Nicaraguansk pastor fengslet etter at kvinne døde under et forsøk på demonutdrivelse

 

Vilma Trujillo Garcia, 25 ble under demonutdrivelsen påført brannskader på 80 prosent av kroppen. Hun døde kort tid etter demonutdrivelsen

En 23 år gammel pastor fra Nicaragua ble i slutten av forrige uke pågrepet av politiet etter at en kvinne døde under en feilslått demonutdrivelse, melder  Associated Press. I følge rapporten ble offeret, den 25 år gamle Vilma Trujillo Garcia påført brannskader på mer enn 80 prosent av kroppen som en følge av å bli rullet gjennom flammer. Den siktede, pastor, Juan Gregorio Rocha Romero (23) har overfor politiet forklart at det var kvinnen selv som kastet seg inn i flammene under seansen. Kvinnens ektemann, som angivelig bivånet den fatale demonutdrivelsen, har overfor politiet forklart at pastoren og noen av hans medhjelpere først strippet henne naken, for så å dytte henne inn i flammene. 

Pastoren og fire medhjelpere avbildet under en rettslig høring i forbindelse med den fatale demonutdrivelsen

Den nicaraguanske pastor Juan Gregorio Rocha Romero ble sammen med fire medhjelpere pågrepet tidlig i forrige uke etter at en kvinne døde som en følge av brannskader påført under en eksorsisme. I følge pastoren var det kvinnen selv som kastet seg inn i flammene under seansen, noe kvinnens ektemann som var tilstede benekter. I følge ham var det pastor Romero og hans medhjelpere som puffet kvinnen inn over flammene for således å fordrive de åndsmakter man mente hadde inntatt kvinnen. I følge pastoren var det kvinnen selv som hadde oppfordret pastoren og hans medhjelpere til å tenne opp en ild, fordi Gud angivelig hadde fortalt kvinnen at Han ville jage ut demonen ved hjelp av flammer. I teorien var tanken at demonen ville hoppe ut av kvinnen og inn i flammene. “Vi ba så for henne og med ett oppdaget vi at hun stod i full fyr,” fortalte pastoren til lokal presse.

“Gikk galt”

Pastor Juan Gregorio Rocha Romero, føres bort etter en rettshøring om den fatale demonutdrivelsen

Også en annen i teamet av “demonutdrivere”,  Eneyda del Socorro Orozco Tellez, kunne fortelle en lignende historie: “Gud ba meg lage et bål på kirkens veranda, og han (Gud) sa videre at vi skulle binde henne og ta av henne klærne og holde henne tett opp til ilden mens vi skulle befale demonen og forlate henne og kaste seg inn i ilden,” forklarte medhjelperen. En annen medhjelper, Franklin Jarquin Hernandez, hevdet videre at demonen i stedet for å følge befalingene tok kvinnen og dyttet henne inn i flammene. I følge de siktedes forklaringer var offeret en forholdsvis livsglad kvinne som hadde begått synd med en annen mann, på tross av at hun påstod seg å være en kristen.

Guds straffet henne slik

“Jeg er sikker på at Gud straffet henne på denne måten og at hun ble besatt av djevelen,” sier en annen av de siktede som la til at det var demonen som puffet henne i flammene slik at hun døde. I følge andre medier hadde også andre trodd at hun var besatt fordi hun skulle ha forsøkt å angripe folk med en machete. Kvinnens ektemann sier på sin side at det var noen demoner tilstede i det hele tatt og han anklaget videre de involverte for å begå trolldom. “Min kone har heller ikke begått ekteskapsbrudd men hun ble voldtatt,” sier ektemannen som reagerer sterkt på hendelsen. I følge ektemannen holdt pastoren og hans medhjelpere hans kone som gissel i kirken i en hel uke mens de forsøkte å kaste ut demonene av henne. Det var også i kirkebygningen at det fatale skjedde. I følge ektemannen var det også disse som kom på ideen om å tenne opp en ild for at de kunne jage demonene ut av kvinne og inn i ilden.

Fant den skadde kvinnen i en kløft

Etter det feilslåtte forsøket på å befri henne fra demonene ble den sterkt skadde kvinnen etterlatt i kløft, og det var avdødes søster som først fant henne. Den sterkt brannskadde kvinnen ble så brakt til sykehus for medisinsk behandling, men livet stod ikke til å redde og etter noen få dager døde hum. Politiet har allerede tatt ut en drapstiltale mot pastoren og de fire andre som ble pågrepet sammen med ham. De fem blir sittende fengslet inntil saken kommer opp for retten. “Det er utrolig at slikt kan skje i dag,” sier Pablo Cuevas, talsmann for Nicaraguas menneskerettighetskommisjon, til La Prensa. “Slikt skal bare ikke skje i 2017,” sier Cuevas som mener myndighetene bør føre en strengere kontroll med hva som skjer i endel karismatiske retninger. Som kjent har trosbevegelsen og velstands-evangeliet fått en kraftig vekst i Sør-Amerika, noe som igjen har gjort at mange menigheter er styrt av unge pastorer uten den nødvendige ballast og erfaring som skal til for å lede sunne menigheter og kirker.

Facebook Comments

5 tanker om “Nicaraguansk pastor fengslet etter at kvinne døde under et forsøk på demonutdrivelse

  1. Dette er nok rester av den ikke-kristne kulturen som har eksistert i afrika gjennom lange tider. Antagelig litt slik som det var i Norge i middelalderen.

  2. Huff. Enda en stygg bivirkning av religion. Fortsatt er det millioner som innbiller seg at guder, djevler, demoner, djinner, tusser, troll, zombier og forfedreånder virkelig finnes og påvirker oss. Troen på åndsmakter i de abrahamittiske religionene synes å være mye verre enn spinnville forestillinger om julenisser, aliens og lizard people. Bare veldig trist.

    • IKKE millioner, men milliarder. Det er minst 2.5 mrd kristne i verden, og de har alle Guds Ord som sin autoritet.
      Demonutdrivelse er en del av Guds Ord, Jesus ba selv ut demoner.
      Mange trenger utfrielse, men det er dessverre ofte det ikke utøves på en måte som er hverken forsvarlig eller ledet av Ånden!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *