med rent ordkløveri. Du har to ganger sammenlignet meg med hedningene.
  Men ; Nå skal du få en prøvelse :
  Vestlandsrevyen viste i kveld innslag fra vannet som gir drikkevann til folket på Askøy. Inntaksrørene nådde ikke lenger ned til vannet. Kommuneansatte arbeider febrilsk for å få pumpet vann fra Askevatnet og over til det nesten tomme vannet som forsyner innbyggerne.

  Ja , hva skal man gjøre på Askøy – Richard. Fortsette å sole seg som deg og nyte dagene ? Overlate alt til andre ? Ja , NÅ bør du komme med din løsning. Vi venter i spenning. På Askøy bor det nær 30.000 mennesker.

  1
  1
  • Ture, nå blir det for dumt. Jeg har vist hva Jesus sier og nå må jeg komme med en løsning for innbyggerne på Askøy he he?

   Ja, da får jeg ta utfordringen på strak arm. Forlenge rørene, fortsette med å flytte vann fra det ene vannet til det andre. Vaske seg i saltvann, bruk Bliw-såpe. Neida, jeg er heldigvis ikke ansatt i kommunen på Askøy. Forventer at kommunen har en kriseplan som innebærer at Askøyværingene får slukket tørsten og får bort den verste svettelukten.

   Nok krisemaksimering nå Ture! Været gir noen utfordringer, men i verdenssammenheng blir jeg flau over at noen synes dette er så ille at man snakket om tukt og dom!!

   Nyhetsmeldingene fra Etiopia sender døgnet rundt og følger krisen på Askøy!

   Løsningen er å be om at det ikke må utvikle seg til en krise.

   Tipper det blir litt regn på Askøy søndag kveld og noe mer på tirsdag og onsdag morgen.

   2
   2
 30. Richard :
  Du er nok ikke klar over det selv : Men du har gjort deg selv irrelevant i de tider vi trolig nå går inn i . Jeg avslutter diskusjonen med deg . Når det virkelig blir alvorlig : så vil jeg forsøke å gi mine enkle råd. Du har ingen reelle råd å gi. Bare nyte tilværelsen og solen – andre tar seg alt som er vanskelig.

  Ja , om en atombombe blir sprengt over Europa : Hva skal man da gjøre ? Det hjelper nok ikke å kontakte deg. Jeg har bare lovet en ting når det gjelder Søkelys : Om det virkelig blir alvorlig og jeg har mulighet å komme på nett ; så vil jeg råde folk hva de skal gjøre . Om du gjør det rette ; så er det mulighet å overleve et slikt angrep – og være i god behold. Men jeg må vite hvor bomben går av , om det er luft-eller jordsprenging , vindretning og styrke på denne , nedbør der du bor osv. Den dyreste utdanning Norge kan gi en norsk borger – har jeg fått : Dette ble stadig repetert til oss kadetter fra offiserene ved Krigsskolen. Derfor ønsker jeg å gi råd om det virkelig blir alvorlig.

  Har alle dere glemt Tsjernobyl ( som tyder malurt som er omskrevet i Bibelen ) ?

  Nei , Richard : Du har gjort deg selv irrelevant og jeg diskuterer ikke mer med deg ! Lykke til videre i livet !

  Mvh
  Ture Andersen

  3
  2
  • Hei Ture!

   Ok at du ikke vil kommunisere med de som mener at ditt fokus feil, men vær så snill å tenke på Jesu ord i Matteus 6. Ikke mine ord, men Jesu ord:

   «Så gjør dere ikke bekymringer, og si ikke: ‘Hva skal vi spise?’ eller: ‘Hva skal vi drikke?’ eller: ‘Hva skal vi kle oss med?’ Alt dette er hedningene opptatt av. Men den Far dere har i himmelen, vet jo at dere trenger alt dette. Søk først Guds rike og hans rettferdighet, så skal dere få alt det andre i tillegg. Så gjør dere ingen bekymringer for morgendagen; morgendagen skal bekymre seg for seg selv. Hver dag har nok med sin egen plage.»

   Mvh Richard

   3
   1
 31. Hei Ture

  Hele kloden er rammet av ekstrem varme, Amerika tørker inn, i Asia rammes av alle slags katastrofer også flom og tørke, Afrika er kjent for langvarig tørke og hungersnød, alt dette skaper flykninger, også konflikter og krig, enda flere flykninger. Dette kalles klima.

  I Norge har vi til nå hatt vær, og ikke merket så mye til klima endringer, men dette begynner vi å få smake nå pga, vår nasjons ugudelighet.
  Så skal alle disse menneskene til Norge eller?

  Nå er det vår Gud den Allmektige, som styrer både vær og klima, vær eneste regndråpe, snøflak, kulde, varme, sol, skyer, dugg, ingen ting absolutt ingen ting skjer tilfeldig på denne kloden. For tilfeldighetens gud eksisterer ikke.

  5 Mos 32:34
  Alt dette er forvart hos meg,
  forseglet i mitt forrådskammer
  Hele dette kapitlet er verd å lese, det kaster litt lys over ting.
  Guds ord sier:

  Fork 7,4
  De vise har sitt hjerte i sørgehuset, men dårens hjerte er i gledens hus.
  Hvorfor er det slik? kan noen vise fortelle det?

  Orgspr. 27:1
  Pris deg ikke lykkelig over morgendagen, for du vet ikke hva den vil bringe.

  Jo da, det er da godt med fint vær, og alle bader og koser seg, men de er blinde for det som kommer rundt neste sving, og første sving kommer til høsten, når vi skal kjøpe poteter, melk, smør og annet nødvendige ting for dagens husholdninger.

  Ordspr. 27:12
  Den kløktige ser ulykken komme og søker ly, de vettløse går på og får sin straff.

  Men du Ture ser ulykken komme og mange med deg, og vi forbereder oss, men de som ikke gjør det får sin straff.

  Nå har jo Richard også rett i det han skriver, å stole på Jesus er jo alfa og omega. Men det er ikke noe motsetningsforhold i det å forberede seg på ulykken en ser komme og det å stole på Jesus.

  Det som er problemet slik jeg ser det, er at Ture føler seg angrepet/mobbet/støtt av div. skribenter her på denne nettsiden. Og det er ikke bra, at brødre gir seg av med å slå hverandre. Så det har gjort seg at div. skribenter har bedt deg om tilgivelse for det du føler deg såret over.

  Luk 17:1
  Han sa til disiplene sine: «Det er ikke til å unngå at forførelser kommer, men
  ve den som de kommer fra.
  På grunnspråket for dette verset står «anstøtende» som er oversatt med vårt «forfølgelser»

  Så hvis Ture føler seg støtt av noen skribenter her, så kan det være lurt av disse skribentene å be Ture om tilgivelse for å ha støtt og krenket ham.

  Mvh RJ

  • Takk RJ ! Dine ord er til visdom for oss alle. Om jeg blir støtt ; betyr det ikke så mye. Jeg har vært skribent i lokalavisene her i mange år og har møtt mye motstand og fordømmelse når jeg formidler Guds ord. Her har jeg for det meste vært alene ” på markedet ” – men mange bedehusfolk har nok også fordømt meg. Gå ut – har jeg skrevet ; ikke bur dere inne i bedehusene !

   Men feig vil jeg ikke være : Om det vil koste meg livet : vil jeg stå på for å formidle Guds Ord. Tja : Om noen vil prøve å legge en databrikke i min panne eller på min høyre hånd – så har vedkommende kommet til feil person. Da får de heller ta livet av meg. Jeg frykter intet slikt når Gud er med !

   Takk igjen : RJ

   Ture

  • “de som ikke forbereder seg får sin straff” skriver RJ
   Jeg har ingen matlager el. annet, så han mener bl.a meg.

   Vår kjærlige Far til oss: For jeg vet hvilke tanker Jeg har med dere, fredstanker og ikke ulykkestanker.

   Nå har nok RJ en del ting han skal lære meg, igjen. Spar deg bryet. Guds Ord står fast.

   1
   4
  • Hei Ture

   Ikke noe galt om bedehusene, hvis de brukes til det som navnet tilsier. Men så er det stor forskjell på religiøse og kristne.

   «Guds ord sier gå ut og forkynn», de religiøse sier «kom til oss, og hør på oss, fordi osv.»

   De beste og vanskeligste plassene å forkynne Guds Ord er på arbeidsplassene.

   En ble faktisk kristen der jeg jobbet, en annen hadde jeg gode samtaler med, før jeg begynte å snakke med ham, så var han en mobber.

   En til sa det slik, gå ut å forkynn til alle folkeslag, men hva hvis ikke de andre vil da?

   Jeg ble litt satt ut da.

   Mvh RJ

  • Jeg har lest Tore sin blogg i lang tid. Det var meget interessant å lese om hans tur til Israel tidligere i år – der han sendte rapport hver dag. Han prøver å tolke den tiden vi er inne i – og jeg finner mye kunnskap om endetiden hos ham.
   Noe å lese for dem som bare er opptatt med å sole seg og nyte dagene i dette finværet .

   Ja , det er mange som tenker slik som du og jeg gjør : RJ

  • Hei RJ!

   Det som står i linken er verdt å grunne på. Det jeg synes er flott med det som står der er at det er et kall til omvendelse. Vi høster det vi sår. Personlig synes jeg det er tidlig å snakke om Guds dom over det været vi opplever i Norge nå. Men, kanskje dette bare er begynnelsen………Uansett det Herren vil med trengsel er først og fremst omvendelse.

   3
   1
  • Nettopp Richard, jeg antar også at dette er bare begynnelsen, og som du sier er først og fremst omvendelse av det Norske folk som er målet for Gud.

   Det er nå en gang slik at vi mennesker, skjønner, og gjør ikke noe før det blir alvor.

   Som Kristne så må vi også leve sammen med de ikketroende i gjennom disse prøvelsene, nå er det slik at Herren vet å ta vare på sine igjennom trengslene og prøvelsene, og takk og lov for det.

   Det kommer tøffere tider etter dette, Herren har så vidt begynt å varme opp. Men så er det slik at når det blir trangt om mat, og de ikketroende ser at de troende har mat fordi at de har forbrett seg.

   Hva skjer da tror du?

   Jo det er helt klart, de kommer for å få mat de også, og det igjen vil skape mange fine muligheter for å fortelle dem om Jesus,

   Ikke sant Richard?

   Derfor er det ganske lurt å forberede seg selv med familier, slik at vi kan stå der som lys i verden å fortelle om Jesus når verden søker oss for mat.

   Mvh RJ

 32. Kristen

  Hvem har gitt meg tittel som profet ? Ingen andre enn du anonyme Kristen !

  3
  12
 33. Ture Antikrist Andersen har kommet med en rekke profetier som IKKE er gått i oppfyllelse. Når noen profeterer om bibelske ting og det IKKE går i oppfyllelse sier Guds ord at det er en falsk profet og at vi skal vende oss bort fra ham. Det er bare å google navnet hans så spretter de falske profetiene opp på skjermen.
  Ikke hør på denne talsmannen for demonene. Lytt heller til Jesu beroligende ord om at vi er trygge og har seiret over denne djevelen fordi vi tror.

  FRYKT IKKE DU LILLE HJORD!

  13
  4
 34. Kristen
  Først gir du meg tittelen profet. Nå gir du meg tittelen Antikrist. Min tittel er pensjonist. Hadde du som er anonym og kjører knallhardt ut mot meg ; hatt manns mot : Så hadde du oppgitt ditt fulle navn. Da kunne vi også googlet deg og funnet ut hva du står for. Tør du ikke det ?

  5
  11
  • Hei Ture,

   Du kjenner igjen han her, en mann med mange nick.

   Som jeg har sagt før, ikke les noe av det han skriver, og ikke kast bort tiden med å svare.

   Mvh RJ

   4
   9
 35. Nå må du slutte å kødde med broren min, dette er noe av det styggeste jeg har lest

  Slik snakker du ikke til Ture.

  Se deg i speilet.

  Ordsp. 27: 19
  Som ansikt speiler seg mot ansikt i vannet,
  finner det ene mennesket sitt hjerte igjen hos det andre.

  Mvh RJ

  4
  8
 36. Det er trist dersom Ture Andersen har narret deg med sine falske profetier som ikke gikk i oppfyllelse. Nå vet du hva Bibelen sier om slike og om dem som farer med dem. Ikke gå i denne fellen RJ. Det gjelder ditt evige liv overfor Jesus. Og det sier jeg til alle dere andre også. Måtte Gud, Jesus og Den hellige ånd være med dere i kampen mot demonene og den bevislige falske profet..

  7
  3
 37. Til . RJ

  Det er tydelig at jeg har tråkket på noen ømme tær ; når de gir meg titlene : Falsk profet , Antikrist og demon.

  Koker man ” alt ned i kålen ” , så gjelder saken om skal forberede seg på en mat / vann / strømkrise eller ikke. Jeg har i all beskjedenhet fortalt om ting jeg har gjort – bl.a . kjøpt inn keippbrød til kr. 6,90 pr. stykk. Videre at vi har potetåkrer som det er svært mye arbeid med – herunder vanning. At noen ikke vil forberede seg i det hele ; er selvsagt deres valg.

  Da Noa og hans familie tok på seg et kjempe-arbeid med å bygge den store arken : Gjorde de narr av han også. Det er svært mange kristne i Norge som har forberedt seg grundig på linje med oss – om det verste skulle skje. Men det er også mange ikke-kristne som har gjort det samme.

  2
  6
  • Ja jeg vet.

   Når det gjelder denne personasjen, så vet du hvem det er. Han har vel hatt ferie ei stund nå. Og et kommet tilbake for å ødelegge.

   Så ikke svar ham, det er det beste.

   Mvh RJ

   1
   5
  • Noas ark er et bilde på troen vi har idag. Hverken båt eller kålåker vil redde menneskene i dommedag. Ture Andersens manglende tro på Jesu evne til å holde oss i live er livsfarlig. Det er Jesus som på den dagen skal redde oss. Ikke mengden avvbrød til 6,90 fra Rema.

   Denne kommentaren var unødvendig flåsete og vitner om mangel på respekt for medmennesker. Red

   5
   2
 38. Ja her er jeg enig med Kristen og Rickard. Det eneste som kan true en kristens liv er at troen svikter. Det er Jesus som gir velsignelse, eget strev legger ingenting til, sier Bibelen.Vi må passe oss så vi ikke begynner å gå foran lyset fra Jesus.

  7
  2
 39. Ture, ikke ta deg bryet med å svare igjen på antikristen, som går under dekknavnet Kristen. Han har skrevet under mange andre nick tidligere, og har oppstått fra djevelens rike i ny ham.

  4
  4
 40. Dersom noen tror at man kan unnfly Jesu dommedag ved å samle mat i spisskammeret, så er dere som jødene som svelget gull og edle stener da romerne kom i å 70. Romerne plyndret og sprettet opp mavene på jødene og pelte det ut igjen. Hedningene vil drepe alle de som stikker unna noe i trengselen. Og Jesus vil ikke beskytte de som setter sin lit til spiskammerset i stedet for å ha full tillit til Ham slik profetene og apostlene hadde.

  7
  2
 41. Jeg Har lyst til å legge ut her et innlegg fra Oddvar Tegnander, tidligere misjonær og bibelskolerektor, som ble publisert på DagensDebatt.no igår. Innlegget har tittelen:

  Kristne som frykter for fremtiden

  Frykt ikke, du lille hjord! For det har behaget deres Far å gi dere riket. (Lukas 12.32)

  Det er mektige evighetsdimensjoner over dette ene verset. For det første, Guds menighet, vær fri for frykt. I dag har ikke frykt bare grepet verdens befolkning – det skal være sant og visst den har gjort.

  Det som er tragisk er at til og med kristne mennesker frykter for fremtiden. Det må bety at man enda ikke har lært sin Bibel å kjenne. Det må bety at man har glemt å be. Jesus sier på flere steder i Bibelen «Frykt ikke! Jeg har overvunnet verden.»

  Jesus sier også «Vær ikke grepet av frykt!» Han sier «Løft blikket, jeg har gått bort for å berede dere et sted. Jeg skal snart komme igjen. Og når jeg kommer igjen skal jeg ta dere til meg, du min kjære hjord.»

  Frykt er grunnet i mangel på guddommelig kjærlighet. Bibelen sier «kjærligheten driver frykten ut.» Dersom du går fremtiden i møte, grepet av frykt, da er mangelvaren tydelig og opp i dagen. Jesus sier «Løft blikket! Jeg har gitt dere en fred som verden ikke kan gi dere. Min fred har jeg gitt dere.»

  Det ligger i Guds frelsesplan, det ligger i Guds behagelige og fullkomne vilje å gi fåreflokken sin et rike hvis grunnvoller ikke kan rokkes. Kjære Norges kristenhet: Vi trenger en visjon av den kommende Kongen.

  Han har sagt at vi her ikke har et blivende sted. Vi søker aktivt det kommende. Og derfor ber vi i Fadervår; komme ditt rike, skje din vilje på Jorden, slik som du Gud lar det skje i Himmelen.

  Hvis du som er «kristen» ikke lever under Guds velbehag, da lever du under hans mishag. Det er et enten eller i dette Gudsriket. For en tid tilbake hadde vi dette med evig liv og evig fortapelse som samtaleemne blant forkynnere. En av dem hadde en prektig, snill, vennlig kvinne som hustru, men hun var ikke frelst.

  Da spørsmålet kom opp om gode, vennlige mennesker går fortapt når de ikke har Jesus som frelser, måtte svaret nødvendigvis bli ja. Det tok veldig hardt på en forkynner som hadde levd sammen med denne prektige, nesten fullkomne kvinnen i mange, mange år.

  Hun klaget aldri på hans mange og lange fravær. Hun hjalp til å oppdra barna deres til prektige sammfunnsborgere. Men hadde ikke et kristenliv å vise til.

  Jeg tar med dette eksempelet fordi vi lever i et humanistisk samfunn hvor gode gjerninger blir framstilt som en bro like inn i Himmelen. En stor prosent av den norske befolkningen lever under dette selvbedrag. Hvis det er slik at det også er det folk får høre fra talerstolene, fra kristne tv-program, eller kristne aviser, da er vi ille ute.

  Tilbake til døperen Johannes og Jesu omvendelsesforkynnelse! Omvend dere, for Himmelens rike er kommet dere nær!

  Det er bare de som tilhører den lille hjord som er berettiget å ta imot det Himmelske kongeriket. Bommer man her, da taper man sin sjel. Det er det alvorligste, men på en annen side mister man posisjoner i dette riket som man da blir utelukket fra.

  Det er snakk om et enten eller. Sammenblandingen mellom evangeliet og humanetikken er livsfarlig. Jeg skriver ikke om den kristne humanismen som er bra å ha med seg i livet. Jeg skriver om enten en salig himmel eller et brennende helvete.

  Har du ikke har valgt før, så ta valget idag. Bekjenn dine synder, ta imot renselse i Jesu Kristi blod, slutt deg til den lille, men jublende skaren på vei til Himmelen.

  Kjære forkynnere, kristne lærere og kristne foreldre og kristne besteforeldre som påvirker opptil store skarer av ikke-troende mennesker! Har vi sagt dem vi har ansvar for, har vi sagt dem sannheten?

  Vi sier sannheten i en lett tone, men sannheten er skakende og revolusjonerende, tydelig og kan skape skillelinjer og splittelse. Men hva gjør det – om du kan få reddet en sjel fra det evige Gudsfraværet, fra den evige ild, den evige orm?

  Vi har virkelig et oppdrag vi som lever i endens tid. Gudsrikets opprettelse ligger like foran oss. «Jag har hørt om en stad ovan molden» synger Lydia Lithell til den vakre russiske melodien. Til og med ikke-kristne liker å synge denne sangen, men hva hjelper det hvis de aldri kommer dit.

  All religiøsitet er ikke-nyttige øvelser som fører inn i et evig mørke, i stedet for inn i det evige lys. Dette budskapet har jeg båret på hele mitt liv, jeg har også forkynt det uten å opphøye meg over det. Men jeg roper det ut enda en gang: Søk Herren mens Han finnes!

  Kall på Ham den stund Han er nær. Den ugudelige forlater sin vei og den urettferdige sine tanker, ja søk meg i sannhet og vend om til Herren. Så skal du sannelig finne meg. Du skal bli blant den lille hjord som ikke har grunn til å frykte. Fordi det har behaget min Far å gi dere riket. Amen!

  9
  1
  • Amen.

   Men det er ikke alltid like lett å vriste dormende kristne ut av de materielle søvnen. Og er man ikke edrue og våkne er det superraskt å sovne åndelig selv og heller sette sin lit til mennesker og egne krefter.

   Det er selvsagt ikke galt å ha LITT ekstra mat stående i tilfelle strømbrudd etc. Men ingen kommer helskinnet gjennom dommedag på grunn av lager av brød, smør eller geitost. Fokuset må være rettet mot Gud og Jesu gjenløsning. Det er TRO på dette som gir oss tilgang til Riket. Ikke mat. Dette er det veldig viktig å være klar over.

   Om noen vil kverulere eller spotte meg eller andre kristne for disse ord skal de vite at det er Guds egne ord jeg tar utgangspunkt i. Slik er det og slik må det være.

   8
   2
  • Dette er et fantastisk innlegg, her er det bare å si amen, og takk og lov.

   Jeg ser også at du har fått med deg ormen.
   Så et spørsmål, vet du hva ormen og ilden representerer?
   Foruten at det er dødelig virkelighet.

   Mvh RJ

   3
   1
 42. SPEKULATIVT SØKELYS

  Å spekulere i om solflekk-aktiviteter eller andre av naturens normale svingninger over tid skyldes “tukt fra Gud” over spesifikke jordiske regimer blir for meg uttrykk for desperasjon. Vi vet rett og slett ikke hvor mye vi enn fantaserer.

  Ikke kjenner vi “dagen og timen” for Jesu komme heller. Det eneste det er grunner til å tro er at vi lever i endetiden og at Jesus til sist skal “ødelegge de som ødelegger jorden” med krig og forurensing og synd.

  Derfor må vi “våke og be” slik at dagen ikke kommer over oss mens vi er åndelig søvndrukne. Bygging av bunkere eller svære matlagre vitner om mangel på tro og vil garantert føre oss bort fra troen og vekk fra tilliten til Jesu løfter om frelse.

  Falske profetier som ikke går i oppfyllelse bidrar KUN til at de som fra før har en svak tro faller i fra og apatiserer enda fler.

  Den dagen Jesus kommer tilbake vil vi hundre prosent sikkert vite hva som skjer. “Da skal det være en trengsel så stor som aldri før har vært og aldri mer skal bli”,sier Bibelen. Og da trenger ikke menneskene lenger noe langtidsvarsel fra meteorologene på Blindern. Den dagen er det alvor og ALLE skjønner hvem det kommer i fra. “Da skal de kjenne at Herren er Gud”, og all tvil vil være vasket vekk hos den mest ihuga ateist.

  Dette kan starte i dag eller om ti år eller mer. Vi vet ikke.

  “Den som holder ut (i troen) helt til enden SKAL bli frelst”, sier Kristus. HAN er VEIEN, ikke Rema 1000.

  7
  2
  • Vi må elske å være kristne først og fremst fordi vi liker Guds normer og gleden over Hans rettferdige prinsipper. At det gjør godt i sjelen å erfare gleden i og de daglige resultatene av den kristne kjærligheten. Det er dette vi kan gjøre noe med.

   Sett deg som mål å gjøre minst ett menneske glad hver dag. Ros det som roses bør og gled din neste. Dette er verdier som monner på den åndelige sparekontoen.

   Så får “dagen og timen” komme når det kommer”. Det betyr ikke at vi skyver “dagen” langt vekk, men at vi har en mental balanse i vår tilnærming.

   Gjør noe med det du KAN gjøre noe med. Alt annet kommer av seg selv.

   5
   2
  • Hei Josef, lenge siden sist. Nå er det vel ikke noe galt i å følge myndighetenes oppfordringer til å ha litt vann/mat og førstehjelpsutstyr i bakhånd for en periode om det skjer uforutsette hendelser.

   Hvis ikke Jesus er kommet tilbake for å hente sin menighet innen det skulle bryte ut f.eks. krig , og det blir mangel på vann og mat, er det ingen synd å ha noe liggende. Det betyr ikke at man har hamstret mat og vann fra gulv til tak.

   Man kan bare se hvor hysteriske folk er når det er varslet streik, eller det er varslet noen veldig gode tilbud. Hva gjør mange da? Jo, da tømmer folk hyllene og det er tomt på et blunk, om de trenger det eller ikke.

   Selv har jeg kjøpt litt vann og har litt hermetikk og noen småting liggende, men ikke et stort lager av alt mulig. Skjønner ikke denne kritikken av de som ønsker å følge myndighetenes oppfordringer om akkurat dette.

   Det betyr vel ikke at man ikke tror på Jesus fordet. Han har vel bedt oss være både forstandig og ha tro til Ham i sitt ord. En hver får gjøre som man er overbevist om og har tro til, uten å dømmes nord og ned av den grunn.

   5
   3
  • Unnskyld, men hva har min kommentar med det spørsmålet du stiller meg p gjøre? Det er så mange frekke kommentarer på dette nettstedet mot andre, at det er ikke rart det er full forvirring i det kristne landskapet av alle slags mennesker som har svaret på alt. Huff!

   2
   1
  • “Kristens poeng er etter mitt skjønn Ture Andersens ensidige fokus på å beskytte seg materielt mot krig og katastrofer.”
   Hvis ikke du forstår norsk, bør du gå grunnskolen om igjen. Ture Andersen har kommet med en oppfordring om å forberede seg på tider hvor krig kan gjøre det vanskelig å få tak i matvarer og rent vann. Det er ikke det samme som å beskytte seg MOT krig og vanskelige tider, men å være FORBEREDT på krig og vanskelige tider. Men DET er det vel vanskelig for slike som DEG, den FALSKE Josef, VOX …… å forstå.

   1
   1
 43. Helligdagsfreden har senket seg over landet – men ikke i Flå i Hallingdal. Denne JV-eren med utallige dekknavn , skal jo styre hele jorden sammen med 11 andre. Da gjelder det å stå på og drive fordømmelse , og stemple andre som : Falsk profet , Antikrist og demon. Vi vet jo at JV er definert som en religion med visse kristne islett. Altså : De blir ikke regnet som kristne engang. Men det bærer jo også hans fordømmelse av andre preg av.

  På spørsmål fra meg om de 11 andre også holder til i Hallingdal ; vil han ikke svare.

  3
  4
  • Josef sitter ved den ondes høyre hånd og slenger om seg med Guds Ord, i den tro at det er DET som gir ham frelse. Men han tar ikke inn over seg at Jakob mått bekjenne sitt navn for både Gud og mennesker, for at han kunne kalles ISRAEL.

   1
   2
 44. Bibbi
  Jeg leser at du i dag truer meg med døden. Har du tenkt å komme hit og ta livet av meg ? Slike trugsmål er en straffbar handling og således en politisak. Jeg vurderer nå hva jeg skal gjøre med dette trugsmålet. Du har jo etterlatt en IP-adresse – så det er ikke vanskelig å oppspore deg for myndighetene.

  Ture Andersen

  4
  10
 45. Du har kommet med et klart trugsmål mot meg om at jeg skal dø. Dette er en straffbar handling.

  Ture Andersen

  1
  3
 46. Bibelen holder frem for oss et valg der vi kan få leve evig eller dø for evig. Liker du ikke Bibelen får du finne deg en annen bok å tro på. INGEN kristne skader eller utøver vold mot sine medmennesker. Men vi er forpliktet til å fortelle alle om Guds vilje.

  For Jesus forholder det seg annerledes. Han ber oss velge livet eller døden, så får anmelde ham. Det er Jesus Kristus som på dommens dag vil fjerne falske profeter. Da nytter det ikke å protestere.

  2
  2
 47. Hvis dere er sanne kristne synes jeg dere er harde mot Ture. Han er blitt kalt antikrist og profet og annet. Har lest alt Ture skriver og jeg har aldri sett på ham som en profet. Han er opptatt av tiden nå, og jeg vet han ønsker å hjelpe andre med råd. Jeg har et annet syn på ting enn Ture. Som mange av dere andre også har. (Men HVIS det var “overlevelses-planlegging” vi skulle ha drevet med, så har Ture litt å komme med.) Jeg synes det er interessant å lese mye av det han skriver, selv om jeg kanskje har andre meninger.
  (Men Ture, jeg må få lov til å si at du virker kanskje litt lite villig til å ta imot fine kommentarer og bibelvers fra folk som mener annet enn deg, f.eks Rickard. Det går an å grunne litt mer på det han sier. Da jeg så det, ble jeg litt skuffet . Håper du har brukt tid på Bibelversene han ga deg. Vi fikk en fantastisk andakt her av ham for en tid siden, verdt å lese om igjen. Grunnen til at jeg la merke til deg for en tid siden var at du skrev om militæret og Russland, det interesserte meg fra før. Og Ture, selv om jeg kanskje er yngre enn deg, så er jeg vel ikke den eneste som må gå i meg selv etter å sagt eller skrevet noe feil. Det må vi nok gjøre livet ut, alle sammen dessverre. Alt godt Ture, fra Hannah)

  2
  2
  • Ja, Ture vi ser nok noe anderledes på ting. Jeg ser mer på deg som en kommentator og en som er praktisk orientert, kanskje litt mer enn gjennomsnittet, enn en profet.

   Selv om vi er uenige har jeg skrevet i kommentarfeltet tidligere at du virker som en fin fyr. Jeg ønsker deg alt godt!

   -Richard

   4
   2
  • Du antyder at det er negativt å være en profet? Det står da vitterlig i Guds Ord at man skal strebe etter den profetiske nådegaven…

   Til Richard, jeg leste i gårsdagens FVN at de bygget kirken på Flekkerøy på sandgrunn? Er kanskje beskrivende for disse tider, at til og med Guds hus klarer man ikke å bygge på steingrunn, egentlig både fysisk og åndelig?

   2
   3
 48. Takk til Hannah og Richard !

  Jeg er en syndig mann – som ber til Herren hver dag om å tilgi mine synder. Som menneske kan også jeg ta feil – og tar nok feil. Jeg har aldri tenkt tanken om at jeg er en profet.

  Men vårt kjære fedreland har gitt meg en utdannelse ; der man lærer å overleve med lite eller intet. Derfor går jeg ut og forklarer hva jeg gjør om krig eller krise oppstår : Det er selvsagt opp til den enkelte å gjøre slike forberedelser. Vi vet at den norske stat kommer med brosjyre til alle familier i dette landet til høsten -hvordan de bør forberede seg. Siden verdenssituasjonen er så usikker og uforutsigbar : Mener jeg det er fornuftig å tenke på egne forsyninger. I dag leser jeg at Iran kan komme til å stenge Hormuz-stredet : Da kommer de i krig med USA.

  Jeg har fått bruk for mine forberedelser for tre år siden – da el-strøm var borte i nær to døgn ved juletider . Det resulterte i at jeg konstruerte en innretning som gjør at jeg får samband om fasttelefon og mobil er ute av drift. Trenger man ambulanse : så må man ha samband. Norge har fått flere advarsler før : Finanskrisen , 22. juli tragedien , sterkt fall i oljeprisen og nå tørken / skogbrann.

  Har Vår Herre nå virkelig satt ned foten ; så kan tørken og brannene vare lenge.
  Jeg har ingen frykt for det som skjer / vil skje : Jeg tar Yeshua sitt ord på alvor : Frykt ikke ! Gode forberedelser gjør at all frykt blir redusert. Jeg har vært uten mat i felten i en uke ; og vet hvordan den følelsen er.

  Jeg er klar over at de som kaller meg for både det ene og det andre ; tilhører sekten Jehovas Vitner.

  Takk igjen : Hannah og Richard !

  Ture

  5
  3
 49. Her var det unødvendig mange personangrep som er helt unødvendig og ødeleggende for all god kommunikasjon. Måten mange omtaler hverandre på er lite respektfullt og vitner om en unødvendig trettekjær ånd. Det er åpenbart at folk her ikke klarer å diskutere på en saklig måte uten å ty til stigmatiserende karakteristikker som “falsk profet” osv osv. Hvor er det blitt av troskap mot Guds ord? Hvor er det blitt av den ånd som søker å formane i kjærlighet og hvor er det blitt av respekten for hverandres meninger? Jeg stopper denne unødvendige og uverdige kranglingen. Av og til må folk kunne enes om å være uenig. Vi lever i en tid hvor enkelte bruker tiden på å sende hat-meldinger til Utøya overlevende, hvor folk altfor lett lar seg lede av ondskap og opphissede følelser og slik forteller vi verden at vi er mer lik verden enn det verden selv er.
  Jeg setter punktum for dette.
  Redaktøren

  2
  2

Det er stengt for kommentarer.